Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta.

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#176 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:23

#175: Heikki Kaaranen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

"Jos auton käytön saa minimoitua (johon juuri mainio junaliikenne auttaisi), niin se olisi jo paljon."

Jokelassahan on mainio junaliikenne, mutta sitä ei käytetä, vaan kuljetaan työmatkatkin autoilla.

 

"Jokelassa pysähtyvät nyt R-, H- ja T-junat. Välillä Riihimäki-Kerava R-junat pysähtyvät Hyvinkäällä, Jokelassa ja Järvenpäässä. Kaikki nämä ovat asemia. H- ja T-junat pysähtyvät samalla välillä lisäksi seisakkeilla, joita ovat Nuppulinna, Purola, Saunakallio ja Kyrölä. Jos Jokelan asemasta tehdään seisake, se on samanlainen seisake kuin kaikki muutkin mainitut. Seisakkeiden kohdalla kukaan ei puhu enää matkustajamääristä ja tästä on hyvin lyhyt matka tehdä päätös, että R-junat eivät enää pysähdy Jokelassa, eli puolet tunnittaisista junavuoroista poistuu."

Sanoisin, että näin ei kuitenkaan Jokelan kokoisella paikkakunnalla tule käymään.

 

"Tuusulan kunta joutuu käynnistämään uudelleen kaavoitusprosessin. Todennäköisesti tontit eivät mene Jokelassa jatkossa kaupaksi, koska liikenneyhteydet huonontuvat."

 

Tästäkö se olikin huoli, eikä lipunmyynnin säilymisestä Jokelassa. Missähän ovat muuten hyvät kulkuyhteydet Tuusulan keskukseen Jokelalaisille. Ai niin Tuusulahan on suunniteltu autoilijoille.

Heikki Kaaranen
Vieras

#177 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:30

#176: Faktaa ei fantasiaa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

Varmaan osa kulkeekin, juna kun ei ihan kaikkiin tapauksiin valitettavasti auta. Työmatkalaisia ja koululaisia junankäyttäjiä Jokelan asemalla on noin 2000 päivittäin. Käyttäjämäärä kasvaa koko ajan, mitä enemmän kylälle muuttaa uusia asukkaita. Nykyinen asukasmäärä on 6000 ja kaavoituksellisesti on varauduttu 15000:een asukkaaseen.

 

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#178 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:36

#177: Heikki Kaaranen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

"Varmaan osa kulkeekin, juna kun ei ihan kaikkiin tapauksiin valitettavasti auta. Työmatkalaisia ja koululaisia junankäyttäjiä Jokelan asemalla on noin 2000 päivittäin. Käyttäjämäärä kasvaa koko ajan, mitä enemmän kylälle muuttaa uusia asukkaita. Nykyinen asukasmäärä on 6000 ja kaavoituksellisesti on varauduttu 15000:een asukkaaseen."

2000 käyttäjää siis päivittäin. Moniko näistä lienee VR:n työntekijä vapaalipulla. Näistä 2000 ei kaiketi päivittäin lippua osta monikaan. Koululaisilla alennuslippu + asema lukossa iltapäivällä, kun pakkaskeleillä pääsevät koulusta junaa odottamaan. Mistä muuten tämä 2000:n matkustajan määrä on tullut tietoon? Faktaa vai fantasiaa. Kuka on suorittanut laskennan. Ja onko tässä laskettu aamulla menevät ja iltapäivällä palaavat yhteen?

Heikki Kaaranen
Vieras

#179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:46

#178: Faktaa ei fantasiaa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

Mukavaa kun olet aktiivinen. Matkustajamäärät perustuvat minun tietääkseni lipunmyyntitilastoihin ja asemalla suoritettuihin laskentoihin. Virallisia ne ovat, koska niitä tietoja on käytetty mm. kunnallisessa päätöksenteossa. Tällaisen laskennan teossa on varmasti käytetty samoja tapoja kuin muillakin paikkakunnilla.

Jokelassa tosiaankin asuu muutama VR:n työntekijä, muttei niitä tällä satapäin ole, laajahkoon tuttavapiiriini perustuen arvioisin määrän olevan alle 50. Jos haluat tarkan määrän tietää, sitä sinun pitää kysyä VR:ltä.

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:59

#179: Heikki Kaaranen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

"Mukavaa kun olet aktiivinen. Matkustajamäärät perustuvat minun tietääkseni lipunmyyntitilastoihin ja asemalla suoritettuihin laskentoihin. Virallisia ne ovat, koska niitä tietoja on käytetty mm. kunnallisessa päätöksenteossa. Tällaisen laskennan teossa on varmasti käytetty samoja tapoja kuin muillakin paikkakunnilla.

