Pelastetaan Topeliuksenkatu ratikoilta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Tuen adressin esitystä 100 %:sesti.

Heikki Kallio (Helsinki, 14.10.2023)

#3

Kaupungin on huomioitava asukkaiden esittämät mielipiteet koskien Topeliuksenkadun kiskotusta.
Raitiotielinjojen tuonti Topeliuksenkadulle ei ole millään muodoin perusteltavissa eikä palvele kadun asukkaiden tarpeita.
Mechelininkatu soveltuu olennaisesti paremmin kaupungin raitiotiesuunnitelmiin kuin Topeliuksenkatu.

Erkki Myllylä (HELSINKI, 14.10.2023)

#8

Loppettakaa päättömien ratkaisujen tekemiset

Carl-Johan Blomstedt (Espoo, 14.10.2023)

#9

Asun tässä Topeliuksenkadun 20 metrin levyisessä ”kapeikossa”, jojon ei todellakaan tule mahtumaan: 6 metriä ottava ratikka, kaksi autokaistaa, kaksi pyörätietä ja kaksi jalkakäytävää.
Rakennusvaihe tulisi olemaan myös mahdoton. Kuinka pääsemme pihastamme ulos jne

Marja Sokajärvi (Helsinki, 14.10.2023)

#14

Aivan järisyttävän suuri projekti minimaalisen, siis todellakin muutaman minuutin ajansäästön vuoksi. Rakkaat kaupunkipäättäjät, teidän on hyväksyttävä myös se, että Töölössä asuu ihmisiä, jotka tarvitsevat autoa vaikka toisin haluattekin määrätä. Olette poistamassa jo Töölöntorilta paikat, Merikannontie on myös suunnitelman alta. Töölön sairaalan tilalle on kaavoitettu asuinrakennuksia. Voisitteko joskus ottaa asukkaiden mielipiteet huomioon, kun kuitenkin teetätte kyselyitä. Tätä raidehanketta ei monikaan tunnut kannattavan.

Hanna Rajewski (Helsinki, 14.10.2023)

#20

Liian kapea katu. Ratikka ei sovi alueelle.

Irmeli Tahvanainen (Joensuu, 14.10.2023)

#23

Ratikkalinja ei mahdu Topeliuksenkadulle ja heikentää asukkaiden viihtymistä ja turvallisuutta.

Ilkka Niiniluoto (Helsinki, 14.10.2023)

#27

Ei raitiovaunuja Topeliuksen kadulle!

Marja Munter (Helsinki, 14.10.2023)

#30

Topeliusskolanista kotimatkalle lähtenyt ala-asteikäinen jäi auton alle ja kuoli Topeliuksenkadulla. Vaikka siitä on jo kauan, se ei unohdu kenenkään vanhemman tai isovanhemman mielestä. Raitiovaunut ovat autoihin verrattuna vaarallisempia - ne eivät voi väistää,vaan tulevat päälle kuin giljotiinit. Te päätöksentekijät näytätte näkevän Töölön vain liikenneväylinä ettekä ihmisten asuinpaikkana.

Eila Sorri (HELSINKI, 14.10.2023)

#31

Järki käteen mihin meidän rahoja käytetään. Raitiovaunu menee nyt 150 metrin päässä.****** tässä maassa voi pyöräillä 4 kk mitä helvettiä ajattelette. Vetäkää ratikka Itäkeskukseen siellä ei ole
Ensimmäistäkään.

Emil Hallama (Helsinki , 14.10.2023)

#33

Topeliuksen kadulle ei sovi raitiovaunut moneatakaan syystä.
Alueella paljon lapsiperheitä, sairaalat kadun molemmin puolin, katu on liian kapea, autopaikoista ei voi luopua. Katu on kaunis ja vanhat puut sen reunoilla luovat levollista tunnelmaa, joka saa lapsiperheet tulemaan alueelle.
Viimeisenä kuinka kaupungilla on rahaa tällaiseen remonttiin, jota kaupunkilaiset vastustavat. Runebergin kadulla ja Mannerheimintiellä molemmat muutaman sadan metrin päässä kulkee jo raitiovaunut.

