STOP Jyväskylän kulttuurileikkauksille!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#12

Kulttuurista leikkaaminen on kestämätöntä kaupungin tulevaisuuden ja vetovoimaisuuden kannalta!

Pauliina Hulkkonen (Jyväskylä , 17.11.2023)

#14

Kulttuurista ei saa leikata! Kulttuuri lisää hyvinvointia!

Laura-Ilona Kotilainen (espoo, 17.11.2023)

#19

Kulttuuri ei ole luksusta, vaan tärkeä osa Jyväskylää.

Siiri Sevón (Vaajakoski, 17.11.2023)

#26

Säästöt ja leikkaus ei tuo hyvinvointia
Jossei ei kuule naurua joka raikaa
Aikaan täpötäys musiikin taikaa
Viulujen, kitaroiden sulosointia
Osuu moneen raskaimmalla tavalla
Tyhjyyden kuiskaus näyttämölavalla
Nostaa vois verot ne ahdingosta
Ostaa voisi liput nautinnosta

Perttu Saraniva (Jyväskylä, 17.11.2023)

#30

Näyttäkää meille, miten paljon kaupunki tukee esim. autoilua, autourheilua ja urheilua. Näyttäkää, paljonko kulttuuri saa. Näyttäkää, miten tämä kulttuurin valmiiksi vähistä tuista vähentäminen auttaa kaupungin kokonaistilannetta. En kannata vastakkainasettelua tuensaajien kesken, mutta häpeän sitä, miten Jyväskylä kuvittelee tällaisilla päätöksillä olevansa kulttuurimyönteinen kaupunki.

Enni Junttila (Jyväskylä, 17.11.2023)

#33

Nyt hei ihan oikeesti.. Ihan oikeesti.. Minkä ihmeen takia Jyväskylään kukaan muuttais jonkun parkkitalon ja yksien rallien takia? Ette oo tosissanne hei..

Aleksi Siltala (Jyväskylä, 17.11.2023)

#56

Jyväskylän kaupunki tuntui olevan jossain vaiheessa ylpeä kun sitä kutsuttiin kulttuuri kaupungiksi, mutta nyt jo vuosia toistuva kulttuurin alasajo saavutti huippunsa ja tavallisten kansalaisten on pistettävä jalkansa alas ja sanoa ei! Tukekaa se lutakon asfaltti jonnekin harmaan tulevaisuuteen. Kyllä se tiedetään, että ainut syy miksi sekin tehdään on, että kerran vuodessa se näyttäisi kivalta rallikameroissa. NYT OIKEESTI. HÄVETKÄÄ. Tiedättekö mikä, ei näytä hyvältä kameroissa? Kun ihmiset tulevat protestoimaan ja kertomaan kansainväliselle medialle kuinka heidän näkemänsä asfaltti on kustannettu suoraan ison ammattiryhmän elinkeinolla ja heidän perheidensä selviämisen ehdoilla. Miksi kulttuuri ei merkitse Jyväskylän kaupungille enää mitään? Miksi sen ihminen ei merkitse jyväskylässä mitään?

Tea Pajukanta (Oulu , 17.11.2023)

#62

Taiteen ja kulttuurin positiiviset taloudelliset vaikutukset (ks. esim. kulttuurijataide.fi ) eivät ole paras syy suojella taidetta ja kulttuuria, mutta ne todellakin ovat syy olla leikkaamatta. Taide ja kulttuuri ovat paitsi olennainen osa inhimillistä ja yhteisöllistä elämää, niin myös kunnalle merkittävä veto- ja pitovoimatekijä. Miettikää nyt vielä.

Anna Leino (Jyväskylä , 17.11.2023)

#66

Kulttuuri tuo rahaa kaupungille. Muualta tulevat katsojat käyttävät muitakin palveluja esim. ravintolat, hotellit, kahvilat, kylpylä, paikallisliikenne, kaupat jne.

