Kielivalinnan puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kielivalinnan puolesta.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.08.2010 01:29


Pentti Tervonen
Vieras

#177

30.08.2010 19:34

Hei. Toivottavasti moni lukee tätäkin sivua ja ymmärtää,miksi suomalaisten täytyy taistella kielensä puolesta. Nytkin taas viranomaiset painostuksen alla lissävät keinoja pakottaa suomalaiset oppimaan lähes hyödytöntä ruotsia hyödyllisten kielten sijaan.On aivan käsittämätöntä, että P Lipponen ja M. Ahtisaari  muun muassa taistelevat ruotsin puolesta. Varmaan näkisivät ruotsin valtakielenä.Heidän typerä politiikkansa merkitsee suomalaiste alistamista..jälleen.

Aapo Snellman
Vieras

#178 poispoispois

03.09.2010 19:23

pois pakko ruotsi, laskee vaan kaikkien keskiarvoa todistuksessa ja tekee koulun käynnistää vielä ärsyttävämpäää :S Miks tän asian kanssa ei koskaan edetä mihinkään? aina vaan keskustellaan että pois vai ei, mutta koskaan ei osata edetä, valtuustossa ku eivät ikinä osaa edetä mihinkään ja kaikkki on niin hemmetin hidasta ku eivät osaa päättää! pistäsitvät vaan pois ku reilusti yli puolet suomenkansalaisista haluaa eroon tästä ällöttävästä kielestä, eli ruotsista! PÄÄTTÄKÄÄ JO KANSAN PUOLESTA SE OIKEA VASTAUS!! ELI PAKKORUOTSI POIS!

Vieras

#179 Re:

03.09.2010 19:28

#157: Axu Suominen -  

 

Minusta tuntuu että sen takia ei valiteta 'pakkomatikasta tai pakko historiasta'' koska me opetellaan siinä suomen historiaa ja matikkaa opetellaan maailmanlaajuisesti, mutta sitä PAKKO ruotsia opiskellaan vaan suomessa ja puhutaan vaan ruotsissa? norjassa ja tanskassahan niillä on ihan omat kielet ja ei siellä hyvin pärjää ruotsin kielellä, vaikka vaikuttaa vähä samalta, mutta silti sanoilla on aika paljoo eroo :) ihan tiedoks vaan siitä ruotsista ei täällä suomessa oo MITÄÄN hyötyä, laskee kaikkien keskiarvoo todistuksessa ku ketän ei kiinnosta opetella ja tekee muutenki koulun käynnistä vielä ärsyttävänpää :S VIRALLISIA kieliä tässä Suomessa ei tarvittas tasan tarkkaan kun YKS!

Vieras

#180 Vaalit on tulossa

05.09.2010 18:51

Poliitikot välttelevät arkaa aihetta, sillä useimmat puolueet ovat taloudellisesti kytköksissä ruotsinkielisiin miljardisäätiöihin. Ne ovat tärkeämpiä kuin äänestäjät.

Kysykää ennen eduskuntavaaleja ehdokkaanne kanta pakkoruotsiin. Muutos tulee vain poliittisen paineen kautta.

kaupunki-apina
Vieras

#181 Suomen kaksikielisyys

10.09.2010 17:47

Minua mietyttää kovasti Ruotsin kielen asema Suomen toisena virallisena kielenä.

Suomen väestöstä on n. 5,4% suomenruotsalaisia. Mutta todellisuudessa väestöstä vain 1% on pelkästään ruotsinkielisiä. Ja tuosta 5,4% osuudesta väestö on melkolailla levittäytyny kapealle alalle. *KUVA*

On kohtuutonta, että me muut joudumme opiskelemaan meille täysin turhaa kieltä.

Jotta saisin pidettyä viestin lyhyenä lisään loppuun linkin johon kannattaa tutustua. Siinä perustellaan hyvin miksi ruotsi ei ansaitese nykyistä asemaansa pakollisena aineena, tai edes toisena virallisena kielenä.

