TUEN ILMAUS PÄIVI RÄSÄSELLE!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Juutalaisvaltion puolesta -mielenilmaukset eri puolilla maata 29.11.2023 klo 16!

2023-11-21 21:03:23

Juutalaisvaltion puolesta -mielenilmaukset eri puolilla maata 29.11.2023 klo 16!
https://suomi-israel.fi/juutalaisvaltion-puolesta-29-11/?fbclid=IwAR3s0CEUfKWhLKP12NQmV5XPoEzNNdLmKrTtMaGq0JwN5lZ0dSs9OaNvYyM
Juutalaisvaltion puolesta -mielenilmaukset eri puolilla maata 29.11.2023 klo 16 - Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry
Tule osoittamaan tukesi Israelille ja vaatimaan kidnapattujen israelilaisten välitöntä vapauttamista keskiviikkona 29.11. klo 16:00-17:00!
Helsingissä ja allaolevilla paikkakunnilla järjestetään keskiviikkona 29.11. klo 16-17 mielenilmaukset juutalaisvaltion puolesta ja vaaditaan kidnapattujen israelilaisten välitöntä vapauttamista.
Mielenilmausten takana on valtakunnallinen Israel-ystävyystoimikunta, johon kuuluu n. 20 Israelin ystävyysjärjestöä. Jokaisen paikallisen tapahtuman järjestäjänä on paikallinen taho, joko järjestö tai yksityishenkilö.

Lue alempaa lisää, mitä tapahtui juuri 29.11.1947 YK:ssa!

Jos paikkakunnallasi ei ole tapahtumaa, voit järjestää sen itse yhdessä ystäviesi kanssa ja ilmoittaa siitä os. info@suomi-israel.fi, niin julkaisemme tapahtumasi tällä sivulla. Katso järjestämisohjeet alempaa.

Ota mukaan Suomen ja/tai Israelin liput, teemaan sopivia plakaatteja ja tulosta tästä linkistä kidnapattujen kuvia, jotka voit kiinnittää A4-kokoiselle pahvialustalle.

Mielenilmaukset toteutetaan seuraavilla paikkakunnilla:
Helsinki: Rautatieaseman Kaivokadun puoleisella ovella
Tampere:
Turku:
Heinola:
Kangasala: Kangasalan tori (Kirjaston edessä)
Leppävirta:
Mielenilmauksen järjestämisohjeet:
Kokoa muutama kaveri ja ole yhteydessä paikkakunnallasi mahdollisesti oleviin Israel-järjestöihin.
Valitkaa keskeinen paikka, jossa liikkuu mahdollisimman paljon ihmisiä.
Tehkää poliisille ilmoitus mielenilmauksesta vähintään 24h ennen tilaisuutta tämän linkin kautta.
Lähettäkää tieto paikasta ja ajasta os. info@suomi-israel.fi, niin julkaisemme tapahtuman tällä sivustolla.
Levittäkää tapahtumasta tietoa alueenne Israelin ystäville ja seurakunnille.
Tulostakaa kidnapattujen kuvia tästä linkistä.
Lisäksi voi ottaa kynttilöitä, tehdä valonauhoista Daavidin tähtiä, kirjoittaa kylttejä, pitää puheita, soittaa ja laulaa heprealaista musiikkia. Jos odotat paljon väkeä paikalle, käy ostamassa megafoni, että äänesi kuuluu.
Ottakaa kuvia mielenilmauksesta ja lähettäkää os. info@suomi-israel.fi tai julkaiskaa Finland Stands With Israel -Facebook-ryhmässä.
Jos välimatkasi on liian suuri, tähän mielenilmaukseen voit osallistua vaikka omalta pihaltasi. Jos olet omistamallasi maalla, voit skipata poliisi-ilmoituksen.
Vaikka paikalla olisi pieni joukko ihmisiä, se liittyy yhteiseen suureen joukkoon ympäri Suomea!
Sisältöä mielenilmauksen yhteydessä pidettäviin puheisiin:
YK:n yleiskokous hyväksyi 29.11.1947 Palestiinan mandaatin jakosuunnitelman, joka mahdollisti ns. kahden valtion mallin, ja jonka perusteella Israelin valtio perustettiin 14.5.1948. Valitettavasti Palestiinan arabit eivät hyväksyneet ratkaisua, joka ylipäätään olisi mahdollistanut juutalaisten valtiollisen läsnäolon alueella, vaan hyökkäsivät ympäröivien arabimaiden kanssa vastasyntyneen juutalaisvaltion kimppuun tavoitteenaan tuhota se.

