YLEn mediamaksu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista YLEn mediamaksu .

Bart Simpson
Springfield

#26 O_O

25.04.2009 09:07

Uskomatonta jos tälläine menee läpi, nyt kansalaiset sitä ääntä tossuista ettei tämmöset käy päinsä! RRRAAAAAAAAAAA pistää vihaksi moiset!
Miika Sumuvuori
Helsinki

#27 Maksukortille vaan eikä mitään jatkuvaa lypsy kauppaa

25.04.2009 10:10

Ihan älytön idea että alettaisiin rahastamaan ihmisiä siitä että näytetään samoja ohjelmia jatkuvasti ja pyöritellään niitä sitten siellä televisiossa ees taas ja siitä huvista siitten joutuis pulittaa 175€ takuuvarmasti.... erittäin surkea idea......... muutenkin ihan tarpeekeeksi menee rahaa internetin käyttömaksuihin XD keksikää jotain parempaa ei tollanen oo mikään hyvä idea....
Ei paljon motivoi kyllä menemään työ elämään kun rahastetaan jo tyhjästäkin... miten te luulette että joku pystyy ees kattomaan niitä televisio ohjelmia jos ei jää muuhun aikaa kuin nukkumiseen ja työntekoon......
Reijo Lintonen
Kirkkonummi

#28 "MEDIAMAKSU"????

25.04.2009 11:17

Jo on Herrat taas asialla.
Joillakin on järki HIRTTÄNYT aivan täysin.
Tämä alkaa tuntumaan PAKKOVALTIOLTA joka suhteessa ,kaikkea hallitaan/rajoitetaan vaikka millä vippas konstilla.

Miten luulette saavanne maksun henkilöiltä/porukoilta jotka ei ikinä ole tehnyt töitä,elävät meidän veronmaksajien kustannuksella,
Kortithan on jo olemassa ,miksei käytetä näitä,nytkin on maksuliset kanavat,on aivan jäjetön suunnitelma tämä "MEDIAMAKSU" kaikille .

Pyyhkikää vaikka takapuolta tällä suunnitelmalla,ja toivottavasti se on yhtä likainen kuin suunitelmakin.
Jouko Jaakkola
Espoo

#29 Suomiko oikeusvaltio?

25.04.2009 12:15

Tuskin missään muussa valtiossa tällainen oikeusmurha voisi tapahtua. Suomessa se kuitenkin on mahdollista, kun on kysymys eduskunnan lainsäätäjistä jotka itsekkin syyllistyvät rikkeisiin. Vaalirahoitukset, puoluetuet ammattiliitoilta
yms salailut. Ei hyvältä näytä!
Joni Rantanen
Espoo

#30

25.04.2009 13:01

" #1
Miten olisi Ylen kanavien siirtäminen maksukorteille?
Michail Jaction (Jurmaa, 23.4.2009 19:49) "


Yhdyn tuohon... Näkisipä YLE ainakin tossa vaiheessa että kuinka moni on oikeesti kiinnostunut noitten ohjelmista...
Jaakko-Teppo Ilmari Pölkki
Kyyjärvi

#31 juu

25.04.2009 14:55

Make Rantaiso
H:ki

#32 Miksi tasasumma kaikilta?

25.04.2009 19:45

Mielestäni budjettirahoitus olisi järkevämpi tapa hoitaa YLE:n rahoitus kuin erillinen tasavero kaikille.
Janipekka Heino
Lahti

#33 Ei tasasumma kaikilta vaan...

26.04.2009 05:25

Yli 400 000€ liikevaihdon yrityksiltä veloitetaan summa kolminkertaisena, eli 525€. En oikein ymmärrä miten liikevaihdolla mitataan yritystä. Omalla yrityksellä liikevaihto yli miljoona euroa, mutta meitä on yhteensä kolme henkeä ja hyvä että juuri saadaan palkat itsellemme. Kun tuotteet ovat kalliita, mutta katteet pienet, niin liikevaihto on iso. TV:n katseluun työaikana ei aikaa kyllä tasan varmasti riitä.