Linkki

Jouni Mäkinen
Vieras

#182 Pakko Ruotsi pois

21.09.2010 11:46

Pakko Ruotsi haittaa merkittävästi Suomen kansainvälistymistä ja talouden kehitystä ilma mitään hyötyä. Pakko ruotsi on muinaisjäänne samoin kuin niin sanottu kaksikielisyys ja sen poistaminen on estynyt vain poliitiikkojen pelkuruuden takia. 

Ajatus
Vieras

#183 Jos valtion perustuslaissa sanotaan:

23.09.2010 19:22

"Suomalaiset näkevät vaaleanpunaisia norsuja ja kaikkien täytyy nähdä niitä jotta saa työpaikan." Onko vaaleanpunaisia norsuja olemassa vaikka perustuslaki niin sanoo?

Eli sama asia poliitikkojen väittäessä että Suomi olisi kaksikielinen maa perustuslain mukaan.

JUSTUS
Vieras

#184 EI ENÄÄ RUOTSIN PAKKOA

14.10.2010 13:00

Suomen kansa on ylivoimaisella enemmistöllä sitä mieltä, että pakkoruotsi tulee poistaa välittömästi opetusohjelmasta. Suomen suomalaiset eivät pidä ruotsia kansalliskielenä vaan ulkomaan kielenä. Ruotsalainen identiteetti on suomalaisille vieras. Suomalaisilla on suomalainen identiteetti ja me olemme ylpeitä suomen kielestä sekä suomalaisesta kulttuurista. Ruotsin kieli on pieni vähemmistökieli Suomessa, jolle tietysti pitää taata vähemmistökielen status kuten on saamen kielellä.
Nyt on aika äänestää sellaisia henkilöitä eduskuntaan, jotka ajavat pakkoruotsin poistamista kouluistamme. Seuraavat eduskuntavaalit ovat vahvasti myös kielivaalit! Seuratkaa tarkasti poliitikkojen mielipiteitä asiasta. Hyvät linkit ovat:

www.vapaakielivalinta.fi sekä www.pakkoruotsi.net
Aummi
Vieras

#185 pakkoruosi lopetettava

25.10.2010 08:58

Hlökoht.kokemukseni on että maan kaksikielisyys on JAKANUT maan. Se ei ole enää viisasta, eikä tarpeen, päinvastoin se on jopa vahingollista.  No, me ihmiset emme ole kaikkitietäviä ja varsinkaan emme osaa ennustaa mitä tuleman pitää.  Annettava vaan anteeksi..  Jos me ennen halusimme paeta "Vahvan Hallitsija-Ruotsin" selän taakse "Isoa, pahaa Venäjää" pakoon... mutta ne ajat ovat ohitse. Meillä on ikioma suomenkielemme. Olisimmeko jo tulleet riittävän vahvoiksi tuossa "itsenäisyydessämme"...? Kiitollisuudentunteesta olemme ylläpitäneet tuota pakkopullaa mutta IHAN LIIAN KAUAN koska se nykyään ilmenee "hampaat irvessä" ja joka kerta kun kuulee ruotsia.. YGHHH! Se on saanut ihan yllättäviäkin reaktioita.. Tämä ei ole tervettä ja todellakaan en ole yksin.  Minä en ole IKINÄ tarvinnut ruotsinkieltä, vaikka olen sihteeri.  AINA englanninkieli on työssäni riittänyt. Päästötodistuksessani sain kyllä 9 pakkoruotsissa, koska en halunnut saada huonoa keskiarvoa..  Ja saada siitä 9 oli minulle KOVAN TYÖN takana juuri siksi koska inhosin sitä sydänjuuriani myöten.  Kun sitten olin asunut Englannissa 10 vuotta, olin tietenkin unohtanut ruosinkielen.. ja PELKÄSIN että kun tulen Suomeen, en saa sihteerintyötä tuon KIROTUN kielen tähden.. Menin opiskelemaan sitä iltakoulussa ja yllätys,yllätys: ruotsinkieli on Lontoossa yhtä H A R V I N A I N E N kieli kuin suomenkielikin! Ei sen kauemmas tarvitse mennä! Mutta, mutta.. Vastustus sielussani oli pullataikinan tavoin noussut niin sietämättömäksi, että oli ihan pakko lopettaa se..  Ja silti olen sihteerinä pärjännyt täällä kotiSuomessa englannilla niinkuin tietysti myös monessa muussakin maassa.  Siksi toivon, että maamme USKALTAA olla edes senverran itsenäinen, että julistaa maan viralliseksi kakkoskieleksi englannin, koska se on TÄLLÄ HETKELLÄ kaikkein HYÖDYLLISIN kieli. Kieltä ei opi, ellei siitä ole kiinnostunut.  Jos pakotetaan, siitä tulee ELINIKÄINEN VASTUSTUS JA PAHA OLO. Perustuslakia on muutettava.  Kielitaidon kyllä oppii nopeastikin jos TARVITSEE sitä ja on siitä kiinnostunut.  Tästä pakkoruotsista on tullut jo sellainen RASITE että tarvitaan lisää terapeutteja hoitamaan sen aiheuttamat traumat, niinkuin mitä esim. RAISKAUKSET aiheuttavat. Tämä on minun mielipiteeni ja olen kiitollinen että saan sen tässä tuoda ilmi. Kiitos!
J.K. Mikä hävytön röyhkeys tuolta vähemmistöltä VAATIA että KAIKKI OPISKELEVAT ruotsia, eiväthän saamenkielisetkään sitä vaadi! He ovatkin KÄRSIVÄLLISYYDELLÄÄN nousemassa suomalaisten kunnioittamiksi. Siinä on kaksi täysin erilaista asennetta meille tarkkailtavaksi..  "Antaapa ajan kulua, toisen tulla, toisen mennä.."

Vieras
Vieras

#186 Re: pakkoruosi lopetettava

25.10.2010 09:29

Jyrki Seppälä
Vieras

#187 SEIS PUDOTA ASE OCH SAMMA PÅ SVENSKA

12.11.2010 17:17

Hesarin / Iltalehden juttu 12.11.2010 --- 50 nuorta häiriköi Espoossa ja poliisi sai nuhteet, koska kävi poistamassa häiriköt suomeksi. Olisi pitänyt komentaa kahdella kielellä, koska siellä oli jokunen bättre folkin edustaja. Kaikki poliisit nyt koulutukseen SEIS PYSÄHDY STOP STANNA PUDOTA PUUKKO KNIVA VEKS, TULE TÄNNE KOM HIT... Riittäiskö suomenruotsi Det vad kiva lätkämatsi i TV - tyyliin vai pitääkö poliisin puhua oikein kirjakieltä siis riktigt svenska och skånskaa vielä päälle.

Oikeusoppinut Petri Jääskeläinen nuhteli poliisia, kun muutama näsäviisas nuorukainen häiriköi, eivätkä suostuneet puhumaan suomea. Nuoret vaativat palvelua kiusallaan ruotsiksi ja kun eivät saaneet, niin kantelivat poliisista ja niinpä poliisijohto sai pyyhkeitä. USKOMATONTA TOUHUA! --- Poliisiakin saa kyykyttää tällä ruotsin kielellä ja se on nyt Folktingetin ja oikeuskanslerin mukaan ihan luvallista.
Tuomas Kemppainen
Vieras

#188 Ei kieltä pakottamalla opi

01.12.2010 00:32

Mielestäni suomalaisella ihmisellä pitää olla oikeus valita haluaako opiskella jotakin kieltä vai ei.
Jarno Jokinen
Vieras

#189 Hölmöläisten hommaa...

