Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta.

liisa kujanpää
Vieras

#126 vastustan

31.12.2010 17:06

Vastuastan tottakai,tänne muuttaa uusia asukkaita ja junalippu pitäisi saada omalta asemalta.Aamulla työhönmenijät voivat odotella asemalla,varsinkin jos junat myöhästelee,Liput kyllä pitäisi saada lunastaa omalta asemalta jos ostaa vaikka kuukausilipun tai vaikka lyhyemmänkin.Taantumustahan se olisi,mone udet muuttajat uskovat että palvelu pelaa jatkossa .kiitos ennakkoon
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#127 Vertaileva katsaus

31.12.2010 17:11

Jos joku haluaa tehdä vertailevaa tutkimusta järjestelmämme primitiivisyydestä, tässä olisi yksi esimerkki. VR lopetti henkilöjunien pysähtymisen Luumäen liikennepaikalta parisen vuotta sitten. Asiaa koskevassa liikenneministerin vastauksessa paikalliselle kansanedustajalle vilahtavat fraasit “Liikenne- ja viestintäministeriön mielestä” ja “VR Osakeyhtiön mukaan”.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_923_2008_p.shtml

Britanniassa vastaava toimi edellyttää lakisääteistä menettelyä. Ohessa on sulkemispäätös ja sitä koskevat asiakirjat, joista ilmenee muun muassa, että rautatiematkustajien edunvalvontajärjestöltä on kysytty mielipidettä ja että operaattorikin on toimittanut asiaan liittyvää tietoa. Konsultaatioaineistoa (81 sivua) voi pitää kohtalaisen laajana, kun ottaa huomioon, että sulkeminen tarkoitti liikennepaikan siirtoa 180 metrillä eri paikkaan.

http://www.rail-reg.gov.uk/upload/pdf/clos-ratnot_abercynon_n.pdf

http://www.rail-reg.gov.uk/upload/pdf/station-closure-abercynon.pdf

Vaikka säännöksissä on eräänlainen lakkauttamisautomaatti, tämän walesilaisen aseman sulkemispäätös on ainoa laatuaan viranomaisen sivuilla.

http://www.rail-reg.gov.uk/upload/pdf/closures-procedures-dec06.pdf

Britanniassa junaoperaattori ei saa yksipuolisesti muuttaa edes asemiensa aukioloaikoja.

Terveisin Kalevi Kämäräinen
www.rautatiematkustajat.fi
Kaarlo Nurmikumpu, Kemijärvi
Vieras

#128

02.01.2011 00:23

VR:llä ja päättäjilllä vaikuttaa olevan yksituumainen pyrkimys lopettaa pienten
paikkakuntien, -kuten Jokelan, ja - meidän kemijärveläisten rautatieasemien palvelu
toiminta, -jota emme titenkään hyväksy, enempää täällä Kemijärvellä, kuin Jokelassa, -ja kautta Suomen ilmaisemme nyt päättäväisen protestin nimiadressien
keinoin. -Yhtenäisen kansanliikkeen vaatimus ei voi jäädä vaaille huomota, -ja
VR, sekä päättäjät tietävät, että puolustamme oikeuksiamme ja etuja nauttia myös
juna/henkilöliikenteen palveluista, -täysin palveluin, kautta maan, -ja niin Jokelassa, kuin Kemijärvellä. Emme hyväksu lipunmyynnin lopettamista -emmekä palvelujen huonontamista, -raideliikenteen puolesta, henkilöliikenteenäkin!
Kemijärvellä 2.1. 2011, Kaarlo Nurmikumpu
Mummu
Vieras

#129 MIten ihmeessä?

02.01.2011 12:00

Juna on paras tapa matkustaa, miellyttävää vaikka vähän kallista. Ja jos rata on käytössä ja junat kulkevat suhtkoht ajallaan ja malttavat pysähtyä.