Jokelassa tosiaankin asuu muutama VR:n työntekijä, muttei niitä tällä satapäin ole, laajahkoon tuttavapiiriini perustuen arvioisin määrän olevan alle 50. Jos haluat tarkan määrän tietää, sitä sinun pitää kysyä VR:ltä."

Eli tämä 2000 matkustajaa päivittäin on olettamus. Vai mistä olet saanut käsiisi VR:n matkustajalaskennan tietoja. Aiemminhan tuolla sanoit, ettei VR ole luovuttanut tietoja matkustaja- ja lipunmyyntimääristä. Jos ei se ole olettamus, niin varmaankin voit kertoa mistä tämä luku on peräisin. Olisi itsekin mukava nähdä se lähde.

Heikki Kaaranen
Vieras

#181 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 19:59

#176: Faktaa ei fantasiaa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

 

""Jokelassa pysähtyvät nyt R-, H- ja T-junat. Välillä Riihimäki-Kerava R-junat pysähtyvät Hyvinkäällä, Jokelassa ja Järvenpäässä. Kaikki nämä ovat asemia. H- ja T-junat pysähtyvät samalla välillä lisäksi seisakkeilla, joita ovat Nuppulinna, Purola, Saunakallio ja Kyrölä. Jos Jokelan asemasta tehdään seisake, se on samanlainen seisake kuin kaikki muutkin mainitut. Seisakkeiden kohdalla kukaan ei puhu enää matkustajamääristä ja tästä on hyvin lyhyt matka tehdä päätös, että R-junat eivät enää pysähdy Jokelassa, eli puolet tunnittaisista junavuoroista poistuu."

Sanoisin, että näin ei kuitenkaan Jokelan kokoisella paikkakunnalla tule käymään."

Niinhän sitä sanottiin, että asemaa ei olla lopettamassa, vaan mieli on muuttunut. Jos Jokela muuttuu seisakkeeksi, on hyvin todennäköistä, että junavuorot vähenevät. Tämä aavistus/ennustus/visio perustuu aiempiin kokemuksiin ja VR:n jo aiemmin keskustelussa esillä olleeseen mielenmuutokseen.

 

 

""Tuusulan kunta joutuu käynnistämään uudelleen kaavoitusprosessin. Todennäköisesti tontit eivät mene Jokelassa jatkossa kaupaksi, koska liikenneyhteydet huonontuvat."

 

Tästäkö se olikin huoli, eikä lipunmyynnin säilymisestä Jokelassa. Missähän ovat muuten hyvät kulkuyhteydet Tuusulan keskukseen Jokelalaisille. Ai niin Tuusulahan on suunniteltu autoilijoille."

Pysyhän nyt asiassa, olemme keskustelleet Jokelan aseman alasajosta ja sen yhteiskunnallisista vaikutuksista Pohjois-Tuusulan alueella. Lipunmyynti sekä odotustilat ovat kiistatta paikkansa ja tarpeellisuutensa Jokelan asemalla lunastaneet. Kaavoitusasioista, niiden muutoksista ja hinnoista sinun vaatimallasi täsmällisyydellä olisi Tuusulan kunta varmaan paras vastaaja.

Jokelalaisten julkiset kulkuyhteydet Tuusulan keskukseen Hyrylään ovat tosiaankin luvattoman heikot. Bussivuoroja ei juurikaan ole. Juna on kätevin: ensin Jokelasta Keravalle junalla ja sieltä bussilla Hyrylään.

Tuusulan taajamista Hyrylä ja Kellokoski ovat sellaisia, jotka on suunniteltu autoliikennettä silmällä pitäen, koska muitakaan vaihtoehtoja ei ole ollut. Jokelassa asutusta on keskitetty aseman läheisyyteen ja uudet, vastakaavoitetut ja rakentumassa olevat alueet ovat myös aseman läheisyydessä, noin kilometrin säteellä.

