Föli-linja 300 Petäsmäestä on kuljettava Raision keskustan kautta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Föli-linjaa käsitellään tänään.

2017-03-22 12:05:55

Hei, sain viestiä Janne Laulumaalta (joukkoliikennelautak. jäsen) että tänään keskiviikkona asia on esillä ja jos päätös syntyy, niin linja-muutos alkaa 1.4.2017. 

Kävin hakemassa esityksen ja se tässä kopioituna:

Linjan 300 (Kauppatori-Mylly-Raisio-Petäsmäki) reittimuutos

Tiivistelmä:

Linjalle 300 esitetään reittimuutosta Raision keskustan alueella. Reittimuutos toisi linjan lähemmän kaupungin ydinkeskustaa ja parantaisi vaihtoyhteyttä linjoille 6 ja 7.

Tksjlk §

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 17.3.2017:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti kokouksessaan 4.5.2016 § 84 Petäsmäen joukkoliikennepalvelujen järjestämisestä 1.1.2017 alkaen. Linja 210 päätettiin lakkauttaa ja linja 300 jatkaa Myllystä Petäsmäkeen reittiä Myllynkatu – Haunistentie – Ohikulkutie – Voudinkatu – Keonkatu – Kerttulantie – Voudinkatu – Sairaalakatu – Honkakatu.

Asian valmistelun yhteydessä pohdittiin linjan kulkemista Raision keskustan alueella. Linjalle 300 varattiin 15 minuuttia ajoaikaa Myllystä Petäsmäkeen, ja vastaava määrä takaisin tullessa. Linja 210 kulki keskustassa Raisiontieltä Kerttulantielle, mutta tämän ei katsottu olevan mahdollista linjalla 300. Ajaminen Raisiontien kautta pidentää ajettavaa matkaa jonkin verran, mutta suurin syy ettei linja tätä kautta kulkenut oli, että reitti tuo mukanaan kaksi ruuhkaista valo-ohjattua liittymää joista bussin pitää kääntyä vasemmalle. Ruuhka-aikaan tämän ei katsottu olevan mahdollista annettavan ajoajan puitteissa. Lisäksi huomioon otettiin se, että Petäsmäkeen tuli muutoksen yhteydessä kuljettajille WC:ssä käyntimahdollisuus eikä riskiä ajoaikojen riittämättömyydestä haluttu ottaa. Reittimuutos toteutettiin 1.1.2017 alkaen.

Linjalle 300 esitetään nyt reittimuutosta. Reittiä esitetään ajettavaksi niin, että sen reitti Myllystä tullessa on Myllynkatu – Haunistentie – Turun kehätie – Raisiontie – Kerttulantie – Voudinkatu – Sairaalakatu – Honkakatu. Reittimuutosta on toivottu niin matkustajien kuin kuljettajien toimesta erityisesti siksi, että Kerttulantiellä olevan Keon pysäkki on lähempänä Raision keskustaa kuin linjan nykyiset pysäkit.

Kun uusia reittejä perustetaan, on aina olemassa epävarmuus ajoaikojen riittävyydestä. 15 minuutin ajoaika Petäsmäen ja Myllyn välillä on toistaiseksi ollut riittävä, mutta ylimääräistä siinä ei ole ruuhka-aikaan ollut. Kuljettajilta saadun palautteen perusteella voidaan kuitenkin olettaa, että linjan 300 uusi reitti on mahdollista ajaa samassa aikaikkunassa kuin vanhakin reitti ja siitä syystä muutos halutaan toteuttaa.

Fölille on saapunut myös Eveliina Korpelan ym. adressi, jonka on allekirjoittanut 154 ihmistä. Adressissa esitetään, että linja 300 kulkisi nyt esitetyn mukaisesti Raision keskustan kautta ja sen lisäksi vielä Kuloisten kautta. Kuloisten kautta ajaminen on kuitenkin mahdotonta järjestää linjalla 300, jos sen halutaan edelleen tarjoavan yhteyden matkustajille Petäsmäestä Turun keskustaan. Kuloisten kautta kiertäminen lisäisi matka-aikaa niin paljon, ettei linjaa kyettäisi ajamaan nykyisellä automäärällä. Adressissa on toivottu muutosta reittiin mahdollisimman pian. Reittimuutos esitetään toteutettavaksi 1.4.2017 alkaen.

Joukkoliikennetoimisto seuraa linja-autojen pysymistä aikataulussa uudella reitillä ja päättää kokemuksen pohjalta talviaikataulukaudelle 2017-2018 ehdotettavasta reitistä. Asia käsitellään lautakunnassa samaan aikaan linjan 6/7 lisäkapasiteettitarpeen käsittelyn kanssa.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että linjan 300 reitti Myllystä Petäsmäkeen on 1.4.2017 alkaen seuraava: Myllynkatu – Haunistentie – Turun kehätie – Raisiontie – Kerttulantie – Voudinkatu – Sairaalakatu – Honkakatu.

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti ja että päätös toimeenpannaan odottamatta lainvoimaa.

-------

Kiitos vielä kerran kaikille allekirjoittaneille!

Eveliina Korpela

 


Eveliina Korpela

Adressi nimineen on jätetty.

2017-03-08 20:05:52

Hei, kiitos kaikille allekirjoittaneille.

Puolitoista kuukautta ja keräsimme yli 150 nimeä. Toimitin adressin nimilistoineen Turun seudun joukkoliikennelautakunnalle, joukkoliikennejohtajalle Sirpa Kortteelle. 

Lisäksi laitoin aderessin nimilistoineen sähköisesti tiedoksi raisiolaiselle joukkoliikennelautakunnan jäsenelle Janne Laulumaalle, sekä varajäsenelle ja Raision kaupungin teknisen lautakunnan puheenjohtajalle Jarmo Rosamalle sekä Raision kaupungin teknisen osaston johtajalle Antti Korttelle sekä suunnitteluinsinöörille Marja Uusitalolle. 

Vielä muutamaan paikallislehteen tein lehditötiedotteen (ei nimiä) nimienkeruusta. 

Päätän tämän allekirjoitusten keräämisen tähän mutta toivon, että keskustelu sujuvammasta joukkoliikenteestä ja arjesta jatkuu ja saamme Föli-linja 300:n toimimaan paremmin.

Terveisin

Eveliina Korpela


Eveliina KorpelaJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.