Israelin itsenäistymisen jälkeen YK ja enemmistö sen jäsenmaista ovat olleet hyvin Israel-vastaisia, mikä näkyy tällä hetkellä paitsi YK:n pääsihteerin ja vastuuhenkilöiden kannanotoista liittyen terroristijärjestö Hamasin hyökkäykseen, myös eri maiden toistuvana äänestyskäyttäytymisenä Israelia kohtaan. Sen sijaan, että YK olisi vaatinut israelilaisten panttivankien vapauttamista, se on pyrkinyt saamaan aikaan tulitauon, joka olisi vain vahvistanut Hamasin tilannetta.

Tänään me vaadimme, että YK ja sen lastenoikeuksien järjestö UNICEF tekevät kaikkensa israelilaisten n. 240 panttivangin, joiden joukossa yli 30 lasta, vapauttamiseksi.

Myös Suomen äänestyskäyttäytyminen Israeliin liittyvissä äänestyksissä kuvastaa maamme ulkoministeriössä ja valtiojohdossa olevaa rakenteellista antisemitismiä. UN Watch -järjestön tietokannan mukaan Suomi on osallistunut 2015 vuoden jälkeen 138 Israelia koskevaan äänestykseen, joissa Suomi on äänestänyt Israelia vastaan 100 kertaa, pidättäytynyt äänestyksestä 38 kertaa ja puolustanut Israelia – nolla (0) kertaa. Tämä on häpeällistä antisemitismiä, jolle on tultava loppu.

Toimeksi ja tiedoksenne!


Juhani Starczewski

TUKESI ON MEILLE KORVAAMATTOMAN TÄRKEÄ, JOTEN TULE MUKAAN! LEVITÄ TIETO MUILLEKIN!

2023-11-16 11:51:40

TUKESI ON MEILLE KORVAAMATTOMAN TÄRKEÄ, JOTEN TULE MUKAAN! LEVITÄ TIETO MUILLEKIN!

Jumalan antama maa Israelille ja juutalaisvainon siemeniä
https://rumble.com/v3va7tj-jumalan-antama-maa-israelille-ja-juutalaisvainon-siemeni.html?fbclid=IwAR2vE_V_BoUiDcJ-jgkk_LE1zPSW9SXGWGITY7HkPbSCjPN6nHiryysnylE

Israel
voittaa Jumalan kanssa Israel häviää ilman Jumalana
https://rumble.com/v3v9c5y-israel-voittaa-jumalan-kanssa-israel-hvi-ilman-jumalaa.html


Image
L
EVITÄ TIETO MUILLEKIN!


Juhani Starczewski

Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat!

2023-11-14 06:47:14

Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat!
Kuvassa voi olla 15 henkilöä, vauva, hymyilevät ihmiset ja teksti
Nämä suloiset lapset ovat yhä vankeina. Useimmat heistä näkivät ennen kaappaamistaan vanhempiensa murhaamisen😪Rukoillaan, että heidät löydettäisiin pian! 🙏

