Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#2076 Re: Re: apulaisrehtorin miehen toilailuista

13.06.2013 13:25

#2075: - Re: apulaisrehtorin miehen toilailuista

Tuolla yllä joku kirjoittelee 'hankalasta' työntekijästä, ja kuinka tämä 'hankala' joutuu ensimmäisenä ulos.

On aika suhteellista, mikä on 'hankala'. Mitä voi tehdä sitten 'hankalalle' esimiehelle? Näitä 'hankalia' esimiehiä löytyy Vaasan kouluista kyllä useammastakin koulusta, myös muista kuin peruskouluista. Alaiset kun eivät uskalla tehdä mitään. Myötäilijät lopullisesti estävät kaikenlaiset parannukset.

Tuntuu olevan liikkeellä myös 'hankalia' vanhempia. Olen aina luullut, että vain etelämpänä Suomessa on niitä. Apurehtori oppilaan vanhempana taitaa olla se kaikkein 'hankalin' vanhempityyppi. Kuinka tarkkaan on tämän apurehtorin toimet syynätty, onko käytetty samoja menetelmiä siis jonkin sortin kätyreitä?


Vieras

#2077 Re: Re: Re: apulaisrehtorin miehen toilailuista

25.06.2013 10:22

#2076: - Re: Re: apulaisrehtorin miehen toilailuista

Kovin on hiljaista kommentoinnissa. Onko toilailut saatu loppumaan? Todella hankalia esimiehiä on monessa Vaasankin koulussa, myös muissa kuin peruskouluissa. Ihme kun saavat pilata monen työtä toimillaan ja osaamattomuudellaan. Kukaan ei muka voi mitään, osataan vain pelätä.

Pahinta on kyllä tuollainen kätyritoiminta. Ei uskoisi sellaista tapahtuvan Suomen kaltaisessa maassa. Tietoja tämänlaisesta vakoilusta on tihkunut eräästä kaikkien tuntemasta Suomen lähimaasta. Mutta että Vaasassa!!!!

Mikä mahtaa olla tämänhetkinen tilanne musiikkiluokkien sotkuista?  Esimiehet tietty pitävät yhtä, hymy huulilla, vai?


Vieras

#2078 Pahinta on kyllä tuollainen kätyritoiminta.

25.06.2013 12:42

Ketä tässä tarkoitetaan?

Vieras

#2079 Kuka tietää?

25.06.2013 19:57

Hiljaista tosiaan on. Toisaalta, kenelläpä ei olisi pelko ahterissa näinä päivinä. Muistaakseni Julkisen Sanan neuvoston puheenjohtaja puhui viime viikolla uudenlaisesta pelon ilmapiiristä Suomessa. Sananvapaus alkaa pikkuhiljaa kadota, ainakin työpaikoilla....


Vieras

#2080 Monet kysyivät

25.06.2013 20:52

Jurin valituksen käsittely oli julkinen, kuten myös siitä tehty äänitekin. Äänitteen saa Hallinto-oikeudelta tai Jurilta(?)

Vieras

#2081 Re: Pahinta on kyllä tuollainen kätyritoiminta.

27.06.2013 13:43

#2078: - Pahinta on kyllä tuollainen kätyritoiminta.

Eikös tarkoiteta alakoulun rehtoria, joka parin kolmen oppilaan vanhemman kanssa käytti hyväkseen näitä oppilasparkoja ja sai nämä oppilaat toimimaan kätyreinä musiikin tunneilla?

Uskomatonta todellakin!  Ovatkohan nämä kätyrioppilaat ja -vanhemmat nukkuneet yönsä hyvin?  Tuntuu pahalta, kun tietämättömät oppilaat joutuvat tällaisen härskin toiminnan välikappaleiksi.  Moraalitonta touhua, Suomessa!!!!

Kirjoitelkaa, ketkä asiasta tiedätte, missä tämän farssin kanssa mennään.

Pieni ihminen poljetaan maan rakoon viranomaisten toimin - siitähän tässä kaikessa on kyse, vai?


Vieras

#2082 Re: Re: Re: apulaisrehtorin miehen toilailuista

27.06.2013 14:57

#2076: - Re: Re: apulaisrehtorin miehen toilailuista

Kuinka tarkkaan on tämän apurehtorin toimet syynätty, onko käytetty samoja menetelmiä siis jonkin sortin kätyreitä?

 

Onko???


Vieras

#2083 Re: Re: Pahinta on kyllä tuollainen kätyritoiminta.

01.07.2013 08:40

#2081: - Re: Pahinta on kyllä tuollainen kätyritoiminta.

