Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.

Milan on paras
Vieras

#226 Re: Re: Re:

02.02.2011 19:58

#219: A-L - Re: Re:  

Milläs tavalla sinä saat koirasi kulkemaan sinne, minne tahdot? Vai viekö koira sinua? :) Miten toimit, kun koirasi puraisee toistaa koiraa tai haastaa sen? Etkö uskalla mennä väliin vaan annat koirien tapella?

Meneekö koirasi aina ovesta ennen sinua?? Kuka teillä määrää? Menepä itseesi.

kahden koiran omistaja

#227 Re: Re: Haukutaan väärää puuta

02.02.2011 20:08

#52: Vieras - Re: Haukutaan väärää puuta 

Aivan oikein. Haluamme Cesar Milanin jatkavan ruudussa! Siihen adressiin minäkin laitan nimeni heti.

kahden koiran omistaja
Vieras

#228 Re: laiskuutta ja lyhytnäköisyyttä

02.02.2011 20:14

#205: koirakusettaja - laiskuutta ja lyhytnäköisyyttä 

Tässä kommentissa mennään taas tahallisesti vääristelemään Milanin koulutusmetodeja! Mutta jätän ne ihan omaan arvoonsa.

Allekirjoitan edelleen adressin: Haluamme Cesar Milanin televisioon ja pysyvän siellä!


Vieras

#229 uskomatonta

02.02.2011 20:46

Voi apua lopettakaa toi koirien inhimmillistäminen ja opetelkaa lukemaan koiraanne!! Koira on koira, jota ei kohdella kuin ihmistä ja Cesar tuntee koirapsykologian erittäin hyvin. Tutustukaa laumapsykologiaan ja olkaa koirienne johtajia, et sinä koirasi johtajaksi nameilla pääse. Cesar ei käytä koiriin väkivaltaa vaan osoittaa niille pienillä eleillä että ihminen on johtaja eikä koira. En ikinä kommentoi tällaisia keskusteluja, mutta nyt oli pakko ku ihmiset on ihan uskomattomia, miettikää kuinka monta koiraa on säästyny piikiltä Millanin ansiosta ?
thumbs
Vieras

#230 Re: Ei metsästykselle

02.02.2011 21:01

#224: Eläintensuojelija minäkin - Ei metsästykselle 

    Itse olen kasvissyöjä, mutta mielestäni itse metsästetty/pyydystetty riista on hyväksytyin muoto syödä lihaa. Jos taas haluaa mielummin syödä tehotuotettua lihaa niin en sillä alkaisi leuhkimaan.

 Niin erilaisiä me olemme.

Eläintensuojelija minäkin
Vieras

#231 Olenko leuhkinut?

03.02.2011 09:57

Mistä sinä tiedät, mitä minä syön?
thumbs
Vieras

#232 Re: Olenko leuhkinut?

03.02.2011 10:26

#231: Eläintensuojelija minäkin - Olenko leuhkinut? 

Kyllä tekstisi siihen viittasi, mutta ei siitä sen enempää. Ja on yhdentekevää mitä syöt halusin vain korjata sinua siinä, että itsepyydystetty riistä on eettisin tapa syödä lihaa, jos sitä nyt kokee tarvitsevansa.

kannattaa perehtyä ennen kuin tuomitsee
Vieras

#233 koirakuiskaaja

03.02.2011 13:40

Koirakuiskaaja

Wikipedia

Koirakuiskaaja (Dog Whisperer) on Emmy-palkittu televisiosarja, jota on esittänyt vuodesta 2004 National Geoghraphic Channel. Sarjan pääosassa on "koirakuiskaaja" Cesar Millan, jonka työtä sarja seuraa. Suomessa ohjelmaa esittää MTV3 Ava.


Cesar Millan
Millan on erikoistunut koiriin, joilla on aggressiivisia taipumuksia tai muita vakavia käytöshäiriöitä. Millan uskoo, että koirasta tulee tasapainoinen ja onnellinen kun ihminen ottaa johtajan aseman koiraan nähden. Ohjelmassa hän opettaa koiran omistajaa kuinka tämä saavutetaan ja ylläpidetään liikunnan, kurin ja hellyyden avulla.