Kuvassa voi olla ‎tekstissä sanotaan ‎فنلندا في بة Suomen palestiinala الفلس الجالية sirtokuntayhdistys Megaprotesti Tule vaatimaan välitöntä tulitaukoa kansanmurhan lopettamista! SUNNUNTAI 19.11.2023 15:00-17:00 TAPAHTUMA ALKAA RAUTATIENTORILTA 15.00 JA PÄÄTTYY EDUSKUNTATALOLLE 17.00 FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE FINLAND‎‎

HYI KAMALA! Katsokaa!!! Tällainen megaprotesti on tulossa sunnuntaina. Muka vaaditaan tulitaukoa ja kansanmurhan lopettamista, vaikka koko protestin idea on itsessään ajaa juutalaisten kansanmurhaa! Kuten kaikki tietää, mitä tuo ”from the river to the sea…” tarkoittaa. 🤮😡 Voiko poliisi sallia mielenilmauksen, missä ajetaan juutalaisten kansanmurhaa?!

Juhani Starczewski

SIUNATTUA ISÄNPÄIVÄÄ 12.11.2023!

2023-11-11 22:25:00

SIUNATTUA ISÄNPÄIVÄÄ 12.11.2023!
Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan Sananlaskut. 14: 34 Vanhurskajs kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeă. Quotes CreatorTeidän tulee kuitenkin tietää, että jokaisen miehen pää on Kristus, naisen pää on mies ja Kristuksen pää on Jumala. Miehen ei pidä peittää päätään, koska hän on Jumalan kuva ja heijastaa hänen kunniaansa. Nainen taas heijastaa miehen kunniaa.1. Korinttolaiskirje 11:3 ja 7
Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. Efesolaiskirje 5:24*

Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen. Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne, vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi per keleen tuomion alaiseksi. Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä per keleen paulaan. 1.Timoteuksen kirje 3:7


Juhani Starczewski

PÄIVI RÄSÄNEN kirjoitti 10.11.2023: Helsingin Hovioikeus antaa päätöksensä tiistaina 14.11 klo 10!

2023-11-11 11:22:35

PÄIVI RÄSÄNEN kirjoitti 10.11.2023: Helsingin Hovioikeus antaa päätöksensä tiistaina 14.11 klo 10!

https://www.adressit.com/tuen_ilmaus_paivi_rasaselle  


Helsingin Hovioikeus antaa päätöksensä tiistaina 14.11 klo 10 syytteistä, jotka kohdistuvat Raamatun opetuksiin perustuviin kirjoituksiini ja lausuntoihini. Kommentoin päätöstä tuoreeltaan eduskuntatyön lomassa tiedotustilaisuudessa, joka järjestetään eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa 14.11 välittömästi päätöksen julkistamisen jälkeen klo 10 alkaen. Saan itsekin tiedon päätöksestä vasta hetkeä ennen tilaisuutta.

Prosessi on ollut pitkä. Se sai alkunsa kesäkuussa 2019 julkaisemastani twiitistä, jossa pääsisältönä oli kuvaliite Uuden testamentin Roomalaiskirjeen 1. luvun jakeista 24–27. Kohdallani jo yli neljä vuotta kestänyt tutkinta on sisältänyt totuuden vastaisia syytöksiä, useita pitkiä poliisikuulusteluja, käräjäoikeuden istuntoja ja hovioikeuskäsittelyn, vaikka käräjäoikeus antoi yksimielisen vapauttavan lausunnon. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi 30.3.2022 kaikki lausuntoihini kohdistuneet syytteet.

Hovioikeuden päätös on tärkeä linjaus Raamattuun uskovien kristittyjen uskonnonvapaudelle, mutta myös laajemmin ja yleisesti sanan- ja uskonnonvapaudelle.

Juhani Starczewski

Todella ajankohtainen!

