Kemijärvellä järki käteen tuulivoimaloiden sijoittamisessa

Vieras
Vieras

#26 Re: tulevaisuudenkuva ja -äänikö toivottavasti ei

13.01.2011 23:12

#3: kaiku kairasta - tulevaisuudenkuva ja -äänikö toivottavasti ei 

 vanhasta moottorikelkasta tulee paljon isompi ääni ja niitähän tuolla riittää enempi kuin tuulimyllyjä ikinä. Järki käteen hox hox hox.

Kalamies
Vieras

#27 Re: Re: tulevaisuudenkuva ja -äänikö toivottavasti ei

15.01.2011 11:12

#26: Vieras - Re: tulevaisuudenkuva ja -äänikö toivottavasti ei 

 vanhasta moottorikelkasta tulee paljon isompi ääni ja niitähän tuolla riittää enempi kuin tuulimyllyjä ikinä.

Tosiaan järki käteen tässä tarvittais. Moottorikelkan niin kuin autonkin ääni vaimenee ja häviää, kun menopeli on mennyt ohitte menojaan. Ne raukkarievut, joiden koti tai rantasauna sattuu olemaan tuulivoimaloiden melun alla, joutuisivat kestämään sitä meteliä ja klonksumista pahimmillaan yöt ja päivät - tietenkään aina ei ole yhtä tuulista, mutta jos yhtään on kairassa kulkenut,  tietää korkealla lakien päällä olevan tuulisempaa enempi kuin alempaa.

Jos kuvitellaan rekka-autojen, linja-autojen tai vaikka vaan henkilöautojen tai kelkkojen moottoreitten ääntä  lakien päältä, kuuluisi sekin alemmas ja vielä vettä pitkin melko isosti ja pitkälle. Tuulivoimaloita tulis pahimmillaan toistakymmentä yhdelle laelle tai lakialueelle -  voimaloiden yhteismelu vetää vertoja vähintäänkin monen kovaäänisen kulkupelin äänelle. Jotta siitä vaan kyläläiset ja muut kulkijat ja kalamiehet korvatulppia taskuista kaivelemaan...

Itte olen enempi kalamies, vaikka mettälläkin on tultu käytyä. Mettästäjät jäis aika varmasti nuolemaan näppejään, kun riistaeläimet kaikkoaisi niiden voimaloiden takia. Ainakin muualla maailmassa peurat ja riistalinnut on hävinneet. 

 

 

 

 

parempi katsoa kuin katua
Vieras

#28 kokemuksia

16.01.2011 00:24

Realisti
Vieras

#29 Propellille on vaihtoehto

16.01.2011 09:42

Winside Oy Pihtiputaalla valmistaa tuuliturbiinivoimaloita, joissa ei ole äänekästä propellia. Yrityksen kotisivuilta löytyy tarkempaa tietoa tuotteesta, kannattaa tutustua.
Realisti
Vieras

#30 Edelliseen

16.01.2011 09:44

Yritys on nimeltään Windside Oy. Pahoittelen kirjoitusvirhettä!
Vieras

#31 Re: Henkilökohtaiset muistutukset viranomaisille ovat todella tärkeitä

24.02.2011 18:08

#1: Maritta - Henkilökohtaiset muistutukset viranomaisille ovat todella tärkeitä ..kele on se kumma kun jotakin tännekkin periferiaan yritetään niin aina kapuloita rattaisiin. Ostakaa pärehöylä ja poltelkaa niitä seinillä niin tiedätte ettei sähkö tule siitä siankärsän näköisesestä laitteesta vaan jostakin muusta jopa vesivoimalasta tai ydinlaitoksesta  ...tu


Vieras

#32 myllyn rakentelijat

17.03.2011 11:57

1v rakennusaika ..se siitä työllistämisestä
maakotka häiriintyy pyhänulukissa
tuulivoiman sähkö pirun kallista
kolomasosan ajasta ei tuule tai sitten liikaa myrskyvää ,lavat eiku seisoo
jos ne ajaa räkän hiiteen ,ja etelän jullit niin eiku tuulemaan.
Vieras
Vieras

