YLEn mediamaksu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista YLEn mediamaksu .

Touko Jaakkola
Hämeenkoski

#76 Hallitus valmistelee YLE-veroa

18.06.2009 15:55

http://mediaviikko.fi/artikkeli/3318/hallitus-toteuttaa-yle-veron

Jos eduskunta hyväksyy ehdotuksen, ehdotan, että levitetään tietoa mahdollisimman laajalle Suomessa ja jätetään kaikki maksamatta. Minä en ainakaan maksa.
Marko Piiparinen
joensuu

#77 Mediamaksu laiton

20.06.2009 18:28

Mediamaksu on laiton kysyin asiaa juristilta. Siksi mediamaksua ei ole muissa EU-maissa. Tämä kannattaa laittaa EU-komissioon kuten autoverotuskin.

Linnea Haataja
Helsinki

#78 Aivan tajuton juttu

21.06.2009 19:45

En todellakaan ymmärrä, koska Suomessa on satoja tuhansia talouksia, jossa ei ole tv:tä ja muutakaan härveliä. Se on niin epäoikeudenmukaista alkaa periä jokaiselta automaattisesti. Toinen iso asia on myös se, että monilla sadoilla tuhansilla eläkeläisillä ei ole varaa tällaisiin maksuihin, hyvä kun päivästä päivään selviävät. Hallituksen on nyt ryhdistäydyttävä ja otettava lusikka oikeaan käteen ja tehtävä oikeita päätöksiä. Tuntuu nyt, että hallitukselta on mopo karannut, eivät kaikki ole rikkaita kroisoksia. Nyt pitäisi pysähtyä ihan tosissaan, eikä tehdä hölmöjä päätöksiä.
Michail Jaction
Jurmaa

#79

22.06.2009 22:50

Niin, en minäkään halua maksaa taajama-alueiden koirien jätösten siivoamisesta koiraveroa koska en asu taajama-alueella enkä käytä koiraani siellä ulosteella.
Daily Leaf
whittila

#80 Se ei käy, se ei käy, se ei sitten kertakaikkiaan käy.

25.06.2009 17:13

Miten olisi mielenosoitus eduskunnan eteen? Mikäli tämä adressi ei auta. Tai jos sekään ei auta, niin sitten mellakka pystyyn. Suomalaiset ovat liin hyväksyväistä ja munatonta kansaa, tässä asiassa voimme näyttää mihin meistä on. Jos tämä menee läpi, niin seuraavaksi aletaan varmaan laatia hengitys veroa. Jos tälle ei tehdä stoppia nyt, niin kohta täällä saa maksaa ihan kaikesta veroa. En aijo maksaa ylelle senttiäkään, koska ohjelma tarjonta on ihan täyttä p*skaa ja ylen radio on vielä sitäkin huonompaa. Olen mukana siinä, että jätän maksamatta yle veron koska en käytä sen palveluja. Voin vaikka laittaa korvatulpat bussissa korviin, jos siellä soi ylen kanava. Ennemmin kuuntelen vaikka tinnitystä kuin ylen skeidaa.













Liisa Peltonen
Tampere

#81 Miten tämä saadaan estettyä?

25.06.2009 22:22

Miten saadaan estettyä ettei hallitus lakia hyväksy? Ja voiko yksityishenkilö tai vastaava taho viedä asian EU-komission ratkaistavaksi mikäli maksu lopulta tulee? Eihän tämmöistä maksua nyt voi missään nimessä hyväksyä varsinkaan miettimättä samalla mikä on YLEn julkisen palvelun tehtävä. Nythän hallitus
pyrkii kiertämään Yleisradion rahoituksen priorisoinnin muiden budjettimenojen kanssa.
Sami Kurvinen
Helsinki

#82 FFFFFUUUUUUUUUU-

29.06.2009 23:13

Jos mediamaksu toteutuu ja postilaatikkooni eksyy mediamaksulappu, lähetän sen YLElle takaisin koiranp**kalla kuorrutettuna.

Mediamaksun vastustajien pitäisi perustaa virallinen yhdistys tjv.







Ja BTW YLE, kommunismi kuoli vuosia sitten.
Michail Jaction
Jurmaa

#83

29.06.2009 23:20

Kommunismiin ei koskaan ole päästy, sosialismiin eli hyvin lähelle kommunismia kyllä. Ja ilman sosialismin aatetta ei Suomessa olisi lähes ilmaista terveydenhuoltoa tai koulutusta.
Leena Kekkonen
Helsinki

#84 Kuinka voit väittää

30.06.2009 11:21

En jaksa millään uskoa,etteikö mediamaksun vastustajista kukaan käytä päivittäin netin tarjoamia palveluja,Ylen ja muiden TV-kanavien lähes kaikki ohjelmat ovat katsottavissa netin kautta,siihen ei TV:tä tarvitse.

