VANHAINKOTIEN PUOLESTA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VANHAINKOTIEN PUOLESTA.


Vieras

#26 Realismin rajat

22.09.2010 22:35

Hyvät kommentoijat!

 

Olen periaatteen ihminen. Yksi lähtökohdistani on, että keskustelen julkisesti niiden kanssa, joilla on selkärankaa krisoidessaan ilmoittaa nimensä, eivät ”ammu puskista”.

Toinen lähtökohtani on se, että kunnallisena päättäjänä en halua/voi antaa perättömiä tai katteettomia lausumia.

Kolmas periaatteeni on, että taloudellisen niukkuuden aikana huolehditaan niistä, joilla itsellään ei ole riittäviä taloudellisia resursseja. Tämä kolmas periaate on puhtaasti ideologinen.

 

Salon taloudesta lyhyesti: tarvitsisimme tämän päivän tiedon perusteella ensi vuodelle jopa kahden prosenttiyksikön korotuksen veroprosenttiin. Tänään valmius yhden prosenttiyksikön korotukseen on kaikilla muilla puolueilla paitsi Kokoomuksella ja Keskustalla. 

Hyvät ystävät! Ilman prosenttiyksikön korotusta vanhukset eivät jatkossa saa edes nykytasoista hoitoa.

Yksi prosentti merkitsee kahdeksaa miljoonaa euroa. Se olisi vain puolet siitä kuilusta, joka on luotava umpeen. Toinen puoli täytyy löytää muualta. Tämä on karu todellisuus!

 

Sitten Kajalakodin turvallisuudesta. Seuraava perustuu 16.9. pidettyyn palotarkastukseen:

”Yläkerran paloturvallisuuden kannalta ongelmallinen 13 asukkaan osaston tyhjentäminen

aloitetaan 2010 siirtämällä asukkaat mahdollisiin alakerran vapautuviin paikkoihin”.

Antero Leppänen (sd)

www.anteroleppanen.fi

Vieras
Vieras

#27 Re: Ystävällisesti

22.09.2010 22:37

#17: Hannele Linnanmäki - Ystävällisesti 

Viittaan kommenttiini. Lienee nro 26.

Antero Leppänen

Vieras
Vieras

#28 Re: Re: Vanhusten asuminen kotonaan

22.09.2010 22:44

#25: Vieras - Re: Vanhusten asuminen kotonaan 

Tähän juuri tarvitaan lisäresurssia. Viittaan kommenttiin nro 26. Salo on niin laaja kunta, että kotipalvelu ajaa vuodessa 500.000 kilometriä. Autossa istuttu aika on poissa hoiva-ajasta. Koko pointti on siinä, että kalliiden laitospaikkojen vähentämisen avulla saadaan resurssia kotipalveluun.

Antero Leppänen

 

 

Vieras
Vieras

#29 Re: YSTÄVÄLLISESTI KAIKILLE TASAPUOLISESTI !

22.09.2010 22:54

#20: Janne Saarioja - YSTÄVÄLLISESTI KAIKILLE TASAPUOLISESTI ! 

Janne!

Minun visioni on, että vanhus on kotonaan omaisten tai kotipalvelun tukemana niin kauan kuin pärjää. Sitten kun se ei enää onnistu, lapset eivät jää odottamaan mahdollisimman suurta perintöä vaan käyttävät osan sen/osansiitä vanhempiensa hyväksi. Yhteiskunnan tehtävä on huolehtia niiden arvokkaasta vanhuudesta, joiden omat ja lapsien resurssit eivät riitä. Jos me emme vaadi hyväosaisten talkoita, meiltä loppuvat sekä kädet että rahat.

