Pelastakaa Fazerin lakupoika

Tämän adressin tarkoitus on antaa viranomaisille ja Fazerille selvä viesti siitä, että me seisomme 100% lakupojan takana.

Ensin meiltä vietiin painostuksen alla Neekerinsuukot ja nyt vielä tämäkin. Pitää paikkansa, että maailma muuttuu mutta historia on historiaa ja asiat pitää panna oikeaan yhteyteen.

Tämä adressi tullaan lähettämään Fazerille, kuluttajaviranomaisille sekä europarlamentaarikko Claude Moraessille sekä rotuaktivistin Marc Wadsworthille.


Taustatietona kerrottakoon, että mm. Ilta-Sanomat on uutisoinut seuraavaa:

"Makeistehdas Fazer on joutunut jälleen rasismisyytteiden kohteeksi. Kyseessä on lakritsipusseissa oleva perinteinen logo, joka esittää hörökorvaista, töröhuulista mustaa poikaa.

Brittiläinen työväenpuolueen europarlamentaarikko Claude Moraes aikoo esittää kysymyksen EU:n komissiolle ja ministerineuvostolle hahmon soveliaisuudesta.

- Kuvat ovat pöyristyttäviä, eikä niitä voisi koskaan julkaista esimerkiksi Britanniassa. Suomessakin alkaa olla runsaasti maahanmuuttajia, joten päättäjien pitäisi ymmärtää, että tällaiset mainoslogot loukkaavat vierasmaalaisia, Intiasta tavoitettu Moraes toteaa IS:lle.

Hän aikoo jättää kysymyksen ennen vuodenvaihdetta, jolloin Suomi luopuu EU:n puheenjohtajuudesta.

- Suomen pitäisi lopulta ymmärtää, että se on EU:ssa. Maailma muuttuu, eivätkä tällaiset loukkaavat kuvat kuulu enää 2000-luvulle.

Myös Suomen kuluttajavirasto tutkii parhaillaan brittiläisen rotuaktivistin Marc Wadsworthin valitusta lakritsihahmosta.

- Neuvottelemme asiasta parhaillaan Fazerin kanssa. Asiasta ei ole vielä tehty mitään päätöksiä, kuluttajaviraston tiedottaja Laura Salmi sanoo.

Myös Lontoon suomalainen kirkko poisti lakritsin valikoimistaan viime kuussa valitusten takia." - Ilta-Sanomat: 7.12.2006 07:02