Uudenkaupungin tuulivoimayleiskaava pohjaa heikkoon suunnitelmaan

Kommentoitu viesti

ROKURISTI

#4 TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

16.08.2014 20:49

Tuulivoima pilaa suomalaisen sielunmaiseman


JUKKA TIAINEN JOENSUU

 

Tuu­li­voi­ma on vas­ta­tuu­les­sa eri puo­lel­la Suo­mea, ei­kä ih­me. Kaik­kial­le ra­ken­ne­taan, jos ei es­te­tä. Tuu­li­voi­ma­lai­tok­sen hait­ta-alue ulot­tuu sa­to­jen ne­liö­ki­lo­met­rien alueel­le.

Na­pa­kor­keu­del­taan 65 met­ri­nen tor­ni nä­kyy 26 ki­lo­met­rin pää­hän ja si­jait­see yleen­sä mäen pääl­lä. Nyt suun­ni­tel­mis­sa on voi­ma­lai­tok­sia, joi­den sii­vet pyö­ri­si­vät jo­pa yli 150 met­ris­sä.

Luon­to on par­haim­mil­laan, kun sii­nä nä­kyy mah­dol­li­sim­man vä­hän ih­mi­sen toi­min­taa. Luon­toa tu­ris­tit­kin tu­le­vat et­si­mään. Tuu­li­voi­ma­lai­tok­set te­ke­vät suo­ma­lai­ses­ta luon­nos­ta teol­li­suu­sa­lueen. Me me­ne­täm­me sie­lun­mai­se­mam­me, jos­sa rau­hoit­tua.

Voi­ma­loi­den ra­ken­ta­mi­nen on täy­sin kan­nat­ta­ma­ton­ta il­man val­tion tu­kea. Bis­nes­hait ovat hais­ta­neet il­mai­sen ra­han. Ei­vät he it­se siel­lä myl­ly­jen juu­res­sa asu, ei­vät­kä he vä­li­tä mai­se­mas­ta. Eh­do­tan­kin la­kia, jo­ka kiel­tää tuu­li­voi­ma­loi­den ra­ken­ta­mi­sen si­sä­maas­sa ko­ko­naan. Ma­ta­lat voi­ma­lat kau­pun­kien teol­li­suus- ja sa­ta­maa­lueel­la voi­tai­siin sal­lia, ja ran­ni­kol­la nii­tä voi­si ol­la kes­ki­te­tys­ti tar­kas­ti ra­ja­tuil­la alueil­la.

Vastaukset

Ei-Hippi

#25 Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

2014-09-15 14:02:19

#4: ROKURISTI - TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME 

Hei!

 

Oletko koskaan tutustunut edistykselliseen tuulivoimaan? Itse olen sen tehnyt ja voin todeta, että tuulimylly voi olla äänetön ja tehokas(kokemuksena voin sanoa näin). Maiseman pilaaminen on siis pieni hinta siitä, että hillitään uusiutumattomien energianlähteiden loppumista. Uusiutumattomat energialähteet ovat ehtymässä kovaa vauhtia (esim. ydinvoimalat ei toimi ilman uraania, jota ei ole loputtomiin, öljy tulee loppumaan 40-80 vuoden sisällä, kivihiili tulee loppumaan n. 200 vuoden päästä) ja tämän vuoksi on pakko kehittää uusiutuvia energialähteitä tulevaisuuden varalle ja kehittää sitä eteenpäin. Oikeasti, kun nyt oikein ajatellaan rakentavasti, tuulivoima on hyväksi, koska se on uusiutuva energianlähde, joten se ei tule loppumaan ja varsinkaan tuulivoima EI saastuta.

Sitä paitsi, tuulivoima tulee olemaan ympäristöystävällisempi verrattuna  81%(vuonna 2008) kattavista ei-ympäristöystävällisistä tavoista tuottaa energiaa. Ja tuo kyseinen 81% on liian iso luku ja siihen tarvitaan muutos; lisäämällä esimerkiksi tuulivoimaa ja muita uusiutuvia energianlähteitä. Tulevaisuudessa tuulimyllyt tulee olemaan osa maisemaa, halusimmepa sitä tai emme.

Meluongelmat voi ratkaista sillä, että vaatii päättäjiltä edistyksellisiä tuulivoimaloita.

Tuulivoima on tulevaisuutta, älä yritä kieltää sitä.