2023-11-10 11:26:53

Antisemitismi: Yliopistot, vasemmisto ja islam (Yaron Nadbornik) | Puheenaihe 435
https://www.youtube.com/watch?v=4fDr5WwE5vE

Kolumni: Israel pyysi minua katsomaan videota Hamasin verilöylystä, enkä ole koskaan nähnyt mitään niin kamalaa: “Äiti, äiti, poikasi on sankari – tapoin kymmenen – minulla on verta käsissäni!”
Sanna Ukkola kirjoittaa, miltä tuntui nähdä Hamasin hirmuteoista koottu video. Jutun lopuksi Israelin Suomen suurlähettiläs sanoo:
"– Hamasin kanssa ei voi elää. Toivon, että ymmärrätte sen tämän videon nähtyänne."
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f6794c80-2f50-473b-89bf-9994e8563019?fbclid=IwAR2Pvq0ZotC8_Qlr4gRIU3mWYc8NsqyR1j7oU8jIXMOMDL1LEio5lBdHm6g

Todella ajankohtainen! kuuntele!
https://youtu.be/g2ijVo44-Ck?si=fevEjzBbVkiumubg


Juhani Starczewski

Pasi Turunen ISRAEL NYT 9.11.2023 https://www.youtube.com/watch?v=SJA-xj9v2wU

2023-11-09 23:12:15

Pasi Turunen ISRAEL NYT 9.11.2023
https://www.youtube.com/watch?v=SJA-xj9v2wU


Juhani Starczewski

Vetoomus Suomen eduskunnalle/ puhemies Jussi Halla-aholle!

2023-10-30 12:45:24
Vetoomus Suomen eduskunnalle/ puhemies Jussi Halla-aholle!


Vetoomus Suomen eduskunnalle/ puhemies Jussi Halla-aholle
https://www.adressit.com/vetoomus_suomen_eduskunnalle_puhemies_jussi_halla-aholle

Seinäjoen Valtakunnallinen Israel-työn Seminaari 27-29-.10.2023

Me allekirjoittaneet kristillisten Israel-työtä tekevien järjestöjen edustajat ja yksityishenkilöt vetoamme Suomen hallitukseen seuraavasti.

Terroristijärjestö Hamas teki yllättäen brutaalin hyökkäyksen Israelin valtiota ja kansaa vastaan. Sen seurauksena noin 1500 henkilöä, joista suurin osa oli Israelilaisia, surmattiin. Heidän joukossaan oli myös naisia ja lapsia. Hyökkäys on tuomittu laajasti ja Israel on saanut tukea eri puolilta maailmaa. Olemme kuitenkin huolestuneet siitä asenteesta, joka Suomessa ja muualla Euroopassa on pitkään vallinnut suhteessa Lähi-Idän ainoaan demokratiaan, Israeliin. Suomi on seissyt useimmiten väärällä puolella, kun Israelia on kohdannut vuosikymmenten varrella fyysiset hyökkäykset eri muslimimaiden, tai terroristijärjestöjen taholta, taikka sitä on syytetty aiheetta eri YK:n alaisissa järjestöissä tai EU:ssa.
Tästä syystä me allekirjoittaneet vaadimme, että:

1. Suomen tulee asettua selkeästi Israelin puolelle sen taistelussa terrorismia vastaan.

2. Suomen tulee tuomita kaikenlainen Hamasin, Islamilaisen Jihadin, Hizbollahin ja ISIS-terrorijärjestön toiminta

3. Suomen tulee selkeästi julistaa nämä järjestöt terroristijärjestöiksi

4. Suomen tulee kieltää näitä terroristijärjestöjä tukevat mielenosoitukset Suomessa

5. Suomen tulee tunnustaa Israelin oikeus maa-alueeseensa ainoiden alueesta voimassa olevien sopimusten, eli Kansainliiton v:n 1922 Palestiinan mandaatin ja sen YK:ssa v. 1945 vahvistaman Peruskirjan artiklojen 77, 79 ja 80 mukaisesti.

