En halua, että Suomi liittyy Natoon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista En halua, että Suomi liittyy Natoon.

Pertti Äijälä
Tornio

#1

23.01.2009 17:39

Kun/Jos liittoutumattomuus ei ole enää mahdollista niin Suomen tulee liittoutua Venäjän kanssa.
Michail Jaction
Jurmaa

#2

23.01.2009 19:27

Se olisi paljon järkevämpää kuin Natoon liittyminen. Suuri osa armeijamme kalustosta on Venäjältä, ja sen muuttaminen Nato-yhteensopivaksi on kallista. Venäjä ei myöskään ole suututtanut islamistisia ääriliikkeitä, toisin kuin Nato on tehnyt.
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#3 Kansa on sanonut selvät sävelet useaan otteeseen

25.01.2009 21:41

Media uutisoi Natoa tavallansa, ja kansa sanoo taas tavalla omallansa
31.12.2008 - 15:33
(Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta [MTS 1/] julkaisi yksityiskohtaisen raportin tehdystä kansalaistutkimuksesta, koskien mm.. liittymistä Natoon, ulkopolitiikan hoitoa ja asevelvollisuusarmeijaa)

[ ... toistaiseksi valtakunnallinen paperillisesti informoiva valtamedia julkisti tavallansa uutisoinnin MTS: tutkimuksesta - suomalaiset eivät edelleenkään innostu Natosta ja epävarmat voivat olla nimenomaan huomisen Nato kannattajia ... ]

Kansalaiset sen sijaan ilmoittivat suoraan, että 28% haluaa Natoon ja 60% ei halua, 12% ollessa "ei osaa sanoa". Tyytyväisyys ulkopolitiikan hoitoon, joka on suora tuki vahvalle presidentti-instituutiolle, oli 79% (84% - v. 2007), jota voidaan pitää erittäin suurena lukuna, vaikka HS ilmaisi sen - "tasaisessa laskussa".

Sanatarkasti HS kirjoitti liittymisen Natoon mm. "ei osaa sanoa" osalta seuraavasti: "Epätietoisten osuus taas on kasvanut, eli suomalaiset ovat siirtyneet tarkkailuasemiin. He voivat olla tulevaisuudessa Naton kannattajia - toki näin, mutta voitaisiin se toisinkin tulkita - epätietoisten määrä on noussut halusta olla enemmän puolueettomia, ei haluta ottaa edes kantaa koko kysymykseen - siksi taajaan näitä kyselyitä tehdään, ...tarkoitushakuisestiko?.

Helsingin Sanomat ajaa omaa käärmettään pyssyyn, kuten vapaa kolumnisti Olli Kivinen muotoili jo aiemmasta halustaan kääntää Hesarin päätä Natolle myönteiseksi. Sittemmin Hesari onkin ottanut natoilijan roolin, jossa kansaa koetetaan opastaa tottelevaisuuden tielle ja kuuliaisuuden uralle.

Merkittävää on myös kansalaisten vankkumaton tuli varusmiespalvelukselle lakiin kirjattuna velvollisuutena. Kansalaiset ovat maalais- ja kaupunkilaisjärkisesti huomanneet varusmiespalveluksen tekevän pääsääntöisesti pojista miehiä - naisiakin on nykyään.

HS:n Olli Pohjanpalon ilmaus: "Miehistä Natoon liittymistä kannattaa lähes kolmasosa, 31 prosenttia. Naisista Suomen haluaisi Natoon vain joka neljännes, 25 prosenttia". Naisilla on tunnetusti ollut käytännön järki ja tunteet ymmärtää täyttä turvallisuutta enemmän kuin miehillä, sillä naiset ovat säilyttäjiä jo ominaisuuksiensakin takia - hehän synnyttävät kaikki, ne myös sotaisat miehet, jotka ne kahinat aloittavat testosteronihuuruissaan. Neuvostoliiton kerrotaan voittaneen II maailmansodassa saksalaiset nimenomaan kotirintaman äitien ansiosta. Pojilla on aina äitinsä olleet.

Todellisuudessa Suomessa vain Kokoomus selvästi liputtaa Natoa - 62 prosenttia, mikään muu puolue ei pääse likikään, demaritkin vain 23 prosenttiin. Miksi Kokoomus ajaa omaa käärmettä pyssyyn, miksi se haluaa vääntää suuren kansan peukaloa sellaiseen sotilasliittoon, jonka edes lähitulevaisuutta ei kukaan tiedä. USA:n roolitus voi muuttua oleellisesti ja nimenomaan Euroopan osalta.