- Mutta miten ihmeessä saamme ilman asemaa ostettua lippumme juniin? Automaatti on usein toimintakelvoton, netti samoin. Eikä netissä voi varata mm. lastenvaunupaikkaa, joka on tarvitsevalle välttämätön. Eikä kaikilla ole nettimahdolisuutta eikä taitoa. Eikä junassakaan saa paikkalippua ostettua vaikka se on pitkänmatkanjunassa pakollinen. Ja lipunmyyntivaunu on usein vaikea löytää ajoissa kun juna ei pysähdy laiturilla oikeaan kohtaan niin ettei sinne edes ehdi kiiruhtaa.

Kaikki maksut vain nousevat mutta palvelut vain huononevat - ei voi olla totta !!!???
sy
Vieras

#130 Ei ole enää hauskaa

02.01.2011 21:21

Jos jokelan asematalo lakkautetaan missä ihmiset odottaa 30 asteen pakkasessa? Ja jokela oli ennen pikku kylä jossa oli tasan 3 kauppaa ja yksi kioski sitten niistä rakennettiin s-market sitten k-marketti laajennettiin k-supermarketiksi niin miksi ihmeessä täytyy asematalo jättää mätänemään. Sitä tarvitsee enemmän kuin isoa kauppaa.
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#131 Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään?

03.01.2011 13:43


Olen jo aiemmin viitannut järjestelmämme kehittymättömyyteen ainakin rautatieasioissa. Oheisia linkkejä vertaamalla voisi myös arvuutella meikäläisten toimintatapojen alkuperää.

Moskovan ympäristön sähkönsaanti takkuaa, Putin läksytti vastuullisia:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Moskovan+ymp%C3%A4rist%C3%B6n+s%C3%A4hk%C3%B6nsaanti+takkuaa+Putin+l%C3%A4ksytti+vastuullisia/1135262776919/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset

Liikenneministeri puhuttaa toimijat junaliikenteen ongelmista (Susanna Huovinen, sdp, 2006):

http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/view/819490

Liikenneministeri pyysi selvitystä junaongelmista (Anu Vehviläinen, kesk, 2007):

http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/view/819799

Ministeri Vehviläinen vaati selvitystä junaliikenteestä (2011):

http://www.lvm.fi/web/fi/uutinen/view/1221612

Utfrågning om tågtrafiken i riksdagen (Ruotsi):

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/utfragning-om-tagtrafiken-i-riksdagen_5798445.svd

Tuoreessa tiedotteessa “Ministeri Vehviläinen pitää huonona VR:n aikomuksia sulkea asemarakennuksia muun muassa Jokelassa, Iisalmessa ja Kemijärvellä. Vehviläinen haluaa kuulla VR:n perusteluja matkustajien palvelujen huonontamisesta kyseisillä paikkakunnilla.”

Mahtaakohan kuitenkaan mikään muuttua, ellei eduskunnassa puututa asiaan?

Terveisin Kalevi Kämäräinen
www.rautatiematkustajat.fi
Maarit Uusikumpu
Vieras

#132 Re: Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään?

03.01.2011 15:48

#131: Kalevi Kämäräinen - Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään? 

 Ministeri Vehviläinen reagoi hitaasti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eri asia, onko ulostulolla mitään vaikutusta. VR on osakeyhtiö ja sen mukaisesti hakee kannattavuutta kaikin keinoin. Valtionyhtiö voisi kuitenkin katsoa asioita muustakin kuin kannattavuusvinkkelistä.

arko oksanen
Vieras

#133 yhdistys

03.01.2011 15:56

Perustetaan yhdistys ja sille kahvila. VR ei varmaan euroa enempää rakennuyksesta vuokraa pyydä, koska autioksihan se jää. Olisihan se hienoa saada aamukahvit ja sämpylät junaan mukaan.
Heikki Kaaranen
Vieras

#134 Re: Re: Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään?

03.01.2011 18:03

#132: Maarit Uusikumpu - Re: Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään? 

