Joensuun Perhos-Botania säilytettävä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Joensuun Perhos-Botania säilytettävä!.


Vieras

#151

05.01.2012 20:27

Myös kasvitiede on sivistystä, valtion pitäisi ehdottomasti tukea, jollei peräti kustantaa kokonaan tällainen toiminta.
Koulut voisivat tehdä retkiä puutarhoille, ettei joudu lukemaan kirjoista (tietokoneilta), sukupuuttoon kuolleista kasveista.
Ei urheiu, ooppera, teatteri, musiikk ym.ym.. ole sen kannattajien tuen varassa.

Vieras

#152

07.01.2012 20:43

Ihana paikka! Ehdottomasti Joensuussa täytyy pitää tällainen kaunis eksoottinen nähtävyys!

Vieras

#153

07.01.2012 23:59

Perhos-Botania on ehdottomasti säilytettävä meille nykyisille ja tuleville sukupolville. Olemmehan mekin osa luontoa!

Vieras

#154

14.01.2012 11:11

Kyllä on syntymäkaupunkiini iskenyt kova köyhyys,kun
Perhos-Botanialle ei löydy kaupungin rahoitusosuutta.
Pentti Alanko, hortonomi

#155 Botanian puolesta ja järkeä päätöksiin...

24.01.2012 09:44

Nykyäänhän päättäjät arvostavat vain suuria projekteja, eivätkä ymmärrä että kaikki on joskus ollut pientä. Rahaa näyttää löytyvän "kukkenmainin" tapaisiin projekteihin - kuten täällä Helsingissä -, mutta ne pienet asiat helposti hylätään - onpa täällä joku ehdottanut nähtävästi aivan vakavissaan (!?) jopa rautatien rakentamista meren alitse Tallinnaan!!! Helsingissäkin on leikattu puistomäärärahoja, vaikka niiden määrä koko kaupungin budjetissa on aivan mitättömän pieni. Vaikka Botania ei ole sellainen yksikkö, jossa valmistuisi suuri määrä tutkintojen suorittajia, on se kuitenkin tärkeä vaikutteiden antaja luonnosta. Unohdetaan helposti, että kuinka tärkeätä on tällainen Botanian tapainen kohde on myös niille kaikkein pienimmille, jotka imevät itseensä vaikutteita ympäristöstä ihan sylivauvasta lähtien. Nämä vaikutteet voivat myöhemmin olla ratkaisevia opiskelu- ja uravalinnassa ja saattavat johtaa jopa byrokraattien yli kaiken muun arvostamiin tohtoritutkintoihinkin.Toivon että järki voittaisi siellä Joensuussa ja Botania saisi jatkaa!

Vieras

#156

27.01.2012 11:06

Joensuun kasvitieteellisen puutarhan säilyttäminen ja kehittäminen on arvokkaan sivistysperinnön vaalimista. Ajatellaanpa vaikka Helsingin yliopiston kasvitieteellistä puutarhaa. Kun se aikoinaan perustettiin, niin olisihan ollut täysin älytöntä mennä sulkemaan se muutaman vuosikymmenen päästä. Puutarha on olennainen yliopiston elementti ja se kanta pätee yhtä hyvin Helsingissä ja Joensuussa.

Haluan huomauttaa, että nimen omaan kasvitieteellisen puutarhan säilyttäminen on tässä yhteydessä keskeinen näkökulma. Perhoset ja papukaijat ovat vähemmän tärkeää ja niistä voidaan luopuakin, jos jossain kohdassa halutaan säästöjä tehdä. Itse puutarhan lakkauttaminen ja hävittäminen olisi kulttuurivandalismia.

Monenmoisten julkilausumattomien intrigien mahdolliseen olemassaoloon tässä raadollisessa maailmassa tietoisena epäilijänä rohkenen kysyä:
- Jos Joensuun kasvitieteellinen puutarha hävitettäisiin, niin putkahtaisiko sen jälkeen muutaman vuoden päästä uuden kasvitieteellisen puutarhan perustamisen tarpeellisuus esityslistoille johonkin toiseen itäsuomalaiseen yliopistokaupunkiin, jossa yhteydessä rahoituskin järjestyisi käden käänteessä?
No money, no honey, no funny

#157 Re:

28.01.2012 16:13

#156: -

Mulla on tällainen ehkäpä hieman poikkeuksellinen, mutta ehdottomasti positiivinen näkökanta Perhos-Botaniaan. Muutaman kerran siellä käyneenä mieleeni on jäänyt tietenkin Juuso ja puutarhan eri ilmastovyöhykkeet. Ihmiselle, jolla ei ole varaa matkustaa kaukomaihin, toimii tämä em. puutarha pikalomakohteena. Voi aistia, sulkea silmänsä ja kuvitella ikään kuin olevansa lomalla vaikkapa trooppisella vyöhykkeellä. Eikä maksa paljon!