Millanilla itsellään on noin 40 koiraa, jotka elävät yhtenä laumana tasapainossa ja onnellisena. Lauma koostuu lähinnä ns. voimakkaista roduista, kuten pitbulleista, rottweilereista ja saksanpaimenkoirista. Suurin osa näistä koirista on entisiä ongelmakoiria, jotka Cesar on pelastanut ihmisiltä tai koiratarhoista.

TV-sarja
Sarjan jaksot ovat yleensä jaettu kahteen tai kolmeen osaan, kahden tai kolmen eri koiran tai koirien ja näiden perheiden ympärille. Ensin koiran omistaja saa kertoa millainen ongelma koiraa vaivaa, ja sitä kuvataan "ennen" tilassa. Sitten Cesar Millan saapuu paikalle, vie koiran kävelylle ja ohjeistaa sitten omistajia miten koiran ongelma korjataan ihmisen käytöksen muuttamisella. Millan opettaa, kuinka koiraa tulee taluttaa hihnassa, ja palkita ja korjata oikealla hetkellä.

!!!!!!! Vaikka ohjelmassa näytetään, kuinka koira muuttuu nopeasti kun otetaan Millanin opit käyttöön, hän painottaa, että mikään hänen metodeistaan ei ole pikaratkaisu, vaan koiran kuntoutus vie aikaa ja vaatii ihmisen ymmärrystä muuttaa eniten itseään.!!!!!!

[muokkaa] Lähteet
National geographic channel (englanniksi)
Cesar Millan (englanniksi)
MTV3
Millan,C ja Peltier, M.J.: Cesar's Way, Harmony Books, 2006
[muokkaa] Aiheesta muualla
http://channel.nationalgeographic.com/channel/dogwhisperer/
http://www.cesarmillaninc.com/
http://www.mtv3ava.fi/sivusto.shtml/koirakuiskaaja/ohjelmasta?744837
Haettu osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Koirakuiskaaja
Luokka: Yhdysvaltalaiset televisiosarjatHenkilökohtaiset työkalut
Kirjaudu sisään tai luo tunnusNimiavaruudet
ArtikkeliKeskusteluMuuttujatNäkymät
LueMuokkaaNäytä historiaToiminnot
Haku

Valikko
EtusivuTietoja WikipediastaKaikki sivutSatunnainen artikkeliOsallistuminen
OhjeKahvihuoneAjankohtaistaTuoreet muutoksetLahjoituksetTulosta tai vie
Luo kirjaLataa PDF-tiedostonaTulostettava versio
Työkalut
Tänne viittaavat sivutLinkitettyjen sivujen muutoksetToimintosivutIkilinkkiViitetiedot
Muilla kielillä
EnglishEspañolNederlandsSvenskaSivua on viimeksi muutettu 30. joulukuuta 2010 kello 22.20.
Teksti on saatavilla Creative Commons Attribution/Share-Alike -lisenssillä; lisäehtoja voi sisältyä. Katso käyttöehdot.
Wikipedia® on Wikimedia Foundationin rekisteröimä tavaramerkki.
Ongelma artikkelissa?
Unknown
Vieras

#234 Re: Koira ei ole susi eikä laumaeläin

03.02.2011 17:13

#197: Koiran ehdoilla - Koira ei ole susi eikä laumaeläin 

Otsikkoon liittyen:Kukaan ei lenee ole väittänytkään koiraa sudeksi,laumaeläimeksi kyllä.

Otetaas tähän pieni yhteenveto "faktoista" jotka itse olet tuonut esiin ja joihin perustat mielipiteesi.

Vanhat käytöstutkimukset,joita tehtiin vangittuna eläville ja ihmisen vaikutuspiirissä eläville susille osoittivat tuloksia verrattaessa ihmisen vaikutuspiirissä eläviin ja myöskin rajoitetussa liikkumatilassa eläviin ihmisen ja koiran/koirien välisiin keinotekoisiin laumoihin,että käytösmalleista löytyy yhtäläisyyksiä.

