SUOMALAISEN MUOTOILUN TULEVAISUUS - MUOTOILUINSTITUUTIN ALASAJO?


Vieras

#51

07.04.2013 16:58

Alumni puhuu asiaa.
Opiskelijasta itsestäänhän kaikki lopulta on kiinni. Ja niille joilla on potentiaalia huippuammattilaiseksi, pitäisi tarjota mahdollisimman hyvä ympäristö itsensä kehittämiseen.

Vieras

#52

07.04.2013 17:03

Totta LAMK voisi miettiä leikkauksia tehdessä, kuinka arvokasta pr-työtä muotsikka tekee. Sehän on kaikista tunnetuin LAMK:in alainen laitos ja houkuttelee Lahteen ihmisiä eri puolilta Suomea. Myös yritykset aina kansainvälisiä suuryrityksiä myöten ovat kiinnostuneita koulustamme.

Vieras

#53

09.04.2013 11:22

Suomella ei ole varaa tinkiä tämän alan koulutuksesta tippaakaan...

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.04.2013 08:32


TEMU-96

#55 Re: -

10.04.2013 08:39

#15: Raindog - -

Raindog puhuu nyt vastoin parempaa tietoa. Muotoilualoilla työskenteleviä ja itsensä työllistäviä on Suomessa tuhansia. Yksi suuri etu muotoilijan koulutuksessa on että sen kautta saatu näkemys ja osaaminen avaavat mahdollisuuden työllistyä useanlaisiin tehtäviin yrityksissä, julkishallinnossa ja kolmannella sektorilla. Valmistuvan muotoilijan ei ole tarkoituskaan puristaa itseään opiskelemansa muotoilun alueen kapeaan lokeroon.
Siitä olen Dogin kanssa samaa mieltä, että muotoilualoille koulutetaan liikaa väkeä. Koulutuspaikkoja tulisi vähentää maakuntien huovutuskouluista ja keskittää hakukokeiden kautta seulotut lahjakkaat huippuyksiköihin, kuten Muotoiluinstituuttiin.

 


Vieras

#56

10.04.2013 11:12

On täysin järjetöntä vähentää resursseja Lahden Muotoiluinstituutilta, jolla on huomattavia kansallisia ja kansainvälisiä näyttöjä opiskelijoidensa menestymisestä.

Vieras

#57

11.04.2013 07:02

Lahden päätäjät ovat täysin sivistymättömiä tässä asiassa. Lahden Taideinstituutista on Taideteollisen korkeakoulun (nyk. Aalto yliopiston muotoilun ja suunnittelun laitos) tullut jo vuosia korkeatasoisia muotoilijoita graafisia suunnittelijoita ym. jotka ovat luoneet Suomikuvaa kansainvälisillä foorumeilla korkeatasoisen muotouilun maana. Nyt on näköjään kytkykauppojen ja sivistyksen alasajon sekä ahneuden aikakausi. Pistäkää tarkasti mieleenne ne päättäjät jotka ovat tekemässä tätä. He jäävät historiaan esimerkeiksi sivistyksen ja järkevän sekä oikeudenmukaisen taloudenpidon vastaisesta toiminnasta. Lahden ja Lamkin vetovoima häviää takuuvarmasti. Alasajoa kaipaavat ammattikorkeakoulut joissa houkutellaan opiskelijoita resurssittomilla median- taiteen ja suunnittelun kursseilla. Näyttää siltä että adressi Lapin yliopiston graafisen suunnittelun osaston resurssoinnin puolesta on myös tarpeen.


Vieras

#58

13.04.2013 13:16

Suomen tulevaisuus on luovassa muotoilussa ja työssä.
alumni

#59 Mutoiluinstituutin alasajo

14.04.2013 13:09


Mutoiluinstituutista irtisanottiin tuotannollis- taloudellisin perustein kuusi
lehtoria: Leena Pohjansalo graafinen muotoilu
Sami Lahtinen teollinen muotoilu
Timo Laaksonen valokuvaus
Jorma Lehtonen käsityömuotoilu
Kari Lohko visuaalinen muotoilu ja
ennen joulua Kaarlo Holmberg sisustusarkkitehtuuri

Hallinnosta ja henkilökunnasta ei irtisanottu ketään.

