Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.

Haloo

#51 Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

09.04.2012 20:41

En todellakaan ymmärrä, että miten musiikkiluokkatoiminta voisi loppua Jurin lähtemiseen. Musiikkiluokkia on useilla, varmaan sadoilla paikkakunnilla Suomessa ja ne toimii ilman Juria. Ei kukaan voi olla niin korvaamaton. Mielestäni musiikkiluokkatoiminta voisi olla paljon monipuolisempaakin, kuin mitä se Vaasassa on.

O sancta simplicitas!

#52 Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

09.04.2012 21:22

#51: Haloo - Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

Niinpä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta joskus voisi ihan itsensä vuoksi ajatella mitä sanoo, ettei sano, mitä ajattelee. Toivon, että Ritva, Anne ja Juri eivät ole elämäntyötään tehneet helmiä sioille-malliin! Vertailukohteita minulla on useita, Vaasa on huippua! Toivottavasti kovin moni ei ajattele tavallasi tässä asiassa - ainakaan lapsilleen ja nuorilleen korkeaa opetuksen tasoa, laatua haluavat. Se jos mikä kantaa, kun pohja on hyvä! Hilipatihippaa saa pyytämättäkin joka paikasta ja joka kulman takaa.


Vieras

#53 Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

09.04.2012 21:27

#51: Haloo - Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

Mitä tarkoittaa, ett vois olla "monipuolisempaakin"?? Luuletko, että kaikki ne palkinnot, mitkä Musiikkiluokat saivat, näyttää sitä, että kasvatus ei ole monipuolinen? Eikö ole monipuolinen, että tulee Japanista vieras koulu, ja oppilaat voivat tutustua ihan toisenlaiseen kulttuuriin? Silloin, kun minä kävin ala-asteelle, Juri (ja Ritva ja Anne) opetti ainakin 15-20 eri kansan lauluja, klassista, romanttista musiikkia, Juri (ja Ritva ja Anne) opetti arvostaa taidetta, opetti soittaa huilua, oli vuodessa 4-8 konsertti, ja voisi viela jatkaa... Eikö tämä ole monipuolinen?

kevätkonserttia odotteleva

#54 Taidemusiikin opetusta tarvitaan

09.04.2012 21:49

Voiko opetus olla yksipuolista, jos (3h/viikko) mus.tunneilla saadaan valmisteltua upeita eri aikakausien musiikista koostuvia konsertteja ja esityksiä? On kuoroja, kamarimusiikkia, orkesteri, kurssitutkintoja jne
Hyvän monipuolisen klassisen opin jälkeen bändihommat sujuvat leikiten.
Rokkikouluja-, korjaamoita ja kerhoja on pilvinpimein tarjolla. Mahdollisuus saada taidepohjaista opetusta pitää säilyttää Vaasassa!

Vieras

#55

09.04.2012 22:20

Tunsin ylpeyttä, kun näin vassalaisen tasokkaan lapsikuoron, Onkilahden musiikkiluokkien kuoron, esiintyvän Budapestin Pesti Vigadossa, kun me Suomen Kodály-kuoro seurasimme katsomossa ohjelmaa. Olimme kaikki suomalaisugrilaisten kansojen musiikkifestivaalien avajaisissa ja Unkarin presidentin Árpád Gönczin kunnioioitti läsnäolollaan tilaisuutta. Olin silloin Suomen Kodály-seura ry:n puheenjohtajana kutsuttu myös festivaalien sihteeristöön ja olin iloinen, kun Vaasasta oli noin tasokas lapsikuoro mukana. Sen johtaja György Kádar on myös ollut kouluttamassa Helsingissä musiikkiluokkien ja musiikinopettajia relatiivistä säveltapailua Kodályn hengessä. Opetin myös itse musiikkiluokkia Myllypuron ala-asteella ja Roihuvuoreea 1976-1999 Kodály-metodilla ja voin kokemuksesta sanoa, että kaikki oppilaani pärjäsivät hyvin myös muissa aineissa. Vetoankin Vaasan päättäjiin, ettette hätiköisi asiassa ja toivon, että ymmärrätte tri György Kádarin erittäin arvokkaan työn Vaasan Onkilahden oppilaiden musiikkikasvattajana. Hyvää kevättä ja tulevaisuutta Vaasalle ja Vaasan musiikkiluokille!
Parhain terveisin Matti Koivisto,
musiikkiluokan opettaja Helsingistä (eläkkeellä vuodesta 1999) ja Suomen Kodály-seura ry:n puheenjoht. 1989-1998 ja 2001-2005

