Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista


Vieras

#76 Ydinvoimasta,,, vain vanhan hallirtuksen periaate päätös

16.09.2011 18:06


Ydinvoimasta vain vanhan hallituksen periaatepäätös,
joka ei voi sitoa uutta eduskuntaa.
Uraanivoima on alhaisin sekä järjettömin energian tuottamis tapa.
Olkiluoto kolmonen on tullut maksamaan kolme kertaa niin paljon mitä laskelmat osoittivat.
Vieläpä tämä virheitä täynnä oleva laitos voi räjähtää käynnistys vaiheessa.
Tämä edesvastuuton --LAHJOTTU--- Hulluus on saapunut pääte pysäkille,,,ja siihen loppuu Uraanivoimaloiden tie myös ---SEKÄ diktatooristen huijareiden päätökset myös Suomessa.
Nyt eletään jälleen kansanvallan aikaa..Linnaan nämä edesvastuuttomqat alamaailman bisneksen tekijät.
Alfa

#77 Sähköauto ja ydinvoima?

16.09.2011 21:38

Pohdittaessa sähköautojen lisääntymistä kannattaa perehtyä VTT:n asiasta tekemään tutkimukseen. Jos edetään nopean sähköautoistumisen mallin mukaisesti, skenaarion mukaisesti vuonna 2020 näiden autojen lataamiseen kuluisi 0.6 TWh sähköä. Verrattaessa tätä esim. Olkiluoto-3:lle kaavailtuun 12 TWh tuotantoon, ei ydinvoimaa tosiaankaan voi perustella sähköautojen lisääntymisellä. Sähköautojen lataus Suomessa voitaisiin hyvin näppärästi hoitaa tuulivoimalla. EU-tasolla ollaankin jo etenemässä pidemmälle, sähköautot ovat oleellinen osa n.s. älykkäitä sähköverkkoja. Autojen akkujen varauskapasiteetti palvelee sähkön tuotannon ja kulutuksen välisenä varaajana.

http://www.vtt.fi/inf/pdf/workingpapers/2010/W155.pdf

Alfa

#78 Uraanikaivosten ympäristövaikutuksista

17.09.2011 08:52

EU:n alueella ei ole enää yhtään toimivaa uraanikaivosta. Viimeinen suljettiin Tsekin tasavallassa vuosituhannen vaihteessa. Suljettujen kaivosten lista on pitkä, yli 60 kpl. Saksassa, Puolassa, Tsekissä, Sloveniassa, Ranskassa, Ruotsissa...

Uraanikaivosten haitat ympäristölle ovat olleet mittavia jo niiiden käynnin aikana, mutta kaivos saastuttaa edelleen vuosikymmeniä sulkemisen jälkeenkin. Ranskalaisdokumentti valottaa asiaa, suomeksi tekstitettynä. http://www.youtube.com/watch?v=oHvnmcaOnCU
Kiukku

#79

17.09.2011 13:04

Meillä ei ole varaa antaa enää yhdenkään ydinvoimalan enää räjähtää. Tyynimeri, tuo maailman suurin ruoka-aitta saattaa olla jo menetetty ydinvoiman takia, puhumattakaan niistä miljoonista sairastumisista ja syövistä mitä onnettomuudet aina aiheuttaa.

Alfa

#80 Tärkeä asia huomioitavaksi

17.09.2011 14:07

Kun kansanäänestys aikanaan menee toteutukseen, ei meidän kestä tehdä samaa virhettä kuin Ruotsissa. Siellä oli "kyllä" ja "ei" vaihtoehtojen lisäksi kolmas, "ehkä" tai "jossain määrin". Seurauksena äänet hajosivat. Tämän adressin ehdottamat 5 kohtaa näyttäisivät olevan selkeästi "kyllä/ei" vaihtoehtoja, ja sellaisina ne tulee viedä lopulliseen versioon. Muuten tulos jää epäselväksi.