"Valtionyhtiö voisi kuitenkin katsoa asioita muustakin kuin kannattavuusvinkkelistä."

Ja pikku huomautus. VR:n PITÄÄ katsoa asioita muustakin kuin kannattavuusvinkkelistä, sillä osakeyhtiölain lisäksi kyseisellä yhtiöllä on nk. julkisen palvelun velvoite. VR on siinä suhteessa vähän samalla saralla kuin Itella; palvelua kansalaisille on oltava ja tultava. Valtion harrastama yhtiöittäminen ja VR:n muuttaminen Oy:ksi on ainoastaan tapa saada lisää rahoittajia mukaan yhtiön toimintaan. Kohtuullinen voitto ja osinkokin on ok, mutta ne täytyy saavuttaa sellaisin keinoin, ettei omaa bisnestä tuhota. Juuri tätä oman bisneksensä tuhoamista VR parhaillaan tekee likaamalla brändinsä ja ylenkatsomalla asiakkaidensa tarpeita.

Jos VR:llä olisi kilpailijoita, niin asia olisi toinen. Varmaan niitäkin tulee, mutta juuri tässä ja nyt on kysymys siitä, että monopoliasemassa toimintaansa harjoittava nk. "osakeyhtiö" haluaa maksimoida voittonsa ja tekee sen olemalla piittaamaton asiakaspalvelunsa laadusta ja määrästä.

Suomi on jo menestyksekkäästi saatu itsepalveuyhteiskunnaksi. Sen aloittivat pankit automatisoimalla toimintansa. Sen jälkeen muut ovat seuranneet perässä. VR:n märkä uni on varmaankin se, että jokainen voisi olla yhteiskunnan maksamilla kiskoilla oman itsensä veturinkuljettaja. Junaa pääsisi ajamaan maksamalla automaattiin maksun ja saamalla vastalahjaksi poletin, jolla junan ovi aukeaa. Sitten ei enää tarvittaisi konduktöörejäkään.

Ministeri Vehviläisen ulostulosta ja sen ajankohdasta voidaan olla montaa mieltä, poliittiseen tarkoituksenmukaisuuteen en ota kantaa. Tosiasia kuitenkin on, että LVM on varmasti saanut runsaasti postia tuohtuneilta kansalaisilta ja toimenpiteitä edellytetään. Siinä mielessä on erinomaisen hyvä asia, että ministeri ottaa kantaa. Merkillistä sinänsä, että tämä juttu ei tunnu kiinnostavan kuin Keski-Uusimaa -lehteä. Helsingin Sanomat ei nähtävästi ole kelpuuttanut Mikael Arolle osoittamaani avointa kirjettä lukukelpoiseksi. Tiedä sitten mikä mahtaa olla syynä. Ehkä se, että en ole jaksanut lisätä kirjeeseen minkäänlaista titteliä, vaan olen esiintynyt vain omalla nimelläni.

Julkisuudessa on ollut kovasti vinoilua siitä, että ministeri Vehviläinen olisi itse syypää VR:n tilanteeseen. Tätä en oikein usko. Varmasti LVM on budjettiin rahaa esittänyt tarpeiden mukaan. Kaikilla on kuitenkin  tiedossa, että valtiovarainministeriössä kulloinkin hääräävällä kamreerilla on erinomaisen terävä punakynä, ja kaikki sellaiset menoerät, joille ei ole kunnollista poliittista tai lainvoimaista perustetta, ruksataan saman tien ylitse. Jos nyt syyllisiä halutaan välttämättä etsiä ja jälkiviisastella vuosia sitten tehtyjen poliittisten päätösten suhteen, niin aloittaisin tuolta Senaatintorin syrjästä etsinnät ihan ensimmäiseksi.

 

Olavi Knaapila
Vieras

#135 Haloo Jokela on kasvualuetta, ei voi poistaa, automaatissa häiriö

03.01.2011 18:07

Joka vuosi samaa rumbaa
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#136 Re: Re: Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään?

