Seis Mäkirannan ja Kivikankaan päiväkotien yksityistämisaikeille

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#4

Näin lyhyellä aikavälillä uudet muutokset samaan päiväkotiin kohdistuen ovat kohtuuttomia. Tästä on lasten etu kaukana!

Mirva Jakola (Rovaniemi, 28.10.2023)

#13

Lapsemme aloittanut Mäkirannan päiväkodissa 1,5vuotiaana. Tämä muutos tarkottaisi hänelle jo neljättä eri toimijaa. Olette näille lapsille velkaa sen, että yritätte edes myyntiä esimerkiksi jollain toisella päiväkodilla (isompi kahden pienen sijaan?) tai edes pohditte jotain muuta keinoa. Mielelläni maksaisin hieman enemmän päivähoitomaksuja, jos se tarkottaisi pysyvyyttä ja turvallisuudentuntoa lapsillemme. Tieten tahtoen aiheutatte näille lapsille kuvattuja ongelmia; ongelmia, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen ja tietävät lisää rahanmenoa Rovaniemen kaupungille. Tämä ei ole säästämisen päätös teiltä, vaan ajattelematta kyhätty suunnitelma, joka vaikuttaa ihan liian monen lapsen hyvinvointiin ja sitä kautta myös pitkällä tähtäimellä niihin toivomiinne säästöihin.

Sara Siivola (Rovaniemi, 28.10.2023)

#19

Toivoisin järkeä ja pitkänäköisyyttä päätöksentekoon. Lisäksi toivon lautakunnan tekevän päätöksiä lapsiperheiden näkökulmasta. Pidetään huoli lapsista ja heidän turvallisen arjen mahdollistamisesta.

Johannes Jutila (Rovaniemi, 28.10.2023)

#79

Kreetta Sundqvistin huoli on todella aiheellinen .Pienten lasten tuttua ja turvallista päivähoitorutiinia ei pidä millään säästösyillä lähteä romuttamaan.

Pertti Hurmalainen (Ylöjärvi, 28.10.2023)

#94

Ei yksityiselle taso huonoa

Katja Kuismin (Rovaniemi, 28.10.2023)

#105

Lapsella on oikeus hyvään hoitoon ja huolenpitoon. Siis sanon ei voittoa tavoittelevalle yritykselle pienimpien kustannuksella.

Marja-Liisa Väänänen (Rovaniemi, 28.10.2023)

#107

Haluan antaa tukeni Kreetta Sundqvistin ajatuksille.
Olen kasvatusalan ammattilaisena täysin samaa mieltä hänen kanssaan.
Oma lapsenlapseni on tämän päiväkodin asiakas, joten huoleni on hyvin henkilökohtainen ja aito!
Tuula Hurmalainen

Tuula Hurmalainenn (Ylöjärvi, 28.10.2023)

#109

Tämä adressi esittää samaa huolta myös KIVIKANKAAN päiväkodin vanhempien mielipidettä asiasta. Viime talvi osoitti sen, ettei yksityinen pystynyt huolehtimaan lapsistamme lain määräämällä tavalla. Sen näki myös siitä, että AVI joutui puuttumaan asiaan. Kun Rovaniemi, otti päiväkodin hallintaansa, luulimme että lapsemme saisi oikeasti turvallisen ympäristön missä kasvaa ja kehittyä. Ja näin ymmärsimme, että kaupungin päiväkotiin jäisimme. Iso osa perheistä teki siirtohakemuksen toiseen tarhaan mutta perui sen koska luulimme, että asiat menee toisin. Mutta nyt nämä lapset, jotka ovat kohta kaksi vuotta käynyt tätä myllyä lävitse, joutuvat taas kärsijän asemaan. Onko se todella oikein heitä kohtaan? Lapset ja vanhemmat eivät jaksa enää uutta muutosta. Onko todella että raha on tärkeämpi kuin lapset jotka kvat tästä kaikesta sotkusta ja kovin kärsineet?

Kristiina Katajisto (Rovaniemi, 28.10.2023)

#137

Pienimmistä ja heikoimmista ei saa säästää❤️

Kirsi Pekkarinen (Kuopio, 28.10.2023)

#157

Yksityisillä päiväkodeilla lapsilla ei ole yhtä paljon aikuisia, kuin kaupungin päiväkodeissa. Voi ehkä olla halvempaa kaupungille, mutta jos lapset ei saa tarvitsemaansa tukea ja läsnäoloa varhaiskasvatuksessa, niin lasku nousee toisessa päässä.
Jos päiväkodissa vaihtuu johto jatkuvasti, niin ei se oikein lapsille ole hyväksi. Yksityistämisen myötä varmasti henkilökunta vaihtuu taas... Mikä on nyt lasten parasta??

Eve Nguyen (Rovaniemi, 28.10.2023)

#158

Kun Kivikankaan päiväkoti oli vielä Kuukkeli, eli yksityinen päiväkoti, henkilökunnan työolosuhteet olivat sellaiset, että vaihtuvuus oli todella suurta. Usein en tiennyt kenelle lapseni luovutin aamuisin. Oli suuri helpotus, kun kuulimme, että päiväkoti siirtyy kaupungille. Tällöin useat perheet peruivat siirtohakemuksen (jonka olivay tehneet kuukkelin aikaan) kaupungin päiväkotiin ja tuttu henkilökunta palasi lasten turvaksi takaisin. On hävytöntä tehdä jälleen sama asia samoille lapsille, perheille ja työntekijöille. On sanomattakin selvää, että työntekijät vaihtavat työpaikkaa siirron myötä eikä tällöin voida mitenkään turvata lasten yksilöllistä kasvua ja kehitystä. Säästökohteet on löydettävä muualta!

Tiina Nevala (Rovaniemi, 28.10.2023)

#172

Nyt päättäjät järki käyttöön

Maria Kerätär (Rovaniemi, 28.10.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…