Pelastakaa Fazerin lakupoika

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastakaa Fazerin lakupoika.

virpi pennanen
vantaa

#51

21.01.2007 14:14

Tajuaako kukaan, että fazerin lakupötköissä oleva "Lakupekka" on täysin fiktiivinen hahmo. Eikä ihminen. Saatikka sitten neekeripoika. Lakupekka on siis yhtälailla Viivin ja Wagnerin kanssa oleva mielikuvituksen luomus suomen graafisen suunnittelun historiassa. HALOO!
Emilia Annala
Vantaa

#52

21.01.2007 17:50

En oo ikin ajatellu Lakupoikaa minkää rotuseks :O
Tyyli ku se on sen lakun mainos, nii oon ajatellu et se on vaa naama joka on lakusta tehty :O
En ymmärrä mikä ongelma ihmisil on.
Kuka on kysyny maahanmuuttajilta jos se on niiden mielest rasistista ? :O
Harri Aalto
Helsinki

#53

21.01.2007 17:59

Onhan se Suomi vapaa maa ku ei saa ees tummaihoisen logoa pitää paketissa.. kohta ei varmaa saa ees enää tummaihoista päin kattoo ettei oo rasismii
Harri Aalto
Helsinki

#54

21.01.2007 18:00

Ja eiköhä tätä menoa yhestä ja toisestaki tuu rasisteja tälläsen toiminnan takia

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.01.2007 23:35


Uuno Ylönen
Espoo

#56

22.01.2007 21:26

eikö maailmassa nyt muita järkevämpi epäkohtia löydy älytän haloo ja järjetöntä vaatia muttamaan vanhaa tuote imagoa silläkin rahalla voi tukea niitä jotka oikeesti kärsii.
Henrik Saarimäki
Keuruu

#57

24.01.2007 12:44

Samaa lakua se on vaikka erillaisessa paketissa.

Toisaalta kaikkien eri logojen ja merkkien kieltämisessä tuntuu kohta järki karkaavan käsistä, kohta kielletään numero 6 koska se on osa pedonlukua.
Paulster stedlarsdos
helsinki

#58

24.01.2007 14:14

Äänestää täysi-ikäiset perussuomalaisia niin ei tarvi enään olla EU:ssa
Se on ihan pellee, et noi samat vanhanaikaiset päättäjät sotkee meidän asioita.

ÄÄNI perussuomalaisille.
Laura Heinonen
Pori

#59

24.01.2007 16:47

Aivan samaa mieltä kaikkien edellisten kanssa. (paitsi nuo engl. kieliset viesitit, en osannut suomentaa päässäni..)

Lakutytön vastustaminen on lapsellista, rasismia on se, ettei tummaihoisen kuvaa saa pitää lakupatukan paperissa.. Itse satuin ostamaan kyséisen patukan pari päivää sitten, en edes ajattele sitä logoa. Luonnollisesti se on mustaihoinen henkilö, koska lakritsikin on mustaan. Tai no, hei tehdäänpä näin:
Laitetaan siihen Elovenaan Fazerin lakutytön kuva, ja Fazerin lakuun puolestan se Elovena likka. Ja kaikki ovat tyytyväisiä...? Epäilisin asiaa. Kukaan ei olisi tyytyväinen, nyt intettäisiin taas rasismia. Lapsellista muutenkin tuon lakujuttu.

Ajalla, joka käytetään FAZARIN KARKKIPAPERIN murehtimiseen, voitasiin tehdö jotain tähdellisempää ja hyödyllisempää.
jukka puputti
lahti

#60

24.01.2007 19:00

jos lakupoika on liian rasistinen mustan värinsä takia niin miksi suojatiekylttejä ei poisteta koska niissä on musta mies -.-
lotta koski
helsinki

#61

24.01.2007 22:26

ihan sairasta koko homma,
kohta suomalaisilta kielletään mustien vaatteiden käyttö ja mustat hiukset pitää värjätä vaaleiksi?
esim. täällä piti vaihtaa puiston nimeksi "Mustankiven puisto" kun nimi oli "Mustanpekan puisto", eikä todellakaan rasistisessa mielessä.
kohta pitää mustanpörssinkin pitää vaihtaa nimeä valkoiseenpörssiin?
lakupoika -logo on hieno eikä sitä pidä poistaa! jotain rajaa
Tuomas Marjala
Sinettä