Tuollaista kätyritoimintaa tuntuu olevan liikkeellä vaasalaisissa kouluissa monissakin.

Kuulin eräästä koulusta (ei ollut peruskoulu), jossa esimies rupesi kätyriksi siten, että meni kyselemään työkavereilta mielipiteitä yhdestä opettajasta. Tällä työkaverilla ei kuitenkaan ollut mitään negatiivista sanottavaa esimiehelle, joten kätyri sai omasta mielestään väärän vastauksen.

Törkeää toimintaa!!  Esimies muuten joutui muihin tehtäviin.


Vieras

#2084

02.07.2013 08:19

ketä tarkoitetaan silloin, kun puhutaan kätyreistä

Vieras

#2085 Re: Monet kysyivät

04.07.2013 10:49

#2080: - Monet kysyivät

Miten tuo musiikin opettajan valituksen käsittely jatkuu?

Hallinto-oikeus on sanonut sanansa, mutta mitä tapahtuu sen jälkeen?

Tuskin asia on vielä valmis.

Kari Lajunen

#2086 Re: Re: Monet kysyivät

05.07.2013 07:40

#2085: - Re: Monet kysyivät Miten tuo musiikin opettajan valituksen käsittely jatkuu?

Hallinto-oikeus on sanonut sanansa, mutta mitä tapahtuu sen jälkeen?

Tuskin asia on vielä valmis.

Se on vielä oikeuden käsissä.  Kuuntelin kaikki oikeudenkäynnin äänitteet kahteen kertaan.  Siinä meni noin 21 tuntia jos se lasketaan yhteen.  Oikeudenkäynti kesti kolme päivää.   Minulta meni viikko äänitteiden kuunteluun.  Tein nauhoitteiden perusteella yhteenvedon ja kutsuin  Juri Kadarin vielä lyhytesti selostamaan. Katso videoni ja juttuni vaasalaisia.info etusivulta.

http://www.vaasalaisia.info/index.php?/archives/3618-Tapaus-Juri-Kadar-hallinto-okeuden-poeytaekirjojen-mukaan-vaasalaisia.info.html

Tässä paljastetaan paljon asioita, mitä aiemmin ei ole tullut esille.  Huomatkaa vielä, että yksi asia näyttää  lähteneen Sauli Perälästä, asia jolla "ratsastetaan",  mutta olen kategoroinut hänet "Hyvikset" osioon sillä Sauli ei missään vaiheessa näyttäisi ajavan Juria virasta vaan huomaa, että hänen ilmoitustaan käytetään hyväksi Jurin erottamiseksi.    "Pahikset" kategoriaan pääsee vain pyrkimällä ajamaan Juria virastaan.  Sauli on puhtaasti oman tien kulkija ja se on täysin hyväksyttävää.

Huomatkaa, että oikeudenkäynnistä on saatu äänitteet ja ne ovat toistaiseksi omalla Dropbox palvelimellani josta ne kuka tahansa saa ladata koneelleen kuunnellakseen.  Palvelimeni ei kuitenkaan ole ikuinen ja äänitteet katoavat kun lataan sinne myöhemmin muuta.


Vieras

#2088 Re: Re: Re: Monet kysyivät

05.07.2013 13:22

#2086: Kari Lajunen - Re: Re: Monet kysyivät

Minkä oikeuden käsissä? Ei varmaan hallinto-oikeuden?  Asia on siis kesken?

Viranomaisten valta tuntuu olevan liian suuri Vaasan koululaitoksessa.

Tulee mieleen Alppilan koulun tapaus, jossa myös viranomaiset toimivat osaamattomasti ja ääliömäisesti. Onko samanlaista osaamattomuutta myös Vaasan musiikkiluokkien kohdalla?

 

Valitse nimimerkki

#2089 Puhuttaisiinko totta?

08.07.2013 08:47

Sivistystoimenjohtaja, Christina Knookala (stj) sanoi valtuuston kyselytunnilla 17.6.2013, että Opetushallituksen antaman lausunnon mukaan (8.5.2012) musiikkiluokille on tehtävä uusi opetussuunnitelma (OPS), sillä sen sisältöä ”on laajennettava”. Vöyrinkaupungin opetussuunnitelmasta sanotaan nimittäin näin: ”Opetushallitus toteaa, että (Vöyrinkaupungin koulun) musiikkiluokkien opetussuunnitelmasta puuttuvat opetussuunnitelman perusteiden edellyttämät tavoitteiden ja sisältöjen kuvaukset (…).” Aikamoinen kritiikki!

