Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.

# Liisa #
Vieras

#101 Paras ohjelma

24.10.2010 12:26


Ehdottomasti paras koirien koulutusohjelma mitä täällä suomen telkassa on nähty. Cesar Millan huippukaveri, joka osaa todellakin kouluttaa ja käsitellä ongelmakoiria ja eritoten niiden koirien ongelmaomistajia.
Nostan hattua Cesarille ja ihan kateeksi käy, kun ei ole itsellä samoja taitoja.

hoh hoi
Vieras

#102 Voi sitä kateutta...

14.11.2010 22:54

Ostin juuri perjantina kyseiset kirjat, koska olen niin koukussa sarjaan. IHMETTELEN SUURESTI tätä palstaa IHAN SATTUMOISIN LÖYSIN!!!
Ihmettelen vaan miten suppea mielisiä ihmiset ovat kun haluavat sarjan pois telkkarita. Koulutus metodeja on todella paljon ja itsekin olen sitä mieltä, että mies on täysi nero koirien käsittelyssä!!!! LIIKUNTA-KURI-HELLYYS, NENÄ-SILMÄT -KORVAT siinä järjestyksessä...Ihminen on ihminen ja KOIRA on koira! voi kun kaikki tajuaisivat tämän niin eipä tarvitsisi lukea iltapäivälehdistä miten koira purrut omistaansa, lapsia jne.
Aika usein törmää siihen että kateus on niin suurta että ei voi katsoa kun jollain muulla homma toimii.... Koiran koulutuksessa on monta eri koulukuntaa niin kuin on lastenkasvatuksessakin poimikaamme kaikista mahdollisista koulukunnista hedelmät ja eläkäämme sovussa LUONTOÄIDIN kanssa!
J K
Vieras

#103 Naurettavaa!

15.11.2010 20:22

Eläinihmisiä olen itsekin ja mulla on - tai siis oli - ongelmakoira, joka nuoruudessaan puri mm. mun kädet kunnolla verille, kun johtajuuskiistojamme setvittiin aikoinaan. Sitten kerran, kun tuntui että se syö mut elävältä alistin sen lattiaan, vielä yritti purra naamasta täysillä ja kuin ihmeen kaupalla sain koiran korvan suuhun ja purin ja lujaa. Koira alistui ja sen jälkeen ei ole ollut kertaakaan ongelmia, vaikka olin jo varma et se pitää lopettaa, kun en kertakaikkiaan pärjännyt sen kanssa. Olin silloin sitä mieltä, että koiraa pitää pitää kuin kukkaa kämmenellä, naksuttimella ja herkuilla koulutin minkä parhaani taisin ja palkitsin vaan hyvää käytöstä mutta kuitenkin se johti pirunmoisiin ongelmiin. Myöhemmin harrastettiin tokoa ja agilityä hyvällä menestyksellä ja siitä tuli mitä mahtavin ja kiltein otus, joka tuossa vieressä lötköttää nytkin. Toisen koiramme kanssa suosin pehmeämpää koulutusta, koskaan ei ole tarvinnut juuri ääntään korottaa. Muistakaapa, että koirat on yksilöitä. Ja koiria. Ei ihmisiä. Cesarkin tietää tämän eikä ole kaikkia koiria alistamassa. Joidenkin koirien kanssa vaan EI OLE MUUTA MAHDOLLISUUTTA.
JKL
Vieras

#104 Jos ei kelpaa niin laittakaa TV kiinni!

16.11.2010 12:29

Mua ärsyttää ihmiset jotka luulee tietävänsä itse paremmin koulutuksesta kuin monta vuotta koirien parissa työskentelevät ihmiset, eli niin kuin Tää Cesar Millian joka on saannut palkintojakin koirakuiskaajana.
Jos hyvät ihmiset ei koirakuiskaaja sarja kelpaa katsottavaksi, NIIN ÄLKÄÄ KATSOKO. VAIHTAKAA LASTENOHJELMIIN VAIKKA!

On hauskaa puhuu paskaa Cesarista.(kaikilla on omat mielipiteet, mutta ei niitä tartte aina ottaa puheeks.