02.12.2010 11:48

Eiköhän ne ruotsinkieliset palvelut pystyttäisi turvaamaan vähän pienemmälläkin panostuksella, siis ilman että jokaisen suomenkielisen pitää pakolla opiskella ruotsia. ei se että jokainen suomenkielinen osaa hieman ruotsia paranna ruotsinkielisten asemaa tässä maassa millään tavalla. ylimitoitettua hölmöläisten hommaa koko touhu. mutta perimmiltään tässähän on politiikasta kysymys ja politiikkaanhan ei järjenkäyttö usein liity kovinkaan merkittävästi.
Vieras

#190 Re: Jälleen yksi ylimielinen ja itsekäs näkökanta

02.12.2010 13:04

#3: Lars Dahl -  

"- Ahvenanmaan käytäntö on varoittava esimerkki; merkittävä osa maakunnan nuorista joutuu muuttamaan ulkomaille (pääasiassa Ruotsiin), koska heillä ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia ilman suuria ylimääräisiä ponnistuksia saada töitä kotimaastaan, Suomesta."

Olipa kommentti Hra Dahlilta!  Onko hän ollenkaan tietoinen, että Ahvenanmaalla opiskellaan vain ruotsia ja

englantia? Suomenkielistä lastentarhaa tai koulua ei sieltä löydy yhtäkään. Mistä pitikään varoittaa?

Miten käy sitten  suomenkielisen nuoren työhön tulo Ahvenanmaalle? Jeps, yhteinen kieli on sitten englanti.

Englanti, joka tulee olemaan myös maailmankielistä se ykkönen, joten voimme samoin jo hylätä täällä

kokonaan pakkoruotsin.  4% vähemmistön tähden ruotsin pakollisuus on täyttä itsekkyyttä ja anarkiaa.                 

 

Pohdiskeleva
Vieras

#191 Kaksikielisyyden syytä etsimässä

02.12.2010 14:17

Itse lähtisin pohtimaan kaksikielisyyttä siitä näkökulmasta, että mikä alunalkujaan on se syy, miksi Suomessa on kaksi virallista kieltä. Ymmärrän toki, että ruotsinkieliset suomalaiset ovat huolissaan peruspalveluidensa saatavuudesta ja haluavat että saavat jatkossakin palvelua. On mielestäni kuitenkin irrationaalista laittaa kaikki Suomen nuoret opiskelemaan tiettyä kieltä, jotta tämä pienehkö kieliryhmä saisi palvelua toisella kielellään.

Lisäksi käsityksieni mukaan tämän hetkisen poliittisen agendan mukaan julkisen sektorin palvelua tulisi karsia, tai mitoittaa uudelleen. Kuinka tämän agendan puitteissa voidaan hyväksyä kaikkien suomalaisten pakottaminen tämän pienen (mutta suuremman kuin suomenkieli!) kielen opiskeluun?


Vieras

#192 Eivätkö tajua?

02.12.2010 14:37

Emme vastusta ruotsinkieltä tai sen
opiskelua! Vastustamme PAKKOruotsia!

Vieras

#193 kielikirjo

02.12.2010 19:46

Meillä täällä Suomessa on kai suomen-, ruotsin-, karjalan-, saamen- ja viittomakieli.
Viimeisimpänä karjalankieli sai vihdoin tämän vuoden alussa statuksensa. On hämmästyttävää ettei vuosikymmenten aikana ole huomioitu evakkokansan äidinkieltä millään muodoin, olihan heitä karjalankieltä puhuvia evakkokansaa Laatokan pohjois- ja itäosasta tulleina n 50000 henkilöä, saati sitten koko evakkokansan reilut 400000 ympäri maata sijoitettua henkilöä. Nämä joutuivat sopeutumaan niin länsisuomalaiseen kuin eteläsuomalaiseen kulttuuriin. Ilmentymisinä oman kielen tai murteen häpeämisenä, että peittämisenä. Vastapainona heille on ollut pakko hyväksyä ruotsinkielen pakkolukeminen, vaikka monelle karjalankieliselle ja -murteeliselle geeniperintönä saatu idän kielen sointi olisi ollut luentevampaa opiskella vaikkapa venäjää. Vieläpä huomioitaessa karjalaisen sukujuuren ja kieliperimän omaavan kansan määrän nykypäivänä, vaikuttaa ruotsinkielisten osuus pienryhmänä maassamme. On siis todella väärin vaatia pienryhmän kielen osaamista kaikilta muilta kieliryhmiltä.
Matti Joutkoski
Vieras