Pitääkö sitten vielä maksaa kotonakin tuo maksu vaikka olisin sen jo yrityksenä maksanut? Jos näin on niin sittenhän tulisi meidän kolmen osalta maksua jo 1050€.
Elisa Sassi
Helsinki

#34 Äänestykseen!

26.04.2009 17:58

"Muistaakseni jokunen aika sitten lehdessä oli kirjoitus jonka mukaan Suomessa järjestetään euroopan maista vähiten kansanäänestyksiä ja sen kyllä taas huomaa! Arvatkaapas kaksi kertaa järjestetäänkö TÄSTÄKÄÄN asiasta minkäänlaista kansanäänestystä? Voin vastata jo etukäteen: EI!"

Keskustelupaltoja kun lukee niin harva hyväksyy tätä käytäntöä, vaikka minkälaista vaihtoehtoa yritetään keksiä, mutta ootappa vaan kun lakiesitys menee läpi, sitten jonotetaan pitkin hampain hiljaa pankissa laskut kädessä. Miksi ei kukaan kapinoi tälläistä vastaan? Luuletteko oikeasti että joku mielenosoitus auttaa yhtään mitään?

Ihmetteletkö vielä miksi Suomessa ei järjestetä kansanäänestyksiä? Se olisi turhaa ja aikaavievää, suomalaiset hyväksyy joka tapauksessa kiltisti kaiken huuhaan. Vähän maristaan, ehkä, mutta hetken vaan kirpaisee ja sitten siihen tottuu. Ja ei kun seuraavaa lakia säätämään.
Elisa Pihkala
Kouvola

#35 EI!!! Ylen mediamaksulle!!!

26.04.2009 20:55

Johan nyt on! En ole koskaan elämässäni maksanut TV lupaa, kun en ole koko toosaa edes katsellut. Vanha analoginen kuvaputkimalli, eikä digiboksiakaan ole, sen enempää kun antenniakaan talon katolla. En maksa.

Tuohan on ihan sama jos vaikka alettaisi periä pakollinen käyntimaksu kaupassa. Menet Prismaan, maksat 50€ käyntimaksun, vaikket sitten mitään ostaisikaan.

Ja todentotta, Ylen kanavilta ei tule kun uusinnan uusinta uusinnan perään. Ainoa oikea ratkaisu olisi laittaa kanavat maksullisiksi, kuten canal + yms. Ne maksaa ketä niitä uusintoja tai typeriä keskusteluohjelmia tahtoo katsoa. Ei mitään pakollisia maksuja tai prosentteja palkasta. Veroprosentti on muutenkin jo liian iso.

Vaan jos tuo köyhien pakkoryöstö voimaan tulee, niin valtio/YLE varmaan sitten ostavat minulle myös sen digiboksin/uuden television, antennin jolla siellä katvealueella jotain näkyy, tietokoneen, ja saa luvan sitten se nettiyhteyskin sisältyä tuohon maksuun. Niin ja radiotakaan ei ole, että kai semmosenkin saa, että pääsee sitte saamaan rahoilleen vastinetta...
Elisa Pihkala
Kouvola

#36 Niin ja ps.

26.04.2009 21:03

"Miten luulette saavanne maksun henkilöiltä/porukoilta jotka ei ikinä ole tehnyt töitä,elävät meidän veronmaksajien kustannuksella,"

Nii, onko se oikein että normaali työssäkäyvä tallaaja maksaa omasta puolestaan sen 175e ja sitte kun sossu maksaa kaikkien työrajoitteisten pummien osalta tän maksun, huomataan että ei taas määrärahat riitä, nostetaan veroja, niin silloinhan me maksetaan oman maksumme lisäksi myös niiden, jotka ei siihen kykene.

