Keskuspuistoa ei saa supistaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

13 118 allekirjoitti vetoomuksen Keskuspuiston säilyttämiseksi - vetoomus luovutetaan tänään kaupunkisuunnittelulautakunnalle

2016-05-03 07:20:43

Keskuspuiston puolustaminen on synnyttänyt kevään aikana kansanliikkeen: Yli 13 000 henkeä on allekirjoittanut adressin, jossa vaaditaan Keskuspuistoon suunniteltujen rakentamisalueiden poistoa käsittelyssä olevasta yleiskaavaehdotuksesta. Adressi luovutetaan kaupunkisuunnittelulautakunnalle tänään tiistaina 3.5.2016 Annantalon auditoriossa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa.

Helsinkiläiset ovat joukolla nousseet puolustamaan Keskuspuistoa. Puiston rakentamista vastustava adressi on kerännyt tähän mennessä 13118 nimeä. Viikko sitten järjestetty Keskuspuistokarnevaali toi asiaa laajalti yleisön tietoisuuteen.

- Koko kaupungin pituudelta etelästä pohjoiseen oleva Keskuspuisto on kymmenien tuhansien helsinkiläisten virkistysalue, jonka arvo vain kasvaa kun Helsingin väkimäärä lisääntyy. Kun vedimme Keskuspuistokarnevaaleilla 7 km huomionauhaa puiston maastoon havainnollistamaan, kuinka paljon puistoa ollaan leikkaamassa, ihmiset olivat järkyttyneitä, kertoo Maunula-seuran varapuheenjohtaja, Keskuspuisto-aktiivi Liisa Lohtander.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee yleiskaavaehdotusta kokouksessaan 31. toukokuuta. Yleiskaavaehdotuksessa Keskuspuistoon on suunniteltu 20 000 ihmisen asuinalueet sekä toimitilarakentamista.

- Keskuspuiston säilyttäminen nykyisessä laajuudessaan ei edellytä tinkimistä yleiskaavaehdotuksen rakentamistavoitteista. Kohtuullistamalla ylimitoitettua kaavavarantoa ja toimitilarakentamista uusi rakentaminen voidaan toteuttaa tavalla, joka säästää Keskuspuiston, sanoo Liisa Lohtander.

Keskuspuistoa puolustavassa kansanliikkeessä ovat olleet mukana muun muassa Alppila-seura, Pohjois-Haaga-seura, Pro Haaga - Pro Haga -yhdistys, Maunula-seura, Pakila-seura, Pirkkolan omakotiyhdistys, Metsälä-seura, Paloheinän-Torpparimäen kaupunginosayhdistys, Ruskeasuo-seura, Meilahti-seura, Meilahden seurakunta, Suomen Latu, Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -liike, Luonto-Liiton metsäryhmä, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Helsingin Seudun Lintutieteellinen yhdistys TRINGA ry, Kivihaan viljelijät, Pirttipolun rivitalojen asukastoimikunta PiLiPaM ja Helsingin Keskuspuiston puolesta ry.

Keskuspuistoadressin luovutustilaisuus on tiistaina 3.5. klo 15.30 Annantalon auditoriossa, Annankatu 30. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Tilaisuuteen on pyydetty kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenet kommentoimaan Keskuspuistoliikkeen esityksiä.


Maija Hakanen

Keskuspuistoadressin luovutus

2016-04-28 11:45:16

Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenet on kutsuttu vastaamassa Keskuspuiston puolustajien esityksiin tiistaina 3.5.2016 klo 15.30 Annantalon auditorioon, Annankatu 30. Lautakunnalle luovutetaan samalla Keskuspuiston puolustajien adressi.

Viime viikonlopun Keskuspuistokarnevaaleissa meni rikki 10 000 allekirjoittajan raja ja sen jälkeenkin on adressiin kertynyt jo muutama tuhat allekirjoitusta lisää.