#194 Vapauden valinta - tehokkuutta kieliopiskeluun

03.12.2010 21:48

Resurssit koulumaailmassa kannattaa hyödyntää tehokkaasti niihin aineisiin, joista on eniten hyötyä koululaisille - kielivalinnat mukaanlukien!
Svea
Vieras

#195 Itsenäinen Pohjanmaa

03.12.2010 23:19

Lopettakaa tämä pelleily ja äänestäkää viisumivapaudesta suomen ja venäjän välillä. Samalla me Pohjanmaalla perustetaan oma itsenäinen valtio. Me pärjäämme yksin!

Vieras

#196 Viisumivapaus

04.12.2010 06:46

Viisumivapaus olisi melkoinen piristysruiske itäsuomalaisille ja varsinkin kaakonkulmalle. Tänäkin vuonna on yli miljoona viisumia myönnetty venäläisille.
Käytännössä viisumivapaus merkitsisi melkoista kielenopetusbuumia itäsuomalaisille.
Tämänhetkinen kauppakeskuskielikin on jo Lappeenrannassa ja lähialueilla Venäjä....jatkuva venäjänkielinen puheensorina.
Vastatakseen kysynnän tarpeisiin, tulisi kiinnittää erityistä huomiota ko alueella venäjänkieliseen opetustarjontaan ja näinollen pakkoruotsin aseman poistamiseen.
Tosiasia on ettei itäsuomalaiset omalla alueella tarvitse toiminnassaan ruotsinkieltä.
Pelkästään kaakonkulmalla käy vuosittain venäläisiä moninkertainen määrä suomenruotsalaisten lukumäärään nähden.
Pohjanmaan ruotsalaisillahan on jo oma reservaatti länsirannikolla...eiku rajapuomit esiin....näin ruotsinkielisellä alueella asuvana,pakkoruotsin opetelleena ja virassa käyttävänä, että vapaaehtoisen venäjänkielen hallitsevana ,mutta Laatokan Karjalan evakkosukujuuret omaavana ja itärajan Etelä-Karjalan mökkiläisenä kannatan ko asiaa lämpimästi.
matti yliviuhkola
Vieras

#197 pakkoruotsi

15.12.2010 16:51

Voiko noin pieni vähemmistö määrätä mitä kieltä joku haluaa opiskella.Mihin sitä tarvitaan,sehän on ajan hukkaa onhan koulussa tärkeämpiä asioita mitä opetetaan.
Pettynyt Spammiin!
Vieras

#198 Sähköpostiosoite Pakollinen???

16.12.2010 19:23

En saanut allekirjoittaa adressia, koska: Sähköpostiosoite Pakollinen??? Silloinhan myös ruotsinkieli voi olla pakollinen!!!
Jaakko Laurila
Vieras

#199 Ruotsin opetus toimii tulppana

20.12.2010 08:03

Ruotsin opetus toimii tulppana estäen syventävät opinnot muissa kielissä.

Pakkoruotsilla on tarkoitus jarruttaa suomenkielisten kehittymistä oikeasti hyödyllisissä aineissa.

Pidän pakkoruotsia törkeänä epäoikeudenmukaisuutena suomalaisia kohtaan.
Perttu Saraniva

#200 Re:

29.12.2010 09:51

#9: Jutta Tarkiainen -  

Vai ei tajua, no miksi sitten aloitin 5-luokalla opiskelemaan saksaa monen muun yhteydessä. Osa tajuaa, osa ei, kyseessä on henkilökohtainen kehitystausta. Annetaan ihmisten opiskella mitä kieltä haluavat, ovat sitten varmasti motivoituneita oppimaan hyvin.