Sinällään TV-lupa maksu on vanhentunut ja me jotka sen olemme kiltisti maksaneet,maksoimme myös teidän luvatta katsovien puolesta.
On aivan oikein periä Mediamaksu,pummilla ei matkustetakaan missään.

Kaikki ovat vaatimassa kyllä lisää palveluja,mutta kukaan ei halua niistä maksaa,mietippä hetkinen...olisitko itse valmis tekemään työtä ilman korvausta,minä en ole.
Tuomas Suursalmi
Vantaa

#85 Perseestä

30.06.2009 21:27

Miksi kuurot/sokeat tai kuurosokeat maksavat tätä maksua? He eivät näe eivätkä kuule, saatikaan sitten omista televisiota.
Leena Sainio-Brett
Noordwijkerhout

#86 Ryostovero

02.07.2009 18:35

Tietaako kukaan, joutuuko ulkomailla asuva kesamokin omistaja myos maksamaan? Kayn mokilla kerran vuodessa pari viikkoa, eika minulla ole telkkaria, radiota tai nettiyhteytta. Omistan kaksi mokkia, jossa toisessa ei ole edes sahkoa.
en maksa
poissa

#87 Valituksia EU:n suuntaan.

03.07.2009 13:14

Tästä järjettömästä mediamaksusta kannattaa alkaa aktiivisesti pistämään valituksia ja kyselyitä EU:n suuntaan.

Etenkin tietoyhteiskuntakomissaari Viviane Reding ( http://ec.europa.eu/commission_barroso/reding/contact/index_en.htm ) voisi olla hyvä kohde jolle lähettää kyselyitä. Hänen kabinetistaan ollaan oltu aika näreissään ideasta että YLE yrittää perustella mediamaksua internetillä.

Toinen mahdollinen kontaktoitava voisi olla EU:n kilpailukomissaari Neelie Kroes ( http://ec.europa.eu/commission_barroso/kroes/index_fi.html ).
jarmo niskala
kemi

#88 ääähh..

03.07.2009 17:23

Mitä tapahtuu sitten,kun et maksa periaatteen tai sen vuoksi että et kyseisiä palveluita käytä? Seuraako laskut perässä lopun ikäsi voutin kautta esim. pankkilainat jää saamatta ja talot ostamatta kun on maksuhäiriö merkintä? Mediamaksut kertyy voutin taakse työttömiltä ja varattomilta ja sitten kun tuuri käy vuosien päästä ja pääset töihin,niin tuhansiin euroihin kasaantunut media maksu aletaankin perimään? Ei voi toimia tämmönen..pistäis suoraan budjettiin..ei vois vähempää kiinnostaa kanavan puolueettomuus..tai maksu kortille..ihan sama kunhan ei ole pakkopullaa..

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.07.2009 05:53


Simo Suni
Raisio

#90 Ahneita.

11.07.2009 11:47

YLE alkaa ahneeksi kun on mahdollista yrittää saada enemmän rahaa kuin niiltä jotka maksavat itse jo tv-lupaa. Maksaisivat vain palkkaa niille tv-lupa tarkastajille tai siirtää ohjelmat kortille että täytyy maksaa kortista että näkee YLE:ä.

Ja miksi kaikkien täytyy maksaa jos ei ole telkkaria tai muuta jolla voi VASTAAN ottaa tv lähetyksiä. Mielestäni jos YLE yrittää alkaa netistä pyytää tv-maksuja tai vastaavaa niin alkaa ole härskiä toimintaa.
Ida-Sofia Natunen
Lahti

#91 Itse tulen maksamaan mediamaksun, jos sellainen tulee.

19.07.2009 00:49

Sillä Media-maksuhan tarkoittaa tv:n lisäksi radiota, netti-tv:tä, lehtiä ja nettilehtiä jne. Minusta se on ihan järkevä, että jokainen sen maksaa sillä oma on valintansa omistaako tv;n vaiko eikö ja jollei tv:tä omista niin varmasti omistaa tietokoneen ja internetin tai radion. Minusta tuntuu, että ne jotka maksavat nytkin tv-lupamaksua eivät purnaa asian puolesta, vaan ne jotka eivät maksa ja saattavat jopa katsoa ilman lupaa tv:tä.

Joten itse en allekirjota sen takia ja ei tuo 175€ ole niin hirveästi, vaikka olenkin ihan suhteellisen köyhä opiskelija. Jättää muutaman reissun vähemmälle ja maksaa kitisemättä maksun, niin hyvä tulee :).
Touko Jaakkola
Hämeenkoski

#92 Natuselle

19.07.2009 09:05

"Sillä Media-maksuhan tarkoittaa tv:n lisäksi radiota, netti-tv:tä, lehtiä ja nettilehtiä jne."