Tämä teoria oli vallalla kauan ja myöskin arvovaltaisten tiedeyhteisöjen ja  koira-ja susitutkijoiden hyväksymä.

Sitten arvovaltaiset tutkijat tutkivat luonnonvaraisena eläviä ja ihmisen vaikutuspiirin ulkopuolella kasvavia villejä susilaumoja ja huomasivat ,että villin susilauman ja vangitun susilauman käytösmalleissa on eroja joten myös villin susilauman ja kesyn koiralauman käytösmalleissa  täytyy olla eroja HEUREKA mitä loistavaa päättelykykyä ja tutkijan työtä tuo havainto vaatiikaan!Nyt sitten arvovaltainen tiedeyhteisö päättää tämän kahdelle eri eläinlajille tehdyn järjettömän ristivertailun perusteella jossa vastakkain asetetaan täydellisesti erilaisissa olosuhteissa ja ympäristössä elävät vertailuryhmät ja joka tieteellisessä epäpätevyydessään ja epäloogisuudessaan hakee vertaistaan,että vanhojen tutkimusten túlokset ovat vääriä.Anteeks jos mua vähän hymyilyttää,tai ei kun nauran kippurassa.

Anteeks mitä häh?Eihän villisusilla tehdyt tutkimukset osoittaneet mitään muuta kuin sen,että vankeudessa elävän susilauman ja villisusilauman käytösmalleissa on eroja ja sen että elinolosuhteet vaikuttaa käytösmalleihin.Mikään tässä ei todista sitä,että vanhempien tutkimusten tulokset olis vääriä.Oikeastaan päinvastoin,sillä jos alkuperäinen vertailututkimus tehtäisiin mahdollisimman tarkkaan tieteellisiä periaatteita noudattaen ja eliminoitaisiin erilaisen ympäristön vaikutukset niin todennäköisesti tulokset olisivat vielä enemmän samankaltaiset.

Tutkimuksissa on havaittu myös että villin koiralauman ja kesyn koiralauman käytösmalleissa on eroja.

Tutkimuksissa on havaittu myös että villin susilauman ja villin koiralauman käytösmalleissa on samankaltaisuuksia.

Coppingerin teoriat eivät vaikuta millään lailla kahden eri eläinlajilla tehdyn käytöstutkimuksen ja niiden vertailun tuloksiin eikä geneettisillä eroilla  ole mitään merkitystä silloin kuin tehdään vertailevaa tutkimusta nimenomaan käyttäytymismalleista.Coppinger esittää vain oman teoriansa kotikoiran kehityskaaresta,mikä voi pitää paikkansa ihan yhtä hyvin kuin joku muukin teoria.

Sika on lienee suurinpiirtein geneettisesti yhtä lähellä ihmistä kuin koira sutta,joten eikun tutkimaan vaan,eiköhän sieltä löydy saman-tai erilaista käytöstä.

Nyt sitten koiramaailma kuin salamaniskusta kokee ahaa elämyksen ja arvovaltainen tiedeyhteisö päättää,että eihän ne meidän fifit  käyttäydykkään niin kuin ne on aina omien silmien alla käyttäytyneet .

Soon vaan sellanen juttu,että meidän pikku puppelit ei välitä tuon taivaallista arvovaltaisten tutkijoiden ja tiedeyhteisöjen päätöksistä eikä käytöstutkimuksista vaan ne toimii ja reagoi niinkuin niiden vaistot ja vietit niitä ohjaa.

 

 

 

Cesar is <3
Vieras

#235 Re: Cesar vs Victoria

03.02.2011 18:31

#14: dogi - Cesar vs Victoria 

Samaa mieltä täysin!!

ja usein käy niin ettei yksinkertaisesti Victoria ole saanut koiraan kuria.
Victorialla ei ole rahkeita saada todella agressiivista koiraa välttämättä kuntoon vaan koira joudutaan lopettamaan.

Ja nimen omaan Victoria on koirankouluttaja Cesar koirakuiskaaja.