Vieras

#56

09.04.2012 22:43

Muutama kysymys edeltäviin kirjoituksiin viitaten:

- jos Vaasan musiikkiluokat ovat hyvin pian historiaa Riva Käräjämäen lähdettyä ja György Kadarin mahdollisesti joutuessa lähtemään, eikö silloin musiikkiluokkatoiminta olisi kokenut saman kohtalon kyseisten opettajien jäädessä lähivuosina eläkkeelle joka tapauksessa?

- olisiko hyvä ensin saada selville, mistä on kyse ja sen jälkeen mahdollisen oikeusmurhan tai ajojahdin ollessa kyseessä ryhtyä puolustamaan väärin kohdeltua opettajaa? Nyt täällä puolustetaan henkilön ammattitaitoa, persoonaa, metodeja ja toimintaa varsin hyökkääväänkin sävyyn ilman, että kellään tuntuu asiasta olevan tarkempaa tietoa. Tätä kirjoittaessani allekirjoituksia on adressissa 347. Oletan, että lähes samalla määrällä allekirjoittaneita ei ole minkäänlaista tarkempaa tietoa siitä, mistä György Kadaria tarkasti ottaen on pyydetty kuultavaksi ja mistä asioista häntä on huomautettu. Näistä asioista ei oletettavasti ole tietoa myöskään vielä 16.4. mielenosoituksessa. Sekä Kadarin, opetusviraston että lopullisen päätöksen reiluudenkin etu on, että asia ratkaistaan asiaperustein ilman asiasta tietämättömien keuhkoamista - puolesta tai vastaan.

- onko mahdollista, että kohdat "toistuviin syytöstilaisuuksiin" sekä "oppilaiden epäasiallinen kohtelu" sisältävät sen, että asia on ollut tapetilla pidempään ja useammalta taholta, mutta tietyille asioille (joista emme edelleenkään tiedä tarpeeksi) ei ole löydetty tai haluttu löytää ratkaisua tai muutosta?

- valtaosalle György Kadar on varmasti ollut reilu ja tasapuolinen opettaja. Ammattitaidostahan koko jupakassa ei ole ollut kysekään. Aiemmin joku kirjoitti hoitovirhevertauksesta ja jatkan seuraavalla kysymyksellä: Jos sairaalassa työskentelisi erittäin arvostettu ja ammattitaitoinen lääketieteen tohtori, joka olisi vuonna -84 kuitenkin jollain tavalla vahingoittanut potilastaan (pyydän saada muistuttaa, että tämä on nyt vertaus, joten älkää tarttuko sanaan "vahingoittaa" liian tiukasti) ja sama olisi toistunut toisen potilaan kohdalla vuonna -92, kolmannen kohdalla vuonna -99 ja neljännen kohdalla vuonna -05. Tämän tullessa ilmi lääkärin muut potilaat alkaisivat heti huutaa, ettei tämä ole mahdollista, sillä heitä lääkäri on hoitanut erinomaisesti. Vähentäisikö tämä noiden neljän kipuja tai poistaisi heiltä oikeuden tuntea sitä? Saisivatko nuo neljä tehdä silti ilmoituksen omalle kohdalleen osuneesta hoitovirheestä? Saisivatko he jälkeenpäin vihat niskaansa enemmistöltä, jota lääkäri oli hoitanut hyvin? Ja entä jos tällaisia potilaita olisikin enemmän, uskaltaisivatko sellaiset potilaat edes ilmoittautua leimautumisen pelossa, mikäli käytävä keskustelu enemmistön taholta leimaisi heidät jo valmiiksi luulosairaiksi tai käytöshäiriöisiksi?

