Kivinokka uudelleen kansanpuistoksi – vetoomus kaupungin päättäjille

Marianna Jylhä

#51 Kivinokka meille ja tuleville

07.05.2012 20:06

Kivinokalla ulkoilee ja mökkeilee paljon lapsiperheitä, se sopii loistavasti myös päivähoitoryhmien retkikohteeksi. Me kaikki, vauvasta vaariin, saamme nauttia merestä, metsästä, linnuista sekä kotoisan kioskin eläimistä ja luonnon rauhasta. Tällaiseen retkeilyyn ja lomailuun tulevat maapallon resurssit riittämään myös nykylasten aikuisuudessa. Ei viedä heiltä tätä mahdollisuutta oppia arvostamaan pienen, aidon ja lähellä olevan kauneutta ja hienoutta. Säilytetään Kivinokka meille kaikille ja tuleville!
matkailukokemusasiaa

#52

15.06.2012 11:07

Tänä vaikeana päivänä jolloin Nokia on ajamassa alas Salon matkapuhelintehdasta ja Eurooppa muutenkin kouristelee ennen näkemättömän talouskriisin vallassa on katsottava tulevaisuuteen. Suomen tulevaisuus on matkailussa ja siina kauniissa luonnossa jota meillä vielä Helsingissäkin löytyy. Tilastokeskuksen mukaan voimakkaasti kasvussa oleva matkailijamäärä oli jo 7,3 miljoonaa vuonna 2011 ja määrä oli lisääntynyt vuodessa miljoonalla. Yksi matkailija jättää maahan rahaa karkeasti sanoaen yhden Nokia matkapuhelimen verran. En tiedä Helsingin matkailijalukuja mutta oletettavasti leijonan osa viettää aikansa täällä koska Helsinki-Vantaa lentokenttä on suurin maassamme. Itse olen matkaillut keski-Englannissa ja tiedän miten valtava kokemus briteille on päästä kokemaan pohjoismaista luontoa. Kaiken lisäksi sitä on tarjolla omassa pääkaupungissamme eli Kivinokassa ! Siis vielä . . ! Japanilaiset ovat löytäneet uuden terapian: Forest therapyn; muokkaamattomassa luontoympäristössä samoilu pudottaa stressiä ja lisää hyvän olon tunnetta. Näitä matkailija syvemmässä merkityksessä etsii valitsemastaan matkailumaasta.
Kaupunkisuunnitteluviraston velvoite on kehittää hyvinvoinnin edellytyksiä kaupungin asukkaille. Jos se siinä onnistuu voi kaupunki hyvin. Ei ole oikein jos se rakentamispaineiden alla pilaa sen poikkeuksellisen ympäristön jonka Vanhankaupunginlahti muodostaa. Ihminen voi pärjätä ilman matkapuhelinta muttei ilman tulolähdettä ja hyvää elinympäristöä. Säilyttäkäämme Kivinokka !
Kulttuurikaupunki Helsinki

#53 Re: Ihmettelyn aihetta !

02.11.2012 10:42

#52: matkailukokemusasiaa -

Tuleeko siis Sompasaari- Kalasataman alueelle kaupunginosa 17 000 uudelle ihmiselle kuten lehdestä luin ? Mistä nämäkin uudet asukkaat hakevat ulkoilualueensa jos Kivinokka uhrataan asuntorakennukselle jollaisia suunnitelmia nyt puolisalaa valmistellaan ?  Kun katsoo Kulosaaren sillalta Sompasaaren UMPIAHDETTUA uutta silhuettia ei voi olla miettimättä kaupunkisuunnittelun nykyistä tilaa . .  MONEY TALKS WITH BIG LETTERS !

 


Vieras

#54

24.06.2013 11:01

Hieno paikka,kannattaa taistella Kivinokan säilyttämiseksi.Kävimme Kivinokassa tuttavien vieraina juhannuksena.
BEVARA KIVINOKKA !

#55 Egendomliga tankebanor

28.06.2013 04:42

Det skrevs förra året om att antalet invånare i Helsingfors kommer att öka till 800 000 inom loppet av några årtionden. Är det verkligen så att politikerna och stadsplanerarna anser att det får hända på bekostnad av trivsam stadsmiljö. Ju fler invånare desto mindre grönområden. . . När vår generation har förvandlats till blomstermylla står de efterkommande helsingforsare utan något friluftsområde. Först det vackra arkitektoniska byggnadsarvet på 70-talet och nu ett ännu värre beslut att förstöra den enastående (och sista) naturmiljön nära stadskärnan. Det står klart för mig att beslutsfattarna och deras anhang har ingen moral.
Luonnonrauhaa hesalaisilleki

#56 Pitäkä Kivinokast hualta

14.07.2013 05:30

Kun konkurssikypsäl Turul on varaa säilyttä Ruissalon saari kaupunkilaiste vapaa-ajan vietto varte ni kyl maar rikkaal Hesal on varaa siihe et yks Kivinokka suajella. Vai onk se Turun tauti päässy riahuma hesalaiste päättäjien sielunmaisemas niin ettei muul ol väliä ku rahal vaan ja hyvil veljil ja vapaamuurareil. Näin sen paikan aiemmal Hesan reissul ja uimaranta ja muut paikat tosi nätei.