#33 Tuulivoiman vaihtoehdot

21.04.2011 23:17

Jos perusteena on ihmisten terveys:
Hiilivoimalat tappavat 1000 kertaa enemmän ihmisiä suhteessa tuotettuun energiaan kuin mitä tuulivoimalat. Ainoastaan ydinvoima ja vesivoima ovat tuulivoimalaa turvallisemmat. Vesivoimalle ei taida olla enää paikkoja, joten ydinvoima on ihmisten terveyden ja turvallisuuden kannalta paras ratkaisu.
Vieras
Vieras

#34 Äänetöntä energiaa

21.04.2011 23:31

Windside Oy:n sivuilla näyttäisi olevan useampia turbiinimalleja missä mitattu ääni on 0 dB, eli siis täysin äänetön. Tuo syö oikeastaan pohjan koko adressilta, mikä keskittyy ääniongelmiin. Mutta veikkaan että ihmiset eivät oikeasti vastusta tuulivoimaa äänen takia vaan siksi että ovat vain niin pohjattoman ahneita että antavat maapallon mieluummin tuhoutua kuin oman tontin arvon alentua.

Vieras

#35

18.05.2011 19:50

Jo on aikoihin eletty,ei missääntapauksessa yhtäkään metelöivää tuulimyllyä rikkomaan luonnon kauneinta paikkaa.Inkoossa olen kalassa ollessani pidellyt korvia moisen metelin vuoksi,nyt kannattaa sitten viimeinkin herätä.Ottakaa nyt järjenvalo käyttöön.Sehän olisi luonnon raiskausta ja poismuuton paikka,olemmekin vuodenalusta siirtyneet Kemijärviläisiksi.tämä kyllä hirvittää ja loputkin muuttavat muualle rauhaa hakemaan.
Rosa ja Pekka

#36 Adressin perustajien mielipiteistä

08.07.2011 20:31


Vaikka tämän adressitekstin alussa sanotaan, että "kannatamme tuulivoimaa sinänsä", ovat tämän Kemijärvellä järki käteen tuulivoimaloiden sijoittamisessa -adressin perustajien mielipiteet muuttuneet yhä tuulivoimavastaisemmiksi. Mitä enemmän olemme energia-asioihin perehtyneet, sitä kriittisemmäksi on suhtautumisemme tuulivoimaa kohtaan tullut.

Voisikin sanoa, että kannatamme tuulivoimaa vain silloin, jos tuulivoimasta ei aiheutuisi ympäristölle eikä ihmisille suoria eikä välillisiä haittoja (mm. säätövoiman rakentamisen haitat) ja jos tuulivoima ei tarvitsisi tukipolitiikkaa.

Toisin sanoen ainakaan Suomen oloihin tuulivoimaloita ei edellä mainitun perusteella tulisi mielestämme rakentaa.

Jouni Aslak

#37 Tuulivoimaloiden paikka on merellä

20.10.2011 16:51

Kyllähän nuo myllyjen paikka on merellä, minne ne alun perin on suunniteltu. Minä matkailuyrittäjänä en niitä tänne kaipaa, eikä ne asiakkaatkaan, jotka niitä kotimaassaan saa päivät pitkät taivastella !
Kemijärvestä on hyvää vauhtia syntymässä merkittävä matkailupitäjä, joten järki käteen jo tässä vaiheessa.
Matkailun kehittäminen alueelle vaatii vuosia ja nyt ollaan hyvällä mallilla menossa eteenpäin. Länsi-lapin yrittäjätkin "pelkää" meidän tulevaisuuden mahdollisuuksia.
6 tunturia, vaaramaisemia ja vesistöä tällä seudulla piisaa ja erämaan rauhaa. Tästä ollaan tänäpäivän valmiita maksamaan.
Täällä pystytään jatkossa matkailua tekemään ympäri vuoden, joka vastaavasti luo satoja / tuhansia työpaikkoja alueelle.
Kemijärven ns. päättäjäthän eivät koskaan aikaisemmin ole panostaneet alueen matkailuun, vaan teollisuuteen. Näin sanoi aikoinaan esim. aikaisemmin kaupungin johtajana työskennellyt E.Korva. Näistä myllyistä rahallisen korvauksen saa ainoastaan ne muutamat maan omistajat, jotka hiljaa "salassa" asiaa ovat valmistelleet.
Karussa todellisuudessa