Ella Hallama (Helsinki, 15.10.2023)

#35

Topeliuksenkatu on liian kapea sinne suunnitellulle raitiovaunuliikenteelle.

Juha Karastie (Helsinki, 15.10.2023)

#38

Tämä on vain yksi meneillään olevista hankkeista(Kruunuvuoren silta, Kaivokatu, Esplanadi, tarpeetomat pyörätiet, potmestarin graffitit) jolla Helsinkiä systemaattisesti tuhotaan vihervasemmiston voimin. Vartiainen voisi aloittaa johtamisen, jolla todelliset veronmaksajat saavat vastinetta, eivät ideologiaa järjen sijasta.

Mika Seitovirta (Helsinki, 15.10.2023)

#39

Älkää pilatko ratikan läpikululla meidän lähiympäristöä.

Myllylä Jaana (Helsinki, 15.10.2023)

#44

Topeliuksenkatu on aivan liian hieno katu pilattavaksi raitiotiellä.

Maj-Lis Kärkkäinen (Helsinki, 15.10.2023)

#52

Järjen käyttö on sallittua, ei kapealle kadulle ratikkakiskoja!

Tytti Pitkänen (Helsinki, 15.10.2023)

#59

Järjetöntä kaupungin pilaamista. Kaikki tämä typerän ideologian vuoksi. Sinnemäki ja Lehmuskoski pitäisi erottaa!

Jussi Ilmonen (Helsinki , 15.10.2023)

#62

Järjen käyttö, varsinkin päättävissä elimissä, pitäisi olla pakollista. Helsingin pilaaminen saa jo loppua. Kiskot eivät missään nimessä sovi Topeliuksenkadulle .

Pirjo Pohjanhovi (Helsinki, 16.10.2023)

#67

Topeliuksenkatu on muutenkin ahdas ja sopimaton raitioliikenteen käyttöön. Asukaspysäköinti ja vierailu alueella tehdään jo nykyisten korkeitten hintojen vuoksi mahdottomaksi. Vihreä idiotismi kantakaupungin tukkimiseksi on pysäytettävä ja kuunneltava alueen asukkaita ideologisesti palkattujen kaupungin virkamiesten sijaan.

Matti Palomaa (Espoo, 16.10.2023)

#74

Pysäyttäkää tämä järjetön hanke heti kun se on vielä mahdollista ja käyttäkää rahat parempaan tarkoitukseen esim lapsiin ja terveydenhoitoon

Arno Jaulas (Helsinki, 17.10.2023)

#82

Ei ratikoita ahtaalle Topeliuksenkadulle!

Taru Vuori (Helsinki, 17.10.2023)

#84

Miksi kaksi ratikkalinjaa vierekkäin niin lähellä toisiaan sijaitseville kaduille? Pikaratikka ei ole mikään kaiken kattava ratkaisu, ei pika ja kallis kuin mikä.

Minna Hirvonen (Helsinki, 18.10.2023)

#85

Nelonen voi ihan yhtä hyvin kiertää tämänhetkistä poikkeusreittiä Mansku Ooppera Töölöntori, on aivan järjetöntä ahtaa jo tälläkin hetkellä kapeaan Topeliuksenkatuun raideliikennettä, ennemmin laittakaa bussien 20 ja 30 aikataulut menemään niin, että ne eivät mene peräkanaa, vaan että jompi kumpi näistä busseista tulee aina ns. neljän minuutin sisällä.
T. Asunut Töölössä koko ikäni, neljän lapsen äiti ja asunut puoli vuotta Munkkiniemessä ja hyvin pärjännyt olemassaolevilla sporilla

Satu Antila (Helsinki, 18.10.2023)

#96

Ei ratikkaa Topeliuksenkadulle. Turha ja kallis hanke.