Vieras

#57

27.07.2013 16:21

Historiallinen alue; jo viime vuosisadan alussa ollut työväestön vapaaviettokeidas. Lähistöllä kerrostaloasutusta (itäkeskus, kalasatama jne),joilta viheralue puuttuu.
Stadin täti

#58 Kivinokka säilytettävä virkistysalueena

03.08.2013 19:25

Kivinokan luonto- ja virkistysaluearvojen lisäksi sillä on monikerroksista kulttuurihistoriallista arvoa. Tämä kaikki katoaisi, jos alue rakennetaan. Kallion duunareiden kesäparatiisin Mustikkamaan annettiin mennä piloille vuosikymmeniä sitten. Jos nyt Kivinokka menetetään asuntorakentamiselle, on vahinko korvaamaton. Asuntorakentamista tarvitaan, mutta ei ole mitään järkeä tuhota virkistysaluetta, jolla on näin monimuotoista yhteisöllistä virkistystoimintaa ja jonka uimaranta on avoin kaikille kaupunkilaisille. Helsingin rantsut ovat kaupunkimme omaleimainen piirre, jota tulee vaalia. Asuntorakentamissuunnitelmia perustellaan metroradan läheisyydellä. Kivinokan virkistysalueena säilyttämistä voi yhtälailla perustella metroradan läheisyydellä: alueelle pääsee metrolla metroradan varren väkirikkailta alueilta. Alue palvelee muitakin kuin niitä, joilla siellä on kesämaja, venepaikka, viljelypalsta tai siirtolapuutarhamökki.

Vieras

#59

12.08.2013 20:39

kivinokka on säilytettävä kokonaisuudessaan kaupunkilaisten virkistyskäytössä!
SEN arvoa tavallisille kaupunkilaisille ei voi rahassa mitata.
Se merkitys kulttuurihistoriallisesti on jo tärkeä tavallisten kaupunkilaisten omana paikkana.
Miksi juuri se pitäisi rakentaa ökytalojen kyläksi ja sen rannat yksityiskäyttöön? Nämä suunnitelmat on torjuttava lopullisest!
kivinokan kävijä

#60 Re:

12.08.2013 20:44

Vanha Stadilainen

#61 Re: Kivinokan asuinalue

13.08.2013 06:39

#9: asunnon ostaja - Kivinokan asuinalue

Et varmaankaan ole Stadilainen,sillä meillä paljasjalkalaisilla on jo asunto,Jivinokka on säilytettävä

sellaisenaan !!

Hämmentynyt helsinkiläinen

#62 Matkailuvaltti

22.08.2013 17:43

Globaalisti näkyvä matkailukanava kertoi että Tukholma jonka pinta-alasta 30% on virkistyskäyttöön varattua viheraluetta on valittu vuoden 2010 ympäristöpalkinnon voittajaksi. Nykyisellä menolla Helsingin luontoalueet tulevat kutistumaan noin kolmeen prosenttiin kaupungin pinta-alasta. Kivinokan vanha arvometsäksi luokiteltu alue on varattu kaupungin luonnonhoitosuunnitelmassa vuosille 2007-2013 suojelun piiriin kuuluvaksi. Onko niin että valtuusto ei ole tietoinen tästäkään asiasta ? Onko sitä tietoisesti johdatettu harhaan ? Kuka vastaisi tähän kysymykseen kaupungin hallintoelimissä ?

Vieras

#63

06.09.2013 20:16

Mahtava ulkoilualue ja virkistyksen kohde. Ihana rauha keskellä kaupunkia.
Ville t

#64 Kivinokka olisi hyvä paikka asua

07.09.2013 14:21

Mökit eivät ole kaikkien käytössä, eikä todellisuudessa aluekaan. Mökkien käyttöaste on pieni - käyttövuorokausien määrä suhteessa vuoden kaikkiin päiviin on vaatimaton. Monessa mökissä käyttöpäiviä on alle kymmenen vuodessa. Kivinokkaan mahtuisi asumista - uusia mökkialueita kauemmaksi radan päähän. Virkistysalueet toki pitää säilyttää virkistysalueina. Itse olen paljasjalkainen stadilainen, kuten lapsenikin. Isoäitini isä muutti tänne 1903. Oma asuminen on järjestyksessä, mutta olisi ihan hieno homma, että lapsilla olisi tolkulliset mahdollisuudet saada täältä koti niin halutessaan.


Vieras

#65

16.09.2013 06:58

Virkistysalueena ja kaupungin keuhkoina tosi tarpeellinen.

Vieras

#66

21.09.2013 14:09

Kivinokka pitää säilyttää !

Vieras

#67

25.09.2013 19:07

Tottakait säilytetään ja muutetaan tarpeenmukaan uima rannalle esim kunon laituri yhteen kohtaan mistä pääsee uimaan ja sen kentän laidalla olevan vesi wc voisi valaista kunnolla
Eija

#68

25.09.2013 19:19

Vähäinen käyttöaste ei ole mikään kriteeri tuhota Kivinokkaa. Sillä ei mitata sitä kaikkea hyvää mitä tuollainen keidas tekee ihmiselle. Pitäiskö joka paikka olla tupaten täynnä jotakin. Nimenomaan rauhaa ja väljyyttä kaivataan kaupungissakin.
jensen

#69

25.09.2013 19:47

Kivinokka pitää säilyttää

Vieras

#70

30.09.2013 18:00

Kivinokassa käyvät niin luonnonystävät kuin muutkin kävijät käyttävät ja hyödyntävät mm.metroliikennettä paljon.Alueelle mahdollisesti rakennettavien talojen asukkaat käyttäisivät pääasiassa yksityisautoja.Ei siis tulisi enemmän vaan vähemmän metromatkustajia.
Myös alueen luonto kärsisi korvaamattomat vahingot.

Vieras

#71

12.10.2013 10:13

Minusta tämä adressi on järkevin ja tehokkain tapa vedota kaupungin päättäjiin tässä asiassa.

Vieras

#72

14.10.2013 09:40

Kivinokka on ollu ennen päättäjiä! Olkoot edelleen
olen ollut kivinokan puolta aina ja tulen olmaan!

Vieras

#73

15.10.2013 10:58

Lapsuuteni paras luonto
Mimi

#74 Jos nyt mokataan, virhettä ei saa koskaan tekemättömäksi

02.11.2013 07:20

Kivinokan alue on ainutlaatuinen Helsingin, Suomen ja jopa maailman mittakaavassa. Alueen rakentaminen ei todellakaan ole vastaus "tavallisten ihmisten" asuntopulaan, sillä aluueelle mahdollisesti rakennettaviin asuntoihin tulee tuskin kenelläkään tavallisella työssä käyvällä olemaan mitään asiaa hintojen puolesta, joten minkäänlaiseen asuntopulaan on aivan naurettavaa vedota. Ne henkilöt, jotka pystyisivät hankkimaan asunnon Kivinokan alueen uusista asunnoista, pystyisivät sen hankkimaan ihan mistä tahansa muualtakin. Myös nyt yleisessä käytössä olevat ranta-alueet menetettäisiin yksityiskäyttöön. Vaikka siirtolapuutarha ja kartano ovat suojeltuja, ei niidenkään miljöö säily enää yhtä kauniina ja ainutkertaisena, jos ympäristö rakennetaan täyteen ja autoliikenne kasvaa järjettömästi. Ihminen on ahne ja ajattelee ihan liian lyhytkatseisesti, kummalla oikeasti on henkistä ja kulttuuriperinnöllistä arvoa sadan vuoden päästä, Kivinokalla virkistysalueena ja kesämaja-alueena vai itäisellä lähiöllä? Nyt puhuu vain raha, ei järki.
Risto

#75 Kivinokka innostaa ja kiinnostaa

02.11.2013 17:39

Kivinokkaa tulee hakea Unescon aineettomalle kulttuuriperintölistalle. Kivinokan yhteinen ja avoin virkistysalue kaupungissamme on aivan ainutlaatuista tämän päivän Euroopassa. Se on sekä perinteistä että vahvasti elävää kaupunkikulttuuriamme.

Kivinokalla on jo lähes satavuotinen historia suosittuna virkistysalueena keskellä kaupunkia! Kyseessä on kesämajailukulttuurin ja perinteisen stadilaisen kaupunkikulttuurin suojelu kaikille avoimessa virkistyskäytössä. Se pienituloisten kaupunkilaisten vapaa-ajanviettoa omassa kotikaupungissaan, lähellä palveluita ja luonnonsuojelu-alueen sydäntä. Täysin uniikkia ja ihmeellistä. Että tällainen kaupunkikulttuurin helmi on saanut Helsingissä säilyä, kehittyä ja elää.

Ei anneta kenekään nykyisen päättäjän, grynderin tai virkamiehen tuhota Kivinokkaa! Pidetään Kivinokasta yhdessä huolta. Se on suojelemisen arvoinen paikka.