#38 ei mennytkään niin kuin Strömsössä

03.02.2012 21:04


Vieras

#39

11.03.2012 16:03

Välkehdintä, ääni ja näkyvyys tulevat olemaan todellinen riesa alueella.
kuhan katotaan

#40 Ihmettelen passiivisuutta

12.03.2012 20:27

Ihmettelen edelleen paikkakuntalaisten passiivisuutta nykyisten tietojenkin valossa. Loppuuko aika kesken? Tehdäänkö päättäjien toimesta hölmöjä päätöksiä joihin ei kukaan yritäkkään nyt vaikuttaa. Tosiasiassa avaimet täsäkin asiassa on paikkakuntalaisilla. Kun olen yksityistä galluppia tehnyt harva on tainnut perehtyä edes kirjoitettuun sanaan. Onko Koillis-Lappi ja siinä ilmestynyt Pro Kemijärvi liite lukematta. Siinä on kyllä selvällä suomenkielellä sanottu missä mennään. Nyt pitäisi saada vähintään aikalisä ja tutkia asiaa lisää! Onko kansa todella näin vakavasti masentunut, että ulkolaiset toimijat näkevät tämän passiivisuuden ja iskevät voitontavoittelun ja ahneuden tiellä taas Kemijärveen. Muistakaa vaan 50-lukua ja koskien myyntiä.

Vieras

#41

15.03.2012 18:30

Mainostivat niitä Simon tuulimyllyjä.Nehän ovat "räpsyjä"(siis pieniä)siihen mitä ne tänne meinaavat rakentaa.Kemijärvelle tulevat myllyt ovat jättikokoa niihin verrattuna.Pilaavat maisemat

Vieras

#42 Re: Ennemin tuulivoimaa, kuin ydinvoimaa....

28.03.2012 15:56

#12: Mietiskelijä - Ennemin tuulivoimaa, kuin ydinvoimaa....

Olet unohtanut kannanotossasi sen tosiasian, että tuulivoima tarvitsee myös säätövoimaa eli, kun tuuli tyyntyy, niin on saatavsähkö jostain muualta ja meillä se tarkoittaa vesivoimasta.  Se tarkoitta Lapissa sitä, että  allashankkeita on tehtävä lisää. Lapin Liitto on tehnyt jo aika tarkan suunnitelman tälle säätövoimalle ja lisäaltaille. Selvityksen alkusanoissa kerrotaan jo tämä syys ja seuraus asia tuulivoimalle. Yhdessä vaihtoehdossa jopa puolet Itä-Lappia  joudutaan upottamaan, jotta tätä säätövoimaa pystytään riittävästi saamaan aikaan.

Itse olen sillä kannalla, että parempi tulos saataisiin aikaan kotitalouksia tukemalla aurinkoenergiaa ja maalämpöön ja pieniin tuulivoimaloihin. Näin saataisiin huomattavasti suurempi hyöty ja säätövoima ja muut ongelmat olisivat ratkaistavissa. Akkutekniikka kehittyy huimaa vauhtia ja akut toimisivat säätövoimana.

Suomessa tuulivoiman kanssa tehtiin se virhe, että päätettiin tukea tuulivoimaa, mutta ei ohjeistettu ollenkaan minne ja miten sitä rakennetaan. Nyt erilaiset keinottelijat ja kansainväliset pelurit hamuavat tuulivoiman kustannuksella huimia voittoja ja kaikki haitat jäävät paikallisille asukkaille.

 

Väiski

#43 Juuri sain kuulla

04.09.2012 20:09

Kahden km (2) päässä juuri rakennetut tuulivoimalat kuuluvat voimakkaalla vongunnalla. Joten ääntä lähtee!
Väiski taas

#44 Kokoomuspolitiikkaa

04.09.2012 20:15

Näinhän se on hallitus vie, mie vikisen. Ei tässä ole muusta kysymys. Häkämies ja kumppanit jymäyttää taas koko Suomen kansaa ja voitontavoittelijat hyrisevät. Kemijärven tuulimyllyissä on rakennuttajina ulkolaiset vain voittoa tavoittelevat yhtiöt, jotka myyvät myllyt eteenpäin, ties kenelle ne päätyvät, (australialaisille, tai venäläisille)jotka eivät varmasti välitä tippaakaan suomalaisesta luonnosta ja tämän maan estetiikasta. Hah! Näin se käy tuulimyllyjä Suomi täyteen sanoi Tarasti !
Jomppalainen

#45 Hmm..