Antero

Ritva Sinervo alias Helena Pohojalaanen
Vieras

#30 Kommentti Antero Leppäsen ja Tatu Johanssonin kannanottoon

23.09.2010 14:03

Aika rohkea väite Anterolta siitä, että lapset jättävät vanhuksensa hoidon tavallaan tasolle, että eivät ota vastuuta hoidosta, pimittävät vanhuksen rahaa. Täytyy muistaa, että vanhuksella on itsemääräämisoikeus myös siinä mitä hän hoidolta haluaa, ottaako hän lapsilta apua vastaan vai ei. Vanhukset nähkääs usein ajattelee niin, että he haluavat olla itsenäisiä ja vain äärimmäisessä hädässä he ottavat lapsilta avun vastaan. Vanhuksen täytyy olla edunvalvonnan alla, että hänen itsemääräämisoikeutensa päättyy.
Kyllä olen loukkaantunut sieluni syvimpiä sopukoita myöte nykyisten vanhusten ja heidän omaistensa puolesta tuosta Anteron kommentista.
Onneksi en ole tarvinnut yhteiskunnan apua omien vanhempien ja lasteni elättämiseen. Meillä on onneksi SUURI SUKU ja SUKURAKKAUTTA LÖYTYY, ettei tarvitte heti ainakaan mennä kerjäämään paikkaa yhteiskunnalta. Meillä on omaiset saaneet nukkua ikiuneen kotonaan. Kaikille tämä malli ei ole mahdollista.
Kysynkin ANTEROLTA JA TATULTA: Ottaisitteko omat vanhempanne kotiinne tilassa jossa he tarvitsevat hoitoa ympäri vuorokauden?!! Alzheimerpotilas kun varmasti tulee siihen tilanteeseen että esim. näkee teissä oman puolisonsa ja haluaa nukkua teidän kanssanne, koska olette se hänen tuntemansa puoliso. Lapset kun alkavat vanhemmiten muuttua vanhempien kaltaisiksi ulkonäöllisesti. Kuvitellaan tilanne: teillä ei olisi omaishoitajina kuin normaalit työtulot. Kansankynttiläopettaja Anterolla vain opettajan palkka ( ei osakkeita, ei optioita) ja apteeksissa menisi vähän huonosti ja Tatun pitäisi itse olla työssä. Tiukkaa olisi ja kaikki fyysinen ja psyykkinen voimavara pitäsi laittaa oman perheen elättämiseen. Siinä sivussa vaimonne kieltäytyisi hoitamasta dementtoitunutta äitiänne tai isäänne ja joutuisitte itse vaihtamaan mummun tai pappan pissavaipat, pyyhkimään pyllyn, syöttämään ja nousemaan yöllä kun vanhus harhailee pitkin asuntoa. Muistakaa myös se tosiasia, että teille voi itselle sattua tilanne, jossa menetätte toimintakykynne ja kotona hoito ei onnistu.

AINA EI OLE KYSE RAHASTA, vaan TURVALLISESTA hoidosta valvonnan alla.
Yksityinen hoitokotipaikka maksaa, riippuen hoidon tarpeesta ja paikkakunnasta, 2000- 3135€, Jopa 10000 euroa. Kelalta saa asumis- ja hoitotukea. Hoitotuki lasketaan suhteuttaen avun tarve 57- 301,75€ kuukaudessa, asumislisää riippuen siitä onko näyttää vuokrasopimusta Kelalle ja asumismuoto on sellainen, että se Kelalla hyväksytään tuen piiriin. 
Anteron kommentti yhtälailla tarkoittaa sitä, että hoitakaa itse vanhempanne, jos teillä on rahaa tai laittakaa yksityiseen hoitokotiin. Niin puhuu ihminen jolla perstaskussa varaa ja ei ole pelkoa siitä, että lähiaikoina tarvitsee hoitopaikkaa kenellekkään.
Muistaakseni vanhainkotipaikasta maksetaan jotenkin niin, että tulot + säästöjen korot ja muut tuotot sekä verotusarvon mukaan omaisuus realisoituna euroiksi. Vanhukselle pitää jäädä tuloista käteen oliko se 20% tai vähintään muutama vuosi sitten 150€ kuukaudessa. Tämä käteen jäävän osuuden laskutapa saattaa olla muuttunut, mutta minun muistissani se on vielä näin. Voin olla dementoitumassa ja muistan väärin. Mutta ennenkuin joku toisin väittää laskentaperusteista hoitotuen ja asumislisän osalta, niin soitin Kelaan ja varmistin asian. Tämän laskelman mukaan sitä vanhainkotipaikasta parhaassa tapauksessa maksetaan tulojen mukaan hyvin. Jotkut maksaa enemmän ja jotkut sitten vähemmän