Euroopalla on omat pyrkimykset, vaikka media koettaa vakuuttaa lukijoitaan, että Venäjän puolustusyhteistyöpyrkimykset Euroopalle lujittavat ja eheyttävät mm. EU:ta. Erityisesti Saksalla on selvästi omia pyrkimyksiä omaan itsellisempään Eurooppapuolustukseen sekä hyviin taloudellisiin suhteisiin Venäjän kanssa. On hyvin lyhytnäköistä Venäjä vastaisuudella ajaa sitä Kiinan kanssa yhteistoimintaan, sillä tuo liitto on maailman suurin yhdistelmä työnä, energiana ja raaka-aineina.

Nykyinen Nato on suurelta osin menneen maailman pakosta syntynyt vastakkainasettelu, jonka tehoaika oli nimenomaan jo kuolleen Varsovan liiton aikana - silloin oli tarve olla varustusten molemmin puolin - nyt ei ole.

EU on vielä heikko jättiläinen, mutta nousee varmasti ja erityisesti Venäjän mittaamattomien raaka-ainevarojen myötä kuin Venäjän markkinaimunkin vuoksi. EU-Venäjä suhde on huomista työtä, mutta vaarana ympäristölle, ellemme ymmärrä, erityisesti Venäjällä - että ympäristöinvestoinnit ovat ylihuomisen elämän takaaja ja vakuus.

MTS:n tutkimus kertoo, että kansa elää enemmän ajassa ja "iholla" kuin hallituksemme ja kansalaisten valitsemat edustajat suuressa salissa. Kansan nyt jälleen kerran sanoessa painavan sanansa, voisimme siirtyä keskustelemaan mm. ympäristöstä, työpaikoista ja kansakunnan yhteydestä - Natosta on nyt keskusteltu tarpeeksi, jopa ylikin. Käärme ei tunnetusti itse luikertele pyssynpiippuun.

1/
Kts. linkki: --- http://www.defmin.fi/index.phtml?s=179 ---

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#4 Nato-uskovaiset lataamassa ongelmaa lapsilleen

29.01.2009 11:28

NATO - uskovaiset lataisivat suuren ongelman lapsilleen ja lasten lapsilleen

Sent: Saturday, December 22, 2007 7:29 AM
Subject: KANSALAISEN MIELIPIDE: Nato - miksi niin harvat koettavat jyrätä suurta kansan enemmistöä

(Tutkimuksia piipun täydeltä - Ulkoministeriöstä mitä erilaisimpiin virkamiesesityksiin - "puolueetonta ja teknistä" arviota johdattelulla Natoon)
.....................

[ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.


Miksi kansalaisten mielipidettä äänettömästi vähätellään ja aliarvostetaan tietyissä politiikan ja median piireissä?

Suomalainen äänestäjä saattaa kääntää selkänsä sellaisille tahoille, jotka aliarvioivat kansalaisten mielipiteen. Nato ei ole pakkopulla, jota työnnetään väkisin mitä erilaisin perusteluin kansalaisille. Pääministeri Vanhanen totesi kaukoviisaasti, että viimeinen selvästi Nato-uskovaisten*) tilaama selvitys on tekninen, virkamiehen tekemä selvitys - päätös liittymättömyydestä tai liittymisestä on taas poliittinen ratkaisu. Vanhasenkin olisi muistettava, että päätös ei ole pelkkää politiikkaa, vaan kansallinen kysymys, jonka kansakunta äänestäjinä ratkaisee suoraan.

Viime koitoksessa kansakunta rajalla selvitti itse silloisen Saksan avustuksella ilman täyttä liittoutumattomuutta itsenäisyytensä - tuolloinkin äänestäjät itse tiesivät millä hinnalla asiat hoidettiin - laskun maksoi kansa. Myöhemmin suomettumisen aikana Suomi selvitti vedenjakajan vasemmalla virtauksella ilman suoraa liittoa itsenäisenä pysymisen minkään sotilasliiton kanssa. Meillä olikin vahva presidentti, millaisen muuten kansa haluaa nytkin olevan - ainakin seuraavan.

Nato ja siihen liittymättömyys on kansakunnalle enemmän kuin poliittinen asia, se on identiteettiosio, jossa meille on siunaantunut koko EU:ta ajatellen ainutlaatuinen asema - olla rajalla idän ja lännen välimaastossa. Venäjäkin tietää tämän, kuin myös sen, että Suomi on osa EU:ta - huomisen neljättä suurvaltaa - Kiinan, itsensä Venäjän ja USA:n lisäksi. Suurvallan kuin jäsenvaltionkaan kimppuun eivät venäläiset hyökkää, emmekä varmaan mekään .-)

Natoporkkanalla leikkiminen viittauksella turvallisuuteen on kansakunnaan mielipiteen aliarvostamista. Äänestäjät Suomessa ovat itseasiassa valveutuneempia kuin eräät politiikan ja median vaikuttajatahot. Natopublikaanit jenkaavat Natohattua sellaiseen päähän, jossa istuu jo omaan neuvottelu- ja kaupankäyntikykyynsä luottavan ihmisen päätös olla liittoutumattoman kypärän alla.

