Kemijärvellä järki käteen tuulivoimaloiden sijoittamisessa

peepee

#51 Re: Tosiasioita

09.05.2013 07:48

#49: Järki käteen - Tosiasioita

sitä on tehty, niitä yhteydenottoja..Pokka tietää, vastaus on että on paikallisen elyn käsissä, he seuraa...painostusta enemmän toivoisin, ei muutamalla ihmisellä voimavarat riitä kaikkeen. Jos asia kiinnostaa jokainen voi lähetttää sähköpostia kansliapäällikkö Pokalle ja vaikkapa presidentille, suomalaisen kansallismaiseman puolesta.

Jaakko Ojaniemi

#52 Re: Vastustammeko tuulivoimaa yleensä vai yksiköiden sijoittamista Kemijärvelle?

16.01.2014 19:40

#7: pohdiskelija - Vastustammeko tuulivoimaa yleensä vai yksiköiden sijoittamista Kemijärvelle?

No tämä vastaus tulee varmasti myöhään, mutta parempi kuin ei milloinkaan.

 

Ei meillä ole edes mitään mahdollisuutta vastustaa tuulivoimarakentamista yleisellä tasolla. Valtiovalta on päättänyt rakentaa määrätyn määrän tuulivoimaa ja sillä siisti. Virhe on tehty siinä, että rakentaminen on aloitettu ilamn mitään oheistusta jo paljon ennen kuin kyseinen lakipäätös tuulivoimarakentamissesta säädettiin. Laki tuulivoman rakentamisesta tuli voimaan huhtikuussa 2011 ja Kemijärven kaupungin alueelle olivat vuokrasopimukset Kemijärven Yhteismetsän ja muutaman ykstyisen metsänomistajan kanssa tehty jo 2009 loppupuolell. Suurelle yleisölletuulivoimaprojektit lanseerattiin 16.12.2010. Kaupungin johdolle pidettiin ensimmäinen plaveri tuulivoimasta vasta maaliskuussa 2011.

Tuon prosessin jälkeen meillä ei ole ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin alkaa kiireesti keräämään argumentteja minne tuulimyllyt tulisi sijoittaa. Se on yhdistyksemme päämäärä eikä siis tuulivoiman yleinen vastustaminen.

 

Se, että joku yksityinen henkilö vastustaa koko tuulivoimarakentamista on hänen asiansa, mutta se ei ole Pro Kemijärven virallinen agenda. Pro-Kemijärvi haluaa, että myllyt rakennetaan sinne minne ne parhaiten sopivat, mutta ei nykyisille paikoilla, joissa ne pilaavat SUomen kauneimman järvimaiseman.

Jomppe

#53 Re: ei mennytkään niin kuin Strömsössä

07.03.2014 19:35

Jomppe

#54 Re: Tosiasioita

07.03.2014 19:39

#49: Järki käteen - Tosiasioita

Niin se paikallinen K-kauppiaskin tavoittelee kaupankäynnillä voittoa, kuten kaikki yritykset.. :) Siinä sivussa saavat asiakkaat ruokaa syödäkseen ja tuulimyllyillä sähköä jääkaappiin että ruoka säilyy.