Meri-Porin koulujen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Meri-Porin koulujen puolesta.


Vieras

#1

06.10.2013 06:46


PORIN KOULUJÄRJESTELYISTÄ
Nyt pitää vaikuttaa, koska Porin kouluissa tapahtunee jotain. Olipa musta perjantai Porilaisille ja erityisesti Meri- Porilaisille. Satoja irtisanotaan, tai lomautetaan ja (4.10) kuultiin sivistystoimen johtajan esitys Porin koulutilanteesta ja mahdollisista muutoksista. Korostan, että se oli esitys ja koulutuslautakunta ja kaupunginhallitus/ valtuusto tekevät päätöksen. Sanokaa nyt, mitä mieltä olet Porin kouluverkoston supistamisesta, minua erityisesti kiinnostaa lukioiden kohtalo. Lehtitietojen mukaan uhkana on että 1-2- lukiota suljetaan, jos ylipäänsä on tarvetta sulkea. Meri - Porin ja Länsi-Porin lukio ovat lopetusuhan kohteena. Ala-asteita siirretään paikasta paikkaan ja lapsien vanhemmat ovat tyrmistyneitä – syystäkin.
Mielestäni Meri- Porin lukiota ei missään tapauksessa tulee kysymykseen. Meri - Porin lukio pääsääntöisesti ympäristö- ja ilmaisu - tiedotuksen lukio - ainut Porissa ! Koulun tilat on suunniteltu lukiolaisille, ei ala-ala-asteisille. Meri – Porin Palvelukeskus muodostaa (lukio, yläaste, kirjasto, uimahalli, loistavat liikuntatilat) kokonaispuitteet hyvään opiskeluun. Pori saa olla kiitollinen hyvästä kokonaisuudesta, josta monet kunnat ovat ihmeissään ja pyrkivät samaan.
On totta, että Meri – Porin lukioon valittujen oppilaiden keskiarvo on alhainen vertailussa muihin Porin lukioihin, mutta päästötodistuksien Meri- Porin lukion keskiarvo oli kesimääräisen keskiarvon yläpuolella. Tämä kertoo minulle, että opetus on ollut erinomaista ja motivoivaa. Oppilaat ovat kasvaneet aikuisuuteen, joka on hyvä jatko-opiskelua ajatellen.
Seppo Harinen
Kansalaistoimija

Vieras

#2

06.10.2013 08:01

Miksi aina lapsilta ja vanhuksilta pois????? Mullakin tällä hetkellä kaksi ja tulossa kolmas lastenlapsi koulussa Pihlavassa.
Pena Pihlavast

#3 Meri-Porin ympäristölukio

06.10.2013 08:39

Mikäli Meri-Porin ja Länsi-Porin lukiot siirretään keskustan kahteen lukioon niin tilanahtaus on mikä ensimmäisenä puhuttaa. Meri-Porin ympäristölukio on ainutlaatuinen myös sijaintinsa vuoksi. Lähellä iso jokisuisto, toisella puolen isot merenlahdet ja vielä muutama järvi Enäjärvi, Kerijärvi ja Haventojärvi. Luonnon monipuolinen seuranta antaa paljon virikkeitä opettajille ja oppilaille. Meri-Porin lukio on rakennettu nimenomaan lukiotiloiksi, ei ala-asteen oppilaille. Meri-Porin oppilasmäärää voidaan hyvin lisätä siirtämällä oppilaita Läsnsi-Porin lukiosta. Terveiset kaupungin päättäjille Meri-Porin palveluja ei pidä kunnan toimesta alkaa alasajamaan vaan on lähdettävä niitä kehittämään.

Vieras

#4

06.10.2013 12:14

Kyllä Meri-Porissa oppilaita kouluun on.
dragohoho

#5

06.10.2013 12:24

Voivoi lapsiraukat. Vaikka kuinka kirjoittaisitte huonolla äidinkielellä varustetun adressin puolesta, on se aivan turhaa. Kaikki on kiinni rahasta ja Porin päättäjät ovat jo ryhtyneet toimiin lakkauttamisen puolesta. Todella naiivia luulla, että adressin kirjoittamisesta olisi mitään hyötyä. Myös koulun opettajat tukevat lukion lakkauttamista.
meriporilainen

#6

06.10.2013 12:47

Rahasta ei ole kysymys vaan jostakin muusta.Lukio halutaan keskittää Suomalaiseen yhteislyseoon, koska sen remontointi on kallein, lähes 8 milj.euroa. Kauppiksen tilat eivät käy,koska sen remontointi maksaisi vain 3,5-5 miljoonaa euroa, vaikka ne tilat toisaalta olisivatkin aika erinomaiset, jos nyt keskittää pitää. Meri-Porissa ei kai ole remonttitarvetta ja sen takia se rankataan pois. Jos oikeasti talous on tiukoilla, miksi ei hyödynnetä olemassaolevia tiloja. Meri-Poriin pääsee kyllä helposti eri puolilta Poria ja meriporilaisille, kuten reposaarelaisille matka ei ole kohtuuton.

Vieras

#7

06.10.2013 13:07

Meri-Porin lukiossa opettajat opettavat suurella sydämellä!
oppilas Meri-Porin lukiossa <3

#8 Re:

06.10.2013 13:14

#7: -

Mä olen täysin samaa mieltä!

-__-'

#9

06.10.2013 13:24

Jos lukioista on pakko karsia ja opiskelijat Meri-Porista siirretään keskustaan, on seuraava askel tehdä jotakin kaupungin julkiselle liikenteelle. Lukiolainen ei voi asua Mäntyluodossa tai Reposaaressa, väsymättä jokapäiväiseen matkustamiseen ja tuhlaamatta siihen törkeitä summia rahaa, koska Kelan koulumatkatukea ei saa (joojoo opiskelijoiden bussikortti on 40€/kk mutta helvettiä sillä kun bussit menee kerran tunnissa, kiertäen jokaisen kirkonkylän ja mutkan siinä matkalla?)

Pitäisi siis saada lukiolaisten liikkuminen vaivattomammaksi. Luultavasti tästä keskityksestä seuraa se, että monet opiskelijat muuttavat keskustaan. Voin kertoa, ettei Porin keskustassa ole opiskelijoille sopivia yksiöitä/kaksioita/kimppakämppiä/soluja/juuri mitään paljoa tarjolla.

Länsi-Porin voisi lakkauttaa, mutta antaisivat sen Meri-Porin olla. Länkkärin kuva-taiteen opetus olisi helppoa siirtää toiseen lukioon, Meri-Porin hyviä tiloja ja ympäristöä ei.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2013 13:49


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2013 13:52


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2013 13:52



Vieras

#13

06.10.2013 14:04

nyt vähän malttia näihin hätiköityihin päätöksiin.

Vieras

#14

06.10.2013 15:18

Ei oo mitään järkeä tässä, missä ne säästöt? Lukuja päättäjät.
sergi

#15 Re:

06.10.2013 15:55

#9: -__-' -

Nyt ei kaikki ymmärrä faktoja. Yhteislyseo remontoidaan joka tapauksessa(7.5 milj.) ja sen päälle tulisi vielä sitten kauppiksen remontti(3.5-5 milj). Keskustan kahteen lukioon siirtyminen siis on paljon halvempaa.

Tosiasia on myös se, että Meri-Porin lukioon ei riitä opiskelijoita. Porin seudun oppilaat eivät halua lähteä "metsään" opiskelemaan. Niin se vain on. Meri-porin lukio on liian kallis ylläpidettäväksi. Se olisi pitänyt lopettaa jo aikoja sitten.

sivika

#16 Re:

06.10.2013 15:59

#5: dragohoho -

Adressien vaikutuksesta voidaan olla monta mieltä, mutta millä ihmeen perusteella kuvittelet MPL:n opettajien kannattavan koulunsa lakkauttamista. Päätön ajatus.


Vieras

#17

06.10.2013 16:27

Tärkeä adressi ja toivottavasti Porissa jatkossa päätökset tehtäisiin siten, että asianosaisia kuullaan ennen päätöksentekoa. Myös Satakunnan kansan yksipuolinen ja jopa virheellinen journalismi asiassa yllättää
meri-porin lukiolainen

#18

06.10.2013 16:35

Niin, kyllähän tuo SK antoi ymmärtää että päätös on jo tehty. Toivon erittäin kovasti että oppilaita kuultaisiin ja heidän mielipiteitään arvostettaisiin, onhan se meidän tulevaisuus. Ihmetyttää, kun kiusaamisen estämisestä puhutaan paljon, mutta miten valtavan suuret lukiot ja yhteiskoulut ala-asteikäisille edistävät asiaa? Eivät mitenkään, se on fakta. Adressin allekirjoittaneet oikeasti uskovat asiaansa ja se jos mikä on tärkeää. Ei luovuteta helpolla!

Vieras

#19

06.10.2013 17:15

ok

Vieras

#20

06.10.2013 18:28

Tämä on tärkeää tuleville sukupolville säilyttää koulut ♥ Ihmeellistä kun puhutaan nuorten syrjäytymisestä ja samaan aikaan lopetetaan jopa kouluja !!! Opettajatkin työttömiksi vai ???

Taina Ahlfors

Vieras

#21

06.10.2013 19:04

Poria pitää kehittää rannikon suuntaan, eikä tällä tavalla ruuhkauttaa vanhaa keskustaa.

Vieras

#23 Re:

06.10.2013 22:24

ihan näin meri-porin lukiolaisena voin kertoa,  ettei pidä todellakaan paikkaansa. En tiedä miten ja miksi ko. henkilö uutisessa on tilanteen tulkinnut noin väärin. Lukion opettajat ovat asiasta yhtä lailla harmistuneita kuin oppilaat. (kännykkä ei antanut kirjoittaa kommenttikenttään, siksi jouduin kirjoittamaan tähän. Sen vuoksi pahoittelut ehkä hieman sekavasta tekstistä.)

 

 

#22:-

 

Mäntyluodon koulun opetusta todistanut

#24 Mäntyluodon koulu

07.10.2013 03:27

Kaupungin suurissa kouluissa oppilaihin kohdistuvat kauheat paineet ja opetus ei ole oppilaskohtaista. Mäntyluodon koulu on pieni, siellä kaikki tuntevat toisensa ja opetus on mahtavaa. Koulun pihakin on hienosti tasattu, etupihalla saattaa loistaa karuus mutta pikkurakennusten takaa löytyy aivan mieletön viherikkö.
Voin melkein vannoa että kaikki Mäntyluodon oppilaatkin tulisivat suremaan tätä. Luokkiin mahtuisi oppilaita ja hyvä henkikin tarttuisi muihin. Kunnanvaltuusto, kokeilkaapa lisätä Mäntyluodon kouluun erityisluokka... Näin saataisi sinne lisää oppilaita ja voin sanoa että Mäntyluodon koulun opetus olisi tähänkin sopivaa.
Tämä on mielipiteeni, tuo koulu ja sen lisätehtävienlisätehtävät ovat auttaneet minua elämässäni pitkälle.
Meri-Porin lukion puolesta

#25

07.10.2013 04:11

Satakunnan Kansa 5.10.-13 "opettajat olivat esityksen kannalla" opettajat ei suinkaan ollut yksimielisesti Jari Leinosen esityksen puolesta. Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtajan Martti Lundenin arvio, että opettajat olivat esityksen kannalla on vähän niinkuin hatusta vedetty. Eikä pidä alkuunkaan paikkaansa.