Vieras

#31 http://salo.tjhosting.com/kokous/2010593-4-18622.PDF

23.09.2010 14:38

Kun nyt kerran minutkin on tähän keskusteluun tuotu mukaan, on minun Ritvalle ja muille vastattava, että nykyisessä elämäntilanteessamme tuskin pystyisimme vaimoni kanssa vanhempiamme pienten lastemme ohella hoitamaan. Onneksi omat vanhempamme ovat kaikki vielä hyvissä ruumiin ja sielun voimissa, mutta tilanteeseen pitää palata parinkymmenen vuoden säteellä uudelleen. Toivottavasti silloin pystymme, koska en usko että yhteiskunnan suhteellinen tuki isommin tulevien vuosikymmenien aikana kasvaa.

Otsikon linkistä löytyy tekstinpätkä, joka kertoo missä mennään yleisellä tasolla.

yt. Tatu Johansson, Salon SoTe ltk 1. vpj, www.tatujohansson.net

---

http://salo.tjhosting.com/kokous/2010593-4-18622.PDF

äitini tytär
Vieras

#32

23.09.2010 16:07

ihmettelen miten huonokuntoinen kajalakodin kiinteistöstä on yhtäkkiä tullut, vielä vajaa 2 v sitten tilanne oli tarkastuksen mukaan näin hyvä

 

http://www.salo.fi/attachements/2009-08-10T08-31-1989.pdf

 

itse siellä jatkuvasti vierailevana, jo 10 v, en näe mitään huomautettavaa.

ensimmäinen ikävämpi tilaisuus oli kun joku vanhustyönjohtaja kävi omaisille puhumasta kotihoidosta ja palveluasumisesta, TUNTUI PAHALLE jo kuunnella, nyt todellisuus alkaa valjeta käytännössä...

 

 

Vieras
Vieras

#33 Re: Realismin rajat

23.09.2010 19:34

#26: - Realismin rajat 

Realismia on se, että jos te olette ajaneet Salon siihen tilanteeseen ettei rahat riitä vanhuksille ja lapsille niin sitten sitä veroprosenttia on nostettava! Ei kai ihminen joka on tuollaiseen tehtävään valittu voi niin tyhmä olla, että alkaa taloudellisten syiden takia vaarantamaan ihmisten terveyttä? Ihmisten terveys ja koulutus ei voi koskaan olla säästötoimien kohteena. Uskoisin, että säästöjä saa aikaiseksi muillakin tavoin ja ellei saa niin veroprosenttia sen verran ylös kun tarve vaatii. Siihen kahden prosentin korotukseen ei kukaan kuole, mutta tähän lapselliseen ehdotukseen voi kuolla!

Jouni Huovila 

Vieras
Vieras

#34 Re: Re: Vanhusten asuminen kotonaan

23.09.2010 22:14

Eine Valkama
Vieras

#35 Vanhainkodit ovat tarpeellisia

24.09.2010 09:48

Jos minulla olisi vielä äiti tarvitsemassa hoivaa, haluaisin hänen olevan Kajalan vanhainkodissa. Ainakin jos vaihtoehto on ruoka-automaatti kotona, sen sijaan, että on lähellä ihmisiä, jotka hänestä huolehtivat ja välittävät. Sieltä löytyy virikkeitä ja seuraa, mikä jokaiselle, on nuori tai vanha, on ehdottoman tärkeää mielenterveyden- ja viekeyden kannalta.

Kajalan vanhainkoti on kaunis, viihtyisä paikka rauhallisessa, miellyttävässä ympäristössä. Ja vaikka sen kunnossapito maksaisikin, on se sen arvoista! Maksavathan ruoka-automaatitkin!

