Vääksyn VOK perustettava yhteistyössä kunnan kanssa


Vieras

#26

20.11.2015 20:46

Asikkalalle ei ole mitään itrsessejä koska kyseessä on helsingiläinen ytritys , joka vie kaikki veromarkat Helsingiin. Kuorii kerman päältä ja jättää ongelmat Asikkalaisten huoleksi. Muutaman työntekijän palkkaaminen vastaa sitä menetystä jota menettää. Lastenkoulun käynnin/terveydenhuollon /verot nousee, jos tämä jatkuu enemmän kuin kaksi vuotta.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

20.11.2015 20:46



Vieras

#28

20.11.2015 21:06

Tallukka. Rakennus valvonnassa 250 majoitus paikkaa. Miten saa luvan 500 majoittuvalle. Onko turvallisuus / rakennus määräykset kunnossa. Antaakos kunnan rakennusvalvonta siunauksen.??? No saahan tääl tehä mitä haluaa. Ottaakos kunta vastuun jos iso vahinko käy??.

Vieras

#29

20.11.2015 21:57

En hyväksy, että läheisien turvaa uhataan. 500 ulkomaista ihmistä 5000 ihmisen taajamaan.. Huhhuh.. Lisäksi meillä ei ole Poliisin turvaa

Vieras

#30

20.11.2015 22:05

Asikkala on pieni matkailuun panostava kunta. Mihin majoitetaan Lahteen tulevat maailman mestaruuden talvikisan toimittajat???. Ja Poliisit on Lahdessa asti. Turvallisuus kysymys ja paljon muuta.

Vieras

#31

20.11.2015 22:49

joku järki pitää olla ns. turvapaikanhakijoiden edes sijoitettavassa määrässä...toivottavasti ovat turvan tarpeessa...??

Vieras

#32

21.11.2015 04:56

Koska olen adressissa kuvatun tahtotilan kanssa samaa mieltä. Migrin aikomus perustaa vok täysin ilman kunnan tai kuntalaisten mielipiteitä kuulematta, on täysin kestämätöntä toimintaa, varsinkin toiminta rahoitetaan meidän veronmaksajien varoin. Puheet siitä, että valtio maksaa kustannukset on naurettavaa!
Aulis

#33

21.11.2015 06:07

Aivan utopistinen määrä ottaa 500 pakolaista Vääksyn kokoiseen kylään. Joku tolkku Granin ja Cristenssenin ahneudelle. Sääliksi käy Vääksyläisiä ja varsinkin muutaman sadan metrin säteellä Tallukasta asuvia. Vääksyllä varsinkin kesäaikaan ollut jonkinlaista vetovoimaa mutta tämän jälkeen matkailijat tod.näk. kiihdyttävät vaan vauhtia Vääksyn kohdalla, matkailijoista turha haaveilla. Lisäksi terveyspalvelut tukkeutuvat varmasti ja mistä poliisit, jos hennalassa puoli tusinaa mustamaijaa harva se päivä niin todennäköisesti niitä tarvitaan myös Tallukkaan. Otsikoihin kyllä Asikkala pääsee mutta negatiivisiin.

Huolestunut alkuperäinen vääksyläinen

#34

21.11.2015 08:21

Hyvin on lyhytnäköistä toimintaa. Mitä tapahtuu Etenkin Tallukan lähiympäristön asuntojen arvolle? Kuka korvaa hintojen putoamisesta johtuvan taloudellisen menetyksen? Kuka haluaa hankkia asunnon vastaanottokeskuksen läheisyydestä tai edes ylipäätään Vääksystä. Kuinka hyvin Vääksyn golfkenttä vetää väkeä jatkossa? Kaikki matkailun edistämiseen tehty työ menee hukkaan. Gran on toiminut törkeästi alaisiaan kohtaan, Tallukan liikuntapalvelujen tuottamiseen osallistuvia tahoja kohtaan ja tietenkin kaikkia  niitä Tallukan liikunta-, majoitus-, ym-palvelujen käyttäjiä sekä kaikkia kuntalaisia kohtaan. Hän kehtaa lehtikirjoituksessa todeta, että ei ole tilivelvollinen kuntalaisille. Tottakai hän on tilivelvollinen kaikkia niitä tahoja kohtaan, jotka välittömästi ja välillisesti joutuvat kärsimään vastaanottokeskuksen aiheuttamista menetyksistä ja sen aihettamista muista ongelmista. Joku tolkku oltava siinä minkä kokoisia vastaanottokeskuksia voidaan minnekin perustaa. Noin suuri turvapaikanhakijamäärä on täysin kestämätön näin pienelle kunnalle. Entä kaiken tämän jälkeen? Tallukalla on olemattomat mahdollisuudet nousta takaisin hotelli-, majoitus- ja hyvinvointipalvelujen tarjoajaksi. Tällä vastaanottokeskuksella tulee olemaan hyvin pitkälle aikavälille aihetuvia ja hyvin laajamittaisia vaikutuksia. Se ei tietenkään rahastusmielessä liikkeelle lähtevää Tallukan omistajaa tai vastaanottokeskusta pyörittävää yritystä kiinnosta. Meitä vääksyläisiä kyllä kiinnostaa.