Kateellisten panettelua koko adressi, joko ihmiset jotka tähän kirjoittavat omistavat koiran, mikä ei vaadi vahvaluontoisen koiran koulutusta tai luulevat, että koiran ja lapsen kuuluisi saada sama kohtelu/kasvatus.. Molemmat vaativat kuria ja rakkautta, mutta KOIRAT EIVÄT OLE LAPSIA. En ole koskaan nähnyt Cesarin olevan turhautunut tai vihainen koiralle koulutuksessa.

 

Omiin koiriin on tehonnut Cesarin vinkit erittäin hyvin. Bulli kasvatettu luettuani Cesarin kirjan: How to raise a perfect puppy. Ja "täydellinen" se onkin!! Olen myös lukenut hänen kirjansa: Laumanjohtaja
Bulldoggi on myös kehittynyt koirana ja etenkin minä laumanjohtajana.

NÄIHIN EI OLE KÄYTETTY MINKÄÄN NÄKÖISTÄ VÄKIVALTAA!!!

 

Silmät meinasivat tippua päästä kun näin tämän adressin..  Mitäs TV:stä sitten poistettaisiin???

 

 

 

Cesar is <3

#236 Re:

03.02.2011 18:38

#6: Saara Sormunen -  

Toivottavasti sinula ei ole eläimiä tai lapsia.
Kunnioitusta ei varmasti niiltä sinua kohtaan
paljon löydy, jos tämä on sinulle kärsimystä..

Johanna Puirava

#237 Re: Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

03.02.2011 19:37

#3: Eva Kalliala - Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin! 

 Olet aivan oikeassa. Cesar on paras ja nero. Katson aina koirakuiskaajan, ja minä veikkaisin että ne jotka haluavat koira kuiskaajan pois omistavat ongelma koiran!!


Vieras

#238

03.02.2011 20:37

Jospa adressin kirjoittajat vaikka katsosivat pari jaksoa Koirakuiskaajaa ensin...
Vieras

#239 Re: Re: Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

03.02.2011 20:46

#237: Johanna Puirava - Re: Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin! 

Juuri niin! Cesar tuntuu olevan sen verran korkean energiatason tyyppi että nämä matalamman energian raakileet kokevat hänet uhkaksi itselleen eivätkä ymmärrä. Go Cesar! Peace and love!


Vieras

#240 Pikku rassut

03.02.2011 20:55

Cesar Millanin vastustajat eivät selkeästi ymmärrä koirista yhtikäs mitään.

Vieras

#241

03.02.2011 23:06

On väärin että täällä arvostellaan Cesaria ja puhutaan hänestä pahaa. Ties kuinka monen koiran elämän tämä mies on pelastanut! Ja tässä on kiitos. Te jotka tämän allekirjoitatte ette ymmärrä koirista yhtään mitään. Jatkakaa vaan sitä namipala koulutusta jos sillä saat agressiivisen koiran rauhoittumaan. Suurin osa allekirjoittaneista on juuri naisia, joiden mielestä koiraa ei saisi edes torua, koska loukkaa sen tunteita, HEI HALOO! KOIRA EI OLE IHMINEN VAAN KOIRA! Itse kunnioitan Cesar Millania koko sydämestäni ja jos minulla olisi koira kouluttaisin sen täysin Cesarin opeilla. Säälin niitä, jotka eivät anna koiriensa olla koiria vaan haluavat niistä itselleen "vauvan". He riistävät koiriltaan koiranelämän. Ja se jos mikä on väärin!
Nelli K
Vieras