Ritva Sinervo
Vieras

#36 Re: harjoitus Kajalakodissa

24.09.2010 09:51

#24: - harjoitus Kajalakodissa 

 

Ensiapukoluttajana totean videosta seuraavaa. Jos tilanne olisi ollut todellinen, niin tempo pelastustyössä olisi ollut toinen. Nyt tuli sellainen kuva, että Perttelin VPK ei ole valmistautunut tälläisiin tilanteisiin.

Normaalitilanteissa käskynjaossa on päivystävä palomestari ja silloin ei kävellä hitaasti pallo hukassa.

Kyllä näin saadaan sellainen kuva aikaiseksi, että pelastaminen on vaikeaa. Harjoituksetkin on otettava tosissaan.

T. Vuodesta 1992 aina vuoteen 2009 ensiapua opettanut ja harjoituksiin osallistunut Ritva

Vieras
Vieras

#37 Re: Re: Re: Vanhusten asuminen kotonaan

24.09.2010 10:03

#28: Vieras - Re: Re: Vanhusten asuminen kotonaan

Onko Antero tarkoituksenasi siirtää hoitajien työajasta suurin osa autossa istumiseen sen sijaan, että he käyttäisivät aikansa varsinaiseen hoitotyöhön. Näinhän käy, jos hoitajat ajelevat tätä suus-Saloa ristiin rastiin hoidettaviaan hakemassa.

Eine Valkama


Vieras

#38

24.09.2010 10:43

Vanhus kyllä pärjää, jos pärjääminen tarkottaa hengen pihisemistä.

Omaishoitajat tekevät raskasta työtä ja ovat säälittävä riiston kohde, kunnat ei maksa heille paljon mitään ja säästävät paljon.

Henkilökohtaset tarinat on hyviä, mutta vaikka minulla ei ole yhtään vanhusta hoidettavana, niin tämä kuulostaa ala-arvoiselta ja mädältä rahan johtamalta keskustelulta.

Politiikot ja päättäjät nyysii vähäväkisiltä. Rahaa on kyllä jos mihin, mutta heikoimmat ei pane vastaan, joten otetaan heiltä loputkin pois.

Hyvä Marjatta Halkilahti, teette hyvää työtä!

marja leena riski
Vieras

#39 säilyttäkää vanhainkodit

24.09.2010 19:26

vanhainkoteja tullaan tarviysemaan enenemässä määrit kun me isot ikäpolvet tullaan hoitotarpeeseen.

eläkkeet pienet aloitettu nuorena työn teko ei monellakaan koulutusta.

 

Vieras
Vieras

#40 Re: säilyttäkää vanhainkodit

24.09.2010 19:27

Vieras
Vieras

#41 Re: Ennakkotapaus.

24.09.2010 22:27

#9: Arto Nieminen - Ennakkotapaus. 

 Hyvä Arto Selkärankaista ajatusta

Terv. Esa Mattila



#42 Vanhainkotien puolesta.

25.09.2010 11:06

Itselläni ei ole mitään siteitä Salon suuntaan, mutta vanhainkodeista täytyy pitää huolta.

En mä mittään tierä...olen vaan töissä täällä.....
Vieras

#43 Muistisairaus vakava sairaus ja monen tulevaisuus

25.09.2010 19:28

Itse työskentelen yksityisessä hoitokodissa, jossa muistisairaita ja en osaisi kuvitellakkaan, että nämä yksin olisivat kotona ja harvalla omaisilla resursseja hoitaa omaisiaan kotona.

Ja tulevaisuutena vielä lisääntyvä alkodementia ja yhä vain nuoremmat ja nuoremmat tähän sairastuvat ja eivät nämäkään kotona yksin pärjää, että lisää paikkoja ja heti!

Emmi Eskolin
Vieras

#44 Katsantokanta lisää

26.09.2010 10:40

Näiden perusteluiden lisäksi, että hoitopaikkoja sekä työpaikkoja todellakin tarvitaan haluaisin mainita vielä yhden näkökannan, joka meille 30-vuotiaille ja nuoremmille on erittäin tärkeä.