Vieras

#35

21.11.2015 08:22

En missään nimessä halua tänne Suomeen pakolaisia koska heille ei ole antaa työtä,! Ja heidän kulttuurinsa eroaa niin paljon meidän kulttuurista että he eivät sopeudu tänne. Ja meidän ei tarvitse sopeutua heidän tapoihinsa! Rajat kiinni. Rajatarkastukset lisäävät turvallisuutta. Näinhän meidät tarkastetaan lentoasemilla tarkasti, miksi siis rajat eivät voi olla kiinni . Rajoilla kaikki tarkastetaan ja otetaan kaikilta sormenjäljet, kaikilta kansalaisilta.

Vieras

#36

21.11.2015 09:00

Suomi on Suomalaisten maa. Maahantunkeutujat menköön kotiinsa valittamaan olosuhteista, ruuasta, rahasta....kaikesta

Vieras

#37

21.11.2015 09:03

Miksei kuntaa kuultu asiassa, tyrannimaista toimintaa pientä kuntaa kohtaan!


Vieras

#38

21.11.2015 09:15

Perustelut täysin samat kuin adressissa. Lisäksi todella pelottaa mitä ikäviä lieveilmiöitä tulee mukana. Tallukka on ihan liian keskeinen paikka ja tulijamäärä ihan liikaa!

Vieras

#39

21.11.2015 10:24

Asioista pitäisi keskustella kunnan päättäjien kanssa, eikä tulla puskista yllättäen.
lapsilta ilo viety

#40 elämyspuisto

21.11.2015 10:57

ei tullut sitten elämyspuistoa lapsille,mutta aika elämys tuli vääksyläisille.


Vieras

#41 Vaikuttakaa

21.11.2015 11:28

Ottakaa yhteyttä Migri ylijohtajaan, meiliä sinne. Tehty jo!


Vieras

#42

21.11.2015 11:52

Suhteita vääksyyn ja hyvä lomapaikka menee tuolla toiminnalla pilalle.
Äimistynyt

#43 Lähidemokratian raaka loukkaus

21.11.2015 11:59

Olen järkyttyneenä lukenut ja kuunnellut Tallukkaan perusteilla olevasta vastaanottokeskuksesta. Kun 5000 asukkaan taajamaan ollaan perustamassa 500 pakolaisen vastaanottokeskusta on jossakin jotain pielessä. Tämän tarinan pahikset ovat onneksi tunnistettu: hotelliyrittäjä Kalevi Gran ja konsulttiyhtiö Valjaksen kupeeseen syntynyt Kotouma Oy. Nyt näyttää siltä että Kotouma Oy kotiuttaa helpot rahat itselleen ja yrittäjä Kalevi Gran tekee muhkean tilin. Ja kaikki vääksyläisten kustannuksella. Päijät-Hämeen helmi Vääksy, kahden kauniin järven välissä on nyt laskun maksaja ja tämän pelin häviäjä. Ostin paritalon 7 vuotta sitten Vääksystä tarkoituksena muuttaa lopullisesti tähän kauniiseen kylään kun jään eläkkeelle. Nyt Ahmed Ahne (Gran) ja Kotouma ovat alkaneet tehdä tiliä tällä kauniilla päijäthämäläisellä kylällä. Osaavatkohan edes hävetä? Olkaa yhteydessä Maahanmuuttovirastoon, mahdollisimman moni ja estetään yhdessä tämä vääryys.

Kaikki on pilalla!