#242 typerä adressi

04.02.2011 15:03

Meil on aina ollu koiria ja nytkin on kaks kultaist noutajaa mitä iskä käyttää sorsastukseen ja iskä on koko ikänsä eläny koirien kanssa kun ukillakin on aina ollu noutajia mitä ne käyttää metsästykseen.Iskä on kietäny makupalojen antamisen meidän koirille siks kun se sanoo että koirat on fiksuja otuksia ja ne oppii vaan temppuilemaan herkkuja saadakseen,no on me niille salaa jotain annettu :-)
Ei iskä ja ukki mitään koirakirjoja oo lukenu ja joskus kun ne kattoo meijän kanssa noita koiraohjelmia niin ne vaan naureskelee.Ei ne mitään juttele noille koirille kun ne sanoo ettei ne puheesta mitään ymmärrä.eikä ne koskaan huuda niille eikä lyö niitä,ne vaan saattaa vähän nykästä kädellä tai jalalla ja murahtaa niille jos ne ei oo kiltisti,joskus riittää kun iskä vaan kattoo niitä tai nostaa sormensa.Joskus jos joku uusi tai vieras opetuksessa oleva koira rupee ärhentelee sille nii se vaan ottaa sitä niskasta kii ja kippaa sen selälleen ja pitää sitä paikallaan siihen asti kun se rauhottuu,sit se taputtelee ja rapsuttelee sitä vähän aikaa ja sanoo että hyvä poika ja sit laskee sen vapaaks ja kohta se koira tulee sen luokse ihan onnessaan nuolemaan sitä ja työntää päätään iskän kainaloon.Noi meijän koirat jumaloi iskää ja palvoo maata sen jalkojen alla samallai kun ukinkin koirat ja seuraa sitä vapaana jokapaikkaa mihin se menee eikä ne pelkää mitään.Ei se yleensä ees komenna niitä mitenkään vaan ehkä kädellä näyttää jotain tai vaan kattoo niitä niin ne tekee melkein mitä vaan.Muille ihmisille nää meijän koirat on oikeita pehmoleluja ja ne antaa lastenkin tehdä melkeen mitä vaan eikä ne koskaan rähise keskenään eikä muitten koirien kanssa.Noi meidän rontit on aivan ihania lutusia nalleja.
Nyt kun me ollaan frendien kans katottu tota koirakuiskaajaa ja juteltu siit ni me tajuttiin et toi tyyppihän on ihan kuin meidän iskä ja ukki!
Et hei miettikää vähä ennenku meette pistää nimenne tämmöseen tyhmään adressiin!!!!!!!!
Vieras

#244 Re: Tarkennus adressiin

04.02.2011 21:33

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin 

Miksi teet adressin aiheesta mistä et tiedä mitään ja ota oikeasti asiasta selvää!

Ei pahalla vaan hyvällä
Vieras

#245 Millanille on noussut julkisuus päähän

05.02.2011 13:56

Cesar Millanille on tainnut käydä vanhanaikaisesti, eli julkisuus on sokaissut hänet ja hyväntekijä on julkisuudennälässään sortunut ei hyväksyttäviin koulutusmetodeihin. Hän on ryhtynyt pikaisiin ja eläimelle kipua tuottaviin toimenpiteisiin, jotta tulosta syntyisi kuin "ihmeitä" (Jumalaksihan fanit häntä kutsuvatkin).Se mitä TV:ssä meille näytetään on manipuloitua kuvaa, sieltä on poistettu Suomen eläinsuojelun vastaiset kohdat. Eläinrääkkäystä meillä ei hyväksytä, mutta C.Millanin tekemänä se ei yhtääkkiä olekkaan kiduttamista vaan koulutusta; kovin ristiriitaista. Maailma on pullollaan asiallisia koirankouluttajia, jotka eivät julkisuudessa paistattele ja toteuttavat työtään ilman ainuttakaan väkivallantekoa. Fanittaminen on sokeaa ja hurmoksellista, jolloin realiteetteja ei haluta hyväksyä.
Ilostfaithinhumanity
Vieras

#246 Päänsärkyhän tästä tulee...

05.02.2011 15:34

"Voi apua lopettakaa toi koirien inhimmillistäminen ja opetelkaa lukemaan koiraanne!! Koira on koira, jota ei kohdella kuin ihmistä ja Cesar tuntee koirapsykologian erittäin hyvin. Tutustukaa laumapsykologiaan ja olkaa koirienne johtajia, et sinä koirasi johtajaksi nameilla pääse. Cesar ei käytä koiriin väkivaltaa vaan osoittaa niille pienillä eleillä että ihminen on johtaja eikä koira. En ikinä kommentoi tällaisia keskusteluja, mutta nyt oli pakko ku ihmiset on ihan uskomattomia, miettikää kuinka monta koiraa on säästyny piikiltä Millanin ansiosta ?"