- paluu vertauskuvista tähän maailmaan... Voisiko olla mahdollista, että jokaisen sukupolven mielestä nuorempi sukupolvi on röyhkeää eikä tottele kuria? On hyvä muistaa, että nyt puhutaan ala-asteikäisistä, eli lapsista. Lapset voivat olla hankalia, vilkkaita tai jopa villejä. Silti varsinkin ala-asteella lasten ymmärtäminen ja kasvattaminen pienistä ihmisistä hieman isommiksi ja viisaammiksi on tasokkaita taiteellisia suorituksiakin tärkempää. Joidenkin kohdalla nämä asiat kulkevat käsikädessä, mutta toiset saattaisivat tavita hieman enemmän ymmärtämystä ja aikaa.

- voisiko olla mahdollista käydä keskustelu musiikkiluokkien menestyksestä, opetuksen tasosta ja tulevaisuudesta jollain muulla foorumilla, sillä edelleen kyse on yhdestä ja ainoasta asiasta: mahdollisesta oppilaiden epäasiallisesta kohtelusta ja kiusaamisesta ja tämän asian selvittämisestä. Jos näin ikävästi todetaan olleen, taiteelliset saavutukset ja opetuksen taso eivät tuohon vaikuta. Jos taas opetusvirasto on syyllistynyt systemaattiseen ajojahtiin, keskustelu yllämainituista asioista kannattanee silti käydä jollain muulla foorumilla kuin tällä sivustolla, jossa kommenttien välissä esitellään ihmeellisiä 28 kilon laihdutustuloksia ja ennen ja jälkeen -kuvia.

En siis halua ristiinnaulita (sic) ketään ilman riittäviä tietoja nykyhetkestä, kuten en myöskään ymmärrä käynnissä olevaa puolustushyökkäystä, kun puolustettavan mahdollisten tekojen yksityiskohdat eivät ole tiedossa. Muotoilen siis asian näin: valvoin toissayönä useamman tunnin ja olen jopa itkeä tirauttanut hieman. Olen mies, en tietääkseni yliherkkä tai luonnehäiriöinen. Tämä tuokoon minun näkökulmani keskusteluun. Tiedän nyt käynnissä olevasta prosessista yhtä vähän kuin muutkin tänne kirjoittavat. Joitain muistoja omalta musiikkiluokka-ajaltani tämä keskustelu on kuitenkin nostanut pintaan ja valitettavasti niitä ei ole omalla kohdallani aika kullannut.

Toivotan voimia niille, joilla on paha mieli. Toivon, että ketään ei lyödä eikä leimata etu- eikä jälkikäteen ja että ne joilla on jotain sanottavaa - puolesta tai vastaan - uskaltavat sen ilmaista, kunhan riittävästi tietoa sanottavan pohjaksi on. Nyt keskustelu valitettavasti polveilee epäolennaisesta yksityiskohdasta toiseen.

Vieras

#57

09.04.2012 22:53

Tri Kadar on kiistatta Vaasan musiikkiluokkien suurin positiivinen voima. Hänen työtään ovat alkaneet murentaa todellista pitkäjänteistä musiikkikasvatusta ymmärtämättömät henkilöt. Tilanne tulisi rauhoittaa siten että palautettaisiin lapsille oikeus tutustua musiikkiin monipuolisesti ja syvällisesti, sekä opettajille, Kadarille kollegoineen, työrauha. Tulisi katsoa ajassa taaksepäin niihin aikoihin jolloin häiriöt alkoivat, ja tehdä johtopäätökset todellisista työn murentajista. Jos Vaasa lopettaa Kadarin pitkäjänteisen ja ainutlaatuisen tasokkaan ja elämyksellisen työn, ovat kärsijöinä sekä opettajat että ensisijaisesti lapset.
Mattiko