Mielestäni on mielenkiintoista, että ryssänpelko on olemassa aina vaan, mutta ne ihmiset, jotka meidät suomalaisina pitivät on heidän lapsilleen asia, jota ei tarvitse ajatella, ei kunnioittaa, heidän puoliaan tuntuu pitävän enää lapsenlapset, onneksi toki edes he.

Tämän päivän vanhukset olivat valmiita uhraamaan jopa henkensä oman tulevaisuutensa takia eli meidän nykyisyytemme ja myös meidän lapsiemme tulevaisuuden takia. Nyt kuitenkin kaikelle viitataan kintaalla, vanhus ei ole tänä päivänä päättäjille edes koiran arvoinen eläjä. Koirakin kun sentään lopetetaan kituessaan, yhteiskunnassa vanhukset yritetään tappaa kiduttamalla. Näin kärjistettynä. Ehkäpä ideana onkin, että kun ihminen ei enää tuo verorahoja vaan tarvitsisi niitä, niin saunan taakse ja niskalaukaus tuollaiselle turhalle taakalle?

Kajalakodin tulevaisuus ei ole pelkästään salolaisten asia, se on meidän kaikkien, jotka edes vielä jotain tunnemme, meidän, jotka ajattelevat ihmisen ihmisenä ja jotka tuntevat, että meidän vastuullamme on pitää huolta myös heikommista.


Vieras

#45 Adressi tulojen keräämiseksi

26.09.2010 10:42

Arvoisat allekirjoittajat!

Tämän päivän Salon Seudun Sanomat kertoi laajasti, missä tilassa Salon kaupungin talous on vuosina 2011-2012. Minun mielestäni olisi syytä perustaa kansanliike, joka saisi nykyisestä veroprosentista tiukasti kiinni pitävät kuntapäättäjät - Kokoomuksen ja Keskustan ryhmät - taipumaan prosenttiyksikön korotukseen, vaikka itse asiassa noston pitäisi olla kaksi prosenttiyksikköä. Salon nykyinen veroprosentti on valtakunnan keskiarvon alapuolella. Teidän aito huolenne vanhuksista ei nimittäin kanna hedelmää ilman taloudellisia resursseja.

Henkilöstön lomauttaminen on vanhuspalvelun kannalta kaikkein surkein ratkaisu. Sehän päinvastoin heikentää palvelun tasoa, jos/kun koko vuoden osa henkilöstöstä on poissa"rivistä". Tilanne muuttuu katastrofiksi ja kaaokseksi kun lomautettujen lisäksi joku osa henkilöstöstä aina on sairaana.

Vetoan aktiivisuuteenne!

Antero Leppänen

www.anteroleppanen.fi


Vieras

#46 yhdistymissopimus

26.09.2010 12:45

Tämän adressin asia on estää Kajalakodin ja muidenkin vanhainkotien asiaton ja turha, ja ennenaikainen alasajo.  

Lehdistä on saatu lukea miten paljon kuluja tulee tyhjistä kaupungin tiloista, kuten esim Kuusjoen entisistä kouluista ja kunnataloista, pian Perniön kouluista, lukiosta ym , entinen  kaupungintalo kai puretaan.  Se uusi kaupungintalokin on NIIN turha, kun verrataan sitä lasten ja vanhusten hyvinvoinnin tai paremminkin pahoinvoinnin tilaan. 

Veroprosentin nosto ei kai sen *&%½$ yhdistymissopimuksen mukaan ei ole vielä "luvallista", tai jos siinä kohtaa murretaan sopimus, niin sitten myös ne 5 vuoden suojatyöpaikat muutosjohtajille ja muillekin turhimuksille.  Ei meillä missään muuallakaan töissä olevilla ole kuin normaali irtisanomisaika, 2 vk - 1 kk.  Ja myös Salon joutsenvaakuna takaisin, pois se Halikon punamusta rumilus.

