Puheenvuoro kouluruuan puolesta

Kommentoitu viesti

Outi Pulkkinen
Adressin tekijä

#8

15.01.2012 17:18

Kuntaliitoksen aikaan varmasti isoja muutoksia tapahtuu ja niihin onkin sitten tämmöisen tavan tallaajan vaikeampi puuttua ja koittaa vaikuttaa...
Siksipä olenkin sitä mieltä, että annetaan tämän ruoka-asian olla samalla tavalla kuin nytkin eikä aleta tekemään hätiköityjä yhdistämisiä. Jos kuntaliitoksen myötä sekä koulun että säätiön keittiön muuttamnen jakelukeittiöksi tapahtuu, on myös säätiön keittiölle nyt keittiöiden yhdistämistarkoituksessa tehdyt investoinnit turhia (kuljetusvälineet yms)ja iso määrä rahaa haaskattu turhaan.

Tässä linkki kouluruuan tärkeydestä heille joita kiinnostaa http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=28335

Nykypäivänä ei ole enää varmuutta siitä saako lapsi sitä terveellistä kotiruokaa koulun jälkeen. Valitettavasti voi olla, että kouluruoka on lapsen ainoa lämmin ateria koko päivän aikana.

Ymmärryksen mukaan koulu ottaa raaka-aineet paikallisen k-kaupan kautta. Keittiöiden yhdistyessä paikallisen yritystoiminnan tukeminen vähenee huomattavasti. Onko tätä otettu huomioon?

Vanhaintukisäätiöllä tehdään varmasti ruokaa ammattitaidolla ja niillä resursseilla mitä olemassa on. Minä en millään muotoa arvostele säätiön keittiön henkilökunnan toimintaa vaan haluan, että ennen päätöksen tekoa asian kaikki puolet tarkastellaan. Mainitsen se nyt tässä, koska tiedän, että joku sitä asiaa pähkäilee kuitenkin. Toivotan säätiön keittiön henkilökunnalle työn iloa ja jaksamista heillekin muuttuvissa tilanteissa! =)

Suljen adressin huomisaamuun mennessä, että saahaan asia etenemään! Kiitoksia kaikille! =)

Vastaukset

Kouluruokatietopankki

#9 Re: Hyvä puheenvuoro Kouluruoan puolesta

2012-01-16 15:18:11

#8: Outi Pulkkinen -

Tervehdys

Lueskelin adressin ja kommentit. Hyvä, että kouluruokailusta ollaan kiinnostuneita vanhempien taholta! Tässä teille lisätietoa kouluruokailun merkityksestä sekä muualta avuksi hankkeeseenne:

Pohjoismainen selvitys, mitä kouluruokailussa olisi kehitettävää http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2011/08/tutkittua-tietoa-kouluruuassa.html

Kouluruokadiplomista voi löytää arviointikriteerejä: http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2012/01/kouluruokailun-imago-nousussa.html.

Hienoa, että perustelitte kantaanne myös sillä, että koululaisten vaikutusmahdollisuudet saattaisivat vähentyä. Juuri sitä koululaisten vaikutusmahdollisuutta pidetään merkittävänä tekijänä kouluruokailun käyttämiselle!

Kehun erityisesti maltillista tapaanne hakea muutosta, leimaamatta kouluruokaa syömäkelvottomaksi. Se ei todellakaan olisi kenenkään etu jos koululaiset alkaisivat hylkiä kouluruokaa sen huonon imagon takia! (http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2011/06/kuka-hyotyy-kouluruoan-imagon.html). Pidän pientä listaa siitä, miten muissa kunnissa keskustellaan kouluruoasta http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2011/04/kouluruokaa-muutetaan-tanaankin.html. On myös hyvä aika tarkistaa kuka kuntanne päättäjistä on allekirjoittanut viime kuntavaalien alla vetoomuksen ja lupauksen olla kouluruokailun puolella: http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2011/03/kouluruoka-ja-kuntavaaliehdokkaiden.html

Toivotan malttia ja sitkeyttä ajamanne asian puolesta

Kouluruokatietopankki

(alias Maarit Laurinen)

Vastuuvapauslause: Tämä ei ole Kouluruokatietopankin kannanotto keskuskeittiötä vastaan tai lähikeittiöiden puolesta. Tämä on kannanotto vanhempien kouluruokailu-kiinnostuksen puolesta, sillä vanhempien kiinnostus takaa koululaisille sen parhaimman kouluruokailun (huom. tarkoitan kokonaisuutta, en vain lautasen päällistä) ympäri Suomen.