22.10.2012 14:42

TV1, Mot 26.9.2005.. Kun suunnitellut myllyt on pystyssä, on tekniikka ehtinyt kehittyä 10 vuoden ajan. Perusteleuihin voisi kaivaa hieman tuoreempaa tutkimustietoa meluhaitoista.. :) Itse ole Kemijärvellä metsästellyt, eikä ainakaan yhteismetsissä voi hyvällä omallatunnolla puhua koskemattomasta erämaasta.
Ja mielenkiintoista, että kukaan ei uskalla esittää "faktoja" omalla nimellään..??
Kiva kun tuulee..

#46 Vastustajat.

22.10.2012 14:54

Kemijärvellä on asukkaita noin 8200 joista adressin on allekirjoittanut kahdessa vuodessa 81 henkilöä. Siis alle 1% asukkaista. Kaikkiaan allekirjoituksia on 188 kpl KAHDESSA VUODESSA! Allekirjoituksia on kirjattu 133 eri ip osoitteesta. Mielestäni Pro Kemijärvi ei voi vastustaa asiaa koko Kemijärven suulla.
Rosa Maritta

#47 Re: Vastustajat.

28.11.2012 12:37

#46: Kiva kun tuulee.. - Vastustajat.

Pro Kemijärvi ei tietenkään "puhu koko Kemijärven suulla" emmekä sellaista ole väittäneetkään, vaikka Pro Kemijärvellä onkin hyvin laaja kannatus. On ihan tavallista, että tämäntapaisissa koko paikkakuntaa XYZ koskevissa asioissa kansalaisliikkeet ovat nimeltään Pro XYZ.

Mitä adressiin tulee, moni ei uskalla laittaa nimeään, eivät tohdi edes anonyymisti osallistua. (Esimerkiksi ei haluta saada Yhteismetsän "vihoja niskoille").

Tuulivoiman ja samalla näiden hankkeiden vastustajia jäänee pois allekirjoittajista myös sen takia, kun adressitekstin alussa sanotaan, että kannatetaan tuulivoimaa sinänsä. Mikä sivulause adressin liikkelle laskemisen aikana oli enemmän kuin ymmärrettävää. Adressin alulle laittajat ovat asioihin syvemmin perehtyessään tulleet kuitenkin hyvin kriittisiksi tuulivoimaa kohtaan, mutta adressitekstiä ei tietenkään voi jälkeen päin mennä muuttamaan.

Vaikka asiat "elävät", adressiteksti on tietysti sidoksissa adressin liikkeelle laskemisen aikaiseen tilanteeseen: nythän esimerkiksi Raajärvelle on suunnitteilla voimaloita, joista ei ollut mitään tietoa adressin aloitusaikana. Kaikkia hankkeita, joita ihmiset vastustavat, ei ole mainittu adressitekstissä yksinkertaisesti sen takia, kun niistä ei adressin liikkeelle laskemisen aikaan ollut mitään tietoa.

Katsopa Pro Kemijärven sivuilta, mitä Pro Kemijärvi painottaa:

http://prokemijarvi.suntuubi.com/

Ota myös huomioon, että Pro Kemijärvi -liike toimii vapaaehtoisvoimin ja talkoohengessä. "Hatunnosto" heille, jotka työssäkäynnin, perhe-elämän ja muun arkielämän vaatimusten rinnalla jaksavat vielä olla aktiivisia Pro Kemijärvi -toimijoita.

Netissä olevan adressin lisäksi on nimiä paljon myös ihan "vanhanaikaisesti" paperilla. (Vaikka tuulivoimahankkeita ajavat Kemijärvellä tekivätkin kaikkensa, että nimien keruu ei olisi onnistunut, heittivät luvallisesti yleisissä tiloissa olleita listoja roskiin ym. ala-arvoista käytöstä).