Aiheeseen liittyvä blogikirjoitus selventänee ongelmaa.
http://www.ita-savo.fi/scripts/edoris/edoris.dll?tem=blogi2&blogentryid=908

Vieras

#81 Adressin vaikutuksia

17.09.2011 14:21

Poliittinen koneisto nousi nyt myös mukaan vaatimaan kansanäänestystä. Hyvä näin.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/09/vihreat_haluaa_kansanaanestyksen_ydinvoimasta_2878954.html
Voitto kotiin

#82 Re: Adressin vaikutuksia

17.09.2011 22:42

#81: - Adressin vaikutuksia

Kampanja tehoaa jo alkumetreillä! Mutta lisää nimiä tähän adressiin, levittäkää tietoa kampanjasta. Ja teille jotka todella haluatte äänestää uraanivoiman menneisyyteen: äänestäkää myös lompakollanne, rahan ääntä tottelee suurinkin yhtiö!

http://www.adressit.com/ydinvoimaboikotti


Vieras

#83 Ydinvoima kieltoon sekä yk;n johdolla tutkinta käyntiin

18.09.2011 11:05


Kansalaisten ääntä on kuultava
Naisista n. 80 % vastustaa uraanivoimaa :
Saksaan ei saa enää rakentaa ,Saksa siis luopuu kokonaan Uraanivoimaloista .
tätä Lahjonnalla se katteettomille valheille
perustavaa alanaailman bisnestä Uraanijätetuotantoa Ei saa enää sallia vaan purkutuomiot täytäntöön.
Syöpiä,säteilystä ,verisyöpiä, geeniperimän muutoksia, kuolemia
Kolmenlaisia radioaktiivisia syöpiä levittäviä myrkkyjä korkeiden piippjenkautta
hengitettävään ilmaan.Tuhoaa lopullisesti vähäisen luonnon lohen.
Tuotetusta energiata 64 % menee merien lämmitukseen,,eikö tämä jo ole
täyttä hulluutta,,laskee vielä radioaktiivisia päästöjä mereen.
Saksalainen EO;N pyrkii vain tekemään ala-arvoista bisnestä ,mistään muusta mitään piittaamatta.
jO TUTKITUISSA URAANVOIMALOISSA OMIA TYÖNTEKIJÖITÄ 6000 KPL KUOLI SYÖPIIN.
IHMISET KUOLEVAT ENNENAIKAISESTI HILJAA POIS EIKÄ NÄISTÄ KERROTA MITÄÄN.
Alfa

#84 Siemens vetäytyy ydinbisneksestä

18.09.2011 13:31

Saksalainen teollisuusjätti Siemens vetäytyy kokonaan ydinvoimabisneksestä. Jo maaliskuussa se irrottautui Olkiluoto-3 reaktoria rakentavasta konsortiosta, joten Areva on nyt yksinään tässä projektissa. Siemensin tappiot projektissa nousivat liian suuriksi. Myös alkuvaiheessa ollut Rosatom- yhteistyö pannaan nyt poikki, kertoo Hesarin siteeraama saksalaislehti Der Spiegel.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Siemens+vet%C3%A4ytyy+ydinvoimabisneksest%C3%A4/1135269428781

Artikkelin mukaan Siemens vetäytyy myös ydinvoiman rahoitusmarkkinoilta. Yksittäiset sijoittajat ovat jo pitkään karttaneet ydinvoimaa kuin ruttoa, Wall Street katsoo ydinvoiman riskisijoitukseksi, jonka tuotto tulee vasta vuosikymmenten perästä jos silloinkaan. Olkiluoto-3:n viivästyminen oli tässä sijoittajien pakenemisessa käynnistävä signaali.

https://www.citigroupgeo.com/pdf/SEU27102.pdf

Vieras

#85 Re: Ydinvoimasta,,, vain vanhan hallirtuksen periaate päätös

19.09.2011 08:07

#76: - Ydinvoimasta,,, vain vanhan hallirtuksen periaate päätös 

>Ydinvoimasta vain vanhan hallituksen periaatepäätös,
>joka ei voi sitoa uutta eduskuntaa.

Kyllä se sitoo. Olet erehtynyt.


Vieras

#86 Re:

19.09.2011 08:13

#79: Kiukku -  

 Liioittelet todella rankasti.

Ei ole mitään syytä olettaa Tyynenmeren oleellisesti saatsunee Fukushiman päästöistä. Radioaktiivinen jodi on tuosta onnettomuudesta lähes hajonnut. Cesiumia on jäljellä lähes kaikki tapahtumasta lähtenyt, mutta sen vaikutus Tyynenmeren altaaseen on mitätön.

Mistähän onnettomuudesta olis miljoonia sairastunu? Ei yhdestäkään. Japanissa sairatuneet jävät pikemminkin muutamiin kuin miljooniin.