**ttu eihän sitä autoveroakaan maksa ne kellä ei sitä ole. Kohta varmaan sekin poistetaan ja keksitään uus maksu -liikkumismaksu, 200€ / lärvi. Ihan sama onko autoa vai ei, mutta se että nostat hanurin sohvalta ja liikut, liikuit sitte kävellen, pyöräillen, tai julkisilla, aivan sama, maksat jokatapauksessa!

Miksei samantien tehdä semmosta yhteiskuntaa: Teet töitä 12h päivässä, et saa palkkaa, mutta saat kaiken mitä tarvitset: asunto, YLEN kanavat, julkinen liikenne, 1x lämmin ruoka päivässä, uudet vaatteet 1x vuodessa..... SOSIALISMI TAKASIN VAAN!!!
Jarno Käpylä
Oulu

#37 laskeppa

26.04.2009 21:03

175/12= 14,583333333 eli ei kovin paljoa. MTV3MAX maksaa tuplan kuussa eikä siellä ole edes kunnollisia ohjelmia, paljonko maksaa canal+ ???? ajattele kuinka vähällä rahalla saat laadukkaita ja ehkä vähän vähemmän laadukkaita suomalaisiakin elokuvia tuutista ulos ylen avulla. jos yle rahottaisi kanavansa niinkuin muut niin emme me saisi katsella metsoloiden kaltaisia suomi-sarjoja vaan jouduttas vahtaa kaikkialta amerikkalaistyylisiä perhedraamoja "yllättävine" käänteineen. tuleepa yleltä suomen parhaat luontodokkaritkin. ja tämä kaikki vain 14,60€ kuukaudessa
Elisa Pihkala
Kouvola

#38 Just joo

26.04.2009 21:35

No Jarno Käpylä voi minun puolestani ihan vapaasti silloin maksaa YLEN tuotoksista, kun kerran niitä tahtoo katsoa. Mun mielestä on täysin väärin että myös me jotka tulemme toimeen ilman sitä toosaa, joutuisimme Jarnon ja kaikkien muiden katselut kustantamaan.

Jos tuo tulee voimaan niin sitten saa luvan tulla myös autovero IHAN JOKAISELLE vain siksi että omani pienenisi sen verran, että jää sitten rahaa tuohon mediamaksuun.
Jani Lundan
Tampere

#39 Pointti

27.04.2009 08:46

Jarno Käpylä: pointti ei olekaan se, että kuinka halpaa se on. Vaan se, että vastaavaa olisi, että sinut pakotettaisiin maksamaan Canal+ -paketista väkisin 14,60e vaikka et sitä ikinä haluaisi/katsoisi. Saati sitten silloin, kun et omista televisiota, uskontosi kieltää sen, olet sokea, asut alueella jossa ei ole mahdollista sitä katsoa.
Petri Malmi
Helsinki

#40 Jotain tällaista nyt tältä valtaeliitiltä oli odotettavissakin

27.04.2009 11:05

Kun olemme äänestäneet ja sen tuloksena saaneet aikaan nykyisen hallituksen. Ei ole ihme, että kaikki valtion budjetista yhteiskuntamme tarjoamat palvelut halutaan nykyisen näkemyksen mukaan purkaa ja laittaa ne maksettaviksi erilaisina pakkomaksuina. ns. tasaveromallin mukaan. Näin on käynyt esim. kuntataloudelle, kunnat saavat nykyisin kerätä rahansa itse mitä moninaisimpina maksuina, eikä kunnallisverokaan ole progressiivinien kuten valtionvero, joten kuntienkaan tukeminen valtion kassasta on pois suljettu ajattelutapa. Siksi nykynen vallankahvassa oleva eliitti ei ole edes halunnut nähdä sellaista vaihtoehtoa että tv-maksu hoidettaisiin progressiivisesti kerätyillä verorahoilla valtion kassasta.

