Vaasalla on varaa musiikkiluokkiin!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasalla on varaa musiikkiluokkiin!.


Vieras

#1

25.03.2015 07:28

Ns "säästöjen" takia liian moni hyvä asia uhrataan. Tiedossa on, että monetkaan asiat eivät ole tuoneet oikeasti säästöjä. Pitää puolustaa sitä, minkä kokee itse tärkeäksi. Liian lyhytnäköisiä ja "helppoja" ovat päättäjien säästöt.
Janina Lepistö (ehdokkaana Vaasasta 2015)

#2 Niinpä!

25.03.2015 08:21

 

 Aivan! Päätöksenteossa on oltu liian lyhytkataseisia ja keskitytään vain yksittäisiin asioihin - ei ole ymmärretty, miten päätökset tulevat pitkällä aikavälillä vaikuttamaan eri asioihin! Musiikkiluokkien alasajo ei todellisuudessa säästä yhtään mitään, vaan itseasiassa päinvastoin tulee jopa kalliimmaksi, kuten tässä adressissakin on ansiokkaasti esitetty.


Vieras

#3

25.03.2015 12:20

Olen vanha musiikkiluokkalainen.

Vieras

#4 Aiempi adressi Musiikkiluokkien puolesta

25.03.2015 12:43


Vieras

#6

25.03.2015 14:28

Koska on erittäin tärkeä että musiikkiluokka toiminta jatkuu. Lapsilla joka on käynyt musiikkiluokilla on yleensä paljon helpompi oppia esim. kielet ja muut aineet ja he saavat hyvän harrastuksen pohja. Kuula-opisto ja Vöyrinkaupungin koulun musiikkiluokka hyötyy paljon hyvästä yhteistyöstä!

Vieras

#7

25.03.2015 18:57

Musiikkiluokanopettajana tiedän, että musiikkiluokkatoiminta ei maksa kunnalla juurikaan mitään. Meidän alakoulussamme 100 lapsen musiikkiluokat pyörivät arviolta noin max 500 euron vuosibudjetilla, sillä tosiaan Tuki on se, joka konserttien kautta rahoittaa toimintaa.
Uskomatonta ja harkitsematonta toimintaa. Lakimiehet asialle!!!
Terveisiä Nokian musiikkiluokilta

Vieras

#8 mihin ne rahat laitetaan

25.03.2015 22:23

Johonkin törsätään niin jostain muusta pitää säästää. Persuja ja keskustaa lukuunottamatta kaikki haluaa lisää pakolaisia Vaasaan,


Vieras

#9

26.03.2015 07:28

On esitetty hyvät ja todelliset perusteet ettei musiikkiluokkien lakkauttaminen tuo säästöä.
läheltä seurannut

#10 Kumma kun säästöt eivät kelpaa

26.03.2015 09:46

Kerrassaan käsittämätöntä, että Vaasan kaupunki ei ymmärrä nimenomaan säästävänsä musiikkiluokkien vuoksi! Takana ilmeisesti näköalaton lokerointiajattelu ja yhteistyötaitojen puute: oman luukun (koulutoimi) menot nipistetään senttipelillä mahdollisimman pieneksi, viis siitä, että saman kaupungin muilla luukuilla terveydestä, levottomuudesta ja jopa ilkivallasta johtuvat menot kasvavat ja säästöt häviävät.  

Tehkää nyt hyvät vaasalaiset päättäjät yhteistyötä ja laskekaa paljonko kaupunki oikeasti rahallisesti MENETTÄÄ lakkauttamalla musiikkiluokat! Jo yksi ainoa tukevan sosiaalisen porukan tuella vääriltä teiltä poissa pidetty lapsi säästää valtavan summan rahaa! Siinä vertailussa musiikkiluokkiin kaupungin taholta satsatut rahat ovat murusia. Musiikkiluokkalaiset vilkastuttavat kaupungin kulttuurielämää ja vielä myöhemminkin monella usealla sektorilla vapaaehtoisessa viriketoiminnassa mukana olevilla on musiikkiluokkatausta, koska he ovat jo lapsena nähneet musisointinsa merkityksen sairaalle, vammaiselle tai vanhukselle. Tämä on täysin ilmaista tyytyväisyyttä ja terveyttä lisäävää viriketoimintaa, mistä kaupunki muuten joutuisi maksamaan joko suoraan palveluita maksullisesti hankkimalla tai niiden puutteista aiheutuneita lieveilmiöitä paikkaillen! Vaikka tätä rahansäästöä ei nyt papereissa näy, pitäisi silti ymmärtää sen olemassaolo!