Siinä olen samaa mieltä kanssasi ettei voimaloita saa päästää räjähtämään. Oletko yhtään ajatellut, että tuollaiset perättömät väitteet tekevät ajamastasi kannasta epäuskottavan?

Alfa

#87 Olkiluodon käynnistyslupa katkolle!

19.09.2011 11:06

Adressin ajoitus näyttäisi osuneen optimiin. Aloitus sattui Fukushiman onnettomuuden puolivuotispäivälle, ja kun se luovutetaan puolen vuoden kuluttua, ollaan maaliskuun 11 päivän tienoilla. Siis Fukushiman onnettomuuden alkamisesta tulee täyteen vuosi. Tepco on luvannut, että voimala olisi silloin "cold shutdown"- tilassa, mutta jää nähtäväksi. Määritelmän mukaan tuossa tilanteessa säätösauvat ovat kokonaan polttoaineen sisällä eikä ketjureakto ole käynnissä (shutdown), lisäksi veden lämpötilan pitäisi olla alle 95 astetta ja astiassa normaali-ilmanpaine, jotta vesi ei kiehu. Polttoaineen pitäisi lisäksi olla kokonaan veden peitossa. Aika mahdoton tehtävä, koska jo toukokuuss Tepco ilmoitti, että polttoaine on kokonaan sulanut paineastian pohjalle, säätösauvojen ulottumattomiin.

Jotta ydinvoiman lisärakentamisesta päästäisiin eroon kertaheitolla myös Suomessa, pitäisi nyt saada Olkiluodon kolmosreaktorin käynnistyslupa estettyä. Niin kauan kuin laitosta ei ole saatettu kriittiseen tilaan, se ei ehdi saastua. Purkutyö helpottuu ja jäte voidaan toimittaa normaalin rakennusjätteen tapaan kaatopaikalle.

Vieras

#88 Re: Olkiluodon käynnistyslupa katkolle!

19.09.2011 11:22

#87: Alfa - Olkiluodon käynnistyslupa katkolle! 

Onneksi elämme oikeusvaltiossa ja toivomasi skenaario ei toteudu.

 


Vieras

#89 Re:

19.09.2011 14:56

#79: Kiukku -  

 Jos kiukkusi vain sallii tietosaton kohottamista, perehdypä tähän.

http://www.world-nuclear.org/uploadedFiles/org/WNA_Personal_Perspectives/jaworowski_chernobyl.pdf


Vieras

#90 Re: Sähköauto ja ydinvoima?

19.09.2011 15:22

#77: Alfa - Sähköauto ja ydinvoima? 

>Sähköautojen lataus Suomessa voitaisiin hyvin näppärästi hoitaa tuulivoimalla. EU-tasolla ollaankin jo etenemässä >pidemmälle, sähköautot ovat oleellinen osa n.s. älykkäitä sähköverkkoja.

Tuulivoimahan se onkin näppärä ja helposti rakennettava lisäenergianlähde. Tuulivoimalan vuotuinen energiantuotanto on tyypillisesti n 20% nimellistehosta. 80% ajasta voimala seisoo toimettomana liiaan heikon tai kovan tuulen vuoksi. Pääomakustannukset ovat valtavia. Ja lopulta tarvitaan se maakaasuvoimala niita ajankohtia varten, kun kaikki voimalat seisovat. Ei ihme, että laitevalmistajat keikkuvat konkurssin partaalla.

Missään maailmassa ei ole laajassa mittakaavassa olevaa älykästä sähköverkkoa. Hieno asia se voisi olla sinänsä, toki tulisi hirvittävän  kalliiksi. Sopisi hyvin tasaamaan kulutushuippuja kunhan itse energia tuotetaan järkevästi ydinvoimalla.

Alfa

#91 Kansanäänestyksen kannattajajoukko laajenee

19.09.2011 15:57

Keskustan nuorisojohtajat vaativat nyt myös kansanäänestystä ydinvoimasta. Toivottakaamme hankettamme kannattavat järjestöt mukaan tukijoukkoihimme. Kaino pyyntö on, että osallistuisivat myös nimien keruuseen ja mainostaisivat adressia sivuillaan.

http://www.alli.fi/sitenews/view/-/nid/1283/ngid/31
Alfa

#92 Vielä sähköautoista

19.09.2011 16:02

Tuulivoimaan liittyy virheinformaatiota, liekö tahallisesti levitettyä. Jämerää tietoa argumentoinnin tueksi voi hakea esimerkiksi VTT:n keräämistä tuulivoiman tuotantotilastoista. Ne kertovat selkeästi, että tuulivoiman tuotanto on parhaimmillaan talvella, jolloin käyttökertoimet ovat luokkaa 40-50%, kesällä tuotanto luonnollisesti laskee kun ilmakehän matalapainetoiminta on vähäisempää. Kesä-elokuun käyttökertoimet putoavat jopa 20%:iin.