Jaakko Kullberg

#158 Museokokoelmista ja kasvitieteellisistä puutarhoista

30.01.2012 13:08

#1: -

Museokokoelmat ja kasvitieteelliset puutarhat ovat luonnontieteellisen opetuksen ja tutkimuksen kulmakiviä, joiden pitäisi kestää aikaa, rahan ja sivistyksen puutetta sekä näköalattomuutta vastaan. Niiden toimintaan kuuluu itse kokoelmien säilyttämisen ohella lajintuntemustiedon levittäminen niin opiskelijoille, korvaamattomille harrastajapiireille kuin ympäröivien alueiden asukkaille aikana jolloin lajintuntemuksen merkitystä korostetaan yhä enemmän ja huoli maailman eliöstöstä ja sen monimuiotoisuudesta on suurempi kuin koskaan. Tällainen infran ja kulttuurin tuhoaminen vie omaa yliopiston omaa historiallista ja käytännön pääomaa sekä vähentää potentiaalisten lisärahoittajien kiinnostusta vääjäämättä. Lähinnä tulisi miettiä, miten kokoelmia ja puutarhoja voisi kehittää paremmin opetuksellisia ja tieteellisiä näkökohtia silmälläpitäen.
Tieteelliset kokoelmat ja puutarhat ovat myös tärkeitä kiinnittäen yliopistoja yhteiskuntaan tarjoamalla työpaikkoja muillekin kuin vain tieteelliselle henkilökunnalle ja ulkoistetuille huolto- ja siivousfirmoille. Kustannusten karsiminen on helppoa vetoamalla tutkimuksen ensisijaiseen tärkeyteen, mutta jos yliopisto tai laitokset itse eivät tajua arvostaa toimintansa yleissivistyksellistä arvoa ja luonnontieteellisen perustutkimuksen kulmakiviä, on turha odottaa sitä muilta. Se, että säästää muutaman työpaikan lakkauttamalla museon tai puutarhan ns. tutkimuksen hyväksi, karsii juuri sitä pääomaa, jolla muita yliopiston ulkopuolisia tahoja voidaan vakuuttaa oman toiminnan laajakatseisuudesta - pikku piltistä pitäen. Seuraavalla rahoituksenarviointikierrokselta otetaan taas rahat pois vähentämällä lopuista tutkijoista ja helposti - tutkijamäärät ovat numeroita ja huoneet neliöitä. Jos ilkeän poliitikon silmin katsoo yliopistoa niin miksei se voisi olla tekninen infra, jonne tutkijat otetaan tutkimaan oman rahoituksensa turvin ja toimistossa sekä kokoelmissa käynnistä tulee "bench fee" hommaa - siis maksullista ulkoistetuille tutkijoille. Opettajat valitaan sitten puhtaasti opetuskapasiteetin ja siivoojat ja muu henkilökunta hinnan perusteella. Varsinaiset tutkijat voivat kilpailla apurahoista kotoaan käsin. Tämä on tietty taas asioiden yksinkertaistamista, koska silloin ei kyse ole yliopistosta ja sivistyksen kehdosta...
Yhtälailla toivoisin, että myös kaupungit ja alueiden taloudelliset toimijat ymmärtäisivät yliopiston ja sen eri osien historiallisen, kulttuurisen ja sivistyksellisen merkityksen kaupungin profiilille uskottavana toimijana, jos yliopistoilla itsellään ei tätä ymmärrystä riitä.
Scully

#159 Re:

31.01.2012 15:16

#156: - - Jos Joensuun kasvitieteellinen puutarha hävitettäisiin, niin putkahtaisiko sen jälkeen muutaman vuoden päästä uuden kasvitieteellisen puutarhan perustamisen tarpeellisuus esityslistoille johonkin toiseen itäsuomalaiseen yliopistokaupunkiin, jossa yhteydessä rahoituskin järjestyisi käden käänteessä?

Tuskin. Kuopion yliopistosta lakkautettiin kasvitieteellinen  puutarha jo n. 20 vuotta sitten ja nyt lakkeutetaan tutkimuspuutarhakin. Joensuu-vastaista salaliittoa ei varmasti olla suunnittelemassa eikä Kuopioon (= "jokin toinen itäsuomalainen yliopistokaupunki") varmasti perusteta uutta kasvitieteellistä puutarhaa.


Vieras

#160

01.02.2012 20:17

Ehdottomasti säilytettävä osana erittäin merkittävää luonnontieteellistä kokonaisuutta.

Vieras

#161 Re: Botanian puolesta ja järkeä päätöksiin...

01.02.2012 20:20

#155: Pentti Alanko, hortonomi - Botanian puolesta ja järkeä päätöksiin...