Tutustukaa tutkimustuloksiin ja miettikää, millä muulla tavalla yhtä halvasti kehitetään lasten tervettä kasvua, yhteistyökykyä ja vastuullisuutta.  Näitä taitoja tehokkaasti oppiva (huom! tutkimukset!) lapsi on esimerkkinä ja vertaisena myös suurelle joukolle niitä lapsia, jotka eivät musiikkiluokkia käy. Jotainhan nämä aktiiviset lapset kuitenkin tekevät. On järkevämpää antaa hyviä elämää tukevia vaihtoehtoja halvalla, kuin sammutella tulipaloja ja maksaa lisää lieveilmiöistä, mitkä nykyään muutenkin nielevät aivan riittävästi yhteiskunnan rahaa.

Ja jos oikeasti haluatte säästää, niin lisätkää musiikkiluokkia, palkatkaa musiikkiluokkiin avustajia ja mahdollistakaa musikaalisille musiikkiluokkaan haluaville erityislapsille myös mukaan pääsy. Huikeat edistysaskeleet heidän kohdallaan ovat aivan omaa luokkaansa ja satsatut rahat poikivat kaupungeille säästöä koko lapsen loppuelämän ajan. Suomessa on jo nyt kokemusta siitä, että suhteellisen lyhyellä ajalla musiikkiluokassa on vastaavalla järjestelyllä jopa epätoivoisesta tilanteesta ponnistanut erityislapsi säästynyt sairaalakierteeltä ja päässyt kokopäiväosastojonosta pois.  Elämänsä hymyilee juurikin adressin viittaamassa tutkimuksessa esiin tulleiden musiikkiluokkien voimaannuttavien ja kehittävien elementtien ansiosta. Musiikkiluokkien opettajat ovat taitavia näiden elementtien luontevassa arkikäytössä ja tekevät todella edullisesti suuria säästöjä tuottavaa ja hyvinvointia lisäävää työtä. Jokainen järkevä kaupunki ymmärtää tuon työn arvon, eikä heitä kapuloita tuottavimpien kärryjensä rattaisiin. 


Vieras

#11

26.03.2015 15:31

Aina musiikkiluokkien puolella!

Vieras

#12

26.03.2015 17:04

Kirjoitin adressin, sillä olen itse musiikkiluokalla ja olen saanut musiikkiluokalla olemisesta paljon iloa itselleni.

Vieras

#13

26.03.2015 18:35

Musiikin harrastajana, ja taustatyöntekijänä ehdottomasti kannatan koulutusta

Vieras

#14

26.03.2015 20:01

Olen itse saanut käydä musiikkiluokkaa ja se on mielestäni tuonut paljon iloa ja sisältöä elämääni niin kouluaikana kuin sen jälkeenkin.

Vieras

#15

26.03.2015 20:34

Mielestäni musaluokat eivät vaadi yhtään sen enempää rahaa kuin muut luokat! Jos kaikki soittimet yms on jo kerran ostettu miks niitä ei sais soittaa useammin jne?! Musaluokan oppilaat ovat tuoneet vain lisää viihtyvyyttä kouluumme!

Vieras

#16

27.03.2015 08:20

Koka ppidäm musi kitsa

Vieras

#17

27.03.2015 08:39

Musiikkiluokka on ollut vuosikausien ajan Vaasan ylpeyden aihe, miksi leikkaukset aloitettaisiin siitä.
musaope

#18 Musiikinopettajien (KMO) kannanotto aiheeseen

27.03.2015 09:21


Vieras

#19

27.03.2015 14:33

Musikaalisuus on lahja, jota tulee hyödyntää jo leikki-iästä lähtien. On todella hienoa,että joskus aikoinaan olemme saaneet tänne musiikkiluokat, jotta tätä taitoa voisi opiskella jo lapsena. Meillä on ollut erittäin ammattitaitoiset opettajat ja lapset ovat olleet motivoituneita opiskelemaan, mikä taas on tuonut hyvää mainetta myös koululle. Kaikki se työ, mitä lasten ja nuorten eteen tehdään, myös musiikki kasvatuksellisesti ottaen on pois kaduilta. Musiikkiluokat antavat opiskeluun niin paljon enemmän sisältöä, että lapset ja nuoret jaksavat opiskella paremmin ja ovat sosiaalisempia muihin ikätoverehinsa nähden. Äitinä, jonka lapset ovat käyneet musiikkiluokat, voin vain lämpimästi toivoa jatkoa tällä saralla. Se olisi kaikkien etu.

Vieras

#20

28.03.2015 18:07

Miltä tämä Kari Nummelasta tuntuu?

musiikkiiluokan opettaja muualta

#21 miksi

29.03.2015 14:44

Onkohan tämä nimien keruu ja kommentointi ihan turhaa? Pitäisikö ensin kysyä esim. rehtorilta ja koulun opettajilta, ovatko he valmiitä olemaan tukemassa  ko. toimintaa. Miksi heidän nimensä puuttuvat adressista?

Jos sama linja = erotetaan laittomasti pätevät, poltetaan loppuun jäljellä olevat opettajat  jatkuu, ei hyvältä näytä. Musiikkiluokka toiminta, musiikinopettaminen on vaativaa, sydämestä lähtevää toimintaa, jota ei tehdä rahasta, mutta olisi edes ilmapiiri positiivinen ja kannustava, niin jäljellä olevat opettajat jaksaisivat pienemmilläkin resursseilla yrittää.

 

häpeän Vaasan kulttuurielämän puolesta

#22 ei nimeä listaan

29.03.2015 14:51

Entisenä musiikkiluokkalaisena en kirjoita nimeäni - ei myöskään kaverini listaan, ennenkuin Juri on otettu takaisin töihin ja osoitetaan, että Onkilahdessa jatkossa arvostetaaa oikeudenmukaisuutta, rehtiyttä, rehellisyyttä, ammattitaitoa ja lasten parasta.

Musiikkiluokat eivät ole enää sitä, mitä olivat Jurin aikana.

Vetkuttelu ja asioiden tahallinen pitkittäminen on tuonut valtavaa kärsimystä asianomaiselle ja lapset ovat menettäneet todella paljon. Millaisia virkamiehiä meillä onkaan!

Annelle voimia!


Vieras

#23

29.03.2015 16:50

naispolitikot on se syy.kun ovat julmia.kansalaisten pettäjiä moni hurraa kun näistä ei kuukaan pääse enää ahdistelemaan kansalaisia.vaan olen varma että seuraava hallitus palauttaa kaiken toimivan ja niitä parantaa,eikä tarvita vuosien odotuksia ja kustannukset kohtuulliset.eikä satoja miljoonia.teillekin palautuu varmasti hyvin toiminut musiikki luokat.
kauko horttanainen

#24 Re: Musiikinopettajien (KMO) kannanotto aiheeseen

29.03.2015 17:02

#18: musaope - Musiikinopettajien (KMO) kannanotto aiheeseen 

 varsinkin naispolitikot eivät ymmärrä mitä tasa arvo tarkoittaa,vielä vähemmän he ymmärtävät mitä on rasisti,näillä naispolitikoilla on jokin kostamisen halu heikompia kohtaan ja hyvin toimivia esim musiikkiluokia kohtaan.nämä naiset on saanut julmuuksia aikaan,avuttomien lasten ja vanhuksien sekä lapsiperheiden alistamisessa.

PERUSSUOMALAISET EIVÄT HYVÄKSY TÄLLAISTA JULMUUTTA.


Vieras

#25

29.03.2015 19:10

KOSKA SUOMESSA EI TOIMI PERUSTUSLAKI KUN SUOMELTA PUUTTUU JOHTAJA JA OIKEUSLAITOKSET ON HALVAANTUNEET.POLITIKOT PELAA JULMAA PELIÄ.