Riitta Kuuteri (Helsinki, 19.10.2023)

#99

Mitä te oikee ajattelette siellä konttorilla

Janne Nurminen (Helsinki, 19.10.2023)

#100

Raitiovaunut eivät sovi tieheästi rakennettuun ympäristöön jossa kevyttä liikennettä on runsaasti. Topeliuksenkatu kuten käytännössä koko keskustan alue jossa asuntoja on edustaa tätä. Kaupunki on päättänyt poistaa suojateitä jopa näiden pysäkkien yhteydestä nostaakseen näiden keskinopeutta 14 - 17 kmh. Tilalle on tullut "ylityspaikat" joita Tieliikennelaki ei tunne. Väistämisvelvollisuus näillä "ylityspaikoilla" on Tieliikennelain vastaisesti siirretty jalankulkijoilla ja pyöräilijöille.
Nuoren sekä ikääntyneen asukkaan on erittäin vaikea hahmottaa milloin hänen tulee väistää ketä. Tieliikennelaki on itsessään yksiselitteinen ja sen ymmärtää kaikki. Tästä poikkeaminen keskinopeuden nostamisen takia on edesvastuutonta.
Raitiovanun sopimattomuus keskustaan todentuu mm sillä, että sen pysäyttämiseen vaaditaan erittäin pitkä jarrutusmatka ja onnettomuuden sattuessa tuloksena on usein vaikea vammautuminen tai kuolema. Uudet pikaraitiovaunut ovat entistä köpelömpiä ja niiden mahduttaminen kesksutaan vaatii merkittäviä muutoksia muun liikenteen sujumiseen. Topeliuksenkatu on tärkeä väylä niin sielä asuville kuin keskustaan saapuville. Jalankulkijat ja pyöräilijät ylittävät mysö sankoin joukoin Topeliuksenkadun siirtyessään meren ääreen tai sieltä takaisin koteihinsa. .
Raideliikenteen reittien muutos on myös haasteellista, tarpeita muutoksille kun tulee varsin useasti.

Mini Winqvist (Helsinki, 19.10.2023)

#114

Tätä ei tarvita. Katutila on liian kapea.

Pirkko Palermaa (Helsinki, 20.10.2023)

#116

Topeliuksenkatu menisi tosi ahtaaksi. Korjattu Mannerheimintie palvelee täysin raitioliikennettä.

Jukka Eteläaho (Helsinki, 20.10.2023)

#118

Ei pikaratikoita Topeliuksenkadulle!

Claudio Nava (Helsinki, 20.10.2023)

#134

Raitiovaunut ja suunnitellut liikennejärjestelyt aiheuttaisivat monenlaisia liikenneongelmia. yhtenä ei suinkaan vähäisimpänä olisi se, että hälytysajoneuvojen kulku Topeliuksenkatua pitkin pääosin estyisi tai merkittävästi hidastuisi. Ottaen huomioon sairaaloiden läheisen sijainnin tässä ovat ihmishenget vaarassa.

Tuomas Noopila (Helsinki, 24.10.2023)

#139

Vihreä kaupunki kaupunkilaisille.

Sinikka Kesseli-Pulkkinen (Helsinki , 31.10.2023)

#146

Topeliuksenkadulle ei voi rakentaa raitiotietä.
Syitä on useita; katu on liian kapea siihen käyttöön, kadulla liikkuu koululaisia ja ambulanssit kiitävät lähistön sairaaloihin useita kertoja päivässä ja kivenheiton päässä on raitiotie.

Tarja Palo (Helsinki, 06.11.2023)

#151

Kadun kapeuden ja syntyvien melu- ja tärinähaittojen kannalta suunniteltu kiskotus vaikuttaa todella järjettömältä. Ilmeisesti myös Topeliuksenkadun varrella oleva puusto jouduttaisiin valitettavasti ainakin osittain kaatamaan. Näin hanke turmelisi yhden Töölön kauneimmista puistokaduista. Muutoinkin haluan todeta, että kaikki oheisessa vaatimuksessa esitetyt yksilöidyt haitat suunnitelmassa ovat todellisia ja osoittavat kyseisen suunnitelman puutteellisuutta ja kelvotonta valmistelua. Mielestäni tällaisen hankkeen vastustus on täysin perusteltua.

