HETI KÖYHYYSVAJETTA POISTAMAAN!

Ota yhteyttä adressin tekijään

TOIMINTA JATKUU

2015-05-30 12:22:11

Hei!

Allekirjoitit adressin 2011. Toiminta jatkuu sen tavoitteiden puolesta:

 

3.6. keskustelutilaisuus Hki Siltasaarenk 4 klo 14 tämän adressin teemoista (tapahtumailmoitus adressisivulla):

http://www.adressit.com/elvytysta_ja_hyvinvointia_-_ei_leikkauksille!

Uudessa ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/971111899587853/


Juha Keltti

Jatkotoimia

2013-11-27 23:27:12

Allekirjoitit pari vuotta sitten adressin Heti köyhyysvajetta poistamaan. Adressin vaatimukset ovat edelleenkin ajankohtaisia ja niiden toteutumiseksi on jatkettava kamppailua. Eduskunnalle esitetään adressissa vaadittua suojaosaa työttömyyspäivärahaan 300 euron tasolla, mutta asumistukeen muutos on luvattu myöhemmin eikä toimeentulotukeen ole tulossa vastaavaa muutosta.

Facebook-ryhmässä Ei pakkotyölle on nostettu tämä vaatimus esille ja käynnistetty toimintaa, samalla kun ryhmä toimii sosiaaliturvan vastikkeellisuuden lisäämistä (ns. Risikon-Parpon suunnitelmaa) vastaan.

Ryhmässä Köyhien Liiton perustava kokous ryhdytään pohtimaan köyhien omaa ohjelmaa ja järjestäytymismuotoja. Ryhmässä Vastarintaopisto käynnistyy lähiaikoina toiminta perintätoimistoja, noita veroparatiisiyhtiöistä loismaisimpia vastaan.

Suosittelen näitä ryhmiä, tai voit myös olla suoraan yhteydessä minuun juha.keltti@akl-web.fi, jos haluat osallistua adressin jatkotoimiin.

 

 


Juha Keltti

Köyhien Liitto

2013-03-24 18:06:08

Facebookissa on perustettu ryhmä "Köyhien Liiton perustava kokous". Tervetuloa!


Juha Keltti

Jatkoadressi

2013-01-18 02:26:08

Tämä aiempi adressi toimitettiin kansanedustajille. Pyydän nyt allekirjoittamaan uuden adressin osoitteessa: www.adressit.com/yhteistoimintaan_helpotusta_koyhille_veroa_suurituloisille eli Yhteistoimintaan: helpotusta köyhille, veroa suurituloisille!

Uusi adressi on syntynyt tilanteessa, jossa tasavallan presidentin uuden vuoden puheen jälkeinen palkka-alekeskustelu sai joukon poliitikkoja vaatimaan mieluummin kaikkien suurituloisten verotuksen kiristämistä kuin palkkojensa alentamista, nähdäkseni aivan hyvin perustein. Samalla nousivat myös perusturvaetuuksien ongelmat esille, ja ovat yhä esillä.

Köyhyysvaje-adressin teksti kannattaa lukea uudelleen. Sen sisältämät vaatimukset ja arviot, tapahtunut kehitys sekä  uuden adressin teksti kommentteineen selventävät, miksi uuteen adressiin on ryhdytty. Tarkoitus on edistää monimuotoista toimintaa sen tavoitteiden toteuttamiseksi.

Tilanteessa on uusia mahdollisuuksia. Köyhien liike on edennyt sitten vuoden 2011. Menneenä vuonna 2012 oli monenlaisia  poliittisia esiintymisiä, ja alkanut vuosi lupaa niitä lisää. Myös organisoitumista tapahtuu. Esimerkiksi viime kesänä perustettiin Vantaan Köyhät-ryhmä, joka löytyy facebookista.

Uuden adressin tarkoitus on saada aikaan painetta ratkaisuihin, joihin monet keskeiset poliitikot ovat ilmoittaneet periaatteellista myötämielisyyttä. Esimerkiksi Vantaalla järjestetään tilaisuus, jossa pyrimme luomaan heidän ja meidän yhteistä tahtoa adressissa esitettyjen tavoitteiden toteuttamiseksi. Sellaisia on saatavissa muuallekin.

Olisi mainio asia, jos adressi saisi paljon allekirjoituksia, kommentteja ja jakoja kaikkien kanavien kautta. Olen enemmän kuin ilahtunut, jos se johtaa suoraan viestien vaihtoon allekirjoittajien kesken, ihmisten omaehtoiseen verkostoitumiseen etujensa puolustamiseksi. Ennen hallituksen puolivälitarkastelua helmi-maaliskuun vaihteessa on vielä aikaa toimia. Adressissa on kuvattu, toki optimistisesti, mitä mahdollisuuksia olisi nyt käytettävä. Se on korostetun maltillinen, koska juuri nyt ei ole kenenkään poissulkemisen aika - jos jotkut poliittiset toimijat sitten sulkevat itsensä pois (kuten epäilemättä tapahtuu) , se ei ei ole ainakaan adressin vika. Tarkoitus on ojentaa yhteistyön käsi. Miten kova kritiikki ja minkä laatuiset toimet ovat jatkossa tarpeen, riippuu siitä, tartutaanko siihen.