Ei muuten tarkoita. Useimmista medioista maksetaan jo ilman mediamaksuakin. Mediamaksussa on kyse siitä, että kerätään rahaa YLE:lle, ja näitä rahoja ei todellakaan käytetä vain ajankohtaisasioiden tiedotukseen ja välttämättömyyksiin vaan myös urheilu- ja viihdeohjelmiin sekä puhtaaseen ökyilyyn, kuten tämä uutinen osoittaa: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200907049877969_uu.shtml

Sallitko sen, että YLE saa tuottaa mielivaltaisesti mitä tahansa ohjelmaa ja vaatia siitä maksun? Eihän kaupatkaan saa päättää puolestasi, mitä ostat. Miksi YLEllä pitäisi olla tällainen oikeus?
Ida-Sofia Natunen
Lahti

#93 Hyvä Jaakkola

19.07.2009 13:38

Mielestäni kaikilta talouksilta sitten pitäisi periä tv-lupa maksu, jos mediamaksua ei tule. Sillä nyt me kunnolliset kansalaiset maksamme tv-luvan ja pikkurikolliset eivät maksa ja katsovat silti tv:tä. Joten me maksamme heidänkin katsomisensa. Tv-lupa halventuisi paljolti, jos jokainen talous sen maksaisi.
Enkä itse usko, että on tuhansia kotitalouksia joissa ei ole tv:tä, radiota tai tietokonetta.

Nytkin jo melko mielivaltaisesti tv-kanavat päättävät mitä telkkarista tulee. Kesät uusintoja täynnä jne.
Mielestäsi rahoja ei saisi käyttää viihdeohjelmiin ja urheiluun, anteeksi mitä?
Ei kaikki katso ajankohtaisohjelmia ja uutisia. Varsinkaan nuoret. Eiköhän ylellä ole tavoitteena saada mahdollisimman monelle sopivaa ohjelmaa ja iso ikäskaala katsomaan telkkaria. Ei teinit juurikaan katso ajankohtaisohjelmia ja uutisia. He katsovat esim. Serranon perhettä joka käy myös vanhemmalle sukupolvelle vallanmainiosti. Myös Vielä virtaa, Sydämmen asialla ja Elämä käsissä ohjelmia katsovat niin nuoret, kuin vanhat. Urheiluhan kuuluu jo suomalaiseen kansanperinteeseen ja ainakin itselläni urheiluhulluus tulee verenperintönä. Jääkiekon mm-kisoja, yleisurheilun, jalkapallon, hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn kisoja katsovat niin vauvat kuin vaaritkin.

Ymmärrän mediamaksun myös siinä hyvin, että eihän toimittajatkaan ilmaista työtä kansan eteen tee. Tarvitsevat ne leipänsä ja näkisit sen tuotanto tiimin siellä takana tarvitaan monia kuvaajia, kuvan tarkkailijoita jne.. Myös ulkomaille kisoja kun lähdetään kuvaamaan niin ei se ole ihan ilmaista viedä koko kalustoa ja henkilökuntaa sinne.

Maksukortti tähän olisi oiva ratkaisu, että telkkari ei näy, jollei sellaista ole. Maksukortilla laskutettaisiin ohjelmat, tunnit jne.

Joudummehan kaikki maksamaan kiinteistöveronkin ja toisilla on asfaltti ja katuvalot. Meillä ei ole, siispä voisinhan jättää kiinteistöveron maksamatta. Ei meillä täällä ole puistoja, eikä puitakaan istutettu. Vaikka puistoalueet kaavassa on ja täälläkin aurataan joskus harvoin ja tiet lanataan. Turhasta maksamme siis kiinteistöveroakin.

Minua ainakin kaupat ohjailevat ostamaan tuotteita, kun haluamiani tuotteita ei ole myynnissä. Kieltäydyn itse naudanlihasta ja on todella työn takana löytää porsaan jauhelihaa. Siksi joudun ostamaan naudan jauhelihan. Joten eiköhän kauppakin ohjaile valikoimallaan ihmisiä ostamaan tuotteita.

Sama tv-luvassakin, kun kaupan kassalla.
Minä maksan edellä menevän ostokset ja naapurin tv-luvan.
Ida-Sofia Natunen
Lahti

#94 Ja jatkan

19.07.2009 13:45

Edelleenkin minusta tuntuu, että kaikki jotka uudistusta vastustavat eivät ole tähänkään mennessä tv-lupaa maksaneet.
Touko Jaakkola
Hämeenkoski

#95 Natuselle

19.07.2009 16:43

Et taida vieläkään ymmärtää, mikä mediamaksussa on vikana.