Mitä tulee ip-osoitteisiin, ei kai ole mitenkään ihmeellistä, jos vaikkapa ihan täysissä järjissään olevat vanhemmat ihmiset haluavat osallistua esimerkiksi aikuisen lapsensa tai lapsenlapsena koneen kautta. Tai pariskunta / perhe käyttää samaa ip-osoitetta.

Adressin allekirjoittaneissa on myös monia ihmisiä, jotka ovat syntyisin Kemijärveltä, mutta nykysin heidän paikkakuntansa on jokin muu kuin Kemijärvi.

Eivät asiat ole niin yksioikoisia...

 

Kai Ylikoski
Kaskinen

#48

20.01.2013 23:47

Väärin sijoitetulla tuulivoimalla tuhotaan luontoarvoja yhä kiihtyvällä vauhdilla, valtion tukemana syöttötariffein. Ei voi kutsua ekologiseksi energiantuotantotavaksi, jos tuhoaa paikalliset, korvaamattomat luontoarvot.

Myös Kaskisissa (länsirannikolla, Suomen pienimmässä kaupungissa) ollaan tuulivoimaloiden järjetöntä sijoittamista vastaan http://www.adressit.com/ei_tuulivoimaloita_kaskisiin

Järki käteen

#49 Tosiasioita

12.03.2013 09:04

Tuulivoimarakentaminen uhkaa mennä piittaamattomaksi mellastamiseksi paikallisten asukkaiden kustannukselka. Tietääkseni hankkeista Kemijärvellä hoitaa kansainvälinen firma (Viro, Saksa, Suomi). Kyllä firman tarkoituksena on vain bisneksen tekeminen ja voittojen kääriminen. Firma hankkii ulkomaisia sijoittajia ja miettikää itse, kiinnostaako heitä enemmän raha vai paikallisille aiheutuvat haitat. Kiinteistöveron toivossa ei kannata uhrata parhaita maisemia. Luulisi sielläkin olevan muitakin tuulivoimatuotantoon sopivia seutuja. Sama tilanne on täällä etelämmässäkin: piittaamattomat tuulivoimagrynderit yrittävät tunkeutua kotiseuduillemme. Tässä alkaisi olla ainesta yhteydenottoon ympäristöministeriön suuntaan.
peepee

#50 tietoa on omaksutaanko se?

09.05.2013 07:42

Pitkässä juoksussa tieto tuulivoimaloista lisääntyy koko ajan. Ns. p..n puhuminen on sallittua, mutta tuhlataanko siinä niin omia kuin muidenkin voimavaroja turhaan on kysymys sinänsä. Koetetaan keskittyä olennaiseen, nyt on sen aika. Tottakai ne päättäjät ja hankkeiden puolesta olevat toivovat, että muut sotkeutuvat lillukanvarsiin ja tuotetaan myös tietoa niin paljon, että siihen tukehdutaan.Ja juna etenee.. Tosiasioita on, että kriteereitä sille ettei tuulivoimaloita rakenneta sellaisiin maisemiin kun nyt on suunnitelmissa on vaikka kuinka paljon. Samoin monet tekniset ja taloudelliset syyt puhuvat sen puolesta ettei tuulivoima ole kannattavaa ja puolustettavaa energiantuottamista. Esimerkkinä vaikkapa korkean äänen tuottaminen tuulimyllyn käydessä. Täytyy tutustua laajemmin asiaan...Näin on ennenkin höynäytetty kemijärveläisiä. Toistaako historia itseään. Energiasta on kysymys nytkin. Muutamat työpaikat eivät ole mikään autuaaksi tekevä kaikelle sille mikä tulossa on jos nämä hankkeet menevät läpi. Kemijärven valtuusto on suuren ratkaisun edessä, jolla on laajoja ja kauas kantavia seurauksia vuosikymmenten taakse. Vaihtoehtoja on elinkeinojen kehittämiseen ja jos nyt välttämättä halutaan tuulimyllyjä, jotka ovat kannattavia vain tuetulla tariffilla veronmaksajien varoilla, niillekin löytyy muita alueita.