Adressin luovuttavat paikalle pääsevät ensimmäiset allekirjoittajat, jotka panivat adressin liikkeelle näillä saatesanoilla: "Me allekirjoittaneet esitämme, että yleiskaavaehdotuksesta poistetaan Keskuspuistoon esitetyt rakentamisalueet." Adressin ensimmäisiä allekirjoittajia ovat muun muassa puheenjohtaja Veli-Pekka Kantanen, toiminnanjohtaja Marjut Klinga, kirjailija Sirpa Kähkönen, kansanedustaja Pertti Salolainen, Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds, luonnonsuojeluasiantuntija Tapani Veistola ja tutkija Kati Vierikko.

Tilaisuudessa Maunulan ala-asteen oppilaat luovuttavat oman adressinsa Keskuspuiston puolesta ja sen puiden kaatamista vastaan.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.


Maija Hakanen

#keskuspuistonpuolesta-lehti on ilmestynyt

2016-04-22 06:37:14

Keskuspuistoryhmä on julkaissut #keskuspuistonpuolesta-lehden. Lehteä jaetaan sunnuntain 24.4. Keskuspuistokarnevaaleissa 14 eri pisteessä klo 11-15 samalla kun kerätään nimiä adressiimme.

Lehti on luettavissa myös sähköisesti netissä linkistä https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxrZXNrdXNwdWlzdG9ucHVvbGVzdGF8Z3g6NDFkNWRhMGNlOTNhZWJhOQ

Tervetuloa mukaan Keskuspuistokarnevaaleille jakamaan lehteä, keräämään nimiä tai muuten vain nauttimaan keväisestä Keskuspuistosta! Tapahtumapisteet kartalla ja ohjelma löytyvät linkistä https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zMlmnOSBfXgw.k92to8x5EhUA

 


Maija Hakanen

Keskuspuistoampanjan uusin mediatiedote

2016-04-20 08:42:42

Keskuspuistokarnevaali on iloinen piknik-henkinen mielenilmaus Keskuspuiston puolesta

Keskuspuistokarnevaali 24.4. on helsinkiläisten iloinen piknikhenkinen mielenosoitus Keskuspuiston puolesta. Puiston maastoon vedetään 10 km huomionauhaa osoittamaan, mitkä alueet ovat yleiskaavassa uhattuna. Karnevaaleilla on myös tapahtumia koko perheelle kautta Keskuspuiston.

Jo 8000 ihmistä on allekirjoittanut adressin Keskuspuiston puolesta. Rakennussuunnitelmat Keskuspuistoon ovat aktivoineet helsinkiläiset puolustamaan tärkeää virkistysaluetta: Adressi asian puolesta kerää nimiä kiihtyvällä tahdilla, yhteensä koossa on jo yli 8000 allekirjoitusta. Asian taakse muodostunut Keskuspuistoryhmä järjestää sunnuntaina 24.4.

Keskuspuistokarnevaalit, johon on ilmoittautunut mukaan kymmeniä erilaisia yhdistyksiä. ”Toivotamme kaikki tervetulleiksi Keskuspuistoon, osallistumaan tapahtumiin tai piknikille! Karnevaaleilla tulee hienolla tavalla esiin valtava kirjo, jolla kaupunkilaiset Keskuspuistoa käyttävät. Olemme erittäin iloisia yhteisöllisyydestä ja aktiivisuudesta, jolla eri tahot ovat tulleet mukaan osoittamaan omalla tavalla tukensa ainutlaatuisen virkistysalueen säilyttämisen puolesta”, sanoo Pohjois-Haaga-seuran puheenjohtaja Tarja Koskela.

Koko perheelle sopivia tapahtumia on  jokaiseen makuun yhteensä 14 eri pisteessä pitkin Keskuspuistoa, muutamina esimerkkinä nämä:

  • Linnunpönttöjä rakennellaan Haltialan tilalla yhdessä Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen TRINGAn kanssa.
  • Pirkkolanmetsässä lauletaan yhdessä metsälauluja, nautitaan Mazhar Albekoglun nukketeatterista ja järjestetään luontoelämyksiä lapsille.
  • 4 km mittaisella geokätköily-pyöräretkellä voi hakea geokätköjä rakennusuhan alla olevilta alueilta,  lähtö klo 12 eläinten hautausmaan viereiseltä parkkipaikalta.
  • Luonto-Liitto järjestää liito-oravaretken sekä kevätseurantaretken, lähtö Maunulan Majalta.
  • Kiertävän Luontokoulu Naakan elämysseikkailurastit Maunulanmetsässä. Kivihaan viljelypalsta-alueella sekä Koivikkotien rivitalojen luona on grilli kuumana, tervetuloa grillaamaan!
  • Helsingin luonnonsuojeluyhdistys järjestää keväiset siivoustalkoot Laakson alueella.
  • Helsinki Trail Run ja Runner's High järjestävät polkulenkin Keskuspuiston maastossa, lähtö Paloheinän ulkoilumajalta klo 11. Lenkki on kaikille ilmainen ja avoin ja kesto noin 1,5 tuntia. Tarjolla 2-3 eri vauhtiryhmää.

Tarkempi ohjelma löytyy Facebookin tapahtumasivulta https://www.facebook.com/events/459208694284434/ sekä kartalta https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zMlmnOSBfXgw.k92to8x5EhUA.

10 km huomionauhaa maastossa konkretisoi rakentamisuhan alla olevat alueet

Keskuspuiston maastoon vedetään yhteistyössä suunnistajien kanssa yhteensä kymmenen kilometriä huomionauhaa, jotka näyttävät konkreettisesti, mitkä alueet ja reitit on suunnitelmissa kaavoitettu uudisrakentamisen alle. 

”Yleiskaavamateriaaleista ei ole välttämättä helppo hahmottaa, mitä kaava konkreettisesti tarkoittaa esimerkiksi omille ulkoilureiteille ja –maastoille. Haluamme, että kaupunkilaiset voivat selvästi nähdä, minkälaiset leikkaukset Keskuspuistoon on yleiskaavassa suunniteltu”, korostaa Hannele Siika-Aho, Pro Haaga – Pro Hagan puheenjohtaja. 

Karnevaali on myös osa Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa.

Kuvia Keskuspuistosta:

http://bit.ly/Keskuspuistokuvia_Susanna_Pitkanen

http://bit.ly/Keskuspuistokuvia_by_Aiko_Lohtander

Keskuspuistoryhmässä ja Keskuspuistokarnevaalissa ovat mukana muun muassa Pohjois-Haaga-seura, Pro Haaga - Pro Haga -yhdistys, Maunula-seura, Pakila-seura, Pirkkolan omakotiyhdistys, Metsälä-seura, Paloheinän-Torpparimäen kaupunginosayhdistys, Ruskeasuo-seura, Meilahti-seura, Meilahden seurakunta, Suomen Latu, Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -liike, Luonto-Liiton metsäryhmä, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Helsingin Seudun Lintutieteellinen yhdistys TRINGA ry, Kivihaan viljelijät, Pirttipolun rivitalojen asukastoimikunta PiLiPaM ja Helsingin Keskuspuiston puolesta ry.

Keskuspuistoa ei saa supistaa –adressi: http://www.adressit.com/keskuspuistoa_ei_saa_supistaa. Adressinluovutus 3.5.2016 klo 15.30 Annantalon auditoriossa, Annankatu 30. Tilaisuus on kaikille avoin.   

Lisätietoja: Pro Haaga – Pro Haga, puheenjohtaja Hannele Siika-aho, siika@dlc.fi, puh. 050-5554936 Pohjois-Haaga-seura, puheenjohtaja Tarja Koskela, tarja.h.koskela@gmail.com, puh. 050 3036814


Maija Hakanen

Keskuspuistokarnevaalit sunnuntaina 24.4. klo 11-15

2016-04-14 06:13:45

Pari päivää sitten tiedotin että adressissa on yli 6000 allekirjoitusta. Nyt niitä on jo reilusti yli 7000, lähes 5700 nimeä nettiadressissa ja ainakin 1700 paperilla.

Nimien keräystä vauhditetaan Keskuspuistokarnevaaleilla sunnuntaina 24.4. klo 11-15 eri puolilla Keskuspuistoa. Keskuspuistokarnevaalit ovat helsinkiläisten iloinen piknikhenkinen mielenosoitus Keskuspuiston puolesta, johon on kutsuttu myös Helsingin kaupunginvaltuutetut.

