EI! synnytysten lopettamiselle Oulaskankaalla.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI! synnytysten lopettamiselle Oulaskankaalla..

Ekan lapsen isä kalajoelta

#51 Ei voi käsittää

02.10.2013 18:22

Me saimme 4viikkoa sitten ensimmäisen lapsen joka syntyi Oulaskankaalla jossa itsekin olen syntynyt. On se niin raivostuttavaa että tästä elämän tärkeimmästä hetkestä pitää ruveta tekemään vaikeaa kun asiat toimivat. Itse olen valmis korottamaan veroprosenttia huomattavasti että synnytys sekä terveydenhuoltopalveluista ei tingitä!

Vieras

#52

02.10.2013 19:29

Ei saa lopettaa sillä silloin aivan liian pitkä matka muualle synnyttämään
JokuMuu

#53 Ehdotomasti säilytettävä

03.10.2013 05:13

Oulaskangas on säilytettävä! Lähipalvelua parhaimillaan! Täyttä puppua ettei saa lääkäreitä ja se on nykyisten asioiden valmistelijoiden heikkoa osaamista ja kansanedustajien heikoutta jos ei säilytys onnistu.
Poikine äiti

#54 Re: Synnyttäjiä pitää kuunnella!

03.10.2013 05:46

#49: Omat lapseni syntyivät Oulaskankaalla - Synnyttäjiä pitää kuunnella!

100km on aika lyhyt synnytysmatka vielä täällä suomessakin. Miettikää niitä äitejä jotka joutuu pohjoiseta lähteen Rovaniemelle/Kemiin tai jopa Ouluun asti synnyttään. Matkaa voi olla 500km tai enempikin.


Vieras

#55

03.10.2013 06:49

Terveenä syntyvä lapsi on yhteiskunnalle suurin säästö!

Vieras

#56 Re: Re: Synnyttäjiä pitää kuunnella!

03.10.2013 07:47

#54: Poikine äiti - Re: Synnyttäjiä pitää kuunnella!

100km on matkana lyhyt, mutta pitkä juuri alueellamme asuville uudelleen synnyttäjille!! Pitkien matkojen takana lapissa syntyy muutamia lapsia / vuosi ja pohjoisimmissa kunnissa kätilöt, jotka saattavat äitejä synnyttämään tarpeen tullen.


Vieras

#57

03.10.2013 08:36

Oulaskankaan synnytyssairaala on tarjonnut minulle 12 kertaa hyvää lähipalvelua.

Vieras

#58

03.10.2013 09:46

Tsemppiä taisteluun!!!
Meiän synnäri loppuu ennen aikojaan, koska ylilääkäri kyllästyi odottamaan mitä tapahtuu 2016 ja lähtee muualle ja kaksi lääkäriä jää äitiyslomalle. Joulukuussa synnyttäjät joutuu menemään 130km päähän. Ei käy kaateeksi odottajia.
En voi ymmärtää miksi halutaan luopua palveluista jotka toimii!!! Meiän tilanteen vielä ymmärrän, koska lääkäreitä saada, mutta jos palvelut toimii, miksi halutaan lopettaa hyvin toimiva palvelu???

Vieras

#59

03.10.2013 10:18

Yhdenkään äidin ei kuulu synnyttää maantiellä tai täyteen ahdetun sairaalan liinavaatevarastossa!!! Hei haloo!!! Kyllä kätilöt karkaa muualle, kun tällaisia synnytysyksiköitä aletaan puuhastelemaan...
ammi

#60 EI EI EI

03.10.2013 15:53

3 lasta tehneenä josta 2 Oulaskankaan sairaalassa. Viimeinen syntyi juuri salin ovella joten mitä kävis neljännen kanssa??? Ei saa lopettaa paikkaa jossa on hyvä olla ja ennen kaikkea turvallista. Ei nopeita syöksy synnyttäjiä ota taksikuskit kyytiin. ..