 

Jori Porspakka
Vieras

#182 Perusasiaa ei fantasiaa

06.01.2011 20:00

Jotkut vierailjat, kuten kyseinen fantasian kirjoittelija on unohtanut jostain syystä tai ei pysty käsittämään perusasiaa,että Jokelan seudun asukkaat toimivat yhdessä kansanliikkeenä Jokelan aseman säilyttämiseksi, huolimatta poliittisesti eri näkemyksistä. Tuntuu "hyttysen ininältä" kyseisen henkilön saivartelut, tule onnelliseksi fantasioitesi kanssa.
Heikki Kaaranen
Vieras

#183 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan

06.01.2011 20:10

#180: Faktaa ei fantasiaa - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asiallista keskustelua toivotaan 

Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä Tuusulan kuntaan ja kysymään sieltä. Aiemmin mainitut luvut ovat kunnan hankkimia ja niitä on käytetty kaavoituksen ja yhdyskuntasuunnittelun perusteena.

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#184 Re: Perusasiaa ei fantasiaa

06.01.2011 20:12

#182: Jori Porspakka - Perusasiaa ei fantasiaa 

"Jotkut vierailjat, kuten kyseinen fantasian kirjoittelija on unohtanut jostain syystä tai ei pysty käsittämään perusasiaa,että Jokelan seudun asukkaat toimivat yhdessä kansanliikkeenä Jokelan aseman säilyttämiseksi, huolimatta poliittisesti eri näkemyksistä. Tuntuu "hyttysen ininältä" kyseisen henkilön saivartelut, tule onnelliseksi fantasioitesi kanssa."

Missä tässä kirjoituksessa on faktaosio? Tämä kansanliike vaikuttaa enemmän uskonnolliselta hurmoshenkisyydeltä niin kauan kunnes faktat saadaan kohdalleen.

Kirsi-Marja
Vieras

#185 Re: Re: Perusasiaa ei fantasiaa

06.01.2011 21:11

#184: Faktaa ei fantasiaa - Re: Perusasiaa ei fantasiaa 

Nimimerkille Faktaa ei fantasiaa: Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt! Ei kuule nyt juttusi kiinnosta pätkääkään.

Et varmaan myöskään kuulu siihen joukkoon, joka arkiaamuisin odottelee myöhässä kulkevaa aamujunaa Jokelan asemalla - toistaiseksi onneksi lämpimässä - päästäksesi töihin, ja jälleen kerran myöhässä. Ja työpäivälle tulee pituutta, koska sitähän on sitten jatkettava iltapäivällä. Mutta VR:llehän asiakkaan aika ei ole minkään arvoista.  Raha kelpaa.

Mutta faktoja saa ilman muuta tuoda pöytään. Meitä Jokelan asemalta joka kuukausi kuukausilipun välille Jokela-Helsinki ostavia kiinnostaa erityisesti se, paljonko VR säästää sulkemalla Jokelan aseman?

Valtaosa tämän adressin allekirjoittajista haluaa vain ja ainoastaan, että Jokelan asema pysyy auki ja palvelee asiakkaita klo 6-13. Ei sen enempää.

 

Faktaa ei fantasiaa
Vieras

#186 Re: Re: Re: Perusasiaa ei fantasiaa

06.01.2011 21:31

#185: Kirsi-Marja - Re: Re: Perusasiaa ei fantasiaa 

"Nimimerkille Faktaa ei fantasiaa: Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt! Ei kuule nyt juttusi kiinnosta pätkääkään.

Et varmaan myöskään kuulu siihen joukkoon, joka arkiaamuisin odottelee myöhässä kulkevaa aamujunaa Jokelan asemalla - toistaiseksi onneksi lämpimässä - päästäksesi töihin, ja jälleen kerran myöhässä. Ja työpäivälle tulee pituutta, koska sitähän on sitten jatkettava iltapäivällä. Mutta VR:llehän asiakkaan aika ei ole minkään arvoista.  Raha kelpaa.

Mutta faktoja saa ilman muuta tuoda pöytään. Meitä Jokelan asemalta joka kuukausi kuukausilipun välille Jokela-Helsinki ostavia kiinnostaa erityisesti se, paljonko VR säästää sulkemalla Jokelan aseman?

Valtaosa tämän adressin allekirjoittajista haluaa vain ja ainoastaan, että Jokelan asema pysyy auki ja palvelee asiakkaita klo 6-13. Ei sen enempää."

 

Jonkun verran kiinnosti näköjään kuitenkin. Ja etelään menossa, eikö niin. Millä tavoin tämä palvelee pohjoiseen päin kulkevia, kun matka tunnelin läpi niille junille on kovin pitkä. Toki ajattelet vain itseäsi, niinkuin ihmisillä on tapana; " kunhan minulla on vain lämmin tila missä odottaa". Paljon järkevämpää, vaikka tämä palveleekin vain eteläänpäin matkustavia, olisi pitää asema auki 6 - 9 ja 13 - 17 jolloin koululaisetkin saisivat nauttia näistä lämpimistä odotustiloista talvella. Lippuja voisivat ostaa iltavuoroihin menijät jne. Jokelassa oli sellainenkin aika kun odotussali oli auki klo 20.00 asti ja radan yli oli lyhyt matka pohjoisen junille.