Jos kerran asia nähdään niin, että se kenellä ei ole televisiota voi kuitenkin nauttia Ylen plveluja muilla tavoin, kuten internetin välityksellä. On se maksu silloin määrättävä kaikkien muidenkin ihmisten maksettavaksi, keillä on teoreettinen mahdollisuus nauttia Ylen palveluista. Joten se pitää määrätä silloin koko maailman kaikkien ihmisten maksettavaksi, vähintään ainakin kaikkien EU-maiden kansalaisten maksettavaksi. Peustelen asian sillä, että minä en olmista televisiota enkä ole 15-vuoteen omistanut, enkä todellakaan voi käsittää miten Yle palvelee minua ja esimerkiski minun iternetin käyttöäni, eikö silloin kaikilla ketkä nettiin jalkaisevat sivuja ole oikeus periä pakkoveroa.

Periaatteella, että lähes kaikki käyttävät palvelujakun, eli enemmistö kansasta katsoo televisiota ja käyttää palveluja. pitäisi kaikki muutkin enemmistön käyttämät tuotteet ja palvelut laittaa pakkoverolle. Ainakin vessapaperi, kampaamot, parturit, kalastusluvat, ja olen ihan varma, että lähes jokainen suomalainen on joskus elämässään ajanut taksilla, joten taksimatkatkin voisi samalla mallilla maksaa pakkoverolla.
Hanna-Maija Ojennus
Salo

#41 Samoilla linjoilla

27.04.2009 13:25

Ei tuossa ideassa järkeä ole laisinkaan. On se varmasti halpaa, kun laskee sen kuukausimaksuna, mutta televisioluvankin on aiemmin tainnu saada maksaa vaan neljässä osassa. Mikä takaa että mediamaksun saisi maksaa kuukausittain?

Kun tuo nyt menee mediamaksu-nimikkeellä niin on se hullua maksaa esim. netistä kaksi kertaa. Kaikki siitä kuitenki maksaa, on mokkulaa tai kiinteetä laajakaistaa, kuukausittain siitä tulee lasku kuitenkin, ja eikö nettiä sitten voi laskea mediaksi? Helposti kuitenkin näet uutiset yms. juuri netistä. Pointti oli siinä, maksat siitä kaksi kertaa, kuukausittaisen käyttömaksun ja päälle vielä mediamaksu.

Ja mitä omaan talouteen tulee, tv ei toimi, kun ei ole digiboxia, käytössä vain leffoja varten ja radiota ei ole. Vaikka esitys menisi läpi ja tulisi miten maksulliseks tahansa, en maksa. Siinä sitte pistävät ulosottoon ja systeemeihin, mut enhän mä maksa sanomalehtiäkää, kun niitä en tilaa, enkä autoveroa, kun ei ole autoa, miks siis maksaisin jostain mitä en käytä, ja vaikka käyttäisin niin miksi maksaisin kahdesti.


Anssi Pajuoja
Kouvola

#42 Vittuun koko Ylen maksut!

27.04.2009 18:35

En todellakaan ala maksamaan mistään TV Nyttin tai muutaman tylsän ja kuivan dokumentin katsomisesta vuodessa. TV:tä ei muutenkan tule juuri katsottua ja jos tulee niin yleensä täysin muita kanavia kuin TV1:tä tai TV2:sta.

Tehkööt Yle mitä lystää, mutta minulta eivät penniäkään saa. Täysin naurettavaa yrittää pakolla pakottaa kansa maksamaan kyseisestä paskasta, vaikka eivät TV:tä omistaisikaan. TV:n katsominen tulisi olla muutenkin kansalaisoikeus ja ilmaista maassa, jossa joka asiasta joutuu maksamaan liikaa. On nettiliittymiä, joista ei pääse eroon, puhelinlaskuja maksetaan kahteen kertaan (mm. Elisa ja saunalahti). Kalliita autoveroja maksetaan, naurettavia ajoneuvoverolippuja, kallista ruokaa ja bensiiniä.

Nyt pitäisi jostain aikansa eläneestä Ylestä alkaa vielä maksamaan 200 E/vuosi. Voi hyvää päivää! Tästä maasta pitäisi muutaman päättäjän pää ampua harteilta pois. Koska valtavia veroja maksamme tähän maahan vuositolkulla, pitäisi niillä saada jotain palvelujakin. Tähän mennessä olemme saaneet mm. Kelan ja Työvoimatoimiston, joiden toimimattomuus elähtäneine virkailijoineen Pohjois-Korean tasolla, opintotuet ja työttömyyskorvaukset ovat v. 1890 tasolla, terveyskeskuksista saa ainoastaan paskaa palvelua juoruavilta ämmiltä, jotka eivät osaa edes työtään hoitaa, Keloissa ja työvoimatoimistoissa on lähinnä homeisia muumioita töissä, jotka eivät osaa edes pluslaskuja.

HERÄTKÄÄ VALTIOVALTA!!!
(Ja painukaa vittuun samantien!)

En äänestä teistä ketään! En vihreitä, en Vihreän Liiton nollapäähoroja, en demareita, en mitään vitun pilvelle löyhkääviä neuvostovasureita, en kokoomusta, en keskustaa. Olette pelkkiä yhteiskunnan verovaroilla eläviä loisia, joilla ei ole käyttöä.
Niko Seiteri
Helsinki

#43 OIKEIN!

27.04.2009 19:16

Viitaten Anssi Pajuojan kommenttiin:Pakko antaa kiitosta suorasta puheesta ja asiallisista mielipiteistä, nauroin ja lujaa! Olet asian ytimessä!
Aleksi Sahala
Helsinki

#44 Suomalaisesta asenteesta

27.04.2009 19:20

Nyt selvästi päättäjien keskuudessa on noteerattu suomalaisten nöyristelevä asenne, ja sitä on alettu käyttää häikäilemättömästi hyväksi. Ihmiset näyttävät elävän vieläkin kultaista 70-luvun Suomea, jossa "korruptiota ei ollut ja hallitus teki vain ja ainoastaan hyviä päätöksiä"; Jos tälle ei kohta laiteta stoppia, homma riistäytyy lopullisesti käsistä

En näe todellakaan mahdottomana, että mediamaksun jälkeen myös muuut valtion/kaupunkien/kuntien omistamat instituutiot alkavaat periä saataviaan kaikille samansuuruisilla pakkomaksuilla (esim. maksamattomia julkisen liikenteen matkalippuja/tarkastusmaksuja/ulosottovelkoja jne.)

Toivottavasti edes tällä kertaa Suomen kansasta löytyy sen verran järjestäytymishenkeä, että saadaan tarvittaessa suuri mielenosoitus, tai jopa mellakka pystyyn jos tämä roskamaksu meinaa oikeasti lyödä itsensä läpi.

Ehkä täälläkin kansaa aletaan kuuntelemaan, kun tuikataan pari Ylen autoa tuleen ja riehutaan viikon verran. Näin ainakin homma toimii muualla.

Progressiivisena Yle-verona tämä ehdotus olisi vielä jollain tasolla hyväksyttävissä, muttei todellakaan näin. Mielestäni saisivat pärjätä yhdellä TV-kanavalla. Luulisi laadun ylläpidonkin olevan niin helpompaa.
Antton Koukkari
Outokumpu

#45 jee!

27.04.2009 19:32

Jos kyseinen maksu tippuu alas meikäläisen postiluukusta niin pyyhin siihen perseeni ja lähetän samaan osoitteeseen mistä tulikin. Vieköön vaikka ulosottoon, mutta tämä valtio ei enää minua kiristä!
Harri Dammert
Helsinki

#46 Semmoista.

