Valkolan ja Äijälän koulujen säilyttäminen vuoteen 2025 asti

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Valkolan ja Äijälän koulut ovat todella tärkeitä kylille. Miten käy kylän yhteisöllisyydelle, jos koulut lakkautetaan? Kylille olisi myös paljon muuttajia, mutta jos koulut lakkautetaan, voi olla että kylältä muuttaa pois ihmisiä.

Inka Nahkala (Jyväskylä , 01.01.2024)

#2

Valkolan koulu on ollut toiminnassa jo yli 100 vuotta ja on edelleen toimiva koulu. Tiloja on päivitetty ajan saatossa ja kaikki toimii. Koulua on kunnostettu aika ajoin kyläläistenkin voimin ja se on kylämme keskus. Pihalla on leikkipaikat, jääkiekkokaukalo ja jalkapallokenttä sekä uusimpana kehonhallinta- ja parkourapaikka joka on saanut huippu arosteluja alan parkouraajilta. Mitä tapahtuuu tälle kaikelle ja mitä tapahtuu kylälle (jonne olisi tulossa asukkaita) ?
Ihmettelen suuresti että Laukaan kaksi kylä, joilla on tällä hetkellä ja lähivuosina, ollut enemmän saavutuksia ja näkyvyyttä kuin monella muulla pikkukylällä, niin miten juuri näiltä viedään koulut pois? Ei mene minun järkeeni tämä. Kummallekkin kylälle olisi tulijoita ja näkyvyys, ihan valtakunnallisestikin, on kummassakin kylässä taattu. Vai onkohan tällä tarkoitus saada vain taajamiin (Laukaa kk, Lievestuore, Vihtavuori, Leppävesi) näkyvyyttä sekä kehitystä ja tappaa pienet kylät...? Siltä se tuntuu.
Näillä toimenpiteillä ei kuntaa suosta nosteta, eikä säästöjä tule kuin enkä lyhyellä aikavälillä. Pidemmällä aikavälillä katsottuna tämä lakkauttaminen tulee kalliimmaksi.
Tämä asia tulisi nyt miettiä uudestaan kokonaisuudessaan tai ainakin lakkautus tulisi tehdä alkuperäisen suunnitelman mukaan!

Marjut Arkko (Valkola, 01.01.2024)

#3

Valkolan koulu kuuluu ja tulee kuulumaan monenkin elämään. Valkolan koulu on tarpeeksi pieni nykyajan lapsille ja siellä on kauniit maisemat. Valkolan koulua ei tulisi missään nimessä lopettaa tai jos se on pakko lopettaa niin että se säilyttäisi vähintään vielä 1 tai 2 lukuvuotta tämän lukuvuoden lisäksi.

Alex Nieminen (Laukaa, 01.01.2024)

#22

Nämä päätökset olivat täysin sitä vastaan, mitä isä kunnallispolitiikassa pyrki ajamaan ja pitämään voimassa. Ilman kyläkouluja, ei ole kyliäkään! Onneksi isä ei ollut tätä päätöstä kuulemassa. Toivotaan, että laskelmat ja säästöt laskettu oikein...

Heikki Anttonen (Valkola, 01.01.2024)

#25

Säilyttäkää Valkolan ja Äijälän koulut !

Marjo Lehtiö (Laukaa, 01.01.2024)

#39

Valkolan koulussa ala-asteen käyneenä kuulostaa aivan järkyttävän surulliselta että tämmöistä edes mietitään.

Pasi Pasanen (Alastaipale, 01.01.2024)

#44

Toivoisin enemmän sopeutumisaikaa meille, jotka asian kanssa joudumme elämään. Myös lapset surevat Äijälän koulun loppumista ja heilläkin tulisi olla aikaa sopeutua asiaan. Ei ole meidän vikamme, että Laukaan kunnan taloushallinto ei ole osannut asiaansa.

Pia Niemeläinen (Äijälä, 01.01.2024)

#51

Säästöä ei nopeissa ratkaisuissa tule, kun hätiköiden tehdään päätöksiä. Ajan kanssa tehty tuottaa enemmän tuloksia ja lapset ja opettajatkin pääsee tutustumaan ja sopeutumaan uuteen kouluun ajan kanssa.

Annukka Koskelo (Laukaa, 01.01.2024)

#60

Jospa pysyttäisiin jatkossa faktoissa ja jos tarkoitus on säästää, niin säästetään, jos tarkoitus on säilyttää jollain ryhmällä jotain etuja, niin keksikää rahat muualta.

Petteri Savolainen (Äijälä, 01.01.2024)

#69

Haapalan koulun radon-mittausten tulokset tulee olla tiedossa kunnanhallituksella sekä sisäilman riittävyydestä isommalle oppilasmäärälle tulee saada varmuus. Kyseessä on kaksi selvää terveysriskiä, jotka tulee ratkaista luotettavasti.

Marianne Huhtala (Laukaa, 01.01.2024)

#75

Järki käteen tässäkin asiassa...ottakaa asioista selvää ennenku teette näitä järjettömiä päätöksiä. Valkolaan rakentaa perheitä joista saa lapsia kouluun.
Äijälä valittiin vuoden kyläksi. Myötähäpeä Laukaan kunnan päättäjien puolesta.

Tanja Setälä (Laukaa , 01.01.2024)

#102

Kyläkoulut ovat tärkeä osa suomalaista kulttuuriperintöä! Kyläkouluihin liittyvässä päätöksenteossa pitäisi keskittyä numeroiden sijaan pitkän aikavälin seurauksiin. Pienten koulujen sulkeminen on lyhytnäköistä säästämistä!

Elli Kotka (Helsinki, 01.01.2024)

#108

Hätiköiminen ja kiirehtiminen syö "säästöt" ja kaikki kärsii. Kilpailutukset kuljetuksiin ja huolellinen suunnittelu säästää rahaa, puhumattakaan että lapsien etu on ryhmäyttäminen ennakkoon ja huolella suunniteltu toteutettu siirtymä.

Minna Mielonen (Laukaa, 01.01.2024)

#115

Lakkauttamisen aikataulu on liian tiukka. Aikaa pitäisi antaa sinne 2025, kuten alunperin oli tarkoitus.

Tiina Muranen (Laukaa, 01.01.2024)

#116

Parempia päätöksiä odotellessa

Jarmo Salonen (Laukaa , 01.01.2024)

#139

Mitä hyvää on suurkouluissa? Kävelin Laukaan keskustan koulun pihan poikki. Siellä oli yksinäisiä lapsia hartiat painuksissa, pää maassa sen hullun hälinän ja härdellin keskellä välitunnilla. Ei kukaan näkemässä ja puuttumassa lasten yksinäisyyteen 😪

Emilia Seppänen (Laukaa, 01.01.2024)

#147

Valkolan koulu säilytettävä- se on järkevää ja oikein!

Minna LUODONKIVI-MATILAINEN (Laukaa, 01.01.2024)

#156

Järkeä päätöksen tekoon Kiitos.

Soile Arve (Äijälä , 01.01.2024)

#160

Kyläkoulut tuovat voimaa ja vahvuutta koko kunnalle. Lapsille kuuluu lähiopetus ja vapaa-aika . Säästöt ovat tässä kyseenalainen peruste.

Sari Tanskanen (Jämsä, 01.01.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…