6. Suomen tulee tunnustaa Israelin oikeus kansalaistensa puolustamiseen

7. Suomen tulee vastustaa YK:ssa nk. palestiinalaisten aloitteita Israelin tuomitsemiseksi, Israelin puolustaessa itseään terrori-iskuilta

8. Suomen tulee välittömästi lakkauttaa tuki nk. palestiinalaisjärjestöiltä ja muilta instituutioilta, jotka tukevat terrorismia, levittävät väärää informaatiota Israelista ja opettavat koulukirjoissaan ja lasten leireillä vihaamaan ja tappamaan juutalaisia.

ALLEKIRJOITA JA LEVITÄ SAMAA MIELTÄ OLEVILLE, KIITOS!  

 Toimeksisaaneena!

 

Siunaten Juhani Starczewski


Juhani Starczewski

UNOHTAMINEN VIE TUHOON, MUTTA MUISTAMISESSA ON LUNASTUKSEN SALAISUS!

2023-10-26 17:32:19

UNOHTAMINEN VIE TUHOON, MUTTA MUISTAMISESSA ON LUNASTUKSEN SALAISUS!395113345_670039075269289_5626716637863312104_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=c-U38l0NSfwAX_ZMm1F&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=00_AfDVMIVefsKkVDEldFvHBtdpbwyNWVzkNODfqzdQE9nN0Q&oe=653F6DEB

HOLOKAUSTIMUISTO:
Ristin Voitto 31.3.2010 sivu 5 HELI MARKKUNEN
MUISTAMISESSA ON LUNASTUKSEN SALAISUUS
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 65 vuotta holokaustin päättymisestä. Yli 25 vuotta eri puolilla
Suomea kiertänyt Holocaust-näyttely järjestettiin ensimmäistä kertaa nyt Jyväskylässä.
Juutalaisen kansan historiasta kertovan näyttelyn on 25 vuoden kuluessa koonnut Jorma K. Ahonen Tampereelta.
Näyttelyn kokoelmaan kuuluu muun muassa postikortteja, kirjeitä, rahoja, valokuvia, esineitä ja
karttoja keskitysleireiltä ja Israelista. Näyttelyssä on useita kuvaelmia mm. vankiparakkia
kuvaava asetelma sekä dokumenttifilmi keskitysleirien vapauttamisesta.
Näyttely on erityisesti suunnattu yläkoulu- ja lukioikäisille sekä opiskelijoille.
Vuosien mittaan siihen ovat tutustuneet tuhannet vierailijat.
Näyttelyn järjestäjinä toimivat Jyväskylän kristillisten seurakuntien yhteistyötoimikunta,
Jyväskylän Suomi-Israel yhdistys ry ja Muuramen seurakunta.
- Juutalaisen kansan kärsimyshistoria, jos mikä, on meitä kaikkia kristittyjä pysäyttävä asia.
Uskon näyttelyn avaavan vierailijoiden ymmärrystä juutalaisia ja Israelin
valtiota kohtaan, toimikunnan puheenjohtaja Vesa Pylvänäinen kertoo.
Muistomerkki mykisti
Aloitteen Holocaust-näyttelyn saamiseksi Jyväskylään teki Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry:n
puheenjohtaja Juhani Starczewski. Hänelle näyttely on erityisen merkityksellinen.
- Vuonna 1989 kävin vaimoni kanssa ensimmäistä kertaa Israelissa ja Yad Vashemin -museossa Jerusalemissa.
Museo on perustettu keskitysleireillä kuolleiden noin kuuden miljoonan juutalaisen muistoksi.
- Erityisesti puolentoista miljoonan tuhotun lapsen muistomerkki mykisti ja sai
sanattomaksi, lastentarhaopettajana työskentelevä viiden lapsen isä kuvailee.
Starczewskin isoisä on kotoisin Puolasta. Hänen sukunimensä on
keskistysleireillä tuhottujen listoilla. Joukossa on ollut myös hänen sukulaisiaan.
- Kun vuonna 2006 kävimme uusitussa Yad Vashemin museossa, laitoin
sukunimeni rekisteritoimiston hakuun. Tietokone toi esiin yli 40 samannimistä.
- En pysty kuvailemaan tuntemuksiani saatuani tuon tiedon. Syvällä sisikunnassani
koin jotakin ennen kokematonta. Nenäliina oli tarpeen ja sanat loppuivat vähäksi aikaa.
Kutsumus kannustimena
Jyväskylässä järjestetty Holocaust-näyttely on viimeisiä näyttelyjä,
joissa Jorma K. Ahonen on itse henkilökohtaisesti mukana.
- Joku toinen voi jatkaa. Hän on etsinnässä, ja siitä on vähän jo toivettakin, Ahonen sanoo.
Viimeisen 25 vuoden aikana Ahosen elämä on pitkälti pyörinyt näyttelyn ympärillä. Sisäinen t
arve saattaa totuus miljoonien juutalaisten tuhosta ihmisten tietoon on ollut työn kannustimena.
- Kaikki vapaa-aikani ja rahani ovat menneet tähän asiaan. Kokoelma on kasvanut
pikkuhiljaa, kun olen ostanut esineitä Israelista ja eri puolilta Eurooppaa.
Ennen kaikkea Ahonen toivoo, ettei hänen tekemänsä työ ole ollut turhaa.
- Holokaustin kaltainen asia voi vielä tulla eteemme meidän elinaikanamme. Kun seuraa uutisia,
niin antisemitismi kasvaa jatkuvasti. Me olemme avainasemassa siinä, että annammeko sille valtaa vai emme, hän painottaa.
Ahosen motto kuuluu seuraavasti: "Unohtaminen vie tuhoon, mutta muistamisessa on lunastuksen salaisuus."