#58 Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

09.04.2012 22:56

#51: Haloo - Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

Olet tietysti oikeassa, ettei musiikkiluokkatoiminta ehkä lopu yhden opettajan lähtemiseen, mutta tuota mainitsemaasi monipuolista opetusta voi mielestäni hyvin jatkaa vasta sitten, kun hallitaan oma kansanlauluperinne, elikä on laulettu oman kansan arvokkaita lasten- ja kansanlauja. Lähtökohdan on on oltava tämä suuresti arvostamani Zoltán Kodálynkin opetuksen mukaan. Kun osaat arvostaa tätä periaatetta ja hallitset ns. musiikin äidinkielen, voit valita musiikin, miltä sektorilta tahansa ja osaat jo itse lukea, luoda ja kirjoittaa säveljaksoja. Arvostan siis suuresti unkarilaisten kehittämää musiikinkasvatusjärjestelmää (Kodály-concept), sillä olen myös käyttänyt sitä työssäni yli 25 vuotta ja saavuttanut hyviä tuloksia täällä Helsingissä. Kiitos siitä kuuluu osaksi myös György Kádarille, jolta olen saanut paljon ideoita opetustyöhöni. Hyvää jatkoa sinulle! t. Mattiko

Musiikki-ihminen minäkin

#59 Re: Monta kysymystä

09.04.2012 23:17

#56: -

Toivon, että kyseiset henkilöt aikanaan lähtevät eläkkeelle täysin toisenlaisissa tunnelmissa. Jurilla on vielä aikaa kouluttaa myös opettajia upean työnsä jatkajiksi!

En ymmärrä, miten aikuiset ihmiset eivät osaa toimia sivistyneesti - ehkä se näkyy lapsissakin, pääasiallinen kasvatusvastuuhan on kodeilla. Kun tämä asia tutkitaan kunnolla, paranee moni muu asia samalla - työyhteisökin tervehtyy, jos työ tehdään huolella. Mietiskelen, miksi asioita ei ole hoidettu, kun ne ovat jo useamman vuoden olleet pielessä. Keinoja on, täytyy vain olla halu ja taito käyttää niitä - siitä esimiehet saavat palkkansakin. Tietoa olen saanut aivan tarpeeksi asti..

 

.

#60

09.04.2012 23:45

#59: Musiikki-ihminen minäkin - Re: Monta kysymystä

Ihmiset, ottaakaa yhteyttä valtuutettuihin.

Tässä varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan jäsenet:
http://www.vaasa.fi/WebRoot/380444/Vaasa2010SubpageWithoutBanner.aspx?id=392598

 


Vieras

#61 Re:

09.04.2012 23:54

#56: -

Juuri näin! Kiitos!


Vieras

#62 Re:

09.04.2012 23:58

#56: -

Erittäin hyvä mielipide. Nimenomaan,  valtaosa kirjoittajista ei varmasti tiedä yksityiskohtaisia syitä tilanteeseen, jossa tähän mahdolliseen irtisanoutumiseen on jouduttu. Enkä tiedä asiasta itsekään.Odotan virallisia väyliä tapahtuvaa tiedottamista.En ole vastaan enkä puolesta vaan ymmälläni odotan.

 

Lieveilmiönä kerrottakoon  nykyiset/ entiset oppilaat kommunikoivat facebookeissaan puolesta ja vastaan mitä villimpien huhupuheiden rönsyillessä facesta faceen  ja syöden toisia oppilaita, jotka eriävät omista mielipiteistään ja luulemistaan tiedoistaan. Kamalaa luettavaa, ja voin vain kuvitella mitä tämä tuo tullessaan luokkahenkeen, uskoon ja innostukseen  siihen mikä on ollut tärkeää musiikissa, odotuksiin suunniteltua kuorokilpailua kohtaan, kevätkonserttia jne.