Sähköautojen lataukseen tarvittava energia, 0.6 TWh, olisi siis 5% Olkiluoto-3:n tuotannosta. Sillä ei voi ydinvoimalaa perustella.

Vieras

#93 Re: Vielä sähköautoista

19.09.2011 17:10

#92: Alfa - Vielä sähköautoista 

Kommentti perusteli älykästä verkkoa ydinvoimalla, eikä toisinpäin. Ei myöskään puhuttu sähköautosta.

Tuo älykäs verkko kaivetaan aina esiin tuulivoiman teknisen mielekkyyden perusteluna. Mikäli väitteesi sen pienestä kapasiteetista pitää paikkaansa, sen merkitys tuulivoiman puskurina on samaan tapaan vähäinen. Oleellista on, että sellainen on lähinnä kallista hypeä. 

Tuulivoiman käyttöasteista on erilaista tilastotietoa eri maista. VTT:n luvut tuntuvat korkeilta, ehkäpä Suomessa on toistaiseksi rakennettu hyville paikoille.


Vieras

#94

19.09.2011 18:57

Tämän pitäisi kuulua ihmisoikeusiin. Asian tärkeys on tänäpäivänä yhtä tärkeä kuin orjuuden poisto aikanaan.

Vieras

#95 Re:

20.09.2011 09:32

#94: -  

 Minkä asian? Ihmisoikeuksien julistus on mielestäni nykyisellään kattava ja takaa ilmaisun ja mieleipiteen vapauden.

Vastaavasti oikeuskäytännöt mahdollistavat laillisen liiketoiminnan harjoittamisen. Ydinvoima on Suomessa laillista liiketoimintaa. Haluatko rajoittaa toisten oikeuksia omien mielipiteidesi perusteella?


Vieras

#96 Tuulivoiman käyttöasteesta.

20.09.2011 10:21

#92: Alfa - Vielä sähköautoista 

 

VTT:n julkaisu 'Tuulivoiman tuotantotilastot. Vuosiraportti 2010' ilmoittaa seuraavaa tiivistelmässään

"Vuonna 2010 Suomen sähköverkkoon syötettiin 294 GWh tuulivoimalla tuotettua sähköä.
... [Suomen] tuulivoimakapasiteetti oli 197 MW vuoden 2010 lopussa. Uutta kapasiteettia rakennettiin 52,3 MW
 ja 1,6 MW poistettiin käytöstä."

Koska en tiedä uuden tai poistuneen kapasiteetin verkkoon tulo- tai lähtöpäivämääriä, oletan niiden tapahtuneen vuoden puolivälissä. Näin keskimääräinen kapasiteetti olisi noin 172 MW.
Vuodessa on 8736 tuntia. Täydellä tehollaan toimiessaan teoreettinen maksimi on
noin 1500 GWh, mistä toteutunut tuotanto on 294 GWh.

Toteutunut tuotanto on maksimista n 20%.

Lisäksi VTT:n raportti toteaa
"Koko vuoden toiminnassa olleiden laitosten keskimääräinen huipunkäyttöaika oli noin
1 650 h/a"

1650 h on vuoden tunneista noin 19%.

Näin ollen voin todeta alkuperäisen väitteen pitävän paikkansa eli tuulivoiman tuotanto on n 20% maksimikapasiteetista.

VTT toteaa vuoden 2010 olleen vähätuulisempi kuin vertailujakso, mikä alentaa lukuja muutaman prosenttiyksikön.

Tulevaisuuden laitoksilta odotetaan korkeampaa käyntiaikaa. Niille tulee myös enemmän hintaa, kuten tulee älykkäälle sähköverkollekin. Lisäksi kapasiteetille täysin tyyniä päiviä varten, joita esiintyy.

