Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#2101 Re: Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

14.07.2013 14:27

#2098: - Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

Esimiehet päättää ja alaiset tekee niin kuin on päätetty...erittäin yksinkertaista. Jos ei ole esimiesasemaa niin ei voi tehdä toisin kuin on ohjeistettu....ei edes silloin kun päätökset eivät ole mieluisia....ei missään työpaikassa. Voi olla eri mieltä, mutta ei voi silti toimia oheiden vastaisesti.

Mielestäni Onkilahden koulu on ihan tavallinen alakoulu, jossa on musiikkiluokat. Opetus on ehkä keskimääräistä laadukkaampaa, mutta ei se tee siitä silti mitään erityiskoulua. Erityiskoulua varten olisi varmaan tarvittu erityisluvatkin, jos koulun opetus olisi ollut jotenkin poikkeavaa, valtakunnallisesta opetussuunnitelmasta.


Vieras

#2102 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

14.07.2013 15:09

#2101: - Re: Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

"Esimiehet päättää ja alaiset tekee niin kuin on päätetty...erittäin yksinkertaista."

Esimerkiksi:

(Ote Jurin tiedotteesta)

Syynä työkykymääräykseen oli muun muassa se, että muka soittelin rehtorilleni yötä päivää. Pyysin Soneralta erittelyn, josta kävi ilmi, etten soittanut enkä edes tekstaillut 4-5 kuukauteen kertaakaan. Sen kuittasi viraston johtaja sanomalla: „Miksen uskoisi rehtoriasi? Mistä minä tiedän, mihin puhelinkioskiin öisin olet mennyt soittelemaan?”

Tämän kaltaisia syytöskokouksia oli lukemattomia kertoja. Jouduin usein myös sijaiskärsijäksi ja olin kuulemistilaisuuksissa toisen opettajan tekemisistä. Rehtoreilla ja esimiehillä oli suuri pelko, että puhun menneistä.

"Esimiehet päättää ja alaiset tekee niin kuin on päätetty...erittäin yksinkertaista."


Vieras

#2103 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

14.07.2013 17:39

#2101: - Re: Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta? Mielestäni Onkilahden koulu on ihan tavallinen alakoulu, jossa on musiikkiluokat.

 

Mutta noin luulee Harry Svanljunkin.  Sen voi hyvin todeta hänen puheestaan.  Hän ei edes tajua mitä hän johtaa.

Tuollaisella väärällä asenteella ei voi tulla kuin hankaluuksia.  Meillä oli maan huippua oleva peruskoulu jossa käytettiin yleensä vain huippukoulujen tapaan Kodalyn menetelmän osaavaa opettajaa.   Normaalisti peruskoulusta ei päästä Sibelius akatemiaan.  Meillä Vaasassa se oli arkipäivää ja siis peruskoulusta.

 

yksinkertaanen

#2104 kirjoitetaan ja puhutaan totta

16.07.2013 15:53

Voisiko kommentoija "puhutaisiinko totta" kirjoittaa selvästi ja julkisesti, mitä Juri oikeudessa valehteli. On todella ärsyttävää kenen taholta hyvänsä vihjailu ja puskista puukottelu. Puhukaa ja kirjoittakaa suoraan ja SUOMEKSI!
ohoh

#2105 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

16.07.2013 19:37

#2103: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

Kuinka monta vaasalaista oppilasta on mennyt suoraan peruskoulusta Sibelius Akatemiaan?! Olikohan ihan arkipäiväistä? Tuskinpa vaan...

kauan eläkööt musiikkiluokat

#2106 sibikseen peruskoulusta

17.07.2013 07:35

Aikoinaan saattoi päästä perukoulusta "kanttorilinjalle", nykyään "kevyemmälle puolelle". Nuotinluku- ja kirjoitustaito piti kuitenkin olla jonkinmoinen...
Nykyään taso on todella korkea ja pitää olla valmiina "tolppa-tason" kurssitutkinnot teoriassa ja soittimessa.
Korkeatasoista musiikin opetusta soittimissa ja laulussa saa missä tahansa musiikkiopistossa, jos vain on rahaa. Lahjakkaat pääsevät opistoon, lahjattomammat voivat opiskella yksityisesti.
Eräs solistiselta puolelta valmistunut muusikko kertoi, että pääsykokeissa S-A:han oli teoriapuolella asioita, jotka vain Juri oli aikoinaan opettanut...
Huom! musiikkiluokkia ei ole perustettu siksi, että neljä tuntia viikossa kulutettaisiin laulellen ja hauskaa pitäen.(Tavallisilla luokilla opiskellaan se aika!) Hauskaa pitää olla, (Jurin tunneilla oli) mutta oppia pitää myös.
Musikaaleja valmistellaan ja bändit soittavat lähes kaikilla kouluilla ilman musiikkiluokkiakin.
Miksi joku valittaa siitä, että musiikkiluokilla on mahdollisuus saada hyvä pohja mahdollisille ammattiopiskeluille tai tulla myöhemiin hyväksi kuorolaiseksi, orkesterilaiseksi, kuulijaksi- harrastajana.
Ohoh

#2107 Re: sibikseen peruskoulusta

17.07.2013 08:14

#2106: kauan eläkööt musiikkiluokat - sibikseen peruskoulusta

Ei ollut tarkoitus valittaa musiikkiluokkien hyvästä pohjasta mahdollisille ammattiopiskeluille, mutta suoraan peruskoulusta Sibikseen on aika mahdoton ajatus, olkoonkin taustalla vaikka kuinka loistava musiikin perusopetus...