Vieras

#63 Re: Re:

10.04.2012 00:04

#62: - Re:

Toisin sanoen, tässä on käynyt niin, että lapset ovat todellisia pelinappuloita. Todella surrullista.

Valitse nimimerkki

#64 Otsikko

10.04.2012 08:24

Muutama huomio jälleen:

"Ihmiset, ottaakaa yhteyttä valtuutettuihin"
- koska Kadar on pyydetty kuultavaksi epäasiallisesta käytöksestä, asiaa varmasti auttaa lautakunnan tai valtuutettujen pommittaminen ja sen asian julkituominen, että itse asiasta eli mahdollisesta epäasiallisesta käytöksestä kellään yhteydenottajalla ei ole tietoa. Vaikutusta voi vielä tehostaa omalla epäasiallisella käytöksellä ja parhaimmillaan uhkailulla, jos mopo oikein pääsee karkaamaan.

"nykyiset/ entiset oppilaat kommunikoivat facebookeissaan puolesta ja vastaan mitä villimpien huhupuheiden rönsyillessä facesta faceen"
- oppilaiden käyttäytymisessä ei ole suurta eroa siihen, mitä ja miten täällä keskustellaan. Täällä on - kiitos siitä keskustelijoille - toistaiseksi pysyneet filtterit suht hyvin päällä, mutta sosiaalisessa mediassa niillä on taipumus kadota. Keskustelu täälläkin kuitenkin rönsyilee kaiken muun paitsi itse asian ympärillä. Sinänsä ymmärrettävää, kun kukaan täällä ei itse asiasta mitään tiedä.

"Hänen työtään ovat alkaneet murentaa todellista pitkäjänteistä musiikkikasvatusta ymmärtämättömät henkilöt"
- Kadarille on annettava mahdollisuus puolustautua (toivoakseni aiemmissakin kuulemistilaisuuksissakin näin on tehty) ja häntä ei voi tuomita - eikä julistaa pyhimykseksi - etukäteen. Ei myöskään ole korrektia syytellä "todellista pitkäjänteistä musiikkikasvatusta ymmärtämättömiä henkilöitä". Nyt ei valitettavasti puhuta todellisesta pitkäjänteisestä musiikkikasvatuksesta, nyt puhutaan mahdollisesta oppilaiden epäasiallisesta kohtelusta ja kiusaamisesta. Ne ovat hyvin vakavia asioita ja ne pitää selvittää perinpohjin. Asiaa ei auta, jos massat alkavat huutaa etukäteen "SYYLLINEN" tai "SYYTÖN" asiasta edelleenkään tietämättä. Tästä voisi vetää esimerkkejä kuluneen juhlapyhän tapahtumiin, mutta ei ryhdytä tekemään kenestäkään etukäteen marttyyria, eihän.

"Jurilla on vielä aikaa kouluttaa myös opettajia upean työnsä jatkajiksi!"
- koulun nimi on Onkilahden musiikkiluokat, ei Jurin musiikkiluokat. Kuka ikinä kouluun tulevaisuudessa tuleekaan töihin, hänelle tulee antaa mahdollisuus toteuttaa musiikkikasvatusta omien näkemystensä ja ammattitaitonsa mukaan, kuten on Kadarkin saanut tehdä. Kouluihin ei valita kruununperillisiä eivätkä opettajat voi tehdä vaatimuksia pedagogisiin testamentteihinsa.