Suvi Salomaa (Jyväskylä, 17.11.2023)

#76

Ilman kulttuuria ei ole Jyväskylää.

Mira Heinonen (Jyväskylä , 17.11.2023)

#80

Miksi vitussa

Ella Berg (Jyväskylä, 17.11.2023)

#89

KULTTUURI LUO ELÄMÄLLE PERUSTAN.

Fanny Saarelainen (Jyväskylä, 17.11.2023)

#97

Tämä on täysi arvovalinta. Uuden parkkihallin hintalappu on YLEn uutisen mukaan yli 20 miljoonaa, joten siihen verraten tämä kuolettava leikkaussumma kulttuurille on samanarvoinen, kun neljä parkkiruutua. Täysin käsittämätöntä ja lyhytnäköistä päätöksentekoa. Kulttuuri työllistää, tuottaa, elävöittää ja lisää myös merkittävästi ihmisten hyvinvointia. Kuka edes haluaa lähteä keskustaan parkkeeraamaan, jos ainoa nähtävä/koettava asia siellä on enää joku S-ryhmän kauppa.

Janette Leino (Jyväskylä, 17.11.2023)

#108

Hyvät päätöksentekijät! Nyt ei strategia ja kokouspäätös kohtaa toisiaan. Perukaa tämä lyhytnäköinen, mutta kauaskantoinen päätös.

Riku Laakkonen (Akaa, 17.11.2023)

#120

Olisipa kiva pystyä jatkossakin näkemään suomalaista kulttuuria ja taidetta jossain muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Jyväskylän kulttuuriskene on iso osa koko Suomen kulttuurikenttää.

Jaakko Kiesiläinen (Jyväskylä, 17.11.2023)

#125

Jyväskylän monipuolinen kulttuuritarjonta on keski-Suomen vetonaula ja kaupungin sydän.

Niilo Hintikka (Jyväskylä, 17.11.2023)

#135

Jyväskylän päättäjät näemmä haluaa poistaa kaiken sisällön kaupungistaan.

Heidi Naumanen (Helsinki, 17.11.2023)

#137

Villa Rana Jyväskylän yliopiston seminaarinmäellä on ainutlaatuituinen kulttuuritilaisuuksia. Talon toimijat tarjoavat upeita kulttuurielämyksiä kaupunkilaisille ja lähialueiden asukkaille. Olisi todella lyhytnäköistä leikata näiden toimijoiden kulttuuriavustuksia, koska ei ole sivistystä ilman kulttuuria. Leikkaukset vaarantavat talon toimijoiden toiminnan. Jyväskylän maine sivistyskaupunkina on vaarassa.

Saara Lassila (Jämsä, 17.11.2023)

#139

Miettikää nyt hyvät ihmiset siellä mistä olette leikkaamassa! Mitäpä luulette mitä tulee käymään jos kulttuuritoimia joutuu lopettamaan? Miten luulette että porukka viihtyy Jyväskylässä jos ei siellä ole musiikkia, teatteria yms tapahtumia jotka ovat jo monelle kesällä perinteitä tulla Jyväskylään siksi. Ottakaa nyt järki käteen!

Juha Kirri (Laukaa, 17.11.2023)

#146

Näillä leikkauksilla ei lisätä säästöä vaan työttömyyttä !

Pia Saarberg (Jyväskylä , 17.11.2023)

#155

Ei näin. Ei näin. Ei näin.

Arttu Rintakumpu (Jyväskylä , 17.11.2023)

#160

Aika helevetin tyhmä päätös jos rehellisiä ollaan

Rasmus Hentunen (Jyväskylä , 17.11.2023)

#167

Kulttuuri = sivistys

Iida Liimatainen (Jyväskylä, 17.11.2023)

#177

Älkää tuhotko Jyväskylän mainetta sekä eloisuutta valheilla ja räikeällä oman edun tavoittelulla.