Nato ja siihen liittyen Suomen turvallisuus eivät ole pelkästään eduskunnan asia, se ei ole hallituksen asia - se on koko kansakunnan asia. Nato-kysymystä ei päätetä edustuksellisella valintademokratialla, se päätetään suoralla kansandemokratialla - siis suoralla kansanäänestyksellä,

Se puolue, joka uskaltaa ajaa Suomea Natoon ilman suoraa kansanäänestystä, on sen uhkapeliä myöhemmästä poliittisesta vallasta. Näin "vallatonta" puoluetta ei ole, ellei viimeinenkin itsesuojeluvaisto ole tyystin kadonnut. Kansakunnalla taas tämä itsesuojeluvaisto näkyy mielipidetutkimuksissa -- milloinkaan kansan enemmistö ei ole äänestänyt Natoon liittymisen puolesta. Suomen kansa on aina ymmärtänyt realiteetit - niin talvisodassakin.

*)
Mm. kansaneduataja Jaakko Laakso (vas.) käytti nimitystä "Nato-uskovaiset" YLE-radion haastattelussa vastaan Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola.

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#5 Suomi voi rauhassa ottaa irtioton Natoon liittymisestä

29.01.2009 21:43

[orig. sunnuntai, huhtikuu 23, 2006]
Suomi voi rauhassa ottaa irtioton Natoon liittymisestä

YLE 1:n A-plus puhututti "päättäjiä" jälleen Natosta. Presidentinvaaleista päästyämme ja saatuamme sieltä vain epäselviä kantoja, on nyt vuorossa alemman tason päättäjät, joilla on yhtä vaikeaselkoiset kiertelyt kuumasta perunasta Nato ja siihen liittymisestä. Vain nuorison edustaja oli kirkasotsainen ja liputti puolueettomuuden puolesta, siten, kuinka se nyt voi missään sitä täysin olla. Nuoriso on huomista ja tulevaisuutta.

Sveitsi on puolueettomin maa Euroopassa. Suomi voisi olla pohjolan sveitsi. USA kurtistaa suomalaisten kulmakarvoja ja George W:n järjestyspoliisina olo suojaa lähinnä vain heidän öljynsaantiaan, sillä USA tietää, että se on saamassa vastinkumppanin taloudessa ja myöhemmin myös maailmanpolitiikassa Kiinasta, joka ostaa osansa mm. maailman öljyvaroista. Öljy ei tule näillä kulutuslukemilla riittämään kaikille. Maapallo on hyvin riippuvainen energiasta ja me olemme maailman suurimman energiavarannon vieressä.

Suomalainen rauhanturvaaja on käsite maailmalla. Voi olla mahdollista, että jossain päin maailmaa esim. Irakissa hyvin tiukoissa paikoissa irakilaiset kautta linjan haluavat oikeasti puolueettomat tahot valvomaan heidän keskinäisiä erimielisyyksiään ennenkuin tappavat kaikki toinen toisensa. Voi olla, että he kelpuuttavat vain suomalaistyyppisiä, oikeasti myös sitoutumattomia, rauhanturvaajia.

Suomalainen kriisinhallinta voisi syntyä myös käsitteeksi luotettavana ja oikeudenmukaisena tahona olemaan ulkopuolinen arvioitsija esim. juutalaisten panssarivaunujen/ taisteluhelikopterien ja palestiinalaisten ritsapoikien väliin. Suomalaisen sotilaan käsite elää vieläkin isoisiemme kättentyöstä ajalta, jolloin Itsenäisyytemme ratkaistiin.

Suomen kansa ei halua liittyä Natoon, suomalainen arkikansalainen on myös arkijärkevä; me tiedämme missä me sijaitsemme ja se ei ole pelkoa vaan tosiasioiden hyväksyntää. Me tunnemme naapurimme ja osaamme elää kummankin kanssa. Ruotsi ei ole meille uhka, eivätkä he Natoon liity. Venäjäkään ei ole uhka, kunhan vain haluamme heidän kanssaan jämäkästi neuvotella. Venäjän energia voi olla meille ratkaisevaa, kun energiapula iskee koko Euroopan Unioniin. Näyttää siltä, että venäläiset kaipaavat Suomesta edesmenneen voimamiehen presidentti Urho Kekkosen kaltaista päämiestä, joka tietää mitä Suomi tahtoo.

Suomalainen huolehtikoot omasta puolustuksesta, määrärahoja voidaan lisätä; se on meidän parasta "Natoa". Karttaan katsoen huomaamme, että USA on yhtä kaukana kuin Kiina. Kiina nousee vaikuttajien rooliin tulevassa Iranin poliittisessa kriisissä. Kiinakaan ei liity Natoon, vaan rakentaa oman uskottavan puolustuksen. Suomi ei ole Kiina, mutta Kiina tulee olemaan meille merkittävä kauppakumppani.