Kirsi-Marja
Vieras

#187 Re: Re: Re: Re: Perusasiaa ei fantasiaa

06.01.2011 22:54

#186: Faktaa ei fantasiaa - Re: Re: Re: Perusasiaa ei fantasiaa 

Paljon järkevämpää, vaikka tämä palveleekin vain eteläänpäin matkustavia, olisi pitää asema auki 6 - 9 ja 13 - 17 jolloin koululaisetkin saisivat nauttia näistä lämpimistä odotustiloista talvella. Lippuja voisivat ostaa iltavuoroihin menijät jne. Jokelassa oli sellainenkin aika kun odotussali oli auki klo 20.00 asti ja radan yli oli lyhyt matka pohjoisen junille.

 

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että aukioloaikoja muutetaan ehkä järkevimmiksi ja palveluja parannetaan. Päinvastoin!

Mutta olen ymmärtänyt, että palvelut ollaan lopettamassa kokonaan ja meidät kaikki, niin pohjoiseen kuin eteläänkin menijät jätetään ulos.

Siinä olet todellakin oikessa, että Jokelasta pohjoiseen matkaavilla ei ole mukavaa talvipakkasilla avoimella asemalaiturilla onnettomien kuulutusten varassa. Mutta en oikein ymmärrä, miten minä voisin heidän oloaan ja odotustaan helpottaa? Vai tarkoitatko, että tasapuolisesti kaikille yhtä kurjaa!

 

 

 

 

Erkki K.
Vieras

#188 VR eri firma

06.01.2011 23:20

VR tosiaankin on kuin eri firma, kun tj vaihtui. Ei Kuitusen aikana voitu kuvitellakaan, että olisi jatkuva yt-ilmapiiri. Tj vaihtoon samoinkuin se henkilöliikenteen johtaja, joka lakkautuksista päättää.
Päättäjät tilille teoistaan
Vieras

#189 Mitään järkeä?

07.01.2011 00:43

Onko tässä ratkaisussa mitään järkeä? Perustelkaa joku minulle, joku uutta päätöstä tukeva, että millä tavalla tästä hyödytään, ketkä hyötyvät, miten hyötyvät? Niin.. Taitaa mennä aika hiljaiseksi.. Vai onko oikeasti joitain konkreettsia perusteluja/hyötyjä?? Aivan aivoton veto, pakko vetää johtopäätös, että tyhmiä ja älykapasiteetiltaan todella köyhiä ihmisiä siellä päättämässä asioista. Säälittää teidän puolesta, ette tajua tavallisten ihmisten parasta.
Urkki
Vieras

#190 Ei järkeä

07.01.2011 11:06

Ei järkeä, ei hyötyä, ei säästöä, ei perusteluja. Joku vain saa toteuttaa itseään ja mielitekojaan. Kuin lapset hiekkalaatikolla. Palveluasenteesta ei mitään ymmärrystä. Selitystä selityksen perään vaan. Yhdyn 189:ään. Asia on juuri noin.
Jaakko Aho
Vieras

#191 Ei perusteita palvelujen heikentämiselle

07.01.2011 12:35

Jokela on kasvava taajama. Taajaman kehittäminen perustuu oleellisesti rautatieliikenteen varaan.Palvelujen heikentäminen olisi nurinkurista tällaisessa tilanteessa.
Vieras
Vieras

#192 Re: Mitään järkeä?

07.01.2011 12:42

#189: Päättäjät tilille teoistaan - Mitään järkeä? 

"Onko tässä ratkaisussa mitään järkeä? Perustelkaa joku minulle, joku uutta päätöstä tukeva, että millä tavalla tästä hyödytään, ketkä hyötyvät, miten hyötyvät? Niin.. Taitaa mennä aika hiljaiseksi.. Vai onko oikeasti joitain konkreettsia perusteluja/hyötyjä?? Aivan aivoton veto, pakko vetää johtopäätös, että tyhmiä ja älykapasiteetiltaan todella köyhiä ihmisiä siellä päättämässä asioista. Säälittää teidän puolesta, ette tajua tavallisten ihmisten parasta."