Johtajat jokainen 2 kuukauden pakkolomalle vuoden aikana, KAIKKI, suunnittelijat ym, mutta ei tavalliset työntekijät, keittäjät, siivoojat, hoitajat ym pientä palkkaa mutta sitäkin tärkeämpää työtä tekevät , säästöä syntyy kun korkeapalkkaiset ovat poissa.  Kurjuus lisääntyy kun pienipalkkaiset, mutta todella tärkeät ihmiset joutuvat samaan lomautukseen, säästöä ei juurikaan tule palkoista.

Nyt maalaisjärki käyttöön ja annetaan vanhainkotien jatkaa rauhassa oloaan.

Kajalakoti on kodin jälkeen paras paikka vanhukselle.

Kirsti Pohjola

sitoutumaton

Vieras
Vieras

#47 Re: yhdistymissopimus

26.09.2010 13:14

#46: - yhdistymissopimus 

Hyvä Kirsti Pohjola!

Olet valitettavasti saanut väärää tietoa, jota ilmeisesti aivan määrätietoisesti levitetään. Et nimittäin ole ensimmäinen, joka luulee veroprosentin olevan niitattu lukkoon viideksi vuodeksi.

Kuntalain mukaan valtuusto päättää veroprosentista vuosittain viimeistään marraskuussa. Siitä ei voida sopia yhdistymissopimuksessa. Selvitysmies Arto Koski suositteli uuden Salon veroprosentiksi kahdeksaantoista vuodelle 2009, ei muuta. Tein SDP:n ryhmän nimissä viime vuonna esityksen sen nostamiseksi 19:ään, mutta kärsimme äänestyksessä rökäletappion.

Minä ymmärrän kyllä tämän adressin tarkoituksen, mutta olen enemmän kuin huolestunut koko vanhuspalvelusta, joka tarvitsee joka vuosi enemmmän resursseja: siis rahaa, jolla tekeviä käsipareja rekrytoidaan.

Antero Leppänen (sd)

www.anteroleppanen.fi 

vieras
Vieras

#48

26.09.2010 15:46

olisiko aika virkamiesten kertoa, et mihin  aiotte sijoitaa muistisairaat kotona pärjäämättömät vanhukset ja myös ihan vuoteeseen hoidettavat vanhukset? voi olla etteivät ihan pärjää kotipalvelun turvin kun nytkään kotipalvelun työntekijöillä ei aika riitä kuin ovella käymiseen. päivää ja näkemiin. siinä koko paketti. taitaa näiden hienojen suunnnitelmien käydä kuin entisen insinöörin suunnitteli ja rakensi hienon oven mut ei osannut enää avata. virkamiehet tekee hienoja päätöksiä mut ei oo hölkäsen pöläystä tietoo miten käytännössä suunitelmat toimii. kannattaisko virkamiestenkin jalkautua ja lähteä katsomaan oikeita vanhuksia et saatte edes jonkinlaisen kuvan mitä oote tekemässä.

Vieras
Vieras

#49 Re: Omaihoitajien palkat

27.09.2010 00:06

#38: -

Omaishoitajalle ropisee 10eur / PÄIVÄ eli koittaakaa miettiä onko se edes palkkaa??

Selkesti säästetään yhteiskuntaa omalla työpanoskella ja puoletkin lisää olisi vähän

mutta sanottaisiin minipalkaksi.

Oma yksityinen elämä on sidottu omaishoitajan kaapuun ja se tarkoittaa että se suuri

vastuu on 7/24.

Omainen on se tärkeä, jonka haluaa hoitaa, mutta taloudelliseti se rankaisee!

 

Sirpa Laakso
Vieras

#50 miksi

28.09.2010 10:50

ihmettelen päättäjien kykyä lopettaa kaikki mikä liittyy niin sanotusti tuottamattomiin henkilöihin ja niihin jotka eivät enää pysty puoliaan pitämään, ensin tehdään kallis remontti ESIM Kajalakotiin kaikenlaiset netti ym liittymät joka huoneeseen ja sitten lopetetaan koko koti missä piilee järki tässä hommassa ,mihin joutuvat vanhuksemme jotka ovat jotkut jo vuosia asuneet kyseisessä paikassa ja joutuvat ehkä vielä kerran luopumaan kodistaan