Maailma on nyt yksinapainen USA hegemoniana ja USA pitää pitkään kiinni sotilaallisesta ylivoimastaan. USA on ainut sotilasmahti, joka kykenee liikuttamaan joukkojaan minne tahansa maapallolla. USA ei myöskään hyökkää Suomeen. Kiina nousee toiseksi tai kolmanneksi navaksi seuraavan 30 vuoden aikana.

Suomalainen puolueettomuus tulee olemaan kovaa valuuttaa, kun todelliset konfliktit alkavat maailmalla loppuvana öljynä, puutteena puhtaasta vedestä ja ruoasta. Riidan siemenet ovat myös valmiina siitä, kuka saa päästää ja mitä. Aavikoituva Afrikka ajaa ihmiset loputtomiin kansainvaelluksiin. Kuivuva Etelä-Eurooppa muuttaa tasapainoa koko EU:n alueella. Suuret maat linnoittautuvat kahteen-kolmeen blokkiin, sillä Venäjäkään ei ole liittymässä Natoon. Suomelle on tilaus olla ulkona blokeista.

Suomella ei ole mitään geopoliittista jänniteasemaa. Suomi on ikänsä seissyt kristillisten kirkkojen välissä sekoittaen välillä itsekkin luterilaisuutta ja ortodoksisuutta. Nykyiset uskonnot ovat jo niin rauhantahtoisia, että ovat miekkansa tuppeen laittaneet. Suomelle riittää taloudellisesti vankat siteet niin USA:han, omaan EU:hun, Venäjälle kuin Kiinaan.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#6 MTS tutkimuksessa 62% sanoi Ei

30.01.2009 17:35

Tätä 62 prosenttia tietyt poliitikot eivät arvosta, vaan punnaavat Suomea Natoon välittämättä suuresta enemmistöstä - vaikuta ja anna äänesi Ei Natolle.

Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#7 Suurimmat uhat ovat USA-johteisia

06.02.2009 10:34

[orig. torstai, tammikuu 17, 2008]
Helsingin Sanomat teetätti kansalaiskyselyn uhista ja turvattomuudesta (tarkoitushakuisesti?)...

VASTINE ja KANSALAISMIELIPIDE: HS gallup - suomalaisten kokemat uhkakuvat ja median uutisointi ja lööpitys

Haastateltu tieto voidaan käsitellä sen oikeellisuussisältöön puuttumatta informatiivisesti sellaiseksi, joksi media itse sen haluaa johdatella - näin on mm. Hesarin uhkakuvia selvittäneessä tutkimuksessa käynyt. Uutisointi laajemminkin innostui löytämään Venäjän lööppiotsikoihin ajamaan Nato-linjaa kansalaisille kuin käärmettä pyssyyn.

Jostain syystä YLE Uutiset kärjistyi kansalaisvaroin kustannettuna mediana nostamaan jälleen Venäjän ykkösaiheeksi, vaikka koko tutkimuksen tietosisältö olisi voinut muutakin ja vähintäänkin yhtä mielenkiintoista kertoa.

Mikäli luetaan tarkasti Helsingin Sanomien artikkelia maailman uhkakuvista ja maista, jotka mahdollista uhkaa luovat niin sieltä löytyy mielenkiintoisesti mm. seuraavaa:

3. oli Venäjä (56%) ja 4. oli USA (55%) - JA 5. ja 6. Palestiinalaisalueet ja Israel (48 ja 47%). Kun tiedetään, että Irak ja Iran olivat 1. ja 2. - niin huomataan, että USA on vahvasti mukana kaikissa tapauksissa paitsi 3. sijalla olevassa Venäjä tapauksessa, tosin sielläkin ohjuskilpi rakennettuna USA-vetoisesti Venäjän rajoille herättää Kremlissä aiheellisesti närää....

Toisekseen kun tarkastellaan, mikä tapahtuma koetaan pahimmaksi ongelmaksi, niin järjestys oli seuraava:

1. Ilmasto - [USA suurin kasvihuonepäästäjä ja energian käyttäjä - *kirjoittajan maininta]
2. Köyhyys - [ koko maailmaa koskeva todella yhteinen asia - erityisesti elintasomaiden vastuu kehittyyvistä maista*]
3. Irak - [USA aloitti hyökkäyssodalla, jo toisen kerran...*]
4. Iran - [USA:lla vahvin rooli olla "panemassa järjestykseen"*]
5. AIDS - [ koko maailmaa koskeva ongelma ja uhka*]
6. Lähi-Itä - [USA:lla vahvin rooli sen ollessa Israelin takuumies*]
7. Pohjois-Korea - [Pohjois-Korea nimenomaan kokee USA:n suurimmaksi uhakseen*]
8. Afganistan - [USA aloitti maan massiiviset pommitukset miltei heti kaksoistornien jälkeen 9/11*]