VTT:n raportti:

http://www.vtt.fi/inf/pdf/workingpapers/2011/W178.pdf


Vieras

#97 Re: Ydinvoima kieltoon sekä yk;n johdolla tutkinta käyntiin

20.09.2011 12:20

#83: - Ydinvoima kieltoon sekä yk;n johdolla tutkinta käyntiin 

> jO TUTKITUISSA URAANVOIMALOISSA OMIA TYÖNTEKIJÖITÄ 6000 KPL KUOLI SYÖPIIN.
> IHMISET KUOLEVAT ENNENAIKAISESTI HILJAA POIS EIKÄ NÄISTÄ KERROTA MITÄÄN.

 

Huutaen asia menee varmasti perille :(

Sanopa lähde tälle tiedolle. Mikä olisi ollut referenssiväestön syöpäkuolleisuus?

Olisiko se ollut paljonkin yli 6000? Eli kuinka paljon alhaisempi syöpäkuolleisuus voimalaitostyöntekijöillä on normiväestöön nähden?

Ihmiset kuolevat. Osa hiljaa, osa ei.

 

Alfa

#98 Ydinvoima ei ole päästötöntä.

20.09.2011 15:57

Tutkija sohaisi ampiaispesää kesällä 2010, kun keräsi yhteen STUK:n ja muutamien muiden tutkimuslaitosten raporteista tiedot suomalaisten ydinvoimaloiden ympäristöönsä päästämistä radioaktiivisista aineista. Tämän tutkimuksen kohteena oli myytti ydinvoiman päästöttömyydestä, myytin kumoaminen onnistuikin varsin hyvin. STUK kiirehti heti tuomitsemaan moisen toiminnan.

Saksalaisen KiKK- tutkimuksen tuloksena näkyi selkeä piikki lasten leukemiatapausten noususta ydinvoimaloiden ympäristössä. Nykyisin onkin käynnissa useita tutkimuksia, joilla pyritään selvittämään syy-yhteys. Erityisesti englannissa tutkimusta on tehty mm. Tritiumin vaikutuksesta. Tritium on ydinvoimaloissa syntyvä, vedyn radioaktiivinen isotooppi, jonka puoliintumisaika on vain reilut 12 vuotta. On tutkittu hypoteesia, jossa tritium kulkeutuu elimistöön veden mukana (kemiallisesti tritium käyttäytyy kuin mikä tahansa vetyatomi), siksi tritiumin saastuttamaa vettä ei voi erottaa muusta vedestä. Hajotessaan tritium luovuttaa elektronin (beta-säteily), joka on niin heikkoa, että sen sanotaan pystyvän tuhoamaan vain solun DNA:n, jos joutuu solun sisään. Tutkimuksen loppupäätelmä oli, että tritiumin radiobiologinen vaikutus oli varsin merkittävät.

Tritiumia pakenee ydinreaktoreista normaalin käytön yhteydessä aina jonkin verran, sekä ilmaan että lauhdeveteen. Polttoaineen vaihdon yhteydessä tritium-päästöt ovat merkittäviä, KiKK- tutkimuksessa näkyi myös selkeä ajallinen yhteys voimaloiden polttoaineen vaihtoseisokkeihin.

http://www.cerrie.org/pdfs/cerrie_report_e-book.pdf

Vieras

#99 Aika Palata Kansanvaltaan

20.09.2011 20:09

Emme elä Pohjois Koreassa ,jossa yksi diktaattori päättää kaiken !
Viimme vaalit osoittivat selvästi,,Mitä kansan vallan halveksinnasta seuraa.
Kuten tiedämme naisista n. 80 % vastustaa Uraanivoimaa !
Tämä TARKOITTAA KANSAN VALLAN MAASSA,,,,Että Uraanivoimalat--- POIS KÄYTÖSTÄ ,,,Välittömästi!
Saksa näyttää tietä ,,Siellä rakennetaan tuulivoimaa--- yhden ydinvoimalan verran vuodessa.
Saksa näyttää Tietä ---kuinka--- uraanivoimalat-- suljetaan.
Suomen Energian tarve on Saksaan verraten kuin hyttysen kakka itämeressä !
Ajakaamme Uraanivoimalat Konkurssiin,,,siten että emme kukaan osta enää Uraanilla tuotettua sähköä !
Myös tiedämme tämän että Ydinvoimalan ainoat--- Perusteet---Ovat--Lahjonta--sekä...Valheet !