Karnevaalipäivänä Keskuspuisto on täynnä erilaisia aktiviteetteja 14 tapahtumapisteessä, joissa myös kerätään nimiä adressiin ja jaetaan juuri painosta tullutta #keskuspuistonpuolesta-lehteä.

Haltialan tilalla voi rakentaa linnunpönttöjä yhdessä Lintutieteellinen Yhdistys Tringan kanssa. Pirkkolanmetsässä lauletaan metsälauluja, nautitaan Mazhar Albekoglun nukketeatterista ja järjestetään luontoelämyksiä lapsille. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys järjestää siivoustalkoot Laakson alueella. Geokätköilijät ovat tehneet 4 km pitkän geokätköreitin yleiskaavassa rakentamisen alle ehdotetuille alueille. Luonto-Liiton metsälähettiläät järjestävät Maunulan Majalta lähtevät liito-orava- ja kevätseurantaretket. Kiertävä luontokoulu Naakka tarjoaa elämysseikkailurasteja Maunulanmetsässä. Metsälä-seura ja Pirttipolun asukastoimikunta pitävät Pirttipuistossa popup-kahvilaa ja järjestävät toimintaa lapsille.

Omat tapahtumapisteensä ovat järjestäneet myös Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys, Helsingin Keskuspuiston puolesta ry, Pohjois-Haaga-seura, Pro Haaga, useat palstaviljelijäyhdistykset, Ruskeasuo-seura, Meilahti-seura ja Meilahden seurakunta.

Tapahtumapaikat ja tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät nettisivulta https://sites.google.com/site/keskuspuistonpuolesta/keskuspuistokarnevaali

 


Maija Hakanen

Adressi kasvaa vauhdilla

2016-04-11 10:03:35

Yli 5000 allekirjoitusta Keskuspuiston puolesta viime viikolla, nyt jo yli 6000 tuhatta! Adressimme kasvaa vauhdilla. Haaste siitä, että jokainen allekirjoittaja hankkii ainakin yhden uuden allekirjoittajan, on edelleen voimassa. 

Adressi luovutetaan kaupunkisuunnittelulautakunnalle 3.5.2016 klo 15.30 Annantalon auditoriossa, Annankatu 30. Tilaisuus on kaikille avoin.

Keskuspuiston puolustajat järjestävät sunnuntaina 24.4.2016 klo 11-16 Keskuspuistokarnevaalin useassa tapahtumapisteessä Keskuspuistossa. Tapahtumasta lisää tapahtumasivulla https://www.facebook.com/events/459208694284434/ ja kartalla www.google.com/maps/d/edit?mid=zMlmnOSBfXgw.k92to8x5EhUA. Tapahtumassa keräämme lisää nimiä ja jaamme tällä viikolla ilmestyvää #keskuspuistonpuolesta-lehteä. Voit ilmoittautua tapahtumaan mukaan tekemään talkootyötä sähköpostilla keskuspuistoryhma@gmail.com.   

Tykkää ja seuraa Facebookissa seinää Keskuspuiston puolesta https://www.facebook.com/keskuspuistonpuolesta/. Meillä on jo yli 2000 tykkääjää.

Löydä Keskuspuisto myös Twitteristä: www.twitter.com/Keskuspuistomme

 


Maija Hakanen

Keskuspuistoadressissa on jo 5000 allekirjoitusta

2016-04-03 09:09:35

Keskuspuistoadressissa on saavutettu 5000 allekirjoituksen raja. Netissä adressin on allekirjoittanut 3600 henkeä ja paperilla yli 1400.

Nimien keräyksessä on käynnistymässä loppukiri. Adressi luovutetaan kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenille 3.5.2016 klo 15.30 Annantalon auditoriossa, Annankatu 30. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Voimme helposti kaksinkertaistaa allekirjoitusten määrän, jos jokainen allekirjoittanut hankkii yhden uuden allekirjoituksen. Ja varmasti moni meistä pystyy paljon parempaankin.