Vieras

#61

03.10.2013 18:53

Turha kaikkien on mennä Ouluun synnyttämään. Ei se nyt yhestä lasten lääkäristä kiinni voi olla. Voi kait se sama lääkäri Oulaskankaalla hoitaa aikusiki ,sillon ku ei lapsia tarvi hoitaa. Älyttömillä perusteilla lopetetaan toimivia käytäntöjä
meklari

#62

03.10.2013 19:10

Adressin aloittajan kannattaisi myös tuoda esille toimiva vaihtoehto lopettamiselle. Jos sairaanhoitopiirin on kuitenkin noudatettava tulevaa päivystysasetusta ja varmistettava lastenlääkäripäivystys Oulaisissa 24/7, niin olisi esitettävä vaihtoehto miten tämän voi saada toimimaan. Käytännössähän se vaatisi paikkakunnalle vähintään kolme lastenlääkäriä, ja heille muutakin työtä kuin synnärin päivystys, siis lastentautien poliklinikka tai osasto.
Äiti

#63

03.10.2013 20:39

Se on kyllä kamala tilanne, jos Oulaisista synnäri viedään. Onneksi omat lapset on tehty, jos Ouluun olisi pitänyt mennä, 2 lasta olis syntyny tien päälle. Tulevat synnyttäjät surettaa, kyinka loppuraskaus menee murehtimiseen, ehdinkö vai en turvallisesti sairaalaan? Kiire,joka Oysissa on jo nyt niin mikä se on sitten, kun sinne buukataan lähes 1000 synnyttäjä lisää. Eka lapseni syntyi Oysissa sulun takia, lapsen syntymän jälkeen menin pesulle vessaan niin sieltä kätilö tuli minut keskeyttään, että nyt äkkiä pyörätuoliin, ja osastolle, koska sali pitää saada seuraavalle. Siinä ei ehtiny kissaa sanomaan. Lapsen isä ei olisi saanut tulla meidän perässä katsomaan, minne meidät viedään, koska niin kovin tiukat säännöt oli silloin jo. Ikinä Oulaskankaalla minua ei ole kesken peseytymisen lähetty kärräämään yhtikäs mihinkään. Päättäjät hoi, antakaa meidän edes jotain pientä ja kaunista säilyttää täällä Oulaisissakin !

Vieras

#64

03.10.2013 22:15

paras paikka synnytää, paras ja huomioonottava henkilöstö

Vieras

#65

04.10.2013 10:28

Kaksi lasta syntynyt Oulaskankaalla, yksi KOS:ssa täällä Helsingissä. Ehdottomasti myös neljännen lapseni synnyttäisin Oulaskankaalla (jossa itsekin olen syntynyt) jos se vaan olisi mahdollista. Kyllä pienellä ja suurella sairaalalla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Isossa sairaalassa on liukuhihnameininki ja sieltä jopa sektioäidit passitetaan kotiin parin päivän jälkeen että saadaan tilaa seuraaville synnyttäjille. Uskon että sama meininki on Oulussa kuin Helsingissä. Oulaskankaalla oikeasti potilaista välitetään ja henkilökunta on ystävällistä ja auttavaista. Suuria säästöjä tuskin tulee jos Oulaskangas lopetetaan. Ja kyllä sitä henkilökuntaa riittää. Ihan turha selitellä millään lääkäripulalla. Silkkaa hulluutta jos Oulaskankaan synnytysosasto suljetaan.

Vieras

#66

04.10.2013 19:05

Olen itse saanut lapset Oulaskankaan sairaalassa.Ei synnytystäsairaalaa saa sulkea.

Vieras

#67

05.10.2013 07:07

Oulussa on jo valmiiksi aivan liian täyttä. En halua pötkötellä synnytyksen jälkeen liinavaatekaapissa.
eräs kiitollinen asiakas perheineen

#68 Re:

05.10.2013 08:21

#62: meklari -

Tämä nyt on vain eräänlaista itsekseen pohdiskelua tuohon mitä meklari sanoi eli siihen ellei vaatimustasosta olla valmiita tulemaan yhtään vastaan. Siinä tapauksessa kaivattaisiin siis lisää lastenlääkäreitä. Yksihän OAS:sta jo löytyykin. Olisikohan oulun sairaanhoitopiiri valmis (riittävän painostuksen alla) nimeämään lisää lastenlääkäreitä omistaan (toimipisteenä olisikin ainakin osittain OYS: n sijaan OAS).. tai voisiko gynekologian erikoislääkäri joita OAS:ssa mukavasti riittääkin pystyä vastaamaan tästä asiasta. Ja vielä.. ellei riittäisi, voisiko (ja tahtoisiko) joku talon gynekologeista "päivittää"/lisätä osaamistaan lisää tälle saralle elikkäs lasten sairaanhoitoon (aikaahan on kuitenkin vielä tuohon 2016 vuoden loppuun useampia vuosia).

 

Kyllä Oulaskankaan osasto 1:n toiminta; osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta, kodinomainen ympäristö sekä osastolla vallitseva ilmapiiri ovat ilman muuta ne tekijät joiden vuoksi meidän kannattaa jokaisen tehdä kaikki mahdollinen jotta tästä saataisiin myös jatkossa pitää kiinni.