Päijät-Hämeen koulutuskonsernin toimesta pari vuotta sitten lakkautettiin
elokuvan koulutus Muotoiluinstituutissa ja Taideinstituutti.
Konserni ja Lahden amk ovat toimineet päättäväisesti ajaessaan
alas visuaalista koulutusta Lahdessa ja lisää supistuksia ja
vähennyksiä on tulossa. Siksi tämä adressi.

Alumni

#60 Järjetöntä

16.04.2013 05:44

#59: alumni - Mutoiluinstituutin alasajo

Miksi ihmeessä Timo Laaksonen on irtisanottu??? Hänhän on ollut yksi muotsikan kantavia voimia. Kokemus, tietotaito ja kaikki oli huippuluokkaa. Hänen opetuksellaan on ollut valtava merkitys työssä ammattilaisena.

Lista on outo. Miksi vanhoja ja kokeneita irtisanottiin?

Miksei niitä uusia, jotka ovat tulleet töihin käytännössä muotsikan penkiltä ja antikin on sen mukaista?


Vieras

#61 Re: Järjetöntä

19.04.2013 10:28

#60: Alumni - Järjetöntä

Tämän lisäksi on myös järjetöntä että Kari Lohko irtisanottiin. Hän on koko koulun pidetyin opettaja, jota kaikki hänen kursseillaan käyneet lähes poikkeuksetta rakastavat ja kunnioittavat. Lohko on instituutio instituution sisällä. Hänen irtisanomisellensa ei ole ainakaan aikaan saatujen tulosten kannalta mitään pätevää syytä. Samoin Kaarle Holmberg on ollut sisustuksen puolella kantavia pilareita. Ei tässä touhussa ole järjenhäivää, mikäli tarkoituksena on kuitenkin pystyä säilyttämään muotsikan taso samalla tasolla kuin ennen. Kun listaa katsoo.

Diipadaapa

#62

22.04.2013 08:10

Tässä Muotoiluinstituutti ampuu itseään jalkaan taas. Muotsikkaan syydetään rahaa muilta aloilta aivan järjesttömiä summia ja silti naristaan kun jotain säästetään. Tuntuu, että tämä taiteileva porukka katselee vain omaan napaansa. Muualtakin loppuu koulutusohjelmia ja lähtee opettajia. Tarkoittaako tämä, että muut ymmärtävät globaalin taloudellisen tilanteen, eivätkä vaadi lisää "mäkkejä" jotta voivat töhertää piirrustuksiaan.

Huolestuttavinta on kuitenkin se, kuinka Muotoiluinstituutti pitää itseään itsenäisenä. Ja se, kuinka kaikille muille LAMKin opiskelijoille he ovat hyvin sisäsiittoisen tuntuista porukkaa. Kannattaisi joskus Muotsikkalaistenkin lähteä tapaamaan muitakin opiskelijoita.

Vieras

#63 Re:

23.04.2013 13:52

#62: Diipadaapa -

Nyt on vaadittu laadukasta opetusta ja kontaktitunteja, ei mäkkejä.
Muotsikka on LAMK:in alla, mutta se on ainakin onneksi vielä muotoilukoulu, eikä muotoilulinja.
Mitä huolestuttavaa on siinä jos koulu pitää itseään itsenäisenä? Sehän on vain mahtavaa, että opiskelijat haluavat olla muotsikkalaisia. Yhteiskuntamme on täynnä erilaisia ryhmiä aina perheitä myöten, mitä pahaa siinä on jos rakastaa ihmisiä ympärillään?


Vieras

#64

22.06.2013 07:10

On se ihmeellistä, että järjettömyydet tästä maasta ei lopu !!
Sari

#65 Jo vuonna 2007..

04.11.2013 18:56

Purettiin yritysprojektien opettajan virka ja irtisanottiin päälle, oli laittomia irtisanomisia. Nyt kaveria on heitelty pitkin koulutuskonsernin eri laitoksia. Olipahan kaveri joka yritysyhteistyön nosti Muotsikka Lahdessa Suomen kärkeen, ei järjen häivää ole Lahden touhussa!
Ari

#66 Re: Jo vuonna 2007..