Adressin nettiosoite on http://www.adressit.com/a/132125. Adressin paperiversion voi tulostaa linkistä Keskuspuistoa ei saa supistaa adressi josta sen voi tallentaa omalle koneelleen tai tulostaa. Adressin alalaidassa lukee mihin paperiadressit tulee palauttaa 30.4.2016 mennessä (Asukastalo Saunabaari, Metsäpurontie 25, 00630 Helsinki).


Maija Hakanen

Keskuspuiston puolustajat löytyvät myös sosiaalisesta mediasta

2016-03-01 08:47:29

Keskuspuiston puolesta toimivan Keskuspuistoryhmän löytää nyt myös Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/keskuspuistonpuolesta/. Sivu on saanut viikossa lähes tuhat tykkäystä, tykkää sinäkin!

Keskuspuistoryhmä on myös Twitterissä www.twitter.com/Keskuspuistomme.

Keskuspuistossa eri pisteissä sunnuntaina 24.4.2016 klo 11-15 pidettävän tapahtuman ohjelma alkaa muotoutua. Tapahtumissa saa tietoa Helsingin yleiskaavaehdotuksen uhasta Keskuspuistolle ja voi allekirjoittaa adressin Keskuspuiston puolesta. Paikalla ovat muun muassa Kiertävä luontokoulu Naakka, Luonto-Liiton metsäryhmä, Lintutieteellinen yhdistys Tringa ja Miljoonan linnunpöntön kampanja. Tapahtuman sisältö täydentyy kaiken aikaa.

Nimiä Keskuspuistoadressiin http://www.adressit.com/keskuspuistoa_ei_saa_supistaa kerätään huhtikuun loppuun asti. Adressi luovutetaan kaupunkisuunnittelulautakunnalle Annantalon auditoriossa tiistaina 3.5. klo 15.30, Annankatu 30.


Maija Hakanen

Keskuspuiston puolustajille tiedoksi mielenkiintoinen tilaisuus

2016-02-22 11:16:11

Keskuspuiston puolustajille tiedoksi mielenkiintoinen tilaisuus:

Töölönlahden ja Keskuspuiston tulevaisuus

Torstaina 10.3.2016 klo 17.30 Eduskunnan Kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3. Puhujina huippuasiantuntijoita. Yksityiskohtainen ohjelma tulossa Kansalaisinfon sivuille https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/kansalaisinfo/


Maija Hakanen

Toiminta Keskuspuiston puolustamiseksi tiivistyy

2016-02-21 10:18:16

Torstaina 18.2. kokoontui Maunulan Saunabaarilla 18 henkeä, jotka edustivat kaupunginosayhdistyksiä, ympäristö- ja virkistysyhdistyksiä sekä muita Keskuspuiston puolustajia.  

Palaverissa päätettiin järjestää Keskuspuisto-tapahtuma sunnuntaina 24.4.2016. Tapahtuma koostuu useasta tapahtumapisteestä Keskuspuistossa yleiskaavaehdotuksessa ehdotettujen kortteleiden rajoilla. Tapahtumapisteissä kerätään nimiä adressiin, jaetaan tietoa Keskuspuistosta ja yleiskaavasta ja järjestetään luontotoimintaa lapsille. Paikalla on myös ehkä pop up -kahviloita.  

Keskuspuisto-adressi päätettiin luovuttaa kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenille toukokuun alkupuolella Annantalolla järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuuteen kutsutaan paikalle myös kaupunginvaltuutetut ja median edustajat. Tilaisuus on avoin kuntalaisille.  

Lisäksi päätettiin kevään aikana tavata kaupunginvaltuustoryhmät ja vedota Keskuspuiston puolesta. Liikunta-, yleisten töiden ja ympäristölautakuntien jäsenille päätettiin lähettää kiitosviestit hyvistä, yksimielisistä ja Keskuspuistoa puolustavista yleiskaavalausunnoista.


Maija HakanenJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.
Facebook
Pitäisikö valtion kasvattaa tukeaan kulttuurille ja taiteelle?