Samassa kirjelmässä, vastoin stj:n lausuntoa, Opetushallitus kehotti tekemään uuden OPS:in näillä ohjeistuksilla: ”Opetussuunnitelmaa laadittaessa tulee ottaa huomioon (…) perusopetuksen yhtenäisyys. (…) Perusopetuksen opetussuunnitelman yhtenäisyys edellyttää eri opettajaryhmien yhteistyötä opetussuunnitelmaa laadittaessa.”

Sivistystoimenjohtaja sanoi valtuuston kokouksessa: ”Uuden opetussuunnitelman luonnokset ovat valmiit, ne ovat vielä hyväksymistä vailla valmiit” ja ne otetaan ”ensi syksynä käyttöön”. Totuus on se, että tehtiin kaksi, ei yhtenäistä, opetussuunnitelmaa: toinen Vöyrinkaupungin koulun musiikkiluokille ja toinen Onkilahden koulun musiikkiluokille. Vastoin Opetushallituksen ohjeistusta, niitä ei tehty ”opettajaryhmien yhteistyönä” eikä ”yhtenäiseksi”, sillä yläkoulu ei ole enää vuosiin suostunut alakoulun kanssa yhteistyöhön eikä jatkamaan alakoululla aloitettua opetustyötä. Täten valtuuston vuonna 1978 perustama Vaasan musiikkiluokkayksikkö revittiin kahdeksi yksiköksi. Tilanteen hyväksyi valtuustolle antamassaan vastauksessa myös stj: ”Knookalan mielestä ala- ja yläkoulujen jako ei sulje pois musiikkiluokkien yhteistyötä” (Pohjalainen, 18.6.2013). Voidaankin kysyä, rehtoreiden ja viraston johtajien lisäksi, myös stj:lta, että millä oikeudella hän kävelee valtuuston päätöksen yli.

Sivistystoimenjohtaja vastasi valtuustossa: ”Keväällä 2012 kaikkia oppitunteja ei opettajien poissaolojen vuoksi pystytty pitämään.” Totuus on, että keväällä 2012 3.-6. musiikkiluokkien opetussuunnitelma ja lukuvuosisuunnitelma jäi monilta osin toteutumatta (oppitunnit, kuoro- ja orkesteritunnit, kilpailuretki, kurssitutkinnot, jne.). Kyse ei ollut vain muutamista oppitunnista eikä ”opettajien poissaoloista”, vaan yhden opettajan irtisanomisesta. Irtisanomisen syynä oli, että kyseisen koulun rehtori ei miettinyt oppilaiden oikeuksia opetukseen eikä sitä, miten oppilaiden opetus tulisi onnistumaan kyseisen opettajan irtisanomisen jälkeen.
”Knookalan mukaan aluehallintovirasto totesi, että asia ei anna aihetta enempään käsittelyyn.” Totuus on se, että Aluehallintoviraston (AVI) ylitarkastajan mukaan ”Huomion kiinnittäminen” (koskien oppilaiden oikeuksien loukkaamista) ”on AVI:n kovin käytössä oleva keino” puuttua tällaisiin tapauksiin ja muuta toimivaltaa AVI:lla ei ole” (Pohjalainen 18.5.2013). Se on siis kunnan asia, aikooko kunta puuttua kyseisen rehtorin laiminlyönteihin ja kuinka vakavasti vai sallitaanko rehtoreiden tehdä ihan mitä vaan. Jos stj ei katso virkavelvollisuudekseen puuttua alaistensa räikeisiin laiminlyönteihin, ottakoon hän vastuun siitä itse. Mutta ei ole missään tapauksessa rehellistä työntää sitä (puuttumattomuus virkamiehen toimintaan) AVI:n niskaan.

Knookala selitti valtuustolle, että musiikkiluokkien tilanne on ”normalisoitunut”. Totuus on se, että 1) musiikkiluokkiin hakijoiden määrä on ennätyksellisen alhainen. Kolmas musiikkiluokka aloittaa pahasti vajalla (2/3) oppilasmäärällä, tavallisen 30 sijaan aloittavia oppilaita on alle 20; 2) Yläkoulun opettaja oli tänäkin lukuvuonna kuukausikaupalla poissa. Tälläkään kertaa ei huolehdittu pätevästä sijaisesta.

Totuus on se, että sivistystoimenjohtaja kirjoittelee vastineitaan edelleen kuuntelematta alakoulun (jäljelle jääneitä) musiikinopettajia. He osaisivat kertoa myös koulunsa ilmapiiristä lisää.

Vieras

#2090 Re: Puhuttaisiinko totta?

08.07.2013 12:21


Vieras

#2091 Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

09.07.2013 07:52

#2090: - Re: Puhuttaisiinko totta?

Kaikki lähtee siis viranomaisista, jotka suoranaisesti valehtelevat ja selittelevät laittomiakin ratkaisujaan+

Käsittämätöntä, että Vaasassa toimii tuollainen 'hyväveli/-sisko'-porukka, joka uskoo voivansa tehdä mitä tahansa kenenkään puuttumatta. Hyvä että asiat tulevat ilmi.

Mutta tilanne on myös korjattava - miksi sietää valehtelevia virkamiehiä?


Vieras

#2092 OTTEITA

11.07.2013 07:38

Verronen hallinto-oikeudessa keväällä 2013. (Hallinto-oikeuden äänite)

0:52:00
Verronen: Perälä kertoi syksyllä 2011 (1.12.2011), että Juri ei noudata pelisääntöjä, se hankaloittaa hänen työtään.

Ylisalmi (kaupungin asianajaja): Millä tavalla?

Verronen: Se oli sellaista, että Jurilla oli kuorotoimintaa ja paikkaa/aikaa (?) ja että ei päästy sopimukseen näistä aikatauluista. Ja silloin musiikkiluokkatoiminta häiriintyi ja musiikkiesityksiä ei ole päästy pitämään näissä aikatauluissa (…) Hän on mustamaalannut Saulia vanhempien kautta ja oppilaita hän käytti välikätenä.(…) Tilanne jatkuu kaikista sopimuksista huolimatta.

Ylisalmi: Kira Genas otti myös (Verroseen) yhteyttä.

Verronen: Hän kertoi, että opettajat ovat kertoneet hänelle huolensa. Talo oli jakautunut kahtia, toiset ovat Jurin puolella ja toiset sitten yrittävät tehdä työtä …, et se vaikeuttaa … koko ajan tulee sellaisia ristiriitatilanteita, ja on pelkoa aamulla mennä töihin, … etsittiin tilanteita jolla vaikeuttaa Kari Nummelan toimintaa (?) … tämän tilanteen aiheutti musiikinopettajista vain Kadarin toiminta. (…) Jurin näkemys on johtava ja muut musiikin opettajat mukautuvat… Kira Genas kertoi, että Maire Ala-Ranta otti häneen yhteyttä. Mutta muitakin oli … useampia. …? kaikki oli ?… Maire Ala-Ranta vahvisti Kiran kertomukset. Hän kertoi, että he eivät uskaltaneet … he pelkäsivät joutuvansa median myllytykseen … ja että ne taustajoukot, mitkä Jurilla on … Tämä tuli myös Kiralta. Juri mustamaalasi Mikko Savelaa, Maire Ala-Rantaa, ja sitten tuota myös Kari Nummelaa. Että he pitävät mykkäkoulua.

1:07:10
Verronen: … ja tuota samalla kerroin, että myös oltiin yhteydessä, että hänen käytöksensä on epäasiallista ja häiritseväistä.

Ylisalmi: Kysyikö hän sinulta, että kuka sinulle näin on kertonut?

Verronen: Kyllä, postia tuli heti saman päivänä. (…) Hän sitten mustamaalas opettajia, Mikko Savelan, Maire Ala-Rannan ja Kari Nummelan. että heidän toimintansa minkälainen on koulussa. Että he saavat olla mykkäkoulussa.

1:09:00
Verronen: Juri kysyi, voidaanko hänet irtisanoa. Otin yhteyttä eduskunnan oikeusasiamieheen, AVI:iin ja sieltä sanottiin, että virasto toimi Kadarin suhteen oikein.

1:11:20
Ylisalmi: Laaditko tämän (kirjelmäsi) itse vai jonkun pyynnöstä?

Verronen: Lehmuksen pyynnöstä.

1:12:44
Ylisalmi: Vastaako tää sun ajatusta, että olet tää kertomuksen laatinut Kiran ?pyynnön?pyytämien?kertomien perusteella, ja niiden tietojen mukaan, mitä Kiralta olet saanut?

Verronen: Kyllä ja Maire Ala-Rantalta, Kyllä ja Sauli Perälän.

1:13:48
Ylisalmi: Näetkö, … joko … silloin keväällä tai lähempänä Kiran yhteydenoton jälkeen, tai nyt kun tätä olit kirjoittamassa, että sun olisi ollut hyvä kuulla Jurin näkemys tästä asiasta?

Verronen: No, se oli sen hetken arvio, mitä siitä tilanteesta ollut, ja asian ovat viralliset tahot … niin … tavallaan … teki … johti tähän päätökseen (= Verrosen Lehmuksen pyytämään kirjelmään, G. K.)

Ylisalmi: Mutta olet Jurin tavannut kuitenkin …?

Verronen: Jo.

Ylisalmi: Oliko se pitkä keskustelu?

Verronen: Ei kovin pitkä.

Ylisalmi: Mutta vahvistat, että tämä oli eräiden Onkilahden ja Vörkkärin koulun opettajien perusteella tehty yhteenveto …?

Verronen: Kyllä.

A. W.: epäselvä…?

1:16:57
Verronen: Jo, ja sitten myöhemmin Kiralta tuli sellainen huolenaihe heidän opettajien jaksamisesta heidän koululta Onkilahden ala-asteelta. Siellä keväällä tapahtui niin paljon keväällä 12.

1:22:00

A. W: Vielä varmistan vain, että Te teitte lausuntonne Lehmuksen pyynnöstä.

Verronen: Kyllä.

A.W: Mutta ette ollut keskustellut asiasta Kadarin kanssa …? Tai joidenkin sellaisten kanssa, jotka voisivat olla hänen puolella …?

Verronen: En.

A. W: Sanoitte, että toiset opettajat pelkäsivät. Mitä he pelkäsivät?

Verronen: Mediamyllytystä.

1:28:00
Puheenjohtaja tuomari: Tämä lausunto oli tehty lautakunnan käsittelyä varten …?

Verronen: Oli.

Pj: Annoitteko tämän myös Kadarille tiedoksi?

Verronen: En.

PJ: Toimittiko Lehmus tämän tiedoksi Kadarille

Swanljung: Ennen lautakunnan käsittelyä ei varmaan näin tapahtunut.

Vieras

#2093 Re: Puhuttaisiinko totta?

12.07.2013 14:51

#2089: Valitse nimimerkki - Puhuttaisiinko totta? 

 Hyvä otsikko. Kun noita oikeuden nauhoituksia kuuntelee on siellä paljon asioita, joissa Kadar on valehdellut, kun oikea vastaus on ollut hänelle epäedullinen...asioiden kieltäminen valheellisesti on VALEHTELUA....kun luottamus menee, se menee yleensä lopullisesti...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.07.2013 18:34



Vieras

#2095 Re: OTTEITA

13.07.2013 19:53

#2092: - OTTEITA

No comment

Johdolla johdon palkka-ja velvollisuudet

#2096 Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

14.07.2013 02:27

#2093: - Re: Puhuttaisiinko totta?

En tiedä. Jotenkin ajattelen kuitenkin vanhanaikaisesti niin, että vaikka työntekijä/duunari olisi mokannut (jota nyt tässä ei ole toteen näytetty), niin pitäisi hänen esimiehien joka tapauksessa käyttäytyä asiallisesti ja oikeudenmukaisesti.


Vieras

#2097 Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

14.07.2013 09:49

#2096: Johdolla johdon palkka-ja velvollisuudet - Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

Ja meitä työntekijöitä koskevat myös omat pelisäännöt, vai mitä? Kovasti tässä on sormella osoitettu suuntaan jos toiseenkin. On nimetty ja vihjailtu kuka on tilanteeseen syyllinen... Mitähän tässä olisi oikein pitänyt esimiehien tehdä? Kuinka monta työntekijää olisi pitänyt ympäriltä vaihtaa? Oppilasta? Vanhempaa ?


Vieras

#2098 Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

14.07.2013 10:51

#2097: - Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

http://www.adressit.com/a/29345

"Ja meitä työntekijöitä koskevat myös omat pelisäännöt, vai mitä?"

Kuten?

 

 


 


Vieras

#2099 Re: Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta?

14.07.2013 10:59

#2097: - Re: Re: Re: Puhuttaisiinko totta? Mitähän tässä olisi oikein pitänyt esimiehien tehdä? Kuinka monta työntekijää olisi pitänyt ympäriltä vaihtaa? Oppilasta? Vanhempaa ?

Virhe oli alunalkaen siinä, että esimiehiksi valittiin väärät henkilöt.  He luulevat johtavansa tavallista peruskoulua eivätkä edes tajua johtavansa paljon suurempaa.  Eli eivät ole tilanteen tasalla.  He johtavat kuten tavallista ja silloin tulee tällainen virhe.  Sitten ollaan oikeudessa.  Parasta olisi nyt panna viralta esimiehet tai uudelleenkouluttaa heidät.  Jos heillä on asennevamma niin silloin uudelleenkoulutus ei auta ja ainoa mikä autta on siirto toisiin vähemmän tärkeisiin tehtäviin.