Monisynnyttäjä

#69 Vuotava äiti

05.10.2013 13:09

Nopeat synnytykset ja nopeat verenvuodot olen kokenut. Ei taida ambulanssissa olla hoitovälineitä ja lääkkeitä mulle?? Entäs irronnut istukka, missä pelastetaan äidin henki jos sairaala sadan kilsan päässä? Kova vuoto tarkoittaa myös todella pitkää toipumisaikaa. Entä äidittömiksi jäävät perheet, kun äitejä alkaa memehtyä tien päällä verenvuotoon, sitä kun ei voi ennustaa? Kunpa jossain olisi järjen ääni tallella.
vieras

#70

05.10.2013 13:55

Tuo on hyvä pointti, että osa oys:n lastenlääkäreistä työskentelisi osan viikkoa oulaskankaalla. Muissakin työpaikoissa määrätään, missä milloinkin työskennellään.
Oas:ssa synnyttänyt äiti myös

#71 Asiaa..

05.10.2013 17:03

Uskaltanen siis lainata tekstiä edelliseltä sivulta..

"Samaa mieltä. Ei tämä ole vain äitien asia, ilman muuta isätkin mukaan. Ja mummot ja papat ja kummit. Tämä on meidän kaikkien lasten ja lastenlasten yhteistä tulevaisuutta."

Vieras

#72

06.10.2013 04:20

Erittäin tärkeän ja ison asian puolesta kannattaa tehdä kaikki mahdollinen asia, jatkossakin synnytykset OAS:ssa!

Vieras

#73

06.10.2013 06:40

Eipä ole koskaan Oulaskaankaalla tullut olo, että siellä olisi riski synnyttää lastenlääkärin puuttumisen vuoksi.
Miten on mahdolliset komplikaatiot aiottu hoitaa tien päällä. Voimakkaat verenvuodot, istukan irtoaminen, eloton vastasyntynyt, lisähappea tarvitseva vastasyntynyt,se hätäsektion tarve, entä kun komplikaation saa sekä lapsi, että äiti. Miten yhden ambulanssihoitajan osaaminen, aika, kädet riittää hoitamaan nämä turvallisesti?.

Kun lapsen tai äidin henki on vaarassa, siinä ei välttämättä enää kaasun painaminen riitä pelastamiseksi. Väittäisin, että sairaalaolosuhteissa kaikki voidaan hoitaa pätevämmin, vaikkei juuri oikean alan erikoislääkäriä siihen hätään löytyisikään, tai vähintään saadaan äiti ja lapsi pysyttelemään hengissä siihen asti, että se oikean osaamisalan edustaja saadaan paikalle.

Kyllähän tässä nyt leikitään turvallisuusasioissa. Eiköhän sitä synnyttäjien, että vastasyntyineiden kuolleisuus lisäänny, kun pienet yksiköt ajetaan alas ja matkasynnyttäjien määrä lisääntyy, matkat lisääntyy, riskit lisääntyy.

Täysi aivopieru koko suunnitelma. Toivottavasti asia tajutaan, ennen vuotta 2016.




Elämä on lahja

#74

06.10.2013 13:37

En olisi enää kirjoittamassa tätä kommenttia, jos Oulaskankaan synnytysosastoa ei olisi ollut 20 vuotta sitten. Viime hetkellä ehdin taitavan gynekologin käsiin istukan irtoamisen jälkeen. Pelastuimme molemmat, kiitos vielä kerran!
allekirjoittanut

#75

06.10.2013 14:13

Jos noin onnettomasti (Huom. siis kaikista tiedossa olevista mahdollisista seurauksista välittämättä) päätettäisiin ja synnytykset siirrettäisiin muualle, taitaisivat kotisynnytykset ja niiden kysyntä kasvaa huimasti (kätilö siis kotiin). Sehän se tieten olisi se seuraava vaihtoehto, joskaan ei kaikissa tilanteissa välttämättä yhtä turvallinen kuin osastolla tapahtuva synnytys. Sen silti luultavimmin omalla kohdallanikin valitsisin jos ne muut vaihtoehdot olisivat synnytys toistasataa kilometrin päässä. En uskaltaisi ottaa riskiä että lapsi syntyisi matkan varrelle.. Toivonpa kuitenkin että päättäjät ottaisivat järjen käteen asiassa ennen kuin se on liian myöhäistä!