Mielestäsi siis useat eläilääkärit, koirakouluttajat sun muut Millania kritisoineet tahot ovat väärässä? Sivulla http://www.4pawsu.com/dogpsychology.htm selitetään erittäin hyvin lauma- ja dominointiteorian ongelmat, tosin englanniksi, mutta eiköhän noin yksinkertaista kieltä ymmärrä. Sivulla on myös useita sitaatteja todellisilta ammattilaisilta. Ja eikös Millanin ohjelmassa juuri sanota, ettei siinä nähtyjä metodeja saa käyttää ilman ammattilaisen apua. Silti kaiken maailman paukapäät lähtevät potkimaan ja kiskomaan koiriaan, koska uskovat ylivertaisiin kouluttajantaitoihinsa. Millan ehkä osaa käsitellä koiria, mutta perusjuntti ei. Ja siitä juuri syntyy ongelmia.
Itse olen kasvanut koirien keskellä, ja kohdannut erittäin aggressiivisia yksilöitä. Nämä ongelmatapaukset ovat tosin pääsäntöisesti olleet rescue-koiria, joilla on ollut hyvin traumaattisia kokemuksia taustalla. Olen siis toiminut sellaisten koirien kanssa, jotka nurkkaan ajettaessa olisivat käyneet päälle. Se ei ole aggressiota tai johtajuuden puutetta, vaan yksinkertaisesti pelkoa. Näille koirille tuli vain antaa aikaa ja rakentaa menetetty luottamus ihmisiin uudestaan. Ja vaikka olen aina lähestynyt koiria ilmeisesti liian "lepsulla" otteella, olen joutunut vain pentujen pureskelemaksi. Toki minulle on muristu ja irvistelty, mutten olisi voinut kuvitellakkaan reagoivani koirien osoittamaan pelkoon alistamalla. Ei traumatisoituneita ihmisiäkään auteta kovakouraisesti. Millanin "näytä koiralle kuka on pomo"- menetelmä ei jätä tilaa eri tapauksille, sillä jokaisen ongelman ratkaisu ei yksinkertaisesti ole "koirasi ei kunnioita sinua".
Olen kyllä katsonut Koirakuiskaajaa, joten kukaan ei voi moittia minua "tietämättömyydestä". Mutta mikä ihmisiä vaivaa, kun koulutuksen saaneet käytöstutkijat, ammattitaitoiset eläinlääkärit ja pitkänlinjan koirankouluttajatkin ovat teidän perusharrastajien mielestä väärässä? Eivät he kateudesta Millania kritisoi, vaan ovat huolissaan koirien hyvinvoinnista. Mutta ettehän te sitä usko... Olen myös nähnyt Millanin "oppilaita" ihan luonnossa, eikä se ole nättiä. Ystäväni käyttää pieneen ja ystävälliseen koiraansa Millanin näyttämää potkaisua ja hirttämistä. Koiran persoonallisuudelle ei jää tilaa, koska sen tehtävä on olla kuuliainen. Huonosta käytöksestä (esim. edellä kävelystä) seuraa kovakourainen rangaistus, mutta hyvää käytöstä ei palkita. Olen nähnyt erään taluttajan usempaan otteeseen retuuttavan pientä pentua Millanin oppien mukaan, etenkin silloin kun pentu pysähtyy tutkimaan jotakin. Ehkä olen vain lepsu kukkahattutäti, mutta uskon että pennun kovakouraisesta käsittelystä seuraa vain huonoja asioita.
Omat koirani olen kouluttanut herkuilla ja sillä kamalalla hellyydellä. Vaikka en ole koskaan käyttänyt kovia otteita, tai mekaanisesti alistanut koiriani, "johtajanasemaani" ei ole koskaan kyseenalaistettu. Voin hyvin ottaa luut tai ruuan pois koirilta, katsoa silmiin ja pyytää/käskeä niitä siirtymään, vaikka "lellin" niitä. Uskon, että rakastamalla ja lempeällä johdonmukaisuudella saa tasapainoisen koiran ja sama koskee kaikkia eläimiä. Kyse ei ole siitä, että kohtelisin koiria ihmisenä,vaan siitä, että kunnioitan niitä eri lajin jäseninä ja yksilöinä. Kyllä, kunnioitan koiriani. Mutta kunnioitus on molemminpuolista, kuten sen kuuluukin olla.