395250878_669476981992165_4797873439891923255_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=rxkOgpwSFZAAX_cb7ZZ&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=00_AfACCYqeipyvwfKpXbo3KE__v0z6I9_QPN9WTDi26pVpvA&oe=653FE5B7


JUHANI STARCZEWSKIn "syvennys"
HOLOCAUST-NÄYTTELY MYÖS SUKULAISTENI MUISTOKSI!
Muistomerkki mykisti
Aloitteen Holocaust-näyttelyn saamiseksi Jyväskylään teki Jyväskylän Suomi-Israel -yhdistys ry:n
puheenjohtaja Juhani Starczewski. Hänelle näyttely on erityisen merkityksellinen.
- Vuonna 1989 kävin vaimoni kanssa ensimmäistä kertaa Israelissa ja Yad Vashemin -museossa Jerusalemissa.
Museo on perustettu keskitysleireillä kuolleiden noin kuuden miljoonan juutalaisen muistoksi.
- Erityisesti puolentoista miljoonan tuhotun lapsen muistomerkki mykisti ja sai sanattomaksi,
lastentarhaopettajana työskentelevä viiden lapsen isä kuvailee. Starczewskin isoisä on kotoisin Puolasta.
Kun olimme Israelissa niin samaan aikaan isäni, äitini ja siskoni miehensä kanssa vieraili Puolassa,
jonka ilmatilan yli lensimme. Sukulaiseni menivät käymään Treblinkan keskistysleirillä, mutta isäni
puolalainen serkku ei halunnut lähteä sinne. Syyksi hän ilmoitti, että sukulaisia joutui leireille sodan
aikana. Sukunimemme on keskistysleireillä tuhottujen listoilla. Tämä serkku oli sodan aikana joutunut pakkotyöhän Saksaan.
- Vuonna 2003 Starczewskin ystävä Erkki Arvaja kävi Auschwitzin keskitysleirillä ja siellä hän kuvasi leirin luettelosta kuusi Starczewskia.
- Kun vuonna 2006 kävimme uusitussa Yad Vashemin museossa Jerusalemissa,
laitoin sukunimeni rekisteritoimiston hakuun. Tietokone toi esiin yli 40 samannimistä.
- En pysty kuvailemaan tuntemuksiani saatuani tuon tiedon. Syvällä sisikunnassani
koin jotakin ennen kokematonta. Nenäliina oli tarpeen ja sanat loppuivat vähäksi aikaa.
Nämä tiedot tulivat esiin Yad Vashemin rekistereistä:
Results of search for victims whose family name (including synonyms) is 'Starczewski' :
Displaying 1 - 15 of 45
Place of Residence
Name Town District Region Country Birth Date Source
Starczewski Froim LODZ LODZ LODZ POLAND 1918 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Izrael LODZ LODZ LODZ POLAND 1920 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Izrael LODZ LODZ LODZ POLAND 1920 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Izrael LODZ LODZ LODZ POLAND 1920 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Josef 1908 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski LODZ LODZ LODZ POLAND 1923 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski LODZ LODZ LODZ POLAND 1923 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski LODZ LODZ LODZ POLAND 1923 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Mindla LODZ LODZ LODZ POLAND 1933 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski LODZ LODZ LODZ POLAND 1928 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski LODZ LODZ LODZ POLAND 1928 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski LODZ LODZ LODZ POLAND 1928 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Szlama LODZ LODZ LODZ POLAND 1891 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Szlama LODZ LODZ LODZ POLAND 1891 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Szlama LODZ LODZ LODZ POLAND 1891 list of Lodz ghetto inmates
Sterczewski Mosze LODZ LODZ LODZ POLAND 1920 Page of Testimony
Sterczewski Aba LODZ LODZ LODZ POLAND 1897 Page of Testimony
Sterczewski Ester LODZ LODZ LODZ POLAND 1895 Page of Testimony
Sterczewska Mirjam LODZ LODZ LODZ POLAND 1926 Page of Testimony
Sterczewski LODZ LODZ LODZ POLAND 1895 Page of Testimony
Straczewski Efraim LODZ LODZ LODZ POLAND 1918 Page of Testimony
Straczewski Bluma LODZ LODZ LODZ POLAND 1899 Page of Testimony
Shevczewska Rozia WIDAWA LASK LODZ POLAND 1907 Page of Testimony
Starczewski Pinchas LODZ LODZ LODZ POLAND 1928 Page of Testimony
Starczewski Froim LODZ LODZ LODZ POLAND 1918 Page of Testimony
Starczewski Mindla LODZ LODZ LODZ POLAND 1933 Page of Testimony
Starczewski Blima LODZ LODZ LODZ POLAND 1897 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Fajga LODZ LODZ LODZ POLAND 1925 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Froim LODZ LODZ LODZ POLAND 1918 list of Lodz ghetto inmates
Starczewski Froim LODZ LODZ LODZ POLAND 1918 list of Lodz ghetto inmates
Sterczow Shabtai STERCOW SIERADZ LODZ POLAND Page of Testimony
Sterczowski Lea STERCOW SIERADZ LODZ POLAND Page of Testimony
Starchevski Leonid SEVASTOPOL KRYM RUSSIA Page of Testimony
Starczewski Fajga LODZ LODZ LODZ POLAND 1925 Page of Testimony
Starczewski Szlomo LODZ LODZ LODZ POLAND 1892 Page of Testimony
Starczewski Bluma LODZ LODZ LODZ POLAND 1897 Page of Testimony
Starczewski Josef LODZ LODZ LODZ POLAND 1908 Page of Testimony
Starchevski Khaim KHARKOV KHARKOV KHARKOV UKRAINE 1908 Page of Testimony
Starchevski Basya POLTAVA POLTAVA CITY POLTAVA UKRAINE Page of Testimony
Starchevski David POLTAVA POLTAVA CITY POLTAVA UKRAINE Page of Testimony
Starchevski POLTAVA POLTAVA CITY POLTAVA UKRAINE Page of Testimony
Starczewski Szlomo LODZ LODZ LODZ POLAND 1891 Page of Testimony
Starczewski UNIEJOW TUREK LODZ POLAND 1906 Page of Testimony
Sterczewski Szajndla LODZ LODZ LODZ POLAND 1895 Page of Testimony
Starczewski Krosa Page of Testimony

Kuvassa voi olla lipunkanta

Ettemme unohtaisi!