Pentti Alanko: Perhos-Botania on osa erittäin suurta projektia. Arboretumin pelkkä istutusohjelma ulottuu 2100-luvulle.


Vieras

#162

17.02.2012 12:50

Ihmiset tarvitsevat kesää talven - vaikka sekin ihana - keskelle.

Vieras

#163

20.02.2012 17:35

Joensuun Perhos-Botania säilytettävä! Meillä on hieno vierailukohde, jota voimme ja haluamme näyttää vie- raillemme. Sinne pitäisi vielä perustaa akvaario, jossa olisi Pohjois-Karjalaisia kaloja.

Vieras

#164

20.02.2012 21:59

Näin ainutlaatuinen paikka tulee ehdottomasti säilyttää.

Vieras

#165

26.02.2012 02:27

Hyvä juttu tämä adressi, koska näin huomioidaan Perhosia myös.

Vieras

#166

28.02.2012 22:15

Suomessa ei ole liikaa kasvitieteellisiä puutarhoja. Erityisesti niitä tarvitaan muuallakin kuin tiuhaan asutussa Etelä-Suomessa. Joensuun Botania on ehdottomasti säilytettävä!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.03.2012 23:03


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.03.2012 23:08


Botanian ystävä

#169 Re: Botanian puolesta ja järkeä päätöksiin...

01.06.2012 02:10

#155: Pentti Alanko, hortonomi - Botanian puolesta ja järkeä päätöksiin...

Kohta saattaa jo kukoistaa Joensuun uusi Botania - Kukkainheim :-)

Botanian ystävillä on 1.6. 2012 reilu kuukausi aikaa saattaa Botanian säätiöittäminen päätöksentekovaiheeseen.

Tärkeitä päätöksiä säätiöittämisprosesissa tehdään jo kesäkuussa

 

Kaikenlainen yksityisten ihmisten ja yritysten apu on siis edelleen tarpeen!

.

Etenemistä voi seurata osoitteessa http://botania.fi

ja Botanian ystäväksi voi liittyä osoitteessa http://botania.fi/liity

Katso myös https://www.facebook.com/groups/botania/


Levittäkää sanaa, kiitos!


Vieras

#170 Re:

01.06.2012 02:17

#17: Puutarhuriksi opiskeleva -

Kohta saattaa jo kukoistaa Joensuun uusi Botania - Kukkainheim :-)

Botanian ystävillä on 1.6. 2012 reilu kuukausi aikaa saattaa Botanian säätiöittäminen päätöksentekovaiheeseen.

Tärkeitä päätöksiä säätiöittämisprosesissa tehdään jo kesäkuussa

 

Kaikenlainen yksityisten ihmisten ja yritysten apu on siis edelleen tarpeen!

.

Etenemistä voi seurata osoitteessa http://botania.fi

ja Botanian ystäväksi voi liittyä osoitteessa http://botania.fi/liity

Katso myös https://www.facebook.com/groups/botania/


Levittäkää sanaa, kiitos


Vieras

#171

20.01.2015 11:38

Ei kai Botaniaa taas uudelleen olla lakkautamassa? Ja Juusolle terveisiä:) toivoo: kerran kesätyöntekijänä siellä ollut.
Jussi

#172 Re:

21.01.2015 11:44

#171: -  

Hei,

ei Botaniaa olla lakkauttamassa. Botanian ystävät ry ylläpitää Botaniaa nyt jo kolmatta vuotta.

Mutta tulevaisuus on arvaamaton. Kuten arvata voi, ei Botanian ylläpito ole yhdistykselle halpaa eikä helppoa. Kasvien ja kasvihuoneiden ylläpito, mainion henkilökuntamme palkkaus, kiinteistön kaikkinainen kunnossapito, lämmitys, hankinnat jne. vaativat melkoisesti taloudellisia resursseja sekä myös talkootyötä.

Siksi jokainen jäsenyys, jäsenmaksu, kaikkinainen tuki ja talkootyöpanos ovat arvokkaita.

Olemme ottaneet yhteyttä Teihin adressin allekirjoittaneisiin siksi, että haluamme muistuttaa Botanian olevan olemassa. Se ei ole itsestäänselvyys - päinvastoin.

Ystävällisin terveisin ja aurinkoista kevättä kaikille teille toivottaen

Jussi Virratvuori

Botanian ystävät ry, pj + talkoolainen

jk. Tervetuloa Botaniaan :)

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.07.2016 09:52



Vieras

#174

01.08.2016 08:28

Koska luontoarvot näyttävät olevan Suomessa kovin ahtaalla, ja koska yritän omassa puutarhassani huomioida myös perhoset.
Essu

#175 Vahvistus

04.08.2016 10:17

Olin jo vuonna 2011 allekirjoittanut adressin, ja nyt halusin vahvistaa vaatimukseni Perhos-Botanian säilyttämiseksi.