Vieras

#2108 OTTEITA

17.07.2013 13:57

Luitko (salaa) työkaverisi joitakin kirjeitä?

1:50:45
Savela: Kyllä! No, en ole (Kadarin henkilökohtaisia) papereita tarkemmin tutkinut, mutta olen huomannut, että se vaan ollut ö tällaisia öö, pi… pinossa olevia papereja tai semmosia muutaman sivun neljän sivun ja jotain tällasia papereita, minkä hän on kirjoittanut jotain tuota niin pak … on asioita, niitä jätetty sitten ööö o opettajainhuoneen pöydälle tai tulostimen viereen tai ööö, o opettajakoneen, opettaja-tietokoneen viereen jätetty niitä papereita …
(...)

1:52:00
Ylisalmi: Luitko tai tai silmäilitkö kuitenkaan joitain papereita.

Savela: Kyllä, kyllä! Kyllä olen joskus katsonut ja … ja ihmetellyt.

Ylisalmi: No, kerro, mitä …

Savela: Jossakin oli oli sellaisia ö.. nnnn.. so.. solvattiin ö… aika usein se …? toi esiin ... esimieheen ... oleviin solvauksia, jossa niin kuin harr?… hyvinkin kärkkäästi.
_________________________
Todistajanvala:
Minä ... lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan, että minä todistan ja kerron kaiken totuuden tässä asiassa siitä mitään salaamatta tai siihen mitään lisäämättä taikka sitä muuttamatta.

Vieras

#2109 Re: Re: sibikseen peruskoulusta

17.07.2013 14:35

#2107: Ohoh - Re: sibikseen peruskoulusta 

 Samaa ihmettelin minäkin ja miten ne muut kuin Vaasalaiset sinne pääsee, jos joitakin asioita oli vaan Juri opettanut??? Kyllä musiikkiopistollakin on varmasti suuri merkitys, musiikkiluokkien opetusta vähättelemättä.

Jurin irtisanominen johtui aivan muista syistä kuin huonosta opetuksesta. Kunpa niitä muita syitä ei olisi,  niin voisimme edelleen olla ylpeitä tasokkaasta opetuksesta musiikkiluokalla. Kaikkea ei kuitenkaan esimiesten ja työkavereiden tarvitse sietää, eikä myöskään niiden oppilaiden, jotka eivät ole täydellisen lahjakkaita. Vähän maata jalkojen alle ei olisi ollut pahitteeksi.


Vieras

#2110 Re: OTTEITA

17.07.2013 14:38

#2108: - OTTEITA 

 Ei kai henkilökohtaisia papereita, joita ei saisi lukea, voi lojua pöydillä. Kuka tahansa niitä olisi voinut lukea, jos eivät olleet kenenkään henkilökohtaisella työpöydällä tai huoneessa....ettei ihan tarkoituksella olisi jätetty näkyville....


Vieras

#2111 Re: OTTEITA

17.07.2013 16:08

#2108: - OTTEITA

No niin! Kuka tässä valehtelee?

"1:50:45 Savela: ... en ole

1:52:00 Savela: Kyllä, kyllä, kyllä olen ..."

 

Kiitos tiedosta.

 


Vieras

#2112 Re: Re: OTTEITA

18.07.2013 09:25

#2111: - Re: OTTEITA 

 Ei pitäisi kuunnella/lukea kuin piru raamattua. Sanoi, että ei ole lukenut Kadarin henkilökohtaisia papereita, mutta kuitenkin myönsi lukeneensa papereita, joita lojui julkisesti pöydillä. Voin hyvin kuvitella, että niitä jätettiin lojumaan juuri siksi, että niitä luettaisiin....eli ehkä tietoisesti haluttiin levittää propagandaa, kuka nyt sähköpostejaan turhaan tulostaisi ja jättäisi niitä pöydille, kaikkien luettavaksi. Olen kuullut, että niitä ovat nähneet ja lukeneet, jopa oppilaat. Erittäin ajatelematonta opettajalta jättää sellaisia papereita pöydille. Käsittämätöntä, miten naurettavaksi saivarteluksi tämä muutenkin menee.

.....