03.01.2011 18:12

#132: Maarit Uusikumpu - Re: Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään? 

Britanniassakin rautatieyhtiöt ovat osakeyhtiöitä, mutta niiden toimintaa voidaan kuitenkin säädellä. Meillä ei näytä liikenneministeriö kykenevän aloitteellisuuteen, minkä takia olisi paikallaan, että eduskunta ryhdistäytyisi pohtimaan, mikä nykyään on kiskoilla pielessä.  

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

 

 

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#137 Re: Re: Re: Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään?

03.01.2011 18:57

#134: Heikki Kaaranen - Re: Re: Ministeri läksyttää, tapahtuuko ja muuttuuko mitään? 

Yhtiöllä tosiaan on ns. julkisen palvelun velvoite, joka on määritelty salaiseksi julistetussa asiakirjassa ja näkyy oheisessa sopimuksessa. 

http://www.rautatiematkustajat.fi/VR_osto.pdf

Ministeri vain on ollut varsin haluton sovelluttamaan velvoitetta. Passiivisuutensa Vehviläinen onkin minusta syypää, mutta ei VR:n tilanteeseen kokonaisuudessaan. Valtiovarainministeriölläkin on oma osuutensa, joka kohdistuu lähinnä investointeihin. Mutta lipunmyynnin lopettaminen koskee monopoli-VR:n toimintatapoja eikä investointeja.     

Onkin kiinnostava nähdä, mitä eroa uusilla selvityksillä on tähän aiempaan lopputulokseen.

http://vaunut.org/kuva/61345?u=619&m=1&t=ministeri

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.01.2011 20:37


Heikki Kaaranen
Vieras

#139 Re: Epäilyttävää

03.01.2011 21:03

#138: Reilun pelin puolesta - Epäilyttävää 

Mielenkiintoinen trolli, arvoisa nimetön vieras. Kun tutkit nimilistoja tarkemmin, huomannet, että allekirjoittajana on monesti perheitä. Harvemmalla perheellä on Jokelan alueella käytössään useita IP-osoitteita per käyttöliittymä.

Siksi toisekseen, laajakaistaliittymässä voi olla useita privaatti-IP -osoitteita, mutta ulospäin ne näkyvät yhtenä julkisena osoitteena. Adressit.com (kuten ei mikään muukaan sovellus) ei tallenna privaatteja IP-osoitteita, vaan nuo julkiset. Tämän vuoksi IP-osoitteiden ja allekirjoitusten määrä eroaa toisistaan.

Hyviin tapoihin kuuluu myös esittää viestisi sisältämiä, kunnianloukkaukselta vivahtavia väitteitä ihan omalla nimellä. Puskista ampuminen on kohtuullisen naurettavaa. Jos Jokelan aseman tulevaisuus ei kosketa elämääsi millään tavoin, niin miksi sinun piti se tänne tulla kertomaan? Näyttää kovasti siltä, että monen muun elämää se koskettaa.

Väitänpä, että sinulla, nimimerkki "Reilun pelin puolesta" on nyt jokin muu ongelma, joka ei välttämättä kuulu tämän adressin ja keskustelupalstan käsiteltäväksi.

Ystävällisin terveisin,

Heikki Kaaranen

Ilkka Peuranpää
Vieras

#140 Olen vasta lapsi.

03.01.2011 21:37

Minä olen 9-vuotiaasta asti käynyt junalla koulua Helsingissä. Tällä hetkellä olen kymmenen vuotta. En missään nimessä halua, että Jokelan rautatieasema lakkautetaan. Kuka sen edes keksi, että rautatieasema pitäisi lakkauttaa?? Enkä ole ainoa lapsi, joka kulkee junalla. On todella kurjaa seistä -15 asteessa, jos juna on myöhässä. Jos juna on puolituntia myöhässä, niin siinähän ehtii jäätyä, ellei pääse sisään lämmittelemään.

Jokela=Peräkylä
Vieras

#141

03.01.2011 22:00

Jokela on outo paikka. Koulusurmat, junaonnettomuus, valittajia koko kylä. Ja uskon että jotenkin adressin tekijä on onnistunut pistää oman allekirjoituksensa 100 kertaa. Te olette kuin Nokian siurolaiset. Valittajia koko sakki. VR toimii oikein kun lopettaa tollasen kyläpahasen aseman. Hyvä säästökohde.
Nyt riittää!
Vieras

#142 VR:n höpöpuheet

03.01.2011 22:01

Lipunmyyntien lopettamisella ei ole mitään tekemistä kannattavuuden kanssa,ei siis yhtään mitään. Se on tosiasia. Ei muutaman neliön tila asemilla voi olla niin kallis kuin annetaan ymmärtää. Tietoliikenneyhteydet ovat aika halpoja. Mikään ei korvaa hyvää ja ihmislähtöistä asiakaspalvelua, se VR:n täytyy kyllä myöntää, vaikka ei varmasti myönnä. Kun on jo kohta 150 vuotta mennyt perinteisesti sillä mallilla, että kun VR sanoo, se on totta. On hyvä, että kyseenalaistetaan viimeisiäkin instituutioita, jotka ovat tehneet aina, mitä itse ovat halunneet. VR ei koskaan vielä ole kuunnellut asiakkaidensa mielipiteitä ei liikenteellisessä mielessä eikä palvelukulttuurissaan. Nyt siihen on tultava muutos ja tämä nykyinen tilanne on juuri se, jolloin asiat pitää nostaa pöydälle, nyt on sen aika. Poliitikot, alkää ihmeessä uskoko, kun lause alkaa "VR:n mukaan jne..
Se aika on mennyt aikoja sitten ja valhetta valheen perään ja piiloutumista aina liikesalaisuuksien taakse tai jonkin muun paikkansa pitämättömän jutun taakse. Tämä homma suorastaan haisee taas!
Heikki Kaaranen
Vieras

#143 Re:

03.01.2011 22:45

#141: Jokela=Peräkylä -  

Jaha. Oletkohan sinä se sama trollaava reppana kuin jokin aika sitten? Kyllä minulle ihan yksi allekirjoituskerta riittää. Toisaalta, jos olet uskossasi vahva, minkäs minä sille voin.

Jokelassa ei ole mitään outoa, eikä täällä ole suuremmin valittajiakaan. Kohtalaisen kehittyneenä kyökkipsykologina arvioisin, että sinulla, nimettömänä esiintyvä vieras, eivät taida kaikki lampaat käyskennellä samalla laitumella. Onhan se ikävää, että valtio on, VR:n lisäksi, asettanut säästöpaineita myös mielenterveyshoidolle. Ja se puolestaan näkyy kasvaneena avohoitopotilaiden määränä.

Edelleen ystävällisin terveisin,

Heikki Kaaranen

Vellu
Vieras

#144 vr.n johtoryhmä

03.01.2011 22:47

Nyt kaikki alkaa pommittaa Vr.n johtoryhmaa ja liikenneministeriä! Laitoin itse koko sakille maililla litaniat perusteista miksi ei pitäsi asemaa lakkauttaa. Mahdollinen säästö- jos sitä on- valuu hukkaan kaikkine ongelmineen, imagotappioineen ja valituksineen. Vertasin mailissani aseman lakkattaumista housuun kusemisella pakkasessa.
Selväähän on että lipunmyynti putoaa ilman asemaa. Automaatista en itse tule koskaan ostamaan lippua, eikä moni muukaan. Konnari taas ei ehdi myydä kaikille asemien välissä.