Miksi Millanin kannattajat eivät ota selvää myös erilaisista vaihtoehdoista? Tutkimalla myös eriäviä mielipiteitä, voisi löytää sen kultaisen keskitien, joka olisi turvallinen sekä koirille että ihmisille. Lukekaa miksi niin useat tahot kritisoivat Millanin metodeja sen sijaan, että kehotatte vain vaikenemaan ja katsomaan herranne ohjelmaa. Annatte itsestänne noin fanaattisella käytöksellä vain huonon kuvan.

Muutama juttu vielä loppuun:
- Sinä, joka vertasit Monty Robertsia Millaniin, pysähdy ja mieti miesten välisiä eroja. Roberts uskoo täysin V-Ä-K-I-V-A-L-L-A-T-T-O-M-A-A-N lähestymiseen, Millan ei.
- Se henkilö, joka puollusteli piikki- ja sähköpantojen käyttöä erilaisella lailla: minkälainen eläinten ystävä oikein olet? Joissain maissa koiran elävältä nylkeminen on laissa sallittua! Elävän olennon satuttaminen ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää, ei vaikka laki sen kuinka sallisi.
- Kommentti #245 (Ei pahalla vaan hyvällä) osui asian ytimeen. Millanin fanit eivät hyväksy poikkiääniä idolistaan. Lähes uskonnollinen "me olemme oikeassa, te muut väärässä"-asenne on huolestuttava, etenkin ilman perusteita.
- Haluaisin oikeasti saada selville mikä koulutus Millanilla on? Mikä tekee hänen opeistaan oikeita, mutta monien korkeasti koulutettujen ihmisten sanoista vääriä? Mistä Millan on siis saanut "koirapsykologin" paperit? Sitä tietoa ei tunnu löytyvän mistään...
meh
Vieras

#247 Open your mind

05.02.2011 15:48

Osoitteessa http://www.4pawsu.com/cesarfans.htm muuten vastataan Millanin puollustajien esittämiin kysymyksiin ja toteamuksiin, kuten "oletko ikinä katsonut ohjelmaa?","Olet vain kateellinen","Haluatko että ongelmakoirat lopetetaan?", "Entä sitten, vaikka hänellä ei ole virallista koulutusta?" jne.

Muutama esimerkki:
BUT IT WORKS/IT WORKED ON MY DOG(S)

I have not seen much in the way of changed behavior on the show. I do, however, see dogs with suppressed behaviors; dogs walking on very tight leashes, dogs that are stiff and immobile after being rolled onto their sides by force, dogs that are in almost every case restrained or shut down in some form or another. If the dog is unable to perform without being restrained by a tight leash or otherwise, the behavior has not been changed, it has been suppressed.

If the show's methods helped you and your dog and have not created additional behavior problems, then I can understand why it would be difficult to see the harm. However, in comparison to the limited number of dogs the average owner will own in their lifetime, professional trainers and behaviorists who speak out against these methods see thousands of dogs that develop significant behavior problems as a direct result of punitive methods.

One must also define "work." What I frequently hear is something along these lines:

"It worked on my dog. Every time he does [enter behavior], I just give him a correction and tell him "Tsssht" and he stops."

"Every time he barks" indicates that the dog is still repeating the behavior. The idea behind behavior modification is not that the dog simply stops the behavior momentarily, but that the behavior changes so that the dog's reaction in that environment is different, like looking at you instead of barking. Suppression of a behavior is not changing the behavior, itself. If the owner has to continually repeat the "correction" the behavior isn't changing.