Juhani Starczewski

Hamasin hyökkäyksen uhrien muistotilaisuus!

2023-10-25 09:15:34
Hamasin hyökkäyksen uhrien muistotilaisuus!
Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Helsingin juutalainen seurakunta pyysi minua puhumaan synagogassa tänään järjestetyssä Hamasin hyökkäyksen uhrien muistotilaisuudessa. Puheeni alla.

"Arvoisa Israelin suurlähettiläs, kunnioitetut rabbit, muut suurlähettiläät, hyvät ystävät,

kaksi viikkoa sitten jouduimme heräämään hirvittäviin uutisiin. Gazasta oli hyökätty Israeliin tavalla, jota sekä uhrimääränsä että raakalaismaisuutensa puolesta oli vaikea käsittää edes todeksi.

Yli 1400 kuollutta. Joukossa teini-ikäisiä, lapsia, jopa vauvoja. Häpäistyjä ruumiita näytillä kaikelle maailmalle internetin välityksellä. Satoja vankeja, joiden kohtaloista emme tiedä mitään.

Kuten profeetta Jeremian kirjassa sanotaan: ”Kuulkaa! Ramasta kuuluu huuto, katkera itku ja valitus. Raakel itkee lapsiaan eikä lohdutuksesta huoli, sillä heitä ei enää ole.”

Joillekin poliitikoille ja tiedotusvälineille tuntuu olevan vaikeaa kutsua Hamasia edes terroristijärjestöksi, vaikka oikeastaan tuokin käsite antaa varsin vähättelevän kuvan kyseisen tappokoneiston luonteesta. Hamasin isku osoittaa, että kyse on systemaattiseen ja keinoja kaihtamattomaan kansanmurhaan tähtäävästä hallinnosta.

Arvoisa yleisö,

itse kukin meistä kantaa sisällään myös menneiden sukupolvien historiaa tietoisesti tai tiedostamattaan. Kotiemme kulttuuriperintö pitää sisällään kerrostumia lukemattomilta edellisiltä sukupolvilta.

Minkään kansakunnan historia ei ole niin täynnä eksistentiaalisten uhkien kokemuksia kuin juutalaisten. Hamanista holokaustin kautta Hamasiin. Aina sama juttu: pyrkimys hävittää Israel – siis Jaakobin jälkeläiset – kokonaisuudessaan ja juuriaan myöten.

Kun kansakunnan historia on tällainen, ei ole ihme, että juutalaisiin kohdistuneet hirmuteot nostattavat pintaan myös kammottavia takaumia kollektiivisesta ja ylisukupolvisesta muistista. ”Joko se taas alkaa”, on moni juutalainen kysynyt itseltään.

Pogromien aikaan synagoga on ollut se paikka, josta juutalaiset ovat etsineet tukea ja turvaa. Aivan samoin kuin Jerusalemin temppeli oli juutalaisten viimesijainen turvapaikka jo tuhansia vuosia sitten, kun milloin assyrialaiset, milloin babylonialaiset, milloin roomalaiset piirittivät pyhää kaupunkia.

Samoin olemme jälleen ankaran ajan alla kokoontuneet tähän rukousten huoneeseen. Mutta oikeastaan meidän piti olla täällä jo sapatin aattona runsas viikko sitten. Tilaisuutta jouduttiin kuitenkin turvallisuussyistä siirtämään.

Se oli kurja epäonnistuminen. Se, ettei synagogassa järjestettävän tilaisuuden turvallisuutta pystytä varmistamaan kaikissa olosuhteissa, ei ole hyväksyttävä asiaintila.

Erityisen karmaisevaksi asian tekee se, että tilaisