Rakentavan keskustelun puolesta ev.lut. kirkossa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rakentavan keskustelun puolesta ev.lut. kirkossa.

Ymmärtämätön
Vieras

#76 Ei Ymmärrä

08.04.2011 12:34

Vaikuttaa, että seurakuntien neusvostoissa on käynnissä joukkohysteria. Herätysliikkeiden vuosikymenien mittainen työ, jonka seurauksena ihmisiä on pelastunut (kirkon tärkein tehtävä) sekä kotimaassa että ulkomailla, halutaan unohtaa ja painaa unhon yöhön yhden Anni-videon vuoksi. Tavallisen ihmisen oikeustaju ei riitä käsittämään asiaa.
Nyt taitaakin olla liikkeellä taivaan avaruuksien vastavoimat?.
Yksinäinen huolestunut työtön
Vieras

#77 RE: KIITOKSET ADRESSISTA re: pastorille

08.04.2011 22:31

Pastorille: Kiitos huolenpidosta. Itselleni ei riitä, että löydän seurakunnan, vaan minusta Suomeen pitäisi perustaa uusi kirkko. En ole ihan konservatiivi, mutta haluaisin kyllä nyt tästä liberaaliteologiasta eroon. En voi olla kirkossa, jossa pääpuoli vetää johonkin kummalliseen suuntaan eikä ymmärrä, että kirkosta tulee sitten kumminkin epäuskottava ja mieto tällä tavalla. Ei ole hyväksi, että jakaudumme pieniin seurakuntiin ja kuppikuntiin, vaan tähän kirkkoon voivat sitten liittyä konservatiivitkin ja yleensä kaikki kristityt, jotka aidosti haluavat tehdä yhteistyötä. Seurakuntaan voisivat liittyä nekin, joilla on heikko usko, kunhan eivät ala pakottamaan vierasta uskontunnustusta papeille ja muulle seurakunnalle. Naispappeus hyväksyttäisiin, mutta tällä kertaa pidettäisiin huolta siitä, ettei äärifeminismi alkaisi simputtamaan vallanhalussaan kaikkia muita. Seksuaalivähemmistöille tehtäisiin selväksi armollinen Jumala, mutta pidettäisiin kiinni avioliitosta miehen ja naisen välillä. Kirkkoon myös köyhille toimintaa, muutakin kuin työttömien ruokailua. Siis ei pelkkien keskiluokkaisten hyväosaisten ihmisten kirkko. Eri jumalanpalvelusmuotoja. Jne. Luther-säätiöön suhtaudutaan asiallisesti ja annetaan käyttöön tiloja, muttei tietenkään pakoteta ketään naispastoria väistämään. (Ei myöskään painosteta seksuaalivähemmistöjä eli ei syyllistetä, koska eivät ole itse tuota asiaa aiheuttaneet, mutta silti avioliitto pelkästään miehen ja naisen väliseksi.)
Miltä kuulostaa?
Pastori
Vieras

#78 Re: RE: KIITOKSET ADRESSISTA re: pastorille

09.04.2011 00:13

#77: Yksinäinen huolestunut työtön - RE: KIITOKSET ADRESSISTA re: pastorille 

No enpä ole aiemmin kuullut aivan tuollaista mallia uudesta kirkosta. Uusi luterilainen kirkko syntynee kyllä Luther-säätiön pohjalta aikanansa, mutta uutta naispappeuden hyväksyvää kirkkoa ei ole juuri nyt näköpiirissä, enkä usko sellaista lähitulevaisuudessa tulevankaan, kun naispapeilla on vielä verrattain vapaat olot kansankirkossamme. Omasta puolestani voin tosin suositella vain miehistä paimenvirkaa. Kirkon hajaannukseen ovat vaikuttaneet suuresti juuri naispappeuden toteuttaminen ja nyt tuloansa tekevä homosuhteiden hyväksyminen.  

Kirkkoja ei perusteta kuitenkaan yhdessä yössä, ja silloinkin kun niitä syntyy, ne rakentuvat alhaalta päin. Ei siis niin, että kaikki tulisi kerralla syliimme valmiina, vaan niin, että yksi kristitty löytää ensin toisen ja siitä kasvaa sitten vähitellen jotain isompaa. Ensin kannattaa siis etsiä se ensimmäinen uskonystävä vaikka sitten kiven alta. Jos olisit jostain syystä pidemmän aikaa ulkomailla vieraan uskonnon alueella, olisit varmaan onnellinen, jos löytäisit siellä yhdenkin uskovan ihmisen, jonka kanssa voisit jakaa elämän tärkeimpiä asioita. Täällä voit löytää uskovia useampiakin, jos vain tahdot tosissasi löytää, annat yhteydelle arvoa, etkä vaadi muilta liikoja. Lähdepä siis todelliselle löytöretkelle ja etsi oman asuinpaikkasi läheltä ainakin yksi uskova ihminen. Voit myös rukoilla, että Jumala sinua siinä johdattaisi.   

Yksinäinen huolestunut työtön
Vieras

#79 VASTAUS EDELLISEEN

09.04.2011 00:37

Mielestäni kyllä Ruokasella esim. on hyviä ideoita. Nämä kirkkorakennukset voidaan aivan hyvin jakaa vaikka kahteen osioon ja kaikki kirkon omaisuus. Kansasta tulisi aivan varmasti puolet tähän "järkevämpään osioon". Jos jäädään vain odottamaan, että seurakunnat syntyvät alhaaltapäin, taitaa olla liian myöhäistä, koska kirkko alkaa piakkoin olla aika halvaantuneessa tilassa. Sitä paitsi, jos kerran johdon linja on liberaaliteologinen, nekin lapset, jotka vielä menevät rippikouluun, saavat varmaan aika pian "uudenlaista opetusta". Tästä jää vain omituinen sekakirkko kuten Ruotsissa, johon jotkut ovat jääneet sinnikkäästi roikkumaan, toiset lähteneet pois teilleen jne. Mutta toki, ei tässä sitten auta muu kuin uskoa Jumalan johdatukseen. Lähden nukkumaan. Hyvää yötä!
Pastori
Vieras

#80 Re: VASTAUS EDELLISEEN

09.04.2011 00:53

#79: Yksinäinen huolestunut työtön - VASTAUS EDELLISEEN 

Vaivalloistahan seurakuntaa on rakentaa alhaalta päin, mutta vielä vaikeampi sitä on ottaa valmiina apteekin hyllyltä. Ymmärrän kyllä tuntemaasi huolta. Eri puolille maata syntyneet jumalanpalvelusyhteisöt eivät ole vielä järjestyneet kirkoksi, mutta tarjoavat kuitenkin jo nyt monelle kristitylle avun ahdinkoon. Se, joka ei halua etsiä yhteyttä muiden uskovien kanssa, jää omalta osaltaan vain hajottamaan Kristuksen ruumista. Jumalan lapselle yhteys muihin uskoviin on lähes elinehto.  

huolestunut työtön
Vieras

#81 VASTAUS EDELLISEEN

09.04.2011 11:39

Suomalaisten mielestä voisi kuitenkin olla virkistävää, jos olisi kaksi eri kirkkoa. Nythän eivät kuitenkaan kaikki halua ortodoksiseen tai katoliseen kirkkoonkaan eikä liioin näihin muihin protestanttisiin yhteisöihin, koska eivät tunne itseään riittäväm uskovaisiksi kelvatakseen niihin. Se, että olisi toinen vaihtoehtoinen kirkko voisi myös saada suomalaiset kiinnostumaan asiasta. Täällähän on jo pitkään ollut vain tämä yksi ainoa "pääkirkko". Sitä paitsi hengellisellä kielellä sanottuna Suomessa on nyt aika iso lauma lampaita motissa, koska ympäristön ja median aivopesu on niin tehokasta. Mutta hyvä on, jätän tämän viisaammille.

Lopunaikoina Jumala varmaan antaa taas kirkon pelkästään miehen johdettavaksi, koska nainen on liian hento johtoon niin vaikeina aikoina. Nyt monet ihmiset kuitenkin sekoittavat tämäntyyppiset amerikkalaiseen fundamentalismiin, jossa kannatetaan kuolemanrangaistusta ja tämä joukko vie myös tehokkaasti kristityiltä mainetta. Mitä yhteyteen tulee, itselläni kyllä on jonkinlainen yhteys, mutta arvelen, että Jumala on antanut minulle aika sivuosan tässä näytelmässä ja muutenkin antanut niin paljon vaikeuksia elämään, etten ehdi Hänen asioihinsa puuttua. Kiitos keskustelusta ja neuvoista.
Pastori
Vieras

#82 Re: VASTAUS EDELLISEEN

09.04.2011 12:40

#81: huolestunut työtön - VASTAUS EDELLISEEN

Maassamme on itse asiassa jo monta luterilaista kirkkoa, joista toiset ovat kuitenkin verrattain pieniä pitäen yhteensä sisällänsä ehkä vain reilut tuhat ihmistä. Kirkko perustetaan yleensä vasta siinä vaiheessa, kun on olemassa jo useita seurakuntia. Kirkon perustaminen ei ole Raamatun valossa edes välttämätöntäkään, koska seurakunnat voivat aivan hyvin olla myös itsenäisiä ja pitää löyhempää yhteyttä keskenänsä niin kuin varmaan tapahtui alkukirkon aikana. Kirkkokunta helpottaa toki sellaisten yhteisten asioiden hoitamista, jotka kävisivät pienelle seurakunnalle helposti raskaaksi.

Yksi uskoville tilaa tuova ratkaisu voisi kirkon sisällä olla myös ns. henkilöseurakunnat, joiden jäsenyys ei määräytyisi asuinpaikkakunnan mukaan, mutta sellaisiin ei kirkko hevin suostu kilpailua pelätessään.  Jumalanpalvelusyhteisöt tarjoavat kuitenkin jo nyt ihmisille paljon siitä, mistä he ovat jääneet omissa seurakunnissaan paitsi. Kaikilla ei vain vielä ole näitä messuja aivan lähellä. Kirkon koventaessa otteitaan herätysliikeväkeä vastaan, jumalanpalvelusyhteisöt vain kasvavat, ja jos tämä meno jatkuu, voi tähän maahan syntyä aikanansa uusi kirkkokin. Nämä ovat kuitenkin asioita, joihin tarvitaan paljon Jumalan johdatusta ja rukousta, ettei toimittaisi vain ihmisviisauden varassa.

huolestunut työtön
Vieras

#83 VASTAUS EDELLISEEN

09.04.2011 13:39

Ymmmärrän kyllä hyvin, mitä tarkoitat. Itselläni on aika omaperäinen tulkinta Sakarjan kirjan hevosista. Siinä tulevat järjestyksessä katolinen kirkko, ortodoksinen, protestanttinen ja viimeksi kirjava, jossa on kaikki yhdessä. Itse en voi noihin seurakuntiin mennä, koska taidan olla 60 % luterilainen + muu protestantti + anglikaani ja loput 40 % sekä katolinen että ortodoksi. (En silti aio mennä kotiin omavanhurskaudella).Lopetan omalta osaltani keskustelun tähän ja toivotan Jumalan siunausta.!
Loimaalainen
Vieras

#84 Vapaat protestanttiset seurakunnat tulevat

20.04.2011 04:49

Hyvä! Ehkä tästä lähtee jumalanpalvelusyhteisöjä tai vapaita luterilaisia seurakuntia. Nykyinen laitoskirkko on aikansa elänyt ja alkuseurakunnan aikaan olisi palattava, menettäkööt sitten piispat ja kirkonherrat hyväpalkkaisen virkansa ja komeat epäraamatulliset kaapunsa ja hiippansa ym. Laitoskirkkoon olen väsynyt ja siitä jo kahdesti eronnut mutta liityin vielä kerran takaisin lähinnä perikunnalleni tulevien hautaamishankaluuksien takia.
HEMMO HOMO

#85 TÄS ON TEILLE VÄHÄ RAKENTAVAA KRITIIKKIIÄÄ ... !

23.05.2020 00:28