Puheenvuoro kouluruuan puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Puheenvuoro kouluruuan puolesta.

mummu vaan

#1 Ristijärven kouluruuan puolesta

10.01.2012 12:38

Olen täysin Outin kommentin takana, niin kauan kuin todelliset säästöt tulevat rehellisesti laskettuna julkisuuteen ja jos ne ovat sitten niin suuret, että päätös "kannattaa".
huolestunut

#2 Lapsillemme hyvää ruokaa jatkossakin!

10.01.2012 20:28

Kouluruuan hinta lienee tällä hetkellä pari euroa per oppilas. Pystyykö vanhaintukisäätiö valmistamaan sen vielä halvemmalla? Epäilen. Eivät he ilmaiseksi sitä tee! Kaikkine kuljetuksineen loppulasku voi olla suurempi kuin nyt.

Vieras

#3

11.01.2012 20:56

Suuruuden ekonomia ei ole lasten puolella.Oman koulun
ruoka on paras.
Outi Pulkkinen
Adressin tekijä

#4

12.01.2012 15:43

Kiitos paljon osallistumisesta! Teitähän on paljon =)
Huomenna iltapäivällä olisi pyrkimys viedä adressi eteenpäin joten vielä kerkiää viidakkorummulla rummuttaa lisää kirjoittelioita!!
Outi Pulkkinen
Adressin tekijä

#5

13.01.2012 07:42

Yleisön pyynnöstä jatketaan vielä viikonlopun yli! =)
Simplex6

#6 Essen

14.01.2012 10:18

Suur-Suomen suurkunnissa
keskittävät voimat kokoomus ja sosiaalidemokraatit ja vihreät

kokoavat
keskittävät
ulkoistavat
yhtiöittävät
Niin on keittiötoimintojenkin siirryttävä suuriin keskuskeittiöihin ja nykyiset keittiöt muutetaan jakelukeittiöiksi.
Henkilökunta siirtyy keittiöstä jakelukeittiin liukkaasti koko suurkunnan alueella.
Eikö teidän kanssa ole neuvoteltu, eikö edes informoitu tästä SUURKUNTAHANKKEESTA: nykyuudistukset ovat pien pieniä pottukaloiksi. Tulossa on mahtava uudistus, jota Virkkunen, Vapaavuori,Urpilainen, Haavisto ajaa kuin käärmettä pystyyn
Äiti

#7 Kouluruoka

15.01.2012 16:53

Ihmettelen, tuleeko säästöä valmistuspaikan muuttuessa sairaalan keittiölle.
Koulu tarvitsee työntekijän koululle, kuten Outi kirjoitti.
Pakkaaminen ja kuljettaminen ei ole ilmaista.
Toisekseen, onko sairaalalla mahdollisuus tehdä tuota määrää lisäannoksia?
Mikä on lapsen etu tässä kouluruoka asiassa, maittava ruoka valmistettu koulunkeittiössä vai sairaalan keittiöllä valmistettu.
Ruoka on tärkeä osa lapsen koulupäivää, jotta hän jaksaa käydä koulua.
Tässä on kysymys lapsen tulevaisuudesta ja hänen terveydestään.
Outi Pulkkinen
Adressin tekijä

#8

15.01.2012 17:18

Kuntaliitoksen aikaan varmasti isoja muutoksia tapahtuu ja niihin onkin sitten tämmöisen tavan tallaajan vaikeampi puuttua ja koittaa vaikuttaa...
Siksipä olenkin sitä mieltä, että annetaan tämän ruoka-asian olla samalla tavalla kuin nytkin eikä aleta tekemään hätiköityjä yhdistämisiä. Jos kuntaliitoksen myötä sekä koulun että säätiön keittiön muuttamnen jakelukeittiöksi tapahtuu, on myös säätiön keittiölle nyt keittiöiden yhdistämistarkoituksessa tehdyt investoinnit turhia (kuljetusvälineet yms)ja iso määrä rahaa haaskattu turhaan.

Tässä linkki kouluruuan tärkeydestä heille joita kiinnostaa http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/uutinen?id=28335

Nykypäivänä ei ole enää varmuutta siitä saako lapsi sitä terveellistä kotiruokaa koulun jälkeen. Valitettavasti voi olla, että kouluruoka on lapsen ainoa lämmin ateria koko päivän aikana.

Ymmärryksen mukaan koulu ottaa raaka-aineet paikallisen k-kaupan kautta. Keittiöiden yhdistyessä paikallisen yritystoiminnan tukeminen vähenee huomattavasti. Onko tätä otettu huomioon?

Vanhaintukisäätiöllä tehdään varmasti ruokaa ammattitaidolla ja niillä resursseilla mitä olemassa on. Minä en millään muotoa arvostele säätiön keittiön henkilökunnan toimintaa vaan haluan, että ennen päätöksen tekoa asian kaikki puolet tarkastellaan. Mainitsen se nyt tässä, koska tiedän, että joku sitä asiaa pähkäilee kuitenkin. Toivotan säätiön keittiön henkilökunnalle työn iloa ja jaksamista heillekin muuttuvissa tilanteissa! =)

Suljen adressin huomisaamuun mennessä, että saahaan asia etenemään! Kiitoksia kaikille! =)
Kouluruokatietopankki

#9 Re: Hyvä puheenvuoro Kouluruoan puolesta

16.01.2012 15:18

#8: Outi Pulkkinen -

Tervehdys

Lueskelin adressin ja kommentit. Hyvä, että kouluruokailusta ollaan kiinnostuneita vanhempien taholta! Tässä teille lisätietoa kouluruokailun merkityksestä sekä muualta avuksi hankkeeseenne:

Pohjoismainen selvitys, mitä kouluruokailussa olisi kehitettävää http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2011/08/tutkittua-tietoa-kouluruuassa.html

Kouluruokadiplomista voi löytää arviointikriteerejä: http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2012/01/kouluruokailun-imago-nousussa.html.

Hienoa, että perustelitte kantaanne myös sillä, että koululaisten vaikutusmahdollisuudet saattaisivat vähentyä. Juuri sitä koululaisten vaikutusmahdollisuutta pidetään merkittävänä tekijänä kouluruokailun käyttämiselle!

Kehun erityisesti maltillista tapaanne hakea muutosta, leimaamatta kouluruokaa syömäkelvottomaksi. Se ei todellakaan olisi kenenkään etu jos koululaiset alkaisivat hylkiä kouluruokaa sen huonon imagon takia! (http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2011/06/kuka-hyotyy-kouluruoan-imagon.html). Pidän pientä listaa siitä, miten muissa kunnissa keskustellaan kouluruoasta http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2011/04/kouluruokaa-muutetaan-tanaankin.html. On myös hyvä aika tarkistaa kuka kuntanne päättäjistä on allekirjoittanut viime kuntavaalien alla vetoomuksen ja lupauksen olla kouluruokailun puolella: http://kouluruokatietopankki.blogspot.com/2011/03/kouluruoka-ja-kuntavaaliehdokkaiden.html

Toivotan malttia ja sitkeyttä ajamanne asian puolesta

Kouluruokatietopankki

(alias Maarit Laurinen)

Vastuuvapauslause: Tämä ei ole Kouluruokatietopankin kannanotto keskuskeittiötä vastaan tai lähikeittiöiden puolesta. Tämä on kannanotto vanhempien kouluruokailu-kiinnostuksen puolesta, sillä vanhempien kiinnostus takaa koululaisille sen parhaimman kouluruokailun (huom. tarkoitan kokonaisuutta, en vain lautasen päällistä) ympäri Suomen.