Do aversive methods work? By the laws of operant conditioning, positive punishment and negative reinforcement do work. However, what the average viewer sees on the show is not changed behavior, with a few exceptions. What the average viewer sees on the show is suppressed behavior. Just because the dog is not barking, lunging or growling does not mean that it is rehabilitated.

POSITIVE METHODS/COOKIES DON'T WORK ON "RED ZONE" DOGS

This common myth stems from a lack of understanding of stress in dogs. When a dog is in a situation where the sympathetic nervous system is engaged (fight or flight), the digestive system shuts down to divert all energy to the muscles for survival. This is what is known as the animal being over-threshold. So, if one tries to feed a dog treats while they are over-threshold, the dog will not eat. This means that the owner or trainer has moved too quickly into an environment in which the dog is already reacting and unable to learn.

Experienced professionals understand the importance of keeping a dog under-threshold, which involves exposing the dog to the person, dog or object that triggers the problem behavior. This allows trainers to use positive methods to change the dog's association in that scenario.

To use positive methods effectively to change behavior, one needs a basic understanding of how dogs learn. If they lack that understanding, they won't be successful. However, when one is unsuccessful with positive methods, there is no change in behavior, for better or for worse. When one is unsuccessful with punishment-based methods, there can be an escalation in the problem behavior which can be difficult for the dog owner to overcome.

Pointtina CM:n kriitikoilla on usein tämä:
"Ignoring over a century of research about animal behavior and learning only furthers the ignorance of dog owners, the leading cause of behavior problems in dogs." (Suomeksi suunnilleen: Yli vuosisadan aikana tehtyjen tutkimusten eläinten käytöksestä ja oppimisesta huomiottajättäminen vain edistää koiranomistajien tietämättömyyttä, joka on johtava syy koirien käytösongelmiin.)
Vieras
Vieras

#248 Re: Vanhentunut dominanssiteoria

05.02.2011 17:14

#29: Koiraansa motivoiva, ei alistava - Vanhentunut dominanssiteoria 

Ensinnäkään Cesar ei ole koskaan alistanut koiraa hyökkäyksen jälkeen painamalla ne maahan!! Minulla on suurin osa koirakuiskaajan jakoista nauhalla ja esimerkiksi katsoppa jakso taistelevat pitbullit. Cesar laittaa yhteen ottaneet koirat samaan aitaukseen tappelun jälkeen, ennen sitä koira on hihnassa ja makaa maassa ilman mitään "painamista". Cesar saa myös ilman kosketusta koiran menemään kyljelleen.

Et ihan sillä viisiin voisit oman tulkintasi koirien pelosta pitää ihan omanasi. Ihmettelen syvästi sitä, että miksi yrität mustamaalata ammattilaista!? Olet varmasti itse perehtynyt koirien koulutukseen eikä siinä mitään, mutta mikäli olet huomannut Cesar ei koskaan kritisoi muiden ammattilaisten näkemyksiä. Toisin kuin sinä. Ja vielä virheellisesti.

Nimimerkillä rottweilerien kouluttaja

 

Unknown
Vieras

#249 Re: Päänsärkyhän tästä tulee...

05.02.2011 19:56

#246: Ilostfaithinhumanity - Päänsärkyhän tästä tulee... 

Lueppa Robertsin,Fennellin ja Millanin kirjat;mieti sitten vähän aikaa mistä niissä puhutaan,niin keskustellaan sitten aiheesta lisää;-)

Btw.tuntuu se väkivalta olevan enemmänkin katsojan silmässä.

Vieras

#250 Re:

05.02.2011 20:49

#6: Saara Sormunen -  

perustelut olisi ihan kohdallaan.

ihmiset voisivat myös miettiä asiaa loogisesti. Cesar painottaa 'dog needs to have a structure' = koira nimenomaan tarvitsee, ihan kuten ihminenkin, rajoja ja rutiineita. Ja koiran ennen kaikkea täytyy saada olla KOIRA. Cesar on ymmärtänyt sen, mitä useimmat eivät, ja hän on todellinen lahja koirille.