"Tunsin ylpeyttä, kun näin vassalaisen tasokkaan lapsikuoron, Onkilahden musiikkiluokkien kuoron, esiintyvän Budapestin Pesti Vigadossa, kun me Suomen Kodály-kuoro seurasimme katsomossa ohjelmaa. Olimme kaikki suomalaisugrilaisten kansojen musiikkifestivaalien avajaisissa ja Unkarin presidentin Árpád Gönczin kunnioioitti läsnäolollaan tilaisuutta"
- hienoa, jos näin on ollut. Musiikkiluokilla on monta meriittiä mutta tämänhetkisessä tilanteessa ainoa olennainen kysymys on: Mitä tarkoittaa se, että Kadar on pyydetty kuultavaksi hyvin vakavasta asiasta, eli oppilaiden epäasiallisesta kohtelusta ja kiusaamisesta? Se on vakava syytös, eikä Unkarin presidentti voi asiaan vaikuttaa.

Malttia. Muistuttaisin vielä, että henkilöt, jotka asiasta päättävät, ovat teidän valtuustoon / lautakuntiin äänestämiänne. Heidän työtään on tehdä asioista (johto)päätökset. Sitä on demokratia ja Suomi on oikeusvaltio. Ei ryhdytä huutamaan oikeusmurhaa, ennen kuin käsittely tai tuomio on edes tullut.

Vieras

#65 Re: Re:

10.04.2012 08:36

#62: - Re: Lieveilmiönä kerrottakoon...

Jos yläkouluikäiset keskustelevat facebookissa niin miten se vaikuttaa alakoulun kuorokilpailuun? Yläkoulun kuoro ei tiettävästi ole tällä kertaa osallistumassa vastaavaan kilpailuun. Facebookiin ei saa alakouluikäiset rekisteröityä (ellei koulussa/kotona kannusteta valehtelemaan - ikäänsä)! => http://www.facebook.com/legal/terms

Katsokaa kotona lasten perään!
Ja vanhemmille lapsille sekä aikuisille: älkää lähtekö syyttelemään niinkuin tässä monet ovat tehneet.
Pitäkää todella suodattimet päällä.

nimimerkki valittu

#66 Re: Otsikko

10.04.2012 08:44

#64: Valitse nimimerkki - Otsikko koulun nimi on Onkilahden musiikkiluokat?

Tiettävästi koulun nimi on "Onkilahden koulu" http://www.edu.vaasa.fi/oaa/

ja kyseessä on "Vaasan musiikkiluokat", joilla annetaan korkeatasoista musiikkiopetusta alakoulun osalta Onkilahden koulussa ja yläkoulun osalta Vöyrinkaupungin koulussa. http://www.vaasa.fi/Suomeksi/Opetus_ja_koulutus/Perusopetus/Musiikkiluokat (vaikka tässä on virhe - todistettavasti musiikkiluokilla opiskelee nykyään myös 1. ja 2. luokkalaisia)

...opiskelu?

#67 Re: Ei voi ymmärtää..

10.04.2012 09:19

#50: Ex-oppilas - Ei voi ymmärtää..

opettaminen => ? => oppiminen

yleensä ketjussa opettamisen ja oppimisen välissä on työläs eikä aina kovin mukavakaan työvaihe: opiskelu. Jos luokassa joku/jotkut eivät halua tätä työvaihetta suoritta, pitäisi sen mahdollisuus silti antaa muille suuresta ryhmäkoosta huolimatta. Jos tuon työvaiheen sijasta häiritsee lisäksi ketjun alkupäätä eli opettamista täytyy opettajan tehdä toimenpiteitä työrauhan palauttamiseksi. Jos näitä toimenpiteitä kutsutaan kiusaamiseksi niin joku on kyllä ymmärtänyt jotakin väärin.

En ole muuten koskaan kuullut, että Juri olisi antanut jälki-istuntoa (muut musiikin opettajat - eivät varmasti kaikki mutta osa - sen sijaan ovat varmasti niin tehneetkin joskus tarvittaessa). Yleensä on riittänyt, että mahdollinen tunnin häiritsijä on siirretty sivuun; joko luokassa tai luokan ulkopuolelle - toisen opettajan tai rehtorin luo. Näin ainakin omilla musiikin tunneilla työrauha palasi eikä ketään kiusattu tai kohdeltu epäasiallisesti (- paitsi se häiritsijä joskus saattoi kohdella opettajaa epäasiallisesti).