27.04.2009 22:56

Ja tämä ylemaksu takaisi meille jatkossakin "laadukasta viihdettä". Minneköhän ihmeeseen ne rahat oikein menevät, kun tv-maksu nykyisellään on sen 224e ja uusi maksu 175e -> uuden maksutavan tullessa käyttöön maksajaporukan lukumäärä tuplaantuu ellei sen ylikin -> eikö nykyisen tv-luvan puolittaminen riitä tai vaikka suoraan 100euron tasarahalla selvittäisi? Mihin laatuviihteeseen Yle voi upottaa ~400 miljoonaa euroa vuodessa? Haluaisin oikeasti nähdä jonkinlaisen taulukon ja laskelman, mihin Yle aikoo käyttää nämä mahdollisesti tulevat mediamaksurahat. En usko että Yleltä mitään tauotonta eksklusiivimatskuakaan tulee?

En seuraa mitään Ylen ylläpitämää mediaa, en tv:tä enkä radiota. En edes Ylen uutisia internetistä, löytyy aivan tarpeeksi korvikkeita.

Maksukortit tuntuisi tällä hetkellä fiksuimmalta tavalta hoitaa asia. Funtsikaa päättäjät nyt vielä lisää vaihtoehtoisia tapoja hoitaa tämäkin asia!

Pakko vielä todeta, että kuinka hemmetin jälkijunassa tässäkin asiassa tullaan. Netistä on voinut seurata tv:tä jo pidemmän tovin ja tätäkin mediamaksua suunnitellaan alkavaksi vasta vuonna 2011. Jos tämä maksu olisi tullut silloin kun netissä alkoi näkyä televisiot sun muut, niin se olisi ollut helpompi ymmärtää ja suodattaa. Nyt tämä tuntuu lähinnä siltä, että jollakin on syttynyt majakanlamppu ja idea sen mukana: "Hei! Nyt mä keksin miten saadaan lisää rahaa!" Yrittäkääs ny Suomen media pysyä ajan hermolla ettei kansalaisten tarttis turhaan hermostua!

Ja tietenkin näin laman alla joka-jampan-maksut ovat omiaan pönkittämään hyvää fiilistä.

Johan tuli avauduttua, huomenna voikin naureskella mitä tuli taas kirjoiteltua.
Minna Perrakoski
Raisio

#47 Ei helvetti!

28.04.2009 00:39

Minä en ainakaan aio maksaa tuollaista paskaa!!

Ehdotan, että kaikki jättäisivät maksamatta, jos asia toteutuu!
Laura Koekoek
Salo

#48

28.04.2009 00:44

Varmaan yksi syistä miksi YLE ei siirrä palvelua maksukorteille on se, että katsojaluvut romahtaisivat koska kukaan ei enää katsoisi YLEn kanavia.. :S
Mervi Tynys
Helsinki

#49 Yle-vero osaksi verotusta

28.04.2009 05:02

Nyt esitetyssä muodossa maksuvelvollisuus ei kohdennu kaikki niin kuin on annettu ymmärtää. Koska rekisteri, josta tiedot kerätään (väestrekisteri) ei sisällä kaikien kotitalouksien osoitteita. Tiedostoissa on paljon tilapäisiä osoitteita, joihin maksua ei lähetetä, poste restante osoitteita, turvakielto-osoitteita eli ei lainkaan osoitetta ja monet jopa jättävät osoitteenmuutoksen tekemättä. Paras tapa periä ko maksu olisi liittää se verottajan tiedostoihin, koska kyse on verosta on verottaja luonollinen toimija. Jos maksu kuitenkin toteutetaan kaavaillulla tavalla luottotappiot muodostuvat suuriksi epäselvien osoitteiden ja niiden henkilöiden johdosta, jotka eivät maksa maksua ulosottouhkauksesta huolimatta.
Riina Kääntee
Tampere

#50

28.04.2009 09:08

Itse olen köyhä opiskelija, jolla todellakaan ei ole varaa televisioon saatika sitten mediamaksuihin. Televisiota en katsele, koska ei ole varaa. Vuokran + muiden pakollisten maksujen jälkeen minulle jää ruokarahaa 80-100 euroa kuulle, josta 15e:n kuukausittainen (175/12) mediamaksu tuntuu melko isolta ja kohtuuttomalta.