#2113 Re: Re: Re: OTTEITA

18.07.2013 10:09

#2112: - Re: Re: OTTEITA

Samaa mieltä saivartelusta. Alkaa mennä jo "maku" koko jupakasta.


Vieras

#2114

18.07.2013 11:13

Nummela ja muut!

Miksi valehdellaan?

"Alkaa mennä jo "maku" koko jupakasta."
raukkamaista

#2115

18.07.2013 11:29

Pientä tämä saivartelu verrattuna siihen, mit Juri on kokenut. Kyllä opettajienhuoneissa lojuu papereita ja laukkuja, mutta rehelline ihminen ei kajoa toisten tavaroihin. Eikö Savela oliSi kohteliaasti voinut humauttaa Jurilke,että ohkohan sinulta jäänyt henk.koht papereita väärään paikkaan. Ei, hän kiikuttaa akkamaisesti kannellen paperit rehtorille ja yhdessä sitte saavat yhden irtisanomissyyn. Jutun kirjoituksissa ei ollut muuta kuin totuuksia.

Vieras

#2116 Re: Savelan huomioon

18.07.2013 11:32

#2115: raukkamaista -

8 artikla Oikeus nauttia yksityis- ja perhe-elämän kunnioitusta1. Jokaisella on oikeus nauttia yksityis- ja perhe-elämäänsä, kotiinsa ja  k i r j e e n -vaihtoonsa kohdistuvaa kunnioitusta.


Vieras

#2117 Re:

18.07.2013 11:40

#2114: -  

Niin iso sotku ja niin paljon asioita selvitettävänä, että ei käy kateeksi "sotkun" selvittäjiä. Peli olisi pitänyt viheltää poikki jo kauan sitten. Liikaa kieroilua ja asioiden vääristämistä. Asiat on sekoitettu sellaiseen solmuun, että kuka enää tietää mikä on totta ja mikä ei? Itsellä on ainakin mennyt usko joihinkin totaalisesti. Mitä kieroilua voi "kestohymyn" takaa löytyäkään. Kaksinaamaisuus on todella oksettava piirre. Ei ole olemassa valkoisia valheita. Kun pirulle antaa pikkusormen se vie koko käden.

Juri jatkakoon

#2118

18.07.2013 12:02

Sibikseen pääsee muualtakin kuin Vaasasta. Osataan kait muuallakin opettaa (myös k-menetelmällä).Sen takiahan Juri pyydettiin Vaasaan, että hän toisi tasokkuutta ja tietoa, jota täältä puuttui. Tietoa on varmasti nykyään joka paikassa saatavilla. Jurin kaltaisia tiedon jakajia vähän.Työttömyyttä on muusikoillakin, muuta tasokasta harrastustoimintaa, yhteisöllisyyttä tarvitaan.

Vieras

#2119 Re:

18.07.2013 13:23

#2118: Juri jatkakoon -  

 Löytyisiköhän tästä maasta mistään sellaista koulua tai musiikkiopistoa missä hänen annettaisiin toimia niin vapaasti ja niillä säännöillä ja rajoituksilla (koskien musiikin laatua) kuin hän haluaisi???


Vieras

#2120 Re: OTTEITA

18.07.2013 13:56

#2108: - OTTEITA

eivät osaa edes valehdella kunnolla


Vieras

#2121 Re:

18.07.2013 14:49

#2115: raukkamaista -  

 Eiköhän niitä papereita ole nähnyt ja lukenut moni muukin kuin Savela.....Miksi ovat olleet levällään, onko siihen joku selitys? Luulisi, että paperit, joissa on sellaista arkaluontoista tekstiä olisivat jossain paremmassa säilössä tai ei tulostettuna ollenkaan. Jotenkin tuntuu siltä, että niitä jätettiin levälleen tahallaan...


Vieras

#2122 Re:

18.07.2013 15:28


Vieras

#2123 Re: Re:

18.07.2013 16:20

#2121: - Re:

Luulisi olevan työajalla muutakin tekemistä kuin kirjoitella solvauksia, tai mitä niissä papereissa nyt sitten lienee ollutkin. Varmaankin ne koulujen tietokoneet ja tulostimet on tarkoitettu opetuskäyttöön, tai muuhun työhön liittyvään. Pomojahan arvostellaan aina, mutta itse en kyllä kirjallisesti sitä tekisi... En ymmärrä alkuunkaan, kuinka sellaiset "arkaluontoiset" paperit lojuvat työpaikalla.


Vieras

#2124 Re: OTTEITA

18.07.2013 17:46

#2108: - OTTEITA

En voi uskoa tätä!


Vieras

#2125 Re: Re: Re:

18.07.2013 20:19

#2123: - Re: Re:

Niinpä, puhumattakaan niistä papereista. Oppilaiden opiskeluvälineistä säästetään, mutta typeriä kirjeitä tulostetaan sivutolkulla, ties moneenko kertaan.