Lipunostoboikottia sitten vaan jos ei muu auta.
Kalevi Kämäräinen
Vieras

#145 Re:

03.01.2011 22:51

#141: Jokela=Peräkylä -  

Kysymys on myös siitä, millaiseksi me miellämme asemamme tässä yhteiskunnassa. Varsin yleisesti meissä suomalaisissa pesii hallintoalamaismentaliteetti, josta esimerkkinä on Helsingin Sanomien keskusteluketjuun klo 13.45 jätetty viesti:

“Kyllä VR tietää itse miten junat liikkuu. Siitä on pitkä kokemus ja ainoa asiantuntemus mitä Suomesta löytyy. Turha siihen on kenenkään ulkopuolisen tulla mestaroimaan. Matkustajille rautateiden monimutkaisen kokonaisuuden käsittäminen on turhan vaikea asia joten heitä ei pidä alkaa kuunnella. Muuten ollaan loputtomassa vaatimusten suossa. Valittajia kyllä löytyy ja aina pitäisi päästä ilmaiseksi joka paikkaan.”

 

Kommentoija edustaa samaa linjaa, joka muodollisesti kuningaskuntana pysyttelevässä Britanniassakin on historiaa. Vielä paremmalla syyllä tällaisen menon pitäisi olla historiaa tasavallaksi itseään kutsuvassa valtiossa:

 

http://www.abandonedstations.org.uk/OngarBranchPoster.html

 

Terveisin Kalevi Kämäräinen

www.rautatiematkustajat.fi

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#146 Re: Re:

03.01.2011 22:54

#145: Kalevi Kämäräinen - Re:  

Jostakin syystä Hesarin linkki tipahti matkasta, joten lähetän sen uudelleen:

 

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Kalevi Kämäräinen
Vieras

#147 Re: Re: Re:

03.01.2011 22:57

#146: Kalevi Kämäräinen - Re: Re:  

Taitaapa olla järjestelmässä joku hylkymekanisimi, kun linkki taas katosi. Mutta Hesarin sivulta uutisen kautta keskusteluketjuun pääsee.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Heikki Kaaranen
Vieras

#148 Oheinen HS:n sarjakuva tuo jotakin mieleeni...

04.01.2011 08:27


Hyvää huomenta kaikille,

Nettihesarin Wulffmorgenthaler tiivistää minusta jotakin hyvin olennaista VR.n nykytoiminnasta...

http://www.hs.fi/wulffmorgenthaler/1135262788488


Kirsi-Marja
Vieras

#149 Re: Oheinen HS:n sarjakuva tuo jotakin mieleeni...

04.01.2011 09:07

#148: Heikki Kaaranen - Oheinen HS:n sarjakuva tuo jotakin mieleeni... 

Niinpä. Naurattaa, vaikka ei todellakaan olisi syytä. Taitaa liikenneministeri turhaan huudella VR:n maineen perään - se on jo mennyt. Olisikohan kannattanut puuttua asiaan "hieman" aikaisemmin.

Ja noista älypäiden kommenteista tällä foorumilla ei kannata välittää. Joukossamme on aina näitä, jotka eivät ymmärrä, että heillä ei ole mitään annettavaa yhtään mihinkään.

 

markus lindfors
Vieras

#150 Aseman rauha ja turvallisuus

04.01.2011 12:16

Toivon toki, että aseman nykyiset palvelut säilyisivät, siihen on monia syitä.
Mutta ymmärrän yrittäjänä joskus toiminnan muutosten välttämättömyyden.

Mikäli VR haluaa luopua nykyisistä palveluista (henkilökunta...?) tulisi asemarakennukseen tulla korvaavia palveluja kuten yksityisen pitämä kahvila, kioski yms. jotta rakennuksen ja ympäristön eräänlainen "omavalvonta" jatkuisi, ja ehkä jopa paranisi.

Uhkanahan on, että asemarakennuksen hiljennyttyä ilkivalta ja muut järjestyshäiriöt lisääntyvät aseman liepeillä.