Siuntion Myllykylän louhoshanke

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Siuntion Myllykylän louhoshanke.

Kaikki kalliot tulee louhittua aikaamyöten
Vieras

#1 Louhoshanke

10.04.2011 11:09

Teolisuus antaa työtä ja sen haittapuolia ehkäistään nykyisin tehokkaasti,että enempi mopopojat ja autot antavat melua ja polyä ilmaan.
Sotatoimet

#2 Omat voitot muiden kustannuksella

11.11.2011 01:01

Ostin tontin Siuntiosta loppukesällä. Aivan järkyttyneenä sain äsken tietää että aivan sen lähelle on mahdollisesti tulossa kivilouhimo. Se tekee tontista lähes arvottoman, sillä kukaan ei voi asua tai lomailla melussa.

Löysin netistä kuulutuksen jossa on liitteenä maanmittauspalvelu Pelto-Timperi Ky:n selvitys. Se löytyy osoitteesta:
http://tinyurl.com/83d3hrp

He ovat sivuuttaneet täysin se seikan että se metelillään tekee arvottomaksi kaikki lähialueen tontit. Tarkoitushakuisuuttako? He mainitsevat metelin vain ikään kuin ohimennen yhtenä pikkujuttuna ja että "melutaso ei ylitä valtioneuvoston antamia ohjearvoja". Desibeleihin perustuvat ohjearvot ovat täysin vanhentuneita perusteluita melun haitan määrittelemiseksi. Melussa on aina otettava muu äänimaisema ja ympäristö huomioon. Se on sivuutettu täysin. Tämän logiikan mukaan konsertin pianissimo-kohdassa saisi vapaasti yskiä, koska yskimisen desibelirajat ovat alle ohjearvojen. Se ei muuta sitä tosiasiaa että yskiminen pilaa konserttia.

Ihan saman juttu kivilouhimon kanssa. 40 desibelin ylimääräinen melutaso ei ole häiritsevä vaikkapa Helsingin Mannerheimintiellä, mutta kesämökillä hiljaisen järven rannalla sellainen melutaso olisi äärimmäisen häiritsevä. Itseasiassa täysin hiljaisilla alueilla jo 10-20 dB saattaa häiritä herkimpiä ihmisiä. Meluherkkyys on hyvin yksilöllistä. Noin 25-40% ihmisistä pidetään meluherkkinä riippuen vähän siitä mihin rajan vetää.


Voin vakuuttaa että kivilouhoksen meluhaitta tulee olemaan sietämätön ja kauas kuuluva! Kyseisestä louhoksesta on tehty meluarvioita. Kartta paikassa http://tinyurl.com/cg32ov8
Kaikki yli 40 db alueet on merkitty värillä, mutta tuo 40 dB ei kerro totuutta. Missä on esim. 30 dB raja? Tai 20 dB raja? Hiljaisessa maalaismaisemassa 40 dB tasoinen ylimääräinen ääni on sietämätön kakofonia, toisin kuin esim. Helsingin ydinkeskustassa jossa sen tasoinen ääni hukkuu muuhun meluun.

Äänen häiritsevyydessä desibelit eivät ole ainoa kriteeri, vaan asiaan vaikuttaa myös se miten hyvin ääni erottuu muusta äänimaisemasta. Kamala kolina taatusti erottuu kauemmas kuin em. kartta antaa ymmärtää.

Kun Vuosaaren satamaa louhittiin, niin siitä aiheutuva meteli kuului todella kauas. Tiedän sen omasta kokemuksesta. Nyt satamaa ei enää louhita mutta siellä tapahtuva konttien käsittelyn aiheuttama kolina pilaa läheisiä luonnonsuojelualueita, esim. Uutelan Särkkäniemeä.

Melu ei ole ainoastaan epämukavuustekijä, se tappaa. WHO:n tutkimuksen mukaan noin kaksi prosenttia kaikista EU-alueen sydänkohtauksista johtuu puhtaasti melusta.
Melu aiheuttaa stressiä ja sitä kautta vaarantaa terveyttä!


Otteita Kansanterveyslaitoksen sivuilta. (Otsikkona "Melu on ympäristöongelma")

- Melu on yksi yleisimpiä ja tärkeimpiä elinympäristön laatua heikentäviä tekijöitä.

- Osa meluhaitoista on seurausta lainsäädännön puutteellisuudesta tai suoranaisesta määräysten rikkomisesta.

- Melu voi häiritä tai vaikeuttaa työskentelyä, lepoa, nukkumista, viestintää ja oppimista.

- Melu muutoinkin heikentää elinympäristön viihtyisyyttä ja laatua.

- Äänen kokemiseen meluksi vaikuttavat äänen fysikaalisten ominaisuuksien lisäksi myös subjektiiviset seikat. Tämä ehkä osittain selittää sen, miksi vieläkin näkee käytettävän sanaa "häiriintyneet" melun häiritseväksi kokevista.

- Maailman terveysjärjestön melutasosuosituksia valmistelleen asiantuntijaryhmän mielestä melun kokeminen häiritseväksi kuluu melun terveyshaittoihin.

- Moniin muihin ympäristöaltisteisiin verrattuna melun vaikutuksia yleisesti vähätellään päätöksenteossa.

Lähde:
http://tinyurl.com/d3e9lx4

Tällaisessa maankäytössä ajetaan yhden osapuolen etua muiden kustannuksella. Eli mahdollisesta kivilouhimosta kerättävät taloudelliset voitot tulevat louhimon omistajille naapureiden kustannuksella. Se on eräänlaista ryöstämistä!

Minuun saa yhteyttä tätä kautta:
http://www.freebok.net/books/kx/sign.html
Puukot on teroitettu....
Sotatoimet

#3 Äänimaiseman pilaaminen on sivuutettu

11.11.2011 10:50

Ympäristölautakunta myönsi maa-ainesluvan kiviaineksen louhimiseksi Myllykylässä (Kokouspöytäkirja 8.6.2011.)

Perusteluissa sanotaan että maisemaa voidaan pitää Siuntion oloissa tavanomaisena (eli siis hienona, allekirjoittaneen huomautus), eikä ottamisalue ole näkyvissä mistään suunnasta kauempaa. Muutenkin perusteluissa puhutaan maisemasta vain näköaistin kannalta. Äänimaiseman pilaantumisesta ei mainita sanallakaan. Louhos muokkaa äänimaisemaa huomattavasti merkittävämmällä tavalla kuin visuaalista maisemaa, ja paljon laajemmin, jopa monen kilometrin päähän. Nämä vaikutukset ulottuvat myös Siuntionjoen kulttuurihistoriallisesti ja luono-olosuhteiltaan arvokkaisiin joki- ja koskimaisemiin, eli pilaavat niitä äänellisesti, vaikka desibelirajat ovatkin alle ohjearvojen näillä etäisyyksillä. Pelkkiin desibeleihin tuijottaminen yhtä virheellistä kuin jos maiseman visuaalista arvoa mitattaisiin vain sen mukaan miten paljon tai vähän valoa siinä on. Maisema koostuu kahdesta asiasta, visuaalisesta maisemasta ja äänimaisemasta. Molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Nähdyn maiseman kauneus riippuu siitä mitä maisemassa on nähtävillä ja kuullun äänimaiseman kauneus mitä siinä on kuultavissa. Siuntionjoen koskien ja purojen solina on äänimaisemallisestikin merkittävä luontoarvo. Äänimaiseman päälle metelöinti on verrattavissa siihen että nähtävää maisemaa roskattaisiin. Kumpikaan ei varsinaisesti tuhoa kohdetta, mutta kumpikin pilaa niiden ympäristöarvot.
-- K --

#4 Postilista

06.03.2012 01:46

Adressin perustaja, olisi kiva jos antaisit yhteystietosi. Taistelusta ei pidä luopua, taistelua ei ole voitettu vielä!
Liity louhimoita vastustavien postilistaan:
http://dl.dropbox.com/u/14280165/louhimo.htm
-- K --

#5 Taistelu ei ole ohi

12.02.2013 22:43

Siuntion ympäristö- ja rakennuslautakunnan esityslista 13.2.2013

§ 13 Tiedoksiantoasiat

Vaasan hallinto-oikeuden päätös 12.12.2012 Nro 12/0616/3, jolla on kumottu ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätös 21.6.2011§ 80 myöntää Henrik Nybergille ja Tom Laitiselle ympäristölupa kallion louhinnalle ja louheen murskausasemalle Siuntion Myllykylässä (kiinteistötunnus 755-438-2-29). Kumoamispäätöksen perusteluna on lähimmälle naapurille 300 m päässä aiheutuva meluhaitta, jota rasitusta hallinto-oikeuden mielestä ei ole mahdollista riittävästi vähentää lupamääräyksin.

----------

Tästä päätöksestä on valitettu, joten taistelu jatkuu.
Liity louhimo-postilistalle, jossa käydään aktiivista keskustelua kivilouhimoista maanlaajuisesti.
Lisää tietos täältä: http://dl.dropbox.com/u/14280165/louhimo/index.htm