Martti Palmén (Helsinki, 10.11.2023)

#153

Poliittista viisautta on peruutta tämä ilmeinen virhe. Tavoitteet ja hyödyt tästä suunnitelmasta ovat kaupunkilaisen järjelle täysin käsittämätön, ellei ole kysymys suunnittelijaryhmän punavihreästä vallan näytöstä. Eihän?

Sirkka-Liisa Sällinen (Helsinki, Suomi, 10.11.2023)

#155

Raitiotiekiskoja ei tule vetää Topeliuksenkatua pitkin. Tulee kohtuuttoman kalliiksi, mutta ennen kaikkea ne pilaisivat ympäristöä. Osa Topeliuksenpuistoa pakostakin häviäisi.

Busseja kulkee jo nytkin kiitettävä määrä katua pitkin. Bussilinjoja voisi lisätä jos kadun asukkaat niin haluavat, sekin olisi parempi vaihtoehto kuin raitiotie, varsinkin kun yhä useampi bussi kulkee sähköllä. Mutta ilmeisesti asukkaat ovat tyytyväisiä nykytilanteeseen, valituksia ei tiettävästi ole kuulunut.

Roland Skytén (Helsinki, 11.11.2023)

#161

Suunnitelma on aivan hölmö. Pikaratikan ei tarvitse ajaa keskustaan asti, se voi lähteä vaikkapa vasta Munkasta. Älkää hankaloittako asumista ja liikkumista kantakaupungissa enempää.

Heli Weiste (Helsinki, 11.11.2023)

#162

Rahan tuhlausta ja pilataan kaunis kaupunki bulevardi!

Vesa Weiste (Helsinki, 11.11.2023)

#164

Topeliuksenkatu on liian kapea ratikkalinjalle. Ihan järjetön suunnitelma. Vastustan täysin.

Nina Lindström (Helsinki, 11.11.2023)

#170

Katu on liian ahdas pysäkeille, jos vielä kiskot saadaan mahtumaan Topeliuksenkadulle. Töölöntorin liikenneympyrästä liittymän mutkaa ei saada järjellisesti mahtumaan nykyisen liikenteen kanssa Topeliuksenkadulle. Rakentaminen vaikeuttaisi useita vuosia koulujen ja sairaaloiden liikennettä. Kustannus on järjetön suhteutettuna saatavaan hyötyyn ja ennen muuta haittoihin.

Timo E Karvinen (Helsinki, 12.11.2023)

#198

Projekti on ympäristö- ja liikenneteknisesti erittäin kyseenalainen.

Roman Lautenschlager (Helsinki, 16.11.2023)

#199

-Raitiotien rakentamiselle Topeliuksenkatu on aivan liian kapea. Mikäli raitiokiskot väkisin halutaan tunkea kadulle, tulee kaikki muu liikenne ohjata muualle.
-Raitiotie alentaisi Topeliuksekadun ja koko Töölön puistomaista viihtyisyyttä.
- Kyseessä on asuinalue, jossa on lukuisia kouluja ja päiväkoteja. Auto- ja raitiovaunuliikenne olisivat vaaraksi alueella liikkuville pienille lapsille. Sama koskee alueen vanhuksia.
- Projekti on valtavan kallis. En mielelläni haluaisi sijoittaa verorahojani siihen.
-Topeliuksenkadun ja Töölön asukkaita ei ole huomioitu suunnitelmassa.

Irmeli Lautenschlager (Helsinki, 16.11.2023)

#200

Topeliuksenkadulle on turha alkaa rakentamaan mitään uusia kalliita pikaraitioteitä, koska kiskot kulkevat jo samansuuntaisena parin korttelin päässä Mannerheimintiellä, jossa raitiovaunuilla on omat muusta liikenteestä erotetut kaistansa ja pysäkkinsä.

Jos kaikki suunnitellut raitiovaunut eivät enää mahdu Mannerheimintielle, niin silloin koko kaupunkibulevardivouhotus on syytä lopettaa, ja ruveta käyttämään junia ja busseja. Rahatkin säästyvät.

Raimo Leppänen (Helsinki, 17.11.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…