#62

28.01.2007 16:03

Jos Lakupekan kuva on muka rasistinen,niin ajatellaanpa vaikka kallen mätitahnaa. Siinä on valkoihoisen pojan kuva.Ihme että kukaan ei ole haastanut oikeuteen valkoihoisten syrjinnästä/rasismista.
Kyllä pitää nyt aikuisten ihmisten tajuta että Lakupekka on musta siksi,koska lakritsikin on mustaa.
On niitä maailmassa isompiaki murheita kuin 1cm x 1cm kokoinen laksitsista tehdyn pojan kuva karkki paperissa.
Voi Herran jestas
Samuli S.
Turku

#63

28.01.2007 19:29

Äkkiä Kalle-mätitahnatuubit veks kaupasta, koska siinähän on valkoinen poika, selvä stereotyyppinen kuva ruåtsalaisesta! Eli mikä logiikka olisi, jos lakupoika olisi valkoinen? Miksei kukaan valita, että appelsiini-Tripin kyljessä on oranssi maskotti? Ei lakupojassa ole mitään rasistista. Se on koristanut lakukäärettä iät ajat, kyllä täällä maahanmuuttajia on ollut jo kymmeniä vuosia, eikä ketään ole häirinnyt.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

30.01.2007 20:28


Terhi Väänänen
Riihimäki

#65

02.02.2007 14:26

Nykyään missään ei saisi olla mitään ulkomaalaisiin tai muihin kansallisuuksiin viittavaa. Suklaa herkku-Neekerinpusun nimi ja kuva muutettiin ja nyt ollaan tappelemassa siitä saako lakujen papereissa olla mustan ihmisen kuva. Eikös sekin ole aivan samanlainen ihminen kuin muutkin? Ainakin minun mielestäni. Mustalla íhmisellä lakujen käärepapereissa on selvät kasvon muodot ja paljon selviä yksityiskohtia, mutta niinhän meissä kaikissa on.

Kerran se on rasistista, että musta ihminen on painettuna paperille ja sillä mainostetaan jotakin, niin eikö seki ole rasistista että myös eloveenatyttö on tuotteen pakkauksessa? Hänelläkin on selvät piirteet, jotka kuuluvat suomalaisen naisen piirteisiin. Jos kaikki ulkomaalaisten ja muiden kulttuurien näköiset asiat pitää poistaa näkyviltä niin sitten varmaan kaikki mikä liittyy millään tapaa suomalaisiinkiin pitää poistaa näkyviltä.

Mikä on rasismia, ellei se, että mitään niin sanotusti erilaista ei saa näkyä. Vain suomalaisia Eloveenatyttöjä. Pitäisikö kaikkien olla vaaleahiuksisia ja sinisilmäisiä? Kaikkien pitäisi olla tasa-arvoisia, kuin myös erilaisten ihmisten! Ja tasa-arvoa ei auta se, että esillä saa olla vain jos se on täysin sen maan ja kulttuurin näköistä jossa ollaan.
Ida Männistö
Aura

#66

03.02.2007 12:43

Hmph, jos jonkun mielestä lakupoika on jotenkin järkevän näköinen, niin ei siinä sitten mitään. Se ruokkii ennakkoluuloja. Kuvan lakupoika / tyttö on aivan tyhjäpään näköinen. Mustathan ovat niin tyhmän näköisiä, kaikki saman näköisiä punahuulisia... Aivan typerää että täällä porukka on ihan että ei se niitä ole ennenkään haitannut, mistä te sen tiedätte? vai oletteko itse mustia... http://bp0.blogger.com/_Lj1dJJx_1lI/Rao0ZMFwX3I/AAAAAAAAAAM/UXYZas1gwj8/s320/valkonaama.jpg

Siinä teille maitonaama patukka... Samanlaisia ennakkoluuloja kun pistetään kasaan valkoisesta miehestä niin eihän tuo ketään häiritsisi? keltatukkainen, valkonaamainen, sinisilmäinen, LÄSKI... Siinähän se perussuomalainen on, eikä mikään ihanne eloveena tyttö... Aivan älytöntä muutenkin sekoittaa tähän jotain eloveenaa ja kallen mätitahnaa koska nehän edustavat ihanne suomalaista (siis joidenkin mielestä).
Eleonoora Kiukas
Helsinki

#67

03.02.2007 22:48

Naurettavaa.
Luuleeko joku tosiaankin, että tuo loukkaa jotakuta.
Valituksen näistä lakupojista, sekä "Neekerinpusuista", eli nykyisin suklaapusut (tjsp.) on tehnyt luultavasti Suomalainen, joka pelkää maiden ja kansallisuuksien joutuvan erimielisyyksiin lakritsipatukan takia.
Tummaihoiset ihmiset kuuluvat jo normaaliin katukuvaan Suomessakin, miksei yhtä lakupatukkaa voida hyväksyä? Ennemminkin rasistista lakupatukkaa kohtaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.02.2007 16:07


kalle määttä
haapavesi

#69

06.02.2007 19:41

laku pekassa ei oo mitään rasistista.jos on niin on sitten kallen mätitahnassakin
Ensi Härkönen
Espoo

#70

09.02.2007 11:41

Pahalla tiellä ollaan.

Koska joku keksii, että Suomen lipun siniristi on loukkaava ja lippu uusittava. Sehän kuvaa kristinuskoa, sama kaikissa Pohjoismaissa.

Olisiko puhtaan valkoinen lippu sopiva Suomen lipuksi? Ei!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.02.2007 23:19


Sini Seppälä
Nokia

#72

11.02.2007 13:47

Tämä menee nyt ihan naurettavuuksiin. Siis eihän hyvänen aika yksi piirroskuva jonkun lakupötkön kyjessä ole mitään rasismia! Sehän on LAKRITSISTA TEHTY POIKA! Ja lakritsi on mustaa, eikö? Voi HYVÄÄ PÄIVÄÄ.... Kohta ei varmaan saa kaupassa myydä enää edes limppua. Sehän on TUMMAA leipää.
ahti välimäki
kokkola

#73

11.02.2007 18:26

mustat hieromasauvat on myös heti poistettava suomen maasta,ennen kuin joku käyttäjä loukkaantuu!
Henkka S
Hyvinkää

#74

15.02.2007 11:56

en näe mitään rasistista siinä että lakritsipatukan kääreessä on neekerin kuva. rasismi on rotusyrjintää eikä kuva mielestäni millään tavalla syrji tummaihoisia, aluksi neekerin suukkojen nimi muutettiin suukoiksi ja nyt tämä. minusta tällaiset säännökset ovat rasismia enemmän kuin kuva kääreessä koska henkilö joka haluaa poistaa sanan neekeri tai tummaihoisen kuvan karkkipaperista, ajattelee itsekkin että niissä on jotain pahaa. ja miksi esimerkiksi elovena kaurahiutaleissa voi olla valkoihoisen naisen kuva eikä kukaan edes huomioi sitä, kyllähän hänetkin täytyy poistaa elovena tuotteiden kannesta jos tummaihoisen henkilön kuva täytyy poistaa karkkipaperista.

niin kun jo sanoin, rasismi on rotusyrjintää, eli valkoihoisen henkilön kuva on aivan yhtä rasistista kuin tummaihoisen henkilön,eli onko tosiaan tarpeellista poistaa elintarvike tuotteista kaikki mikä viittaa tummaihoisiin henkilöihin, minusta juuri se on rasismia jos heidät kielletään.
Jussi Kauppinen
Joensuu

#75

19.02.2007 14:44

Lidlin King Lee tuotteissa on kiinalaisen ukon karikatyyri. Miun mielestä se sopii niihin, ihan samalla tavalla, kuin neekerit neekerin suukko -pakettiin. Tosin ne on nykyään Brunbergin suukkoja, eli ilmeisesti neekereitä sanotaan nykyään Brunbergeiksi, mikä viitannee heidän ruskeahkoon ihoonsa.