#45 Käsittämätöntä!!

21.11.2015 12:09

Kahden pienen lapsen yksinhuoltajana, en voi kuin olla huolissaan tulevasta. Ei tarvitse enää lasten lähteä ulos leikkimään, eikä itse uskalla enää edes  iltalenkille lähteä. Miten on mahdollista että yksi ukko pystyy tälläisen asian päättämään kuulematta kunnan päättäjiä?!!! Korvaako Gran ansionmenetykset yrittäjille ja kunnalle? Miten esim wellness osaston hyvinvointipalvelut? Ei tarvi juu hierontaan / kosmetologille enää mennä, eikä ryhmäliikuntatunneille(eiköhän nämä kaikki peruta) , lapset eivät pääse uimaan eikä vanhukset eikä veteraanit. Entä nämä ketkä ovat ostaneet loma-osakkeita Tallukasta? Huh huh.. Turvallisuusnäkökulma suurin huoli tietysti! Ihan lasten koulumatkojenkin kulkeminen pelottaa:( pitääkö tässä ruveta tekemään lyhyempää työpäivää että voi saattaa lapset kouluun aamulla ja iltapäivästä takaisin??!! ja miksi hallitus seisoo tumput suorina?? Nyt rajat kiinni jo pikkuhiljaa. Tässähän ollaan ihan motissa kohta kun jokapuolelle sikiää näitä keskuksia.. Jakaa kaikki tätä ja yhteyden ottoja myös migrin johtajalle!! Itse meinaan laittaa vastustuskirjeen myös hänelle. Huoli on suuri. 


Vieras

#46

21.11.2015 12:22

Adressi ajaa täysin asiansa.tämän kokoiset linjaukset tehtävä yhdenmukaisuutta toteuttaen.tärkeän ja asiallisen toimeenpanon vuoksi allekirjoitin adressin!

Vieras

#47

21.11.2015 12:46

Heinolan ent Reuman isäntä lupaa että mamut auttaa vanhuksia, hakkaa halkoja ja lapioi lunta. Eihän nämä siivoa Hennalassa . Suomalaiset käy siivoamassa . Tänään uutinen että yhdessä keskuksessa saaneet viemäri tukkoon . Siirrettävä muualle . Kaikesta valtio hiljaa eikä poliisit saa puhua . Koska kansa saa tarpeekseen . Rajat kiinni ja postimerkki Otsaan .


Vieras

#48

21.11.2015 13:20

Syntymäkuntani ja sukuni asuinalue

Vieras

#49

21.11.2015 13:50

Mooses on Mooses ja business on business, mut mites kävi Juudakselle? Muumimamma kertoo, että silloin ihmiset lähtee kotoa kun niillä ei ole hyvä olla. Kertoiskohan joku muumi, mihin asikkalalaiset muuttas???

kake

#50

21.11.2015 14:05

Vääksyhän ollut elinvoimainen ja puoleensavetävä paikka tähän asti mutta jos 500 "kunniakansalaista" sinne majoittuu ei ole sen jälkeen. Ei tarvitse Asikkalan uusia asukkaita tai matkailijoita houkutella koska heitä ei tule. Tallukan liepeille suuniteltua seikkailupuistoahan ei tietenkään rakenneta mutta tässähän tulee seikkailupuisto automaattisesti. Kun vaikka parisataa iäkseen 16-17 v ilmoittavaa parrakasta nuorta miestä oikaisee ilta hämärissä paikallisesta pubista metsikön läpi tallukkaan on siinä seikkailupuistoa kerrakseen jos joku sattuu vastaan kävelemään.  Tottakai joku Cristenssen selittelee että pyritään saamaan lapsiperheitä, yleensä nämä selitykset on huuhaata. Todellisuudessa tuosta viidestäsadasta n.450 parrakkaita nuoria miehiä ja 50 naisia ja lapsia. Näinhän selittettiin kun Hennalaan alkoi näitä tulla, lapsiperheitä tulee sanottiin, totuus kuitenkin on että varmaan n.90 % on nuoria parrakkaita miehiä. Toivottavasti joku saa järkeä tähän suunitelmaan, ei tälläinen määrä voi olla mahdollista tuon kokoisessa kylässä. Kyllä luulisi että vaakakupissa painaa enemmän paikallisen väestön mielipide ja tappiot kun Granin ja Cristensenin bisnekset.