Severi Boesen (Jyväskylä, 17.11.2023)

#185

Harmi että kulttuurille ei löydy rahoitusta mitenkään,mutta 20-miljoonaa löytyy laittaa parkkihalliin jota todellisuudessa suurin osa kaupungin asukkaista ei tule käyttämään:) Leikataan vielä samoilla saksilla liikunnasta,ollaanhan me kuitenkin "Liikuntapääkaupunki" vielä hetken.Hienoja nämä päättäjät meillä jyväskylässä!

Valtteri Karhu (Jyväskylä , 17.11.2023)

#188

Opetelkaa arvostamaan myös kulttuuria.

Susanna Siikava (Jyväskylä, 17.11.2023)

#193

Mitä helvettiä?

Reetta Karhunen (Jyväskylä, 17.11.2023)

#194

Nämä kyseiset kulttuuritapahtumia ja -toimintaa tarjoavat toimijat ovat se syy miksi ihmiset tahtovat olla Jyväskylässä. Mikäli nämä lakkautetaan ja toimintaa vaikeutetaan niin en nää itse mitään syytä jäädä tänne jatkossa asumaan, sillä ilman esim. Yläkaupungin yötä ja kulttuuritalo Villa Ranan katon alla toimivia palveluita täällä on kovin hiljaista ja ankeaa. Ilman leikkauksien kohteeksi joutuvia kulttuuripalveluita Jyväskylällä ei ole mitään annettavaa kun jopa kaupungin keskusta kuolee pystyyn.

Janina A (Jyväskylä, 17.11.2023)

#195

Jos leikkauksia ei pystytä estämään toivon politiikkojen ja kaupungin hallituksen lähtevän miettimään, miten leikkausten kautta aiheutuvat vahingot estetään. Kulttuuritilojen sulkeutuessa, jos ammattilaisille ei pystytä maksamaan palkkoja yms. Tämä tulee näkymään poismuuttona, työttömyyden kasvuna, kaupungin vetovoimatekijöiden heikkenevyytenä, ostovoiman vähenemisenä, terveyspalveluiden kuormittumisessa yms. Uutta työvoimaa yrityksille ei muuta kaupunkiin, koska kaupunki ei ole houkutteleva kohde muuttaa ja vapaaajanpalveluita on tarjolla vähän.

Mitkä ovat ne ratkaisut, jolla tämä kaikki estetään, jos on pakko leikata? Lyhyen aikavälin säästöt ovat tulevien vuosien rahareikiä. Tämä tulisi muistaa

Turhautuneisuus ja viha lisää kriiseytymistä. Hallituksen viesti kentälle on tällä hetkellä on se, että kulttuurin, taiteen ja nuorisotyön tekijöitä ei arvosteta. Tämä tulisi ensimmäisenä muuttaa, jotta kaupunki ei lietso vihamielisyyttä, sorron ajattelua ja sitä kautta rakenna mahdollisuutta väkivaltaisuuteen ja tuhoamiseen. Nyt tarvitsemme luovia innovaatioita, kestäviä kehitysehdotuksia murentumassa oleviin rahoitusmalleihin ja katseen kääntämistä siihen, miten kaikki sektorit yhdessä voisivat olla mukana rakentamassa parempaa järjestelmää.

Johanna Hurme (Jyväskylä, 17.11.2023)

#197

Jyväskylänä kasvaneena olen hyvin pettynyt teidän päätökseen. Itselleni nuorena elintärkeät harrastusmahdollisuudet jäävät nyt monelta välistä samaan aikaan kun nuorten syrjäytyminen kasvaa suuremmaksi ja suuremmaksi ongelmaksi. Mitä ihmettä ”Suomen Ateenalle” kävi?

Immi Renko (Helsinki, 17.11.2023)

#199

Ei leikkauksia kulttuuriin.

Henna Väisänen (Jyväskylä , 17.11.2023)