Kuvittele, että kauppa täysin yllättäen toisi kotiovellesi kumiveneen, 10 pinaattipizzaa ja 12 olutpulloa ja joutuisit maksamaan niistä. Ymmärrät kai, että tällainen toiminta olisi rikollista? Nyt YLElle ollaan kaavailemassa samanlaista oikeutta median suhteen. YLE saisi tyrkyttää muille ohjelmaa täysin kansan mielipiteestä välittämättä ja vaatia siitä itselleen rahaa. Sairasta, eikö?

Vastauksia:
"Nytkin jo melko mielivaltaisesti tv-kanavat päättävät mitä telkkarista tulee."

Eivätkä päätä. Jos jonkun kanavan tarjontaa ei haluta nähdä, siitä ei makseta, ja yritys menee konkurssiin.

"Mielestäsi rahoja ei saisi käyttää viihdeohjelmiin ja urheiluun, anteeksi mitä?"
Viihdeohjelmia ja urheilua halutaan katsoa, joten niistä ollaan jo valmiita maksamaan. Miksi siihen pitäisi sotkea joku ylimääräinen mediamaksu? Eikö se riitä, että katsojat ja mainostajat maksavat ohjelmasta? Miksi maksua pitäisi periä niiltäkin, joita YLEn tarjonta ei kiinnosta?

"Maksukortti tähän olisi oiva ratkaisu..."
Olet oikeassa. Miksi sitten kannatat mediamaksua?
Kaj Forsten
Helsinki

#96 Mediamaksu verovaroista

21.07.2009 12:15

TV:n omistaminen ei ole mikään edellytys maksulle, varsinkin kun tietoa/ohjelmaa jo nyt, ja varmaan tulevaisuudessa aina vaan enemmän, katsotaan muulla medialla. TV-lupamaksu on näin aikansa elänyt, jotain pitää tehdä. Tässä työryhmä osui oikeaan.

Itse en kuitenkaan näe ehdotettua ”mediamaksua” sen parempana ratkaisuna, varsinkin kun maksu perustuu asuntokuntiin (toki myös yrityksiin ja yhteisöihin) korvamerkittynä maksuna. Eivät nämä ole maksun perusteina sen parempia kuin vanha ”TV:n omistaminen”.

Yleisradion lakiin perustuva velvoite on hyvä ja näin sen toteuttaminen pitäisi myös olla yhteiskunnan asia, Yleisradion sisällön tuottaminen ja jakelu (esim. laajakaistat kotiin) pitäisi näin ottaa verovaroista.
Tapio Peltonen
Turku

#97 En ymmärrä mediamaksun kannattajien asennetta

03.08.2009 12:00

Ettekö todella tajua, että henkivero on vastoin länsimaisen oikeusvaltion periaatteita?

Ja mikä muu Yle-maksu olisi kuin henkivero? Se olisi ulosmitattavissa KENELTÄ TAHANSA ihan vain sillä perusteella, että asuu Suomessa.

Jos tuo asumiseen sidotaan, miksei sitä veroteta kiinteistöveron yhteydessä? Ja jos se halutaan sitoa maksukykyyn, miksei sitä veroteta tuloverotuksen yhteydessä, kuten esimerkiksi kirkollisvero? Mikä tekee Ylestä niin tärkeän juuri köyhille yksin asuville, että heidän pitää vähistä tuloistaan subventoida rikkaiden lapsiperheiden TV:n katsomista?

Vai muka kaikki medimaksun vastustajat ovat tv-luvattomia? Viimeisimpien mielipidemittausten mukaan 58 prosenttia kansasta vastustaa mediamaksua.

Maailma on erilainen poliitikon silmin, nähtävästi.
Eino Einokeino
Einola

#98

04.08.2009 00:40

Tai voisi valita mitä kanavia katsoo. Vanhat ihimiset voisivat ottaa pelkän YLEN tai sitten kaikki kanavat. Ne ladattaisiin kortille. Jos joku ahluaa lisää kanavia maksaakon niistä mm MTV3, Sud tai Jim. Jokainen kanava maksaisi muutaman euron kuukaudessa.



~Eino

13-16 Vuotias
joku vaan
jossain

#99 Mediamaksua ollaan jo nostamassa!

30.08.2009 12:56

Toni Kumpula
Turku

#100 Kyllä tämä Suomi on ihan perseestä

03.09.2009 08:06

Onneksi en kuulu kirkkoon vaikka olenkin evlut, kun siitä maksusta pääsin niin nyt on joku helvetin tvlupa maksu sitten...