05.11.2013 03:10

Oli muuten 2008, Ollin tapaus oli aivan rikollinen.
Ex muotsikkalainen

#67 Muotoiluinstituutin tilanne on ohi

19.03.2014 02:58

Muotoiluinstituutti Lahdessa ei ole nykyisin se laitos, joka koulutti muotoilijoita aikoinaan huipulle. Nykyinen reliikki on irvokas torso siitä, mitä laitos joskus edusti. Kaameaa on huomata, miten Lamk on tuhonnut Muotoiluintituutin hengen, nykyiset opettajat ovat keskinkertaisia, laiskoja pulliaisia, nämä eivät nosta enää yhtään mitään ylös - voi P..! , mitä on tapahtunut, ihan sama, vaikka lopettaisivat koko koulun. Näin tuhotaan osaa loistavinta Suomea, arat narsistiset pikkuvirkamiehet veivät lopultakin voiton korkea kulttuurisesta oppilaitoksesta. Lopettakaa muotoilun opettaminen Lahdessa, nykyisen koulunne on irvikuva menneestä, hävetkää kaikki tapahtuneeseen kehitykseen vaikuttaneet, paha on voittanut!
jebulispenjamin

#68 Re: Muotoiluinstituutin tilanne on ohi

12.02.2015 02:43

#67: Ex muotsikkalainen - Muotoiluinstituutin tilanne on ohi 

 muotoilun koulutus Lahdessa on muutaman heikon opettajan varassa. Mistään opetuksen laadusta ei todellakaan voi puhua. Nuoret tietäkää tämä, jos haluatte opetusta oikeasti, hakeutukaa ulkomaille ja myös Taik on kohtuullinen Metropolia amk:n, Kouvolan amk:n ja Kuopion amk:n ohella. Lahti on todellakin tuhottu surkeiden opettajien, ala-arvoisen laitosjohdon sekä osaamattoman oppilaitosjohdon ja -hallinnon vuoksi. Tästä ei kannata enää puhua, laiva on uponnut.

Jermu laine

#69 Re: Re: Jo vuonna 2007..

08.05.2015 01:52

#66: Ari - Re: Jo vuonna 2007.. 

 nykyään on tki johtaja muotsikassa, tulee taito-ketjun puolelta, kultaseppä koulutusjohtajana. No eipä tarvitse teollisuuden lahdessa enää ainakaan muotoiluinstituutin perään haikailla, virkkuukoukut esiin vaan ja kivoja sukkia kutomaan. Katastrofaalinen on ollut muotoilun alasajo lahdessa, voi voi. Pärekoppakoulu on jälleen totta, mutta esitellään kutimia sitten näyttelyissä, onhan sellaisellakin humpuukilla rihkamakaupoissa omat ostajansa. 

nähnyt

#70 Fakta on

02.06.2015 23:26

muotoilunstituutti edusti teollisuuden arvostusta, tuottavuutta, jota kyetään muotoilulla edistämään. Tällaista oppilaitosta ei Lahdessa enää keväällä 2015 ole, muotoiluinstituutti elää vain muistoissa ja heissä, jotka vuosina noin 1990-2007(8) ovat oppilaitoksen läpikäyneet. Nykyversio Lahden muotoilukoulutusta on pikkusievä torso tai jopa irvikuva siitä, mitä muotoilulla kyetään vaikuttamaan tuotantotalouteen. Niin oppilaitoksen johto, keitä he ihmeessä sitten ovatkin, ovat alasta asiantuntemattomia tai luulosairaita käsityskyvystään. Olen myös pannut merkille mm., ettei esim. Teollisen muotoilun linjavastaava Sami Hyyryläisellä ei ole edes kanditason tutkintoa koulutusalastaan. Laitoksessa ei työskentele ketään, joka omaisi työkokemusta teollisuudesta, mm. Laitosjohtaja on käsityötä edustava kultaseppä ilman teollisuus- tai liike-elämä kokemusta. Laitos on valunut humpuukin edustajaksi vailla ajassa kiinniolevia evidenssejä kyvystä edustaa teollisuuden ja kaupan todellisuutta opetuksensa taustalla. Muotoiluinstituutti on menetetty, Lahdessa toimii keväällä 2015 muotoilun humpuukikoulu. 

Lahdessa 5.6.2015  

EU KUSEE

#71 ITSENÄISYYS!

02.04.2020 23:11

SUOMALAISTEN TULEVAISUUS NÄYTTÄÄ MUOTOILUVAN AIKA PÉRSEESEEN :*CORONA VIRUS HIVI SOMPUT EKO KATASTROFI JA VIHAPUHE LAKI JOKA KIELTÄÄ KRITISOIMASTA VASEMMISTO LIITTOA ANTI FAA EU VIHREE SDP:*TÄ

TAI MAAN PETTURI PERSUI ! ;(),___!!!!!!!