Suurmäentien väestönsuojan liikenneturvallisuuden puolesta


Vieras

#26

15.11.2013 08:50

Kannattaa panostaa lasten tulevaisuuteen.

Vieras

#27

17.11.2013 09:16

Jos autoilijat noudattaisivat suojatietä koskevia sääntöjä liikennevaloja ei tarvittai! Isänpäivän iltana klo 16.45 havaitsin etteivät edes lapsia suojatien jälkeiselle linja-auto pysäkille jättäneet autoilijat päästäneet muita lapsia tien yli.

Vieras

#28

18.11.2013 16:14

Tästä tulee joka päivä ajettua ohi ja aina hirvittää, kun ei yksinkertaisesti nää ja tietää että kyseisellä kohdalla + 100m puijolle päin liikkuu paljon lapsia!

Vieras

#29

24.11.2013 10:04

Hidasteet eivät ole ratkaisu mihinkään. Liikennevaloja tuohon paikkaan ei saa mitenkään mahtumaan. Puita nurin ja kinttupolku puijonlaakson puolelta sisäänkäynnille.

Vieras

#30

25.11.2013 13:34

Lapsia lapsia lapsia. Opettakaa niille pennuillenne katsomaan ja huomioimaan liikenteessä muutakin kuin kännykän räplääminen. Todella pelottavan näköistä touhua, kun pennut kävelevät risteyksissä nokka kiinni kännykässä ajattelematta ja katsomatta mitään muuta. Jos päälleajo sattuu, niin varmasti ollaan syyttämässä pelkästään päälleajajia vaikka pennut kulkevat kuin unissaan myös punaisia päin. Ei siinä liikennevalot eikä rajoitukset auta, vaan lasten liikennekasvatus.
vieras

#31 Re:

26.11.2013 21:17

#30: -

Muutaman vuosikymmenen tuossa paikassa käyneenä voin sanoa että ei ole puhelimia lapsilla kädessä näkynyt kun ovat salille olleet menossa tai sieltä pois tulossa. Päiväsaikaa näkyvyys vielä menettelee mutta iltaisin tilanne muuttuu tuolla kohdalla radikaalisti. Moni autoilia ei varmaan edes tiedä että siinä kohtaa on väestösuoja josta voi tulla lapsia suoraan alle, eikä autoilijat tunnu nopeuksiaan vähentävän vaikka varoitusmerkki jalankulkijoista on tien reunassa varoittamassa.

Mummeli

#32 Re: 17

27.11.2013 03:27

#17: Vierailija - 17

Autoilijoiden holtittomuus on räikeällä tavalla lisääntynyt. Lauantaina kolaripaikan ohi ajoi Karjalankadulla harmaa pösö kamalaa vauhtia. Olimme aikomuksena ylittää katua Kuopiohallille päin kun ohi kiiti tää kyseinen auto. Liikennevalot ei ollet silloin päällä. Hiuskarvan varassa oli meidänkin kohtalo. MIKSI ei voisi asentaa peltipoliiseja myös risteyksiin. Sakkoja tulisi roimasti ja näin valtiokin hyötyisi. On se vaan sellasta sekoilua nykyisin tämä liikennekulttuuri KUOPIOSSA.


Vieras

#33

27.11.2013 20:04

Kamala vauhti on vain sinun harhaluulo tai kolaripaikalla mieleesi juolahtanut tietämättömän toiveajattelua mahdolliseksi syyksi kolarille, jonka nyt luulet aiheuttaneen myös kaikki muut kolarit kaupungissa. Jos liikenteessä oikeasti seuraa sitä liikennettä, niin kuin kuuluisi tehdä, niin ne tapahtumat siellä eivät ole läheskään niin yllättäviä ja vaarallisia. Nopeudetkin näyttävät totuudenmukaisilta, kun on havainnut muut tielläliikkujat aikaisemmin.

Vieras

#34 Re:

28.11.2013 15:16

#29: -

Kyllä siihen liikennevalot mahtuu! Näkyvyyttä voisi ainakin parantaa. Lapsille entistä näkyvämmät vaatteet, turvaliivitkään eivät ole kovin kalliita.


Vieras

#35

28.11.2013 17:47

Eikö kannattaisi mielummin opettaa lapsille psyykkisesti terveellisiä urheilulajeja. Siellä suurmäen luolassahan opetetaan vain pahoinpitelemään toisia ihmisiä. Väkivaltaa opettamalla saadaan vain kusipää aikuisia, jotka luulevat, että asiat hoidetaan vain pahoinpitelemällä erimieltä olevat. Siellä suurmäentien toisellapuolella opetetaan niitä terveellisiä urheilulajeja, viekää lapsenne sinne, niin ei tarvitse edes ylittää sitä mokomaa tietä. Jalkapallo, pesäpallo, hiihto, laskettelu, suunnistus, juoksu ja luonto harrastukset, sieltä tulee ne kaikinpuolin terveet ja reippaat ihmiset.

Vieras

#36 Re:

04.12.2013 05:15

#35: -

Etpä tiedä kontaktilajeista yhtään mitään


Vieras

#37 Re: Re:

11.12.2013 16:38

#36: - Re:

Joo, huom.  kontaktilaji, eli pyritään vahingoittamaan toista ja miksi. No siksi, koska uskotaan itse olevan oikeassa kaikessa ja siksi oikeutettu vahingoittamaan vastustajaa. Kyseisten lajien väärinkäytöistä on myös olemassa poliisinkin raporteissa poikkeuksellisen paljon merkintöjä ja varmasti miljoonia tapahtumia joita poliisi ei ole pystynyt selvittämään. Suuriosa kontaktilajien harrastajista käyttävät esimerkiksi päihtyneenä taitojaan tarkoituksellisesti vain toisten vahingoittamiseen ilman syytä ja viihdyttääkseen itseään sekä esittääkseen muille, ei puolustaakseen itseään tai muita. Olen myös itse nähnyt samaisia tapahtumia useasti. Siis todella sairasta.

Harrastajille kunnon harrastuspaikka.

#38 Re:

20.12.2013 17:14

Siitä menee läpi todella paljon liikennettä ja jos kyseiseen paikkaan laitetaan liikennevalot ruuhkautuu tuo tietoo todella pahasti. Valitettavaa mutta totta. Lienee niin että paikka ei ole kovinkaan turvallinen lapsille. Ehkäpä kaupungin pitäisi miettiä turvallisempaa paikkaa kamppailulajien harrastajille. ENkä nyt ole kiusallani liikenteessä vaan ajatuksena kyseiselle liikuntamuodolle ihan oma halli tms. Jos pesäpallostadionia / mäkihyppyä yms rahoitetaan niin kyllä harrastaja määrät ovat hieman toista luokkaa tuolla väestönsuojalla..

 

Linda

#39

29.12.2013 20:27

Allekirjoitan adressin mielelläni,sillä ajan itse melkein päivittäin tällä tapahtumapaikalla.Haluan kuitenkin sanoa ettei vaaratilanteet todellakaan johdu ainoastaan autoilijoiden piittaamattomuudesta ja ylinopeuksista.Itselläni kauhukokemus kun mieshenkilö,ehkäpä isä,oli tulossa pienen poikansa kanssa suojasta ja hän jutteli kännykkäänsä eikä kiinnittänyt yhtään huomiota poikaan.Aivan yllättäen poika hyppäsi ajoradalle,eivätkä he olleet edes suojatien kohdalla,vaan kulkivat tienreunassa.Olin jo aikaasitten oppinut että on ajettava hiljaa niiläkohdilla,mutta en sentään aio ajaa etanavauhtia minäkään.Hirvittävä äkkijarrutus ja poika pelastui.Onneksi olin yksin autossani ja takapenkillä ei tärkeää särkyvää mukana,sillä kaikki mitä oli kyydissäni,lentivät pitkin lattioita.Isä ja poika vain jatkoivat matkaansa tien yli minua mulkoillen.




Vieras

#40

30.12.2013 09:42

Niin, liikennesäännöt koskevat myös jalankulkijoita, eikä ne liikennesäännöt oikeuta miltäänosin jalankulkijaa vaarantamaan muiden turvallisuutta. Piittaamattomuus liikenteessä tappaa varmasti, eli jos jalankulkijat siellä luolan luona eivät vaivaudu edes käyttämään sitä merkittyä suojatietä eivätkä seuraa edes liikennettä, niin mitä hyötyä siellä olisi liikennevaloista ? Kun siellä luolassa kerran opetetaan itsepuolustusta, niin paras ja ensimmäinen itsesuojelutaito olisi oikeanlainen liikennekäyttäytyminen, siitä ei tosin saa mustaavyötä eikä sillä pääse rehvastelemaan, mutta henki ja terveys säilyy.

Vieras

#41

28.10.2016 05:26

Kaikille turvallinen liikkuminen on tarpeellinen.