Kivinokka uudelleen kansanpuistoksi – vetoomus kaupungin päättäjille

Kommentoitu viesti

matkailukokemusasiaa

#52

15.06.2012 11:07

Tänä vaikeana päivänä jolloin Nokia on ajamassa alas Salon matkapuhelintehdasta ja Eurooppa muutenkin kouristelee ennen näkemättömän talouskriisin vallassa on katsottava tulevaisuuteen. Suomen tulevaisuus on matkailussa ja siina kauniissa luonnossa jota meillä vielä Helsingissäkin löytyy. Tilastokeskuksen mukaan voimakkaasti kasvussa oleva matkailijamäärä oli jo 7,3 miljoonaa vuonna 2011 ja määrä oli lisääntynyt vuodessa miljoonalla. Yksi matkailija jättää maahan rahaa karkeasti sanoaen yhden Nokia matkapuhelimen verran. En tiedä Helsingin matkailijalukuja mutta oletettavasti leijonan osa viettää aikansa täällä koska Helsinki-Vantaa lentokenttä on suurin maassamme. Itse olen matkaillut keski-Englannissa ja tiedän miten valtava kokemus briteille on päästä kokemaan pohjoismaista luontoa. Kaiken lisäksi sitä on tarjolla omassa pääkaupungissamme eli Kivinokassa ! Siis vielä . . ! Japanilaiset ovat löytäneet uuden terapian: Forest therapyn; muokkaamattomassa luontoympäristössä samoilu pudottaa stressiä ja lisää hyvän olon tunnetta. Näitä matkailija syvemmässä merkityksessä etsii valitsemastaan matkailumaasta.
Kaupunkisuunnitteluviraston velvoite on kehittää hyvinvoinnin edellytyksiä kaupungin asukkaille. Jos se siinä onnistuu voi kaupunki hyvin. Ei ole oikein jos se rakentamispaineiden alla pilaa sen poikkeuksellisen ympäristön jonka Vanhankaupunginlahti muodostaa. Ihminen voi pärjätä ilman matkapuhelinta muttei ilman tulolähdettä ja hyvää elinympäristöä. Säilyttäkäämme Kivinokka !

Vastaukset

Kulttuurikaupunki Helsinki

#53 Re: Ihmettelyn aihetta !

2012-11-02 10:42:30

#52: matkailukokemusasiaa -

Tuleeko siis Sompasaari- Kalasataman alueelle kaupunginosa 17 000 uudelle ihmiselle kuten lehdestä luin ? Mistä nämäkin uudet asukkaat hakevat ulkoilualueensa jos Kivinokka uhrataan asuntorakennukselle jollaisia suunnitelmia nyt puolisalaa valmistellaan ?  Kun katsoo Kulosaaren sillalta Sompasaaren UMPIAHDETTUA uutta silhuettia ei voi olla miettimättä kaupunkisuunnittelun nykyistä tilaa . .  MONEY TALKS WITH BIG LETTERS !