Kuten huomaamme USA on miltei aina määräävimpänä nimittäjänä kun tarkastellaan suomalaisten nimeämiä ongelma-alueita tai kohteita maailmassa - Venäjä on harvemmin niissä mukana --- tästäkin huolimatta tietty media haluaa uutisoida suomalaisia lukijoita, että Venäjä on se lööppiaiheisin uutinen kerrottaessa tiivistetysti tutkimustuloksien satoa. Onkin aiheellista miettiä kuinka tilatut lehdet ja sähköinen uutisointi kansalaisia informoi - luetun ja ymmärretyn tiedon suhde oikeellisuustasoon on vaikea kysymys ja tiertyt piirit Suomessa vääntävät oikein huolellisesti kansalaismielipidettä neljäntenä valtiomahtina.

Olisikin mielenkiintoista kysyä miksi meillä tietyissä medioissa oletetaan USA:n olevan luotettavampi ja vähemmän uhkakuvia luova toimija kuin joku toinen, kun asetamme todelliset tapahtumat vaakapuntariin, vaikkapa viimeiseltä 100 vuodelta.

Nyt herääkin kysymys sähköisen median ja painetun sanan tasapuolisuudesta, informaatioarvosta ja tavasta manipuloida lukijaansa näkemään asioita halutulla tavalla. Alla mielipidekirjoitus lokakuulta 2007 tästä hankalasta aihealueesta, joka koskee meitä kaikkia, jotka tietoa haluamme sellaisella tasolla, mistä voimme mahdollisimman vakuuttavasti itsellemme luoda omat mielikuvat käsiteltävästä asiasta.

Hyvää kriittisen läpinäkyvää uutisoinnin Uutta Vuotta -- kansalaisille,

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#8 Osa poliitikoista ei luota suuren kansan mielipiteeseen

08.02.2009 11:25

Poliittinen vähemmistö väheksyy kansalaisenemmistöä Nato-uskovaisuudessaan
[orig. 15.03.2008]

(Eduskunta keskusteli Naton nopean toiminnan joukoista NRF:stä*) 11.3. ja kansalaisten omistama YLE haki historiasta entisen Suomen Nato-suurlähettilään 12.3. A Studio ajankohtaisohjelmaan vakuuttelemaan, että meillä ei ymmärretä Natoa ja sen realiteetteja - oli kuin rukkasen räimäisy kansalaisenemmistön naamaan)

[ ... "usko pyhä ja horjumaton" on pienellä vähemmistöllä USA johteista Natoa kohtaan. USA pyytää yhä uudestaan lisää Nato-maiden joukkoja Afganistaniin. Suomi hakee hurskautta NRF-joukkoihin liittymisestä. Vain Vasemmistoliitto jaksoi kantaa liittoutumattomuuden viittaa ollen vastaan pakkotyöntöä Naton esileikkeihin ... realiteettikokemukset Neuvostoliitosta ovat langenneet otolliseen maahan ... ]

Naton nopean toiminnan joukkoihin liittymistä perustellaan sen humanitäärisellä ominaisuudella. NRF on auttanut Pakistanin maanjäristyksissä, ollut turvaamassa Ateenan Olympialaisia jne ... Toisen maailmansodan jälkeen uudistunut YK - Yhdistyneet Kansakunnat perustettiin ajatukselle - "Ei enää koskaan" - YK:ssa on miltei kaikki maapallon maat mukana.

Entinen Nato-lähettiläs Leif Blomqvist kertoi Suomessa vallitsevan päättäjissä epätietoisuutta Natosta, Naton tavoitteista ja Naton menetelmistä. Blomqvist kertoi aikojen muuttuneen, unohtaen itse, että aika on todellakin muutunut ja mm. USA:n kertoneen, että mikäli eurooppalaiset eivät riittävästi osallistu Naton aktiivitoimintaan - voi se menettää taistelutehonsa ja purkautua. Tämän päivän status ei ole huomisen päivän ehto.

Eurooppa on rakentamassa itsestänsä kolmella tavalla ratkaisevasti erilaista kansalaisten verkottunutta eurooppalaisten kansojen yhteisöä. Vapaa liikkuvuus, vastuu ympäristöstä ja kuluttajan aseman vahvistumista rajattoman rahan markkinakoneistoa vastaan. EU on maailman suurin talous (vielä) - mutta EU on nyt maailman suurin ympäristöaloitteellinen toimija.

Eurooppalaista vastuukotia kansalaisilleen vahvistavat oma kasvava, toki riitaisa itsetunto omista kyvyistä. Eurooppalaiset omaavat jo nyt miltei kaiken sen osaamisen, teknologian ja sosiaalisen kanssakäymisen periaatteet, mitä missä tahansa muualla. Eurooppalaiset kulkevat kohti yhtenäisyyttä muuttuvassa maailmassa, missä suurin uhka on meidän itsemme muuntelema ympäristö. "Ympäristö on aiheestakin muuttumassa ihmiselle vihamieliseksi".