AIEEEH
Vieras

#105 Maalaisjärki

17.11.2010 10:41

Kannattais nyt ehkä tosiaan ajatella hieman ennen tämmöisten addressien aloittamista. Ei Caesar mitään väkivaltaa käytä yhteenkään koiraan, ja muutenkin voimaa vain senverran mitä on pakko. Sitten nuo jutut niistä piikki- ja sähköpannoistakin taitaa vähän liioiteltuja usein olla. Eikös ne omistajat oo ite alkuun käyttäny kyseisiä pantoja ja siltä perustalta niiden käyttöä on ainaki aluks ollu hyvä jatkaa, eikä samantien ottaa pois?

Caesarin tapa kouluttaa voi olla vanhanaikainen verrattuna siihen palkintorumbaan mitä se nirppanokkainen avoautolla kruisaileva nainen siinä toisessa ohjelmassa harrastaa, mutta molempien tapoja varmaan osaa koiraansa älykkäämpi yhdistellä tarpeen ja tilanteen mukaan.
Vieras
Vieras

#106 Re: Re:

17.11.2010 10:43

#77: Vieras - Re: Cesar poistaa oireet, ei syitä. Tarkoituksena saada voimalla koira mahtumaan hyväksyttyihin normeihin, ei niin että koira itse tekisi sen. Toisinaan käytetyt hieman arveluttavien konstien kanssa mennään aidan ali sieltä, missä aita on matalin.  

 

Hah, katsoppas nyt sitä sarjaa edes pari jaksoa kokonaan ihan omin aivoin ajatellen niin varmaan huomaat että asia on just päinvastoin. Sehän nimenomaan kouluttaa siinä eniten ihmisiä, eli ongelmien ja oireiden yleisintä lähdettä.
Omistaja joka ulkoiluttaa koiraa eikä koira omistajaa
Vieras

#107 Ei mihinkään!

18.11.2010 19:28

Cesarin koirakuiskaaja ohjelma ei lähde yhtään minnekkään tv:stä! Ne joiden mielestä Cesarin metodit ovat väkivaltaisia saa mielestäni olla sitte katsomatta koko ohjelmaa!

Niin ja on Cesar PAAALJON parempi kouluttaja kuin tämä Victoria!

P.S. Kuinka moneen kertaan Cesar mainitsee että ei satuta koiraa kouluttaessaan sitä?
Vastaus on MONEEN!
Suhu
Vieras