Mikäli VR lopettamalla lipunmyynnin kannattamattomana säästää, niin silloin hyötyjä on VR. Ei kai VR Oy ole mikään hyväntekeväisyys laitos, joka jakaa ilmaista ruokaa Hakaniemen torilla. VR on liikelaitos, joka toimii liiketaloudellisin periaattein. Tuottavat osat säästetään ja kannattamattomat leikataan pois. Tähän on tultu, ei varmaankaan VR:n omasta toiveesta vaan poliittisen häsläämisen seurauksena. Markkinat määräävät. Ja tässä keskustelussa näyttäisivät kunnallispolitiikassa ja sen liepeillä toimivat kalastelevan irtopisteitä parhaansa mukaan.

 

"Jokela on kasvava taajama. Taajaman kehittäminen perustuu oleellisesti rautatieliikenteen varaan."

Jokelan kehittäminen on perustettu vahvasti autoilun varaan, kuten koko Tuusulan.

Marina Djakonoff
Vieras

#193 VR:n vastine 7.1.2011

07.01.2011 12:53

"VR:n lipunmyyntien lakkautukset

VR on päättänyt sulkea Iisalmen, Kemijärven, Pietarsaaren ja Jokelan asemien lipunmyynnit vuoden 2011 aikana. Sulkemispäätökset on jouduttu tekemään, koska asiakkaiden ostokäyttäytyminen on jo usean vuoden ajan siirtynyt itsepalvelukanaviin, erityisesti automaatteihin ja internetmyyntiin. VR panostaakin niiden myyntikanavien kehittämiseen, joita asiakkaat erityisesti haluavat käyttää. Lipunmyyntiautomaattien lukumäärä on vuoden 2010 aikana kaksinkertaistettu 60:stä 120:en. VR:n verkkokaupan toiminnallisuutta parannetaan selvästi tämän vuoden aikana ja myös sen kautta myytävien lipputuotteiden määrää kasvatetaan.

Lipunmyyntien sulkeminen liittyy VR:n kilpailukyvyn ylläpitämiseen. Lipunhintojen kehitys halutaan pitää asiakkaille kohtuullisena. Tämän vuoksi kaikkia kustannuksia tarkastellaan koko ajan kriittisesti, lipunmyynnin kustannukset ovat yksi kohde. Nyt suljettavaksi päätettyjen asemien osalta selvitetään, voidaanko niille järjestää muuta toimintaa, jonka avulla odotustilojen aukioloa voitaisiin jatkaa lipunmyynnin loppumisesta huolimatta."

(Linkki: http://www.vrgroup.fi/attachments/5gpph37TQ/5vYTUTXTp/Taustaa_selvitykseen_raideliikenteen_talviongelmista_2010.pdf)

Onnittelut VR:lle hienosta kaksinaismoralismin kukkasesta! Ensin tuodaan asemalle lipunmyyntiautomaatti ja vakuutellaan, että "ei tämä ennakoi aseman lopettamista, ihan palvelun parantamiseksi tämä vain". Pari vuotta menee ja tadaa - "no kun te nyt sitten rupesitte käyttämään sitä automaattiakin, niin mitäs te tuolla asemalla enää".

Loistavaa VR, loistavaa.

Vieras
Vieras

#194 Re: VR:n vastine 7.1.2011

07.01.2011 13:11

#193: Marina Djakonoff - VR:n vastine 7.1.2011 

"VR on päättänyt sulkea Iisalmen, Kemijärven, Pietarsaaren ja Jokelan asemien lipunmyynnit vuoden 2011 aikana. Sulkemispäätökset on jouduttu tekemään, koska asiakkaiden ostokäyttäytyminen on jo usean vuoden ajan siirtynyt itsepalvelukanaviin, erityisesti automaatteihin ja internetmyyntiin. VR panostaakin niiden myyntikanavien kehittämiseen, joita asiakkaat erityisesti haluavat käyttää. Lipunmyyntiautomaattien lukumäärä on vuoden 2010 aikana kaksinkertaistettu 60:stä 120:en. VR:n verkkokaupan toiminnallisuutta parannetaan selvästi tämän vuoden aikana ja myös sen kautta myytävien lipputuotteiden määrää kasvatetaan.

Lipunmyyntien sulkeminen liittyy VR:n kilpailukyvyn ylläpitämiseen. Lipunhintojen kehitys halutaan pitää asiakkaille kohtuullisena. Tämän vuoksi kaikkia kustannuksia tarkastellaan koko ajan kriittisesti, lipunmyynnin kustannukset ovat yksi kohde. Nyt suljettavaksi päätettyjen asemien osalta selvitetään, voidaanko niille järjestää muuta toimintaa, jonka avulla odotustilojen aukioloa voitaisiin jatkaa lipunmyynnin loppumisesta huolimatta."

 

--------------------

Näinhän se vaan kehitys kehittyy. Kukin tykönänsä tekee nykyään pankkineitienkin työt maksamalla laskut itse internetissä ja siitä vielä veloitetaan palvelumaksua. VR:n päätös lopettaa lipunmyynti kannattamattomista pisteistä on ihan nykykehityksen mukaista. Vai olisiko Jokela-lisä lippujen hinnoissa mielekkäämpää.

sisko ruokolainen
Vieras

#195 vr

07.01.2011 13:41

vr palveluja ei pitäisi heikentää,
Heikki Kaaranen
Vieras

#196 Re: Re: Mitään järkeä?

07.01.2011 13:42

#192: Vieras - Re: Mitään järkeä? 

"Mikäli VR lopettamalla lipunmyynnin kannattamattomana säästää, niin silloin hyötyjä on VR. Ei kai VR Oy ole mikään hyväntekeväisyys laitos, joka jakaa ilmaista ruokaa Hakaniemen torilla. VR on liikelaitos, joka toimii liiketaloudellisin periaattein. Tuottavat osat säästetään ja kannattamattomat leikataan pois. Tähän on tultu, ei varmaankaan VR:n omasta toiveesta vaan poliittisen häsläämisen seurauksena. Markkinat määräävät. Ja tässä keskustelussa näyttäisivät kunnallispolitiikassa ja sen liepeillä toimivat kalastelevan irtopisteitä parhaansa mukaan."

Ei kai kukaan VR:ltä hyväntekeväisyyttä odotakaan. VR on liikelaitos, jolla normaalista osakeyhtiöstä poiketen on kuitenkin täytettävänään julkisen palvelun velvoite. Markkinat voivat määrätä mitä haluavat, mutta tuo velvoite on aika painava paperi ja sen asettamat reunaehdot on otettava huomioon liiketaloudellisia päätöksiä tehtäessä. Näin ei ole asemien lakkautuspäätöksiä tehtäessä menetelty.

Kunnallispolitiikassa häslääminen ei kuulu toimenkuvaani ja muiden keskustelijoiden puolesta en mene ottamaan kantaa. Sitä paitsi, irtopisteiden kalastelua ajatellen taitaisi olla turhan aikaista toimintaa, eikös kunnallisvaaleihin ole jonkin verran aikaa? Enkä muuten ole ehdokkaana eduskuntavaaleissa, joten tuonkin pointin voit unohtaa.

 

"Jokelan kehittäminen on perustettu vahvasti autoilun varaan, kuten koko Tuusulan."

Höpöhöpö. Hyrylässä ja Kellokoskella väittämäsi pitää osittain paikkansa, mutta Jokelassa ei. Raideliikenne on Jokelan nykykaavoituksen perusta. Kaavoitukseen liittyvät asiakirjat ovat julkisia ja suosittelen niihin tutustumista ennen kuin alkaa esitellä noin vahvoja näkökantoja.

 

 

juha smolander
Vieras

#197 vr

07.01.2011 13:47

vr palvelut ennallaan,asemapäälikön palvelut turvattava.
Jokela=Peräkylä
Vieras

#198

07.01.2011 16:13

Eikö Jokelalaisille riitä mikään? Ei edes lippuautomaatti. Asemapäällikön palkka on iso, samoiten aseman lämmistyskustannukset. Yhteenveto= Jokelan asema on kallis. Ja onko Jokelalaisilla ole yhtään sisua? Ei ole, jos ei kestä pakkasia.
Vieras
Vieras

#199 Re: Asemarakennus tarvitsee asemapäällikön

07.01.2011 16:21

seppo honkaniemi
Vieras

#200 vr

07.01.2011 16:47

jokela on kasvava tuusulan kunnan ainoa lähiö radanvarella,joka tulee lähivuosina
tuplaamaan asukasmääräänsä.
työpaikat Jokelassa eivät kasva asukasluvun mukana,joten junayhteys sekä etelään että pohjoiseen on välttämätön.bussi yhteydet ovat olemattomat suuntaan sun toiseen.Järjen käyttö sallittu myös päättäjäportaassa.