Toivon kovasti yhteydenottojanne. Sähköpostiosoitteeni on juha.keltti@akl-web.fi ja kaiken varalta annan puhelinnumeroni: 040-5638731. Vantaan Köyhät, jossa itse toimin, haluaa jakaa kokemuksia kaikkien köyhien asian puolustajien kanssa. Paljon on tehtävissä.  Paljon on voitettavissa.

 

 

 

 

 


Juha Keltti

Adressin jatko

2011-06-13 14:20:00

Tervehdys, hyvät allekirjoittajat!

Aion jatkaa keräystä ainakin kunnes hallitus on koossa. Jos menee vaalit uusiksi, meidän pitää miettiä erikseen, yhdessä.  Adressi syntyi siksi, ettei ollut laajapohjaisia hankkeita (vrt. Jo riittää -kampanja), eikä  minkään kansalaistoimikunnan kokoamiseen, kompromissien hiontaan, epäröintiin ym. ollut aikaa. Oli tilanne, oli toimittava.

Adressin erikoispiirre on se, että sen voivat allekirjoittaa henkilöt, joilla on erilaisia näkemyksiä siitä, miten paljon mitäkin etuutta lopulta olisi nostettava - mutta yhteistä tahtoa ottaa olennaisia askeleita köyhyyden vähentämiseksi ja yhteinen ymmärrys siitä, että asiaan on tartuttava ripeästi. (Allekirjoittajien poliittinen kirjo, niiden osalta jotka tiedän, onkin rohkaiseva.) Näin ollen se ei kilpaile muiden samansuuntaisten hankkeiden kanssa; voi ajatella, että se täydentää niitä.

Adressissa on myös tietoisesti jätetty ottamatta kantaa sellaisiin kysymyksiin kuin ansio- ja peruspäivärahan kytkös, tai kysymys perustulosta, tai olisiko perusturvaetuuksia keskitettävä voimakkaammin Kelalle, tai mikä pitäisi olla toimeentulotuen ja perusturvaetuuksien suhde. Näistä asioista on tarpeen jatkaa keskustelua samalla kun keskitetään toimintaa muutamiin kiireellisimpiin vaatimuksiin.

Kuten olen keskustelussa tehnyt selväksi, otsikko on minun puolestani vielä keskustelun alla. Jos joku vastustaa sen muuttamista pyydän ilmoittamaan siitä minulle, samoin kuin kriitikoita tekemään mahdolliset parannusehdotukset  juha.keltti@akl-web.fi. Äänestetään jos on tarpeen. Otsikko on tavallaan johdettu tekstistä, mutta tekstin muuttaminen jälkikäteen tuntuisi minusta jo epäreilulta allekirjoittaneita kohtaan.

Adressia voi kerätä ja yksittäisiä allekirjoituksia voi lähettää postikortilla. Olen ryhtynyt tähän oman köyhyyteni vuoksi ja siitä huolimatta, enkä voi enää sponsoroida lisäjulkisuutta (johon on mennyt kymppi), ja nykyinen palkki-ilmoitus loppuu keskiviikkona. Jos joku haluaa tehdä niin, hienoa! Adressin linkkiä olisi hyvä levittää kaikin tavoin www.adressit.com/heti_koyhyysvajetta_poistamaan - netissä, järjestöissä jne.

Vastasin Vantaan Sanomissa viime viikolla henkilölle, joka sinänsä aivan asiallisesti puolusti toimeentulotuen ensisijaista nostamista, koska peruspäivärahan tai opintorahan korotuksen menettää muissa etuuksissa. Kysymys on tärkeä, mutta vielä tärkeämpää on se, että kirjoittajan käsitys mahdollisesta korotustasosta perustui oletukseen jostain puolivälin kompromississta kokoomuksen ja sosialidemokraaattien perusturvavaatimusten välillä. On saatava julkisuuteen enemmän puhetta siitä tasosta, jolla on saatavissa todellista parannusta. On tehtävä näkyväksi, että Säätytalon kabinettien ulkopuolella on köyhä kansa, joka voi tehdä muutakin kuin seistä leipäjonossa.

Kun tämä adressi on kerätty - ja jo ennen sitä - voimmekin alkaa miettiä, mitä muuta voimme tehdä.

Kiitoksia tähänastisesta!

Juha Keltti

 

 

 

 

 


Juha Keltti

Aikataulusta, adressitekstistä, keruutavoista

2011-05-31 14:56:58

Tätä adressia ei suljeta eikä muuteta missään tapauksessa ennen kuin maassa on uusi eduskunnan luottamusta nauttiva hallitus, eikä aivan heti sen jälkeenkään. Asiaan palataan sen mukaan kuin tilanne vaatii. Jos et voi allekirjoittaa netissä, voit lähettää postikortin jossa ilmoitat allekirjoittavasi (siihen vähintäin nimi+paikkakunta, yksi henkilö per kortti) os. Juha Keltti Rauhanasema Veturitori 3 00520 Helsinki. Jos tiedät muita, jotka eivät voi allekirjoittaa netissä, voit käydä hakemassa heiltä allekirjoituksen - joko postikortillei tai  sitten kerättynä tulostetun adressin alle.

Otsikon kriitikoille, kailella kunnioituksella: katsokaan ensin googlesta "köyhyysvaje". Toivottavasti ei tarvitse ryhtyä keräilemään vaje -loppuisista sanoista vastaesimerkkejä. Haluaisin keskustelua enemmän itse asiasta. Mutta myös sanamuotokriitikoita kiitän mielenkiinnosta.

 

 


Juha KelttiJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.