#108 hmm

22.11.2010 12:03

Olen lukenut näitä kommentteja jo jonkin aikaa, itse katson välillä kyseisen herran ohjelmia ja ne ovat erittäin mielenkiintoisia. Mielestäni Cesar ei satuta koiria saati pieksä tai pahoinpitele. Jos ette tiedä pahoinpitelyn ja koulutuksen eroa niin lukekaapa vaikka viime aikaiset uutiset koirista joita on roikotettu parvekkeelta.
Olen samaa mieltä monen kanssa että koiran kasvattamisessa ei ole kyse alistamisesta, mielestäni kyse on sääntöjen asettamisesta. Koira ei ymmärrä jos sinä lässytät sille että "Musti älä pure lässynlässynlää" puhe on koiralle ihan samanlaista pölpötystä kuin kaikki äänet. Äänen paineita se ymmärtää, kieltosana tulee tietyllä paineella jne.. Ja se myös aistii ihmisten asenteet, jos se huomaa että ihminen joka sitä "kouluttaa" on herkkä ja lässyttävä eikä osaa asettaa rajoja se rikkoo niitä ja kun ei saa rangaistusta se pitää sitä ihan hyväksyttävänä. Aivan sama on lapsien kasvattamisessa, jos pieni kullannuppusi rikkoo hänelle asetettuja sääntöjä sinä rankaiset häntä (pistät nurkkaan häpeämään ym..) jos et rankaise niin kasvatat sillon kauhean rakkarin. Sama on koirissa, jos et aseta rajoja ja saa koiraasi oppimaan kunnioittamaan sääntöjä ja itseäsi vaarannat silloin kaikki ympärillä olevasi ihmiset, koska koirasi voi hyökätä heidän kimppuunsa ja vahingoittaa heitä.
Itse en ole mikään ammattilainen, minulla on cockerspanieli joka oli toisella omistajalla aikaisemmin ja se alistettiin niin pahasti että se pelkäsi kaikkea mikä liikkui, teki tarpeensa sisälle ja piti puremista leikkinä eikä päässyt päivittäin lenkille vaan sen maailma käsitti takapihan. Kun se tuli minulle minä asetin sille säännöt, jos se ei niitä totellut rankaisin sitä, kuten otin niskavilloista kiinni ja kielsin, en siis pyöritellyt pitkin pituuksia tai saanut sitä uikuttamaan vaan otin napakasti kiinni ja vein sen pois huoneesta, pian se oppi mitä sai tehdä ja mitä ei. Nyt minulla on tasapainoinen kolmivuotias reipas poika joka pääsee lenkille aina kun tahtoo, saa hyppiä ja temmeltää pihalla, kotona se saa levätä,leikkiä, se saa hellyyttä, lämpöä, ruokaa ja huomiota ja kun tulee vieraita se saa niiltä hellyyttä ja huomiota ja kun pikku lapset tulee sen lähelle ja repii sitä turkista se tietää että minä tulen ja pelastan sen tilanteesta ja vien lapset pois ennen kun sen täytyy puolustaa itseään, jos siis jotkut lapsi vieraat näin tekevät. Asia on yksinkertainen ja helppo. Ja kaiken lisäksi se tajuaa myös sen, että sillä on oma reviirinsä jossa se on pomo ja sen reviiriä myös kunnioitetaan, ja se myös tajuaa että minä olen pomo ja minulle on turha ruveta isottelemaan.
Mutta niin, mielestäni Cesar hoitaa sellasia koiria jotka ovat erittäin agressiivisia tai ovat muuten kasvatuksensa puutteen myötä seonneet ja mielestäni hän ei ole kertaakaan pahoinpidellyt koiraa vaan asetttanut rajat ja opettanut että jos koira rikkoo niitä se myös saa siitä rangaistuksen.
Mielestäni on naurettavaa edes väittää, että hän mitenkään satuttaisi koiria tai muuta vastaavaa. Enemmän minä noita ohjelmia katsoessani pelkään noita koiria ja kauhistelen miten ne on edes päästetty tuohon tilaan kuin sitä että Cesar tulee ja pelastaa koiran ja monen ihmisen hengen asettamalla koiralle rajat.
Näiden kommenttien perusteella en yhtään ihmettele minkä takia uutisissa usein on juttuja miten koirat hyökkäävät lenkkeilijöitten ja pienten lasten kimppuun ja sitten vielä kehataan itkeä sitä "kun meidän Musti nyt joudutaan lopettamaan kun se puri naapurin Erkkiä" menkäähän ihmiset ihteenne ja ajatelkaa kenelle te teette enemmän hallaa koiran väärällä kasvatuksella.
Ja meninköhän nyt hieman sivuraitteille.
Mutta pointti on se että tälläisiä turhanpäiväisiä ja naurettavia adresseja en todellakaan aio allekirjoittaa, mieluummin allekirjoitan adressin vaikkapa niille Irlanninsettereille jotka heitettiin parvekkeelta taannoin alas, ettei niitä palautettaisi omistajalleen tai sitten vaikkapa adressin sille että eläinrääkkääjille tulisi kovemmat rangaistukset.
Koska on olemassa oikeastikin eläinten pahoinpitelyä ja satuttamista ja jos te lukisitte uutisia te huomaisitte että tuo Cesarin koirien kouluttaminen EI sitä ole.

Zeable
Vieras

#109

25.11.2010 23:03

Ettekö te hyvät ihmiset tajua, että Cesar pelastaa koiria, ei kiduta niitä. Melkein kaikkien ohjelman koirien viimeinen toivo on Cesar, muuten ne olisivat lopetettu.

En ihan usko, että ihminen saa, hampaitaan näyttävää ja kuolaa valuttavaa koiraa rauhalliseksi pelkästään namipalan tai silittelyn avulla.

Koira on ollut aina koira ja tulee olemaankin. Ihminen ei voi sitä muuttaa. Katsokaa vaikka susilauman toimintaa: jos laumalainen ei käyttäydy halutulla tavalla, johtaja näykkää sitä, jotta se tottelisi. Samaa tapaa käyttää Cesar: hän tökkää/töytäisee koiraa koiraa, jotta sen huomio keskittyisi olennaiseen asiaan.

Ja vielä yksi asia: Monet väittävät, että Cesarin metodit ovat vanhanaikaisia ja väkivaltaisia, mutta vanhoja ovat koiratkin, vanhempia kuin ihmiset, eikä koirilla ole tunteita: ei koira loukkaannu, jos kiellät sitä tekemästä väärää asiaa. KOIRA ELÄÄ HETKESSÄ.

Ihmisillä on se ongelma, että heidän on pakko tehdä kaikista eläimistä enemmän tai vähemmän itsensä kaltaisia.

Ja vielä lopuksi: KOIRA ON ELÄIN JA TULEE AINA OLEMAAN ELÄIN, JOLLA ON ELÄIMEN ELKEET.
Vieras

#110 Re: Cesar Millan

27.11.2010 17:58

Vieras

#111 Re: Cesar Millan

27.11.2010 17:59

Best
Vieras

#112 Lopettakaa!

27.11.2010 19:32

Vaihtakaa Herranjumala ihmiset kanavaa jos ei ohjelma kelpaa!!!


Vieras
Vieras

#113 Re: Jos ei kelpaa niin laittakaa TV kiinni!

27.11.2010 19:34

#104: JKL - Jos ei kelpaa niin laittakaa TV kiinni! 

Samaa mieltä. Laittakaa tv kiinni jos ei kelpaa! >:(

SR
Vieras

#114 Re: Cesar Millan on puoskari

30.11.2010 15:22

#16: Una perra vieja - Cesar Millan on puoskari 

Todella rakentava kommentti. Olet varmaan asiaasi perehtynyt ja sen saralla kouluttautunut, kuten kaikki muutkin ko. ohjelman täysin puutteellisilla tiedoilla, emotionaalisista syistä lynkanneet.

Sinulla, kuten muillakin edellä mainituilla ihmisillä, joko ei ole koiria, tai omistatte "helpon" koiran, jonka kouluttamiseksi riittää pinkki flexi ja paljon naminamipaloja.

Koirankoulutuksen nyansseihin enempää paneutumatta, Koirakuiskaaja-ohjelman esimerkkikoirat ovat jo melko pitkälle kehittyneitä ongelmia (huom sana "käytöshäiriö" tarkoittaa koiran kohdalla IHMISEN puutteellista toimintaa!), eivätkä näinollen sovellu herkimmille katsojille, eikä ihmisille, joilla omakätisenä kokemuksena koirankouluttamiselle toimii ainoastaan ruokkiminen, ulkoiluttaminen, "istu"- käskyn kouluttaminen ja koiran inhimillistäminen. Toivoisin harkintaa ENNEN kun osallistutte keskusteluun.

Miten sinun mielestäsi esimerkissä käyttämäsi koiran käytös olisi saatu tasapainoiseksi?

"Kun vihainen koira on alistettu toivottamaksi, siitä ei suinkaan tule kilttiä, vaan syy, miksi se alunperin oli vihainen, on edelleen olemassa."

Mikäs se alkuperäinen syy oli? Useammassa jaksossa koiralle oli annettu isäntäperheen toimesta laumanjohtajan rooli ja vahvistettu omalla käytöksellä koiran ei-toivottua käyttäytymistä. Usein kun hallitsemaan pyrkivän koiran, jolla on vielä voimakkaat vietit, annetaan käyttäytyä hallitsevasti, se näyttäytyy "vihaisuutena". Esimerkiksi em. kaltainen koira, joka on suvereenisti ottanut omaksi paikakseen sohvan, toimii ihmisen "uhatessa" sen omaa paikkaa ja rauhaa puolustusvietin ohjauksessa. Jos ihminen perääntyy ja antaa koiran olla siinä jatkossakin, käytös vahvistuu, eli koira kokee sen olevan oikein, ja seuraavalla kerralla samassa tilanteessa koira puolustaa paikkaansa vielä voimakkaammin jne. Siksi koira yleensä on "vihainen".

"alistaa koiran usein jopa fyysistä väkivaltaa käyttäen (esim. jaksossa, jossa hän nosti koiran päätä pannalla ylöspäin, niin että koiran niska joutui kivuliaaseen asentoon)"

Koiran anatomia on erilainen kuin ihmisellä. Kivuliaan näköinen asento ei välttämättä ole kovin kivulias. Muuten en muista yhtäkään jaksoa, missä Cesar olisi tuottanut koiralle kipua. Jos hän alistaa koiran laittamalla sen maahan selälleen, suoritus näyttää "puhtaalta", eikä se ei näyttäisi tuottavan koiralle kipua.

Kuten muutkin tarkkaavaiset ovat huomioineet, ohjelmassahan ei kouluteta koiria, vaan puututaan ei-toivottuun käytökseen. Koiran kouluttaminen alkaa yleensä silloin, kun koira noin 8-viikkoisena tulee uuteen kotiinsa, ei suinkaan silloin, kun se on jo purrut omistajaansa, naapuria ja postimiestä, tai saanut porttikiellon koirapuistoon.

 

Laitetaanko kiertämään adressi myös jokaisesta TV-ohjelmasta, joka pahoittaa jonkun herkän mielen?

Elsa Pohjalainen:   

Et ole kertonut noitavainosi perimmäisistä syistä. Käytkö sotaa yksittäistä TV-ohjelmaa vastaan vain siksi että olet eri mieltä? Painaako mieltäsi jokin muu? 

Tahtoisin myös lukea Sinusta lisää. Mikä on kokemuspohjasi koirien kouluttamisessa? Entä alan koulutuksesi?

Miksi et ole aktiivisesti ottanut osaa aloittamaasi keskusteluun? Olet viimeksi kirjoittanut yhden sekavan lauseen 7.9.2010. Yllättikö omastasi eriävien mielipiteiden volyymi?


Muille keskusteluun osallistuneille kiitokset asiallisista argumenteistä, etenkin adressin vastaiset, Cesarin metodeihin tutustuneiden ja kokeneiden kouluttajien mielipiteet ovat tarpeen monelle adressin allekirjoittaneelle.




Vieras

#115

30.11.2010 21:21

Tää adressijuttu on iha turha! Ihan oikeesti, lukekaa ne kirjat ja miettikää vasta sitte mitä teette! Älytöntä tälläne et käydää tälläsestä tekee isoo juttuu mikä ei oo ees loppujenlopuks iso asia? Suomessa noi kaikki sähköpannat ja sun muut on kielletty mut ei se sitä tarkota et sellane ohjelma mis näytetää jotai suomen lakii vastaa olevaa ohjemlaa ni pitäis ottaa kokonaa pois? HUH oikeesti mitä touhuu!
aina sattuu ja tapahtuu
Vieras

#116 syvällistä perehtymistä hosumisen sijaan

01.12.2010 21:02

Tiedän koiran, jonka käytöstä ammattilainen jo tunnin tuijottelun jälkeen piti toivottomana.. Seuraava ammattilainen oli eri koulukuntaa, mutta hänenkin kanssaan homma jäi kesken. Cesarista tuli viimeinen oljenkorsi. Tarkkaan ja pitkään perehdyttyään kirjoihin ja kaikkiin videoihin, omistaja alkoi päästä jyvälle. Ei alistamista, ei huutamista, ei potkimista, ei kuristamista ja mitä kaikkea sitä nyt on lueteltukaan, vaan ymmärrystä siitä, mitä on olla koira ja koiranomistaja. Ei niitä oltu ennenkään harrastettu, sillä omistajalla on ollut paljon koiria eikä mitään ongelmia ennen. Nameillakin on helppo nyt oppia uutta, kun on päästy paniikista, joka ei näiden kahden asiantuntijan ensimmäisen neuvoin väistynyt.
Vieras
Vieras

#117 Re: Cesar Millan

01.12.2010 22:22

#15: Eläinaktivisti - Cesar Millan 

Niin paljon apua on Cesarista minulle ollut, että erosin SEYstä, kun se julisti Cesarin pannaan. Harmittelivat siellä, että en kuulemma arvosta heidän työtään. Arvostin sitä jo silloin, kun nykyinen toiminnanjohtaja oli vaippaikäinen ja arvostan edelleenkin, annan rahaa kampanjoihin, mutta en jäsenmaksun muodossa enää.

Jotkut hokee tuota "koira ei ole susi" -hokemaa täällä, ikäänkuin Cesar perustaisi toimensa oppiin susista. Cesar itse sanoo maalla kasvaessaan jo lapsena seuranneensa koiralaumoja, heillä kotonakin oli paljon koiria. Hän on varmaan samaa mieltä siitä, että koira ei ole susi.

suuttunut!!!
Vieras

#118

02.12.2010 22:14

jotkut eivät selvästikkään tajua mikä on parhaaksi. tuskin kukaan jolla on lapsia antaa heidän hyppiä pitkin seiniä tai tehdä ihan mitä itse haluaa, kuri se on lapsillakin. joten ihmettelen miksei koirilla saisi olla kuria. cesarin auttamat koirat ovat yleensä todella uhkaavia ja mielestäni mikä tahansa koiran parantamis keino on parempi kuin koiran lopettaminen. luulisi eläin ihmistenkin ennemmin puollustavan cesaria kuin eläinten turhaa lopettamista. itselläni on saksanpaimenkoira sekä kaksi pientä lasta jos olisin kurittamatta koiraa ja puuttumatta sen tekemisiin olisi se jo syönyt lapseni ja mikäli antaisin lasteni vaan olla ja tehdä mitä haluaa ei meillä olisi enää ehjää taloa.
ottakaa hyvät ihmiset järki käteen ja miettikää kumpi on parempi: parantaminen vai tappo!!!
Maalaisjärki
Vieras

#119 Pidän ohjelmasta

04.12.2010 22:14

Minulla on ollut koiria yli 30 vuotta, 3 eri rotua, ja olen huomannut, että samassakin rodussa on aivan eriluonteisia koiria. Jotkut ovat helpompia, kun taas toisten kanssa on ongelmia tullut. Kaikkiin koiriin ei käy samat koulutusmenetelmät.

Olen katsonut Millanin ohjelmia, nykyään jokaisen niistä, tallennellut niitä, ja mielestäni hän käyttää koirien kuntoutuksessa tervettä maalaisjärkeä. En ole koskaan nähnyt hänen pahoinpitelevän koiria. On myös huomioitava, että hänen koulutukseensa tulevat koirat ovat jo todella vaikeita tapauksia, joille ei namipalat tai naksutin riitä. Olen myös lukenut hänen kirjansa Koirakuiskaaja, joka on hyvä kirja, ja valottaa erinomaisesti koiran psykologiaa. "Laumanjohtaja"- sekä "Perheen koira" -kirjat ovat tilauksessa.

Ihme, että ette vaadi poistettavaksi neloselta tulevaa "Eläintenpelastustiimi"-ohjelmaa. Sitä katsoessa tulee minullekin paha mieli, enkä kaikkia kohtia pysty edes katsomaan. Sellaista eläintenrääkkäystä siinä näytetään, ettei uskoisi maailmassa sellaista olevankaan. Tietysti tiimi tekee hyvää työtä ja pelastaa näitä kaltoinkohdeltuja eläimiä.

Cesar Millan pelastaa myös koiria, jotka ovat lopetusuhan alla, joilla on vaikeita traumoja takanaan ja jotka ovat jopa ihmisille vaarallisia.
Ohjelma on todella hyvä ja olen saanut sieltä monta vinkkiä omien koirieni koulutukseen.

TV-lupamaksun maksajana vastustan ehdottomasti, että mieliohjelmani TV:stä poistettaisiin. Jos kenen sielu ei kestä ohjelmaa katsoa, niin kanavaa voi vaihtaa. Yleensäkin kun katson TV:stä vain luonto- ja eläinohjelmia, niin en missään nimessä suostu, että parhain niistä poistetaan.


Petteri
Vieras

#120

09.12.2010 20:55

Vaikka Cesarin johtajuusmetodi olisi jonkun mielestä vanhentunut, tekeekö se siitä kayttökelvottoman? Sopiiko naminami-koulutus kaikille koirille, myös pilatuille?

Miltei joka jaksossa Cesar tuo eteemme mietittäväksemme sen tosiseikan, että syy koiran ongelmiin löytyy omistajasta.

SEY:n jäsenenä minua hämmentää tämä addressitouhu. Ihan vakavasti. Tosin minulla ei ole koiraa, kolme kissaa vaan. En allekirjoita addressia, Pro-Cesar -addressin voisin allekirjoittaa.
Snowpaw
Vieras

#121 Arvostan Cesaria

13.12.2010 20:47

Aluksi olin itse jyrkästi vastaan Cesar Millanin metodeja kouluttaa koiria, mutta viimeistään luettuani hänen kirjansa mielipiteeni muuttui hänestä täysin. Nyt voin sanoa, että silloin kun vastustin häntä, olin koiralleni oikea "kukkahattuinen kanaemo" eikä koirani taatusti ollut silloin onnellinen... Tajusin, että koira tarvitsee oikeudenmukaisen ja turvallisen Johtajan, ei lastaan paapovaa ja pelkästään rakastavaa omistajaa. Toivottavasti moni muukin ymmärtäisi, ettei pelkillä herkuilla ja lellimisellä saada koirasta onnellista. Koira tarvitsee rakkauden lisäksi myös rajat.

Päällimäisenä Cesarin kirjoista minulle jäi seuraavat asiat ja näitä samojahan hän korostaa tv-ohjelmassaankin:

- koiran kanssa on noudatettava kolmea asiaa, jotka ovat liikunta, kuri ja hellyys - ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Kurilla hän tarkoittaa rajoja ja sääntöjä ja sitä, että jos jonkin asian aloittaa se viedään myös loppuun. Kuri ei siis ole rankaisemista tai pakottamista, niin kuin moni luulee
- toinen asia on se, että koiran kanssa on oltava aina rauhallinen ja itsevarma. Jo pelkästään sen saavuttamalla, helpottaa elämää koiran kanssa paljon, olen kokeillut! Koiralle ei siis tarvitse suuttua ja hermostua.
- koira ei ole lapsi, se on eläin ja se on myös siis koira. Ja koirahan ei ajattele niinkuin ihmiset. Koirat ja eläimet yleensäkin ovat toisilleen välillä todella rajuja (hevoset potkii, koirat puree jne.), joten muistakaa tämä ero eläimissä ja meissä ihmisissä.

Kirjan luettuani, ymmärrän nyt tv-ohjelmaakin ihan erillä tavalla. Suosittelen todellakin ihmisiä tarttumaan Cesarin kirjaan ja muodostamaan sen jälkeen oman mielipiteensä asiasta. Mitä menettää lukemalla hänen kirjaansa?
Hande
Vieras

#122 Cesar Millan on hyvä jätkä

14.12.2010 22:03

Ihmettelen tuota parkua eläinrääkkäyksestä,nämä ongelmakoirat eivät monesti ole mitään 2-kiloisia puudeleita. Cesar ottaa koiran koirana, olkoon se nyt kuinka vanhanaikaista tahansa. Se fakta ei ole vielä muuttunut mihinkään, että koira on ihmisten jalostama susi. Kun koira on susi siinä pelaa samat laumaeläimen säännöt kun sudella. Toki jalostus on tuonut erilaisia painotuksia tai ominaisuuksia, mutta pitkälti sama metodiikka pelaa kaikille....tästä lähtee Cesar Millan.
Necronomicon
Vieras

#123 Kunnioitan!

16.12.2010 12:43

Taitaa nämä suomalaiset olla nykyään tätä kukkahattukansaa... Ajatelkaapa ennen vanhaan maalla eläneitä koiria, jotka olivat KOIRIA, eivät lapsenkorvikkeita. Ei niitä paapottu ja hemmoteltu ylenmäärin. Ne olivat perheenjäseniä, ja pidettyjä otuksia, joilla useimmiten oli käyttötarkoitus, kuten paimen tai metsästyskoira ja niitä kohdeltiin koirina, ei ihmisinä. Ne koirat tiesivät paikkansa laumassa, perheessä, ja elivät tyytyväistä koiranelämää ilman ongelmia..

Nykyään taas otetaan koiria "vauvankorvikkeiksi", lellitään, ei anneta selkeitä rajoja "sille suloiselle ja pörröiselle pennulle", käytetään pari kertaa päivässä 10min pissalenkillä ja kun tulee ongelmia, niin vedotaan siihen, että "se nyt on vaan temperamenttinen yksilö, se on sen luonne". Eli kielletään tosiasiat: koirasi ei tee työtä hengissä säilymisensä(ruoka, vesi) eteen, minkä tulisi olla numero 1. koiran, ELÄIMEN, elämässä. Numero 2: Koiralla ei ole mahdollisuutta purkaa energiaansa ja viettejänsä sille rodunomaiseen toimintaan, esim. jäljestämiseen tai noutamiseen. Nuo kaksi ovat esimerkkejä aktiviteeteista, joita voi suhteellisen helposti järjestää koiran iloksi.

Koiraan pakkautunut energia ilmenee mm. käytösongelmina, dominointina... Ja kun et ole asettanut koiralle selkeitä rajoja, joita sen pitää noudattaa, koirasi toteaa, että sinusta ei ole määrätietoiseksi johtajaksi, koira luonnollisesti ottaa johtajan paikan. Koiralaumassa tämä toimisikin, mutta ihmisten kanssa koiralaumakäytös tuottaa ongelmia. Ja tämän tilanteen bongaa helposti varmaan jokaisesta suomalaisesta naapurustosta.

Ja vaikka se on nykyään joillekin niin perhanan vaikeaa myöntää, niin se sohvalla pötköttävä cihuahua tai kultainennoutaja on JALOSTETTU SUDESTA ja pohjimmiltaan se on ELÄIN joka toimii eläimen tavoin! Susilaumassa on alfa, ehdoton johtaja. Susilaumassa jo syntymästään asti pennuilla on rajat, jos ei totella, niin tulee kurinpalautus. Jos "teini-ikäiset" sudet kapinoivat alfaherraa tai rouvaa vastaan, niin ne palautetaan ruotuun tarvittaessa vaikka kovillakin keinoilla, ja tähän kuriin ja järjestykseen ne kasvavat. Sama kuri pitäisi "ihmisalfallekin" olla itsestäänselvyys kun pentu tulee taloon.

Anteeksi tästä romaanista, mutta koitan tällä selittää Cesar Millanin opetuksia esimerkein niille, joiden mielestä koiraan ei saa koskea. Koiraa EI saa piestä, mutta myöskään se Victoria Stilwellin namimetodi ei toimi dominoiviin koiriin. Pahimmassa tapauksessa ne namit vahvistavat jotain aivan muuta kuin positiivista käytöstä. Herkkäluonteisemmille koirille toki voi tuokin toimia, mutta dominoivemmille koirille ihmisestä tulee vain herkkuautomaatti.

Ja tuosta täällä kielletystä sähköpannasta sen verran, että se antaa about samanvahvuisen iskun kuin vaikkapa sähköisestä matosta vahingossa saatu isku. Ja niitä iskuja ei tarvitse montaa, esimerkkinä oma koira, joka rakasti suihkulähteessä pulikoimista. Kun tassu koski altaan reunaa, NAPS, ehkä 5 kertaa toistettiin, koira ei ole sen jälkeen tunkenut altaalle. Ei se sitä pelkää tai välttele, mutta ei se enää yritä sinne mennäkään. Pantaa ei ole ollut käytössä sen jälkeen.

Koira on susi pohjimmiltaan, jos se ei saa olla pelkkä koira, vaan sen pitää ottaa ihmisjohtajan rooli, tulee ongelmia. Näin opettaa myös Cesar Millan!
joku
Vieras

#124 Kaikille

16.12.2010 21:58

Onko Victorian ohjelmassa ollut äärimmäis tapaus koiria? Kuinka hän on ne selvittänyt? Kaikki näkee asiat eri tavoin. Eikös koirat kuitenkin kummassakin ohjemlassa ole oppineet käyttäytymään ja elävät rauhallisesti/onnellisesti? Ihmistenkin, jotka kattoo ko. ohjelmia täytyy itse osata soveltaa omaan koiraansa asiat eri tavoin. Kukaan tuskin menee laittamaan jotain sähköpantaa pennulle jolla ei vielä eikä toivottavasti tulevaisuudessakaan ole niin vakavia käytösongelmia että ois lopetus uhan alla!

joku
Vieras

#125 HUOM!

16.12.2010 22:08

Eli siis ohjelmien koirien käyttäytymistaso on ihan erilainen kummassakin, Victorian ohjelmassa ei ole niin vaikeita tapauksia kuin Cesarin, joten silloin koulutuskin/psykologia on valittava sen mukaan.