Vieras

#68

10.04.2012 10:29

Tämä ei ole mielestäni oikea foorumi keskustella näistä asioista. Lisäksi mielestäni ainoastaan asianomaiset voivat näistä keskustella. Mieleni pahoitan vain siitä, että nyt uhataan hylätä kaikki kevään suunnitelmat, joita lapset varmasti odottavat innolla.

Vieras

#69 Re: Re: Re: Katsokaa lastenne perään...

10.04.2012 11:20

#65: - Re: Re: Oma lapseni ei ole facessa eikä täten kommentoimassa, joten perään on katsottu :)

 


Vieras

#70 Re: Re:

10.04.2012 11:21

#12: Musiikki on kaunis asia - Re:

Oppilaat valitaan ensimmäiselle luokalle testien perusteella ja kolmannelle luokalle (uusien testien perusteella) muutama halukas lisää.

myös innolla odottava

#71 Re:

10.04.2012 11:26

#68: - uhataan hylätä?

Ei kai kukaan ole uhannut hylätä suunnitelmia??

Se vain on fakta, että vaikea on järjestää jos ei ole järjestäjää.

(vertaus; miten Sport tai muu junioreiden urheiluseura valmistautuisi tärkeään otteluun, jos valmentaja ei ole mukana?)

Valitse nimimerkki

#72 Otsikko

10.04.2012 12:44

Juri on ehdottomasti paras opettajani koko koulutieni aikana. Jurin musiikintunnit olivat parasta koulussa, ja olen saanut Jurilta paljon positiivista palautetta oppitunneilla, mikä on kohottanut itsetuntoani, ja näin ollen Jurin tunneille on ollut aina hyvä ja hauska mennä. Olen kiitollinen, että olen saanut hyvän, vahvan ja laajan musiikillisen oppimisen pohjan alakoulussa. Siitä on ollut helppo jatkaa eteenpäin ammattiin asti. Kunnioitan Jurin opettamis menetelmiä. Jos Juri lähtee, Vaasan musiikkiluokkien taso laskee hurjasti, eikä konserteilta voi odottaa enää samanlaista tasoa. Vaasan musiikkiluokat ovat ainutlaatuisia, kiitos siitä Jurille.
nimimerkki

#73 Re: Otsikko

10.04.2012 13:19

#72: Valitse nimimerkki - Otsikko

Positiivinen palaute on toki tärkeää, mutta ei negatiivisenkaan rakentavan palautteen antamista pidä vältellä eikä sen saamisesta mieltänsä pahoittaa. Monesti rehellisyys on ainoa tie menestykseen.

Vaikka rima on korkealla niin aina siitä on oppilaita tukemalla päästy yli.

Liian isot saappaat odottamassa?

#74 Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

10.04.2012 13:49

#51: Haloo - Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen??? 

 

Tämän hetkinen tilanne antaa suuntaa tulevalle. oppilaat eivät saa tällä hetkellä suunniteltua opetusta kun koulu ei ole hommannut poissaoleville musan opettajille sijaisia (huom. Monikossa)! osa oppilaista voivat toki riemuita lapsenomaisesti kun pääsevät kerrankin ennemmin koulusta, mutta toki on niitä jotka surevat tilannetta pohtien tulevaa. Vai käykö niin, että kun tämä sotku on ohi niin tunnit korvataan jälkikäteen lasten vapaa-ajalla ja suurennuslasin alle joutuvat ne, jotka jostain syystä eivät pääsekään kuoroharjoituksiin.

Vieras

#75 Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

10.04.2012 17:29

#51: Haloo - Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

Ollaan täysin samaa mieltä. Alakouolu tekee kyllä aina värikästä ohjelmaa. Yläkoulun olisi aika ryhdistäytyä!

Eikö?