Eurooppalaisten, kuten meidän suomalaistenkin suurin uhka on oma itsemme ja kaikki ne, jotka aikaansaavat suurimmat päästökuormitukset ympäristöllemme. USA ylivoimaisena 100-vuotisena "päästäjänä" toimii vielä tänä päivänä "vilpittömänä" maailmanpoliisina ohjaillen kansainvälisiä operaatioita omien taloudellisten intressiensä mukaisesti...
(mm. Irak - diktaattori Saddam Husseinin aikana maassa vallitsi järjestys... pakolla, mutta USA:n suvereenin valtion kimppuun käymisen jälkeen 150.000 irakilaista on saanut surmansa - kallis hinta tavoitellessa vapaata öljyjakoa ja "demokratiaa").

Suomessa eduskunta kävi depatin Nato-NRF joukoista 1). Perusteltiin humanitäärisin syihin vedoten liittymistä NRF:ään - samaan aikaan kun YK ainoana todellisena kansainyhteisönä kärvistelee rahanpuutteessa. Suomi on saanut mainetta ja jopa kunniaa YK-rauhanturvaamistehtävistä jo Kyproksen 1950-luvun kriisistä lähtien. Olemme YK-tehtävissä olleet todellinen suurvalta kokoomme nähden. Suomi on liian pieni maa hajoittamaan voimiaan Nato-hankkeisiin, EU:n turvahankkeisiin ja YK:n rauhanturvaamistehtäviin - unohtamatta panostamme kehitysapuun.

Suomi sijaitsee maantieteellisesti vedenjakajalla; olemme idän ja lännen rajalla - ja pidämme itsekkin sisällämme vahvoja siteita kumpaankin ilmansuuntaan. Tosiasioita ei käy muuttaminen kaivelemalla historian haamukuvia uhista - on perempikin katsoa mistä olemme riippuvaisia - me tarvitsemme vientä, maksaaksemme tuonnin. Meidän kaupankäynti kohdistuu niin itään kuin länteen - se on realiteetti, joka tuo rahat tulontasaukseemme ja ylläpitää sen myötä inhimillisyyden rapautuvaa käsitettä.

Suomen kansa on "kallupista toiseen" ollut harvinaisen yksimielinen suurelta enemmistöltään - se on: Ei Natolle. Meillä on eduskunnassa vapaan mielipiteen ja ajatuskaavion mukaan sinnikäs pieni vähemmistö, joka ajaa Suomea Natoon kuin käärmettä pyssyyn. Meillä on mediassa sinnikäs Nato-uskovaisten joukko, joka on katsonut omaavansa kansan suurta enemmistöä ohjaavan opettajan roolin oikeudekseen, ... kun kansa kahlaa tämän median mielestä tietämättömyyden suossa.

Näyttää vahvasti siltä, että enemmistöä kohti suunnattu ohjaava käsi ei tiedä todellisuudessa mitä on se realiteetti, joka sitä vastoin on kasvanut kansalaisten laajoihin piireihin kytköksistä mihinkään sotilasliittoihin. Nyt voimme oikeasti sanoa edesmenneen kansalaisvaikuttajan Veikko Vennamon sanoin: "Kyllä kansa tietää" - huumoriako, ehkä niin, mutta onhan myös sanottu, että viisaus asuu kansan syvissä riveissä - ja meillähän todistellaan demokratian kaikkivoipaisuudesta. --- Miksi pieni poliittinen ja mediallinen vähemmistö käy jatkuvasti Nato -hyökkäykseen kansan suurta enemmistöä vastaan?

Miksi Nato-profeetat todistelevat todistamastaan päästyään Naton kaikkivoipaisuutta - vaikka unohtavat maailman kasvavan aivan toisella suunnalla, mistä sotaankin käskevä Nato-tuuli puhaltaa. Miksi Suomi liittyisi sellaisiin joukkoihin, joilla on ekspansiivinen tapa puuttua toisten asioihin?

Kehittyvässä maailmanjärjestyksessä saattaa kunnioitus suvereeneja maita kohtaan muuttua toisten sisäisten asioiden puuttumattomuuden linjaksi. Eurooppalaiset olivat toisten asioihin puuttumisen mestareita ristiretkillä, suurilla löytyretkillä - ristin ja miekan voimalla ja Amerikoiden, Afrikan kuin Aasiankin ryöväysretkillä. Nyt me perustelemme puuttumista toisten asioihin humanitäärisyydellä, ... näinkö huono omatunto meillä on aikaisemmista ryöstöretkistämme?

Kansallisia tragedioita on tapahtunut kaikkialla - osa on selvinnyt niistä itse - kuten USA mustien kansalaisoikeuksien taistelusta, osa ei ole selvinnyt itse - kuten koko Lähi-idän kysymys, jossa suomalainen YK-sotilas on miltei käsite. ---
Lännen ohjaava sekaantuminen Lähi-Itään synnytti edelleen jatkuvan konfliktin jo 1940-luvulta. Juutalais-palestiinalaiskysymystä ei olla kyetty ratkaisemaan millään mekanismeilla, ei edes YK-johteisesti. Sekaantuminen toisten asioihin on valtapyyteellisen johtajaksi haluajan talousrikos - usein aseiden voimalla. Huomenna kansakunnat päättävät itse asiansa - niin dramaattista kuin se joskus saattaakin olla.


On kulunut 90 vuotta siitä, kun veljemme ottivat verisesti yhteen omassa juuri itsenäistyneessä maassamme 1918 - saimme "apua" Saksasta ja Neuvostovenäjältä

Haluammeko me suomalaiset ulkopuolisia sotkeentumaan asioihimme, jossa vaikkapa savolaiset ja pohjanmaan lakeuksia isännät joskus tulevaisuudessa ottavat enempikin yhteen, kuin se huumori, mikä vallitsee näinä rauhallisina kulutusjuhlien päivinä? Haluammeko me nopean toiminnan joukkoja erottelemaan puukkojunkkareita korkkiruuveista - hoidammeko konfliktimme itse, vai otammeko tyynesti vastaan ruotsalaiset, norjalaiset vai luxemburgilaiset nopean toiminnan turvaajat vahvistettuna amerikkalaisilla tai vaikkapa italiaisilla?

Parhaiten kansoja yhdistävä tekijä on kauppa - joko rehellisesti tai vähemmän rehellisesti. Jos me keskittyisimme antamaan parasta laatuamme, osaamistamme, sanassa pysymistä ja selkeitä kaikkien ymmärtämiä myymisen ja ostamisen signaaleja - niin lopputulemana saisimme elää rauhassa ja omilla päätöksillä.

Jokainen hoitakoot itse omat asiansa - tuntuisi se välillä kuinka pahalta tahansa. Vieraita kansalaisia siirtelemällä paikasta toiseen ei ratkaista pitkässä juoksussa mitään - kaikille kansoille on muodostunut omat reviirinsä, joiden sisällä he suvereenisti hoitavat omia asioitaan ja konfliktejaan. Kunnioita lähimmäistäsi kuten toivot itseäsi kunnioitettavan. Viisautta ei ole puuttua toisen järjestykseen, viisautta on antaa kysyttäessä mielipiteitä omasta järjestyksestä.

Luonnonkatastrofit yleistyvät, yli rajojen epidemiat yleistyvät, nälänhätä yleistyy, hätä puhtaasta vedestä yleistyy - globaali hätä yleistyy. Apua voidaan antaa ilman aseita - apua voidaan antaa YK:sta ja mm. Punaisesta Rististä käsin. Keskittäkäämme voimavaramme sellaisiin järjestöihin ja liittoutumiin, jotka eivät aiheuta agressioita autettavissa. Meidän tulisi mieluumminkin täyttää osuutemme kansainvälisten mittareiden mukaisesti aktiivisessa kehitysavussa. Lopuksi omaksi turvaksemme huolehtikaamme riittävästä varustautumisesta niin henkisesti kuin materiaalisesti sellaista kohtaan, joka tulee pyytämättä ja yllättäen.

1) Vasemmistoliiton Lapin oma poika Esko-Juhani Tennilä tuli rehellinen ja tuli sanoneeksi historialliset sanat: "Täällä salissa jokainen tietää mihin tämä johtaa - nyt ollaan menossa Natoon - ovi kerrallaan" --- ei sanatarkka lainaus, vaan asiasisältönä.

LINKKI kuvakertomukseen, missä eduskuntadebatti NRF:stä on taltioitu kuvin:
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html ---


Ilkka Luoma
...

Sent
CC
Cc: jyri.hakamies@defmin.fi ; esko-juhani.tennila@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; ilkka.kanerva@formin.fi ; petri.sarvamaa@yle.fi ; jyrki.richt@yle.fi ; mikael.jungner@yle.fi ; jaakko.laakso@eduskunta.fi
Sent: Saturday, March 15, 2008 9:43 AM
Subject: MIELIPIDE: NATO -profeetat vähättelevät kansan suurta enemmistöä
Ilkka Luoma
Adressin tekijä

#9 Liisa Jaakonsaari vetäytymässä Nato-aatteistaan

14.02.2009 14:55

Natoilija Liisa Jaakonsaari on hellittämässä asennettaan Natoon liittymismaniasta - ehkä huomannut, että suuri kansa ei taivu Natoon, vaan ilmaisee aina tahdokseen EI.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/50189-jaakonsaari-nato-keskusteluissa-baby-step



moo koo
espoo

#10

16.02.2009 15:45

taitaa olla tän adressin tekiä ite ryssä.suomi natoon.siis kuka haluais liittyä venäjää.se varasti meiltä kaikilta käden.sit ku suomi liittyy siihen kaikki liittyy ja sit siit pirulaisesta maasta tulii joku saatanan mailman omistaja
Iiro Wasen
Turku

#11 Moo koolle

16.02.2009 19:07

Puhun vain jos tiedät asiasta.
Reija Tyynismaa
Kauhava

#12 Asia on jo päätetty

04.06.2009 22:39

Katsokaapas kun asia nyt vaan on niin, että jo v.1992 kirjotetussa EY:n komission lausunnossa Suomen jäsenyyshakemuksesta sanotaan selvästi että:
Suomi ON hyväksynyt unionin yhteisen puolustuspolitiikan muodostamisen ja ilmaissut valmiutensa osallistua sen toimeenpanoon.Lisäksi siellä sanotaan että Suomen edellytetään hyväksyvän ja toimeenpanevan tämän politiikan sellaisena, miksi se tulevien vuosien aikana kehittyy.
Koko opus on tekstiä joka ilmottaa miten Suomi putsataan ja olot kurjistetaan, eikä siinä pienet vastaan nikotukset mitään paina.niitä toteutetaan jo täysillä, ja siinä puuhassa ollaan itse asiassa jo loppu suoralla. Me ollan jo melkein kehitysmaa.
Ts. jos tahdotte estää meiltä Naton ja ydinjätteiden kaatopaikaksi tulemisen ym. tuhoisat asiat, on se toistaiseksi mahdollista ainoastaan irtaantumalla eeuusta.
Irtaantuminen taas onnistuu ainoastaan koko Suomen painostuksella Kansanliikkeen www.suomenpuolesta.fi avulla. Yksikään puolue ei aja koko maan ja kansan etuja. Ainoastaan jonkun osan, ja senkin nimellisesti ja silmän lumeeksi - hyötyäkseen siitä itse. Kansanliike ei ole kenenkään kuppikunnan etu, vaan Suomen paras, sillä se on ainut toimiva mahdollisuus muuttaa tilanne aina siihen päivään asti, kunnes siitä tulee laitonta ja rangaistavaa, niinkun jo joissain maissa eeuun vastustaminen sitä on.
Tasan tarkkaan on meistä suomalaisista itsestä kiinni, aiotaanko herätä horroksestamme ja koska, vai kuinka surkeeks annetaan maan tilanteen mennä.
Vesa Nieminen
Vieras

#13 Äänestä Ei Natolle

21.11.2010 17:56

Miksi? Siksi, että vähemistöpoliitikot ymmärtäisivät, että kansa ei halua Natoon, vaikka kuinka kokkareet sine jenkaisivat!
antti vaurio porista
Vieras

#14 LIITTYEN NATOON ESTÄÄ SUOMEN ITSENÄISYYDEN

21.11.2010 18:35

JOS SUOMEN KANSA HALUAA EROTA EU:STA ,NIIN RIKKAAT TURVAAVAT NATOON.SIIHEEN LOPPUU ITSENÄISYYDEN HAAVEET.OVELA JA TEMPPU HOUKUTTAA TYHMÄÄ KANSAA NATOON.!!!!!!!!!
Kalevi

#15 Onko adressin käsite selvä?

14.07.2012 01:58

Eihän tämä ole mikään gallup!
Jos tämän allekirjoittaa vaikka viisi tuhatta ihmistä, pitäisikö siitä päätellä että lähes koko Suomen väestö kannattaisi NATO-jäsenyyttä?

Vastustan myös NATO-jäsenyyttä, mutta mihin tällä adressilla pyritään, kenelle se luovutetaan ja koska?

.

#16 -

20.10.2012 15:27

Venäjä vastustaa Suomen NATO-jäsenyyttä siitä syystä että sen jälkeen se ei voisi enää yrittää määrätä Suomen asioita ja tarvittaessa ottaa Suomea haltuunsa. Suomen puolustuskyky on äärettömän pieni verrattuna Venäjään, joten mikäli Venäjä päättäisi hyökätä Suomeen niin ei Suomella olisi mitään mahdollisuuksia selviytyä siitä. Maailmansodasta selvittiin ennen, mutta nykyään eletään modernia aikaa ja käydään modernia sotaa niin huonostihan siinä kävisi. Suomen liittyminen NATOON ei vie Suomelta sen itsenäisyyttä pois. NATOn tehtävänä on pitää huolta jäsenmaidensa turvallisuudesta. Suomen NATO-jäsenyyden myötä Venäjäkin ehkä tajuaisi että Suomi tahtoo olla oma maa, eikä alistua aina Venäjän valtaan.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.10.2012 16:48



Vieras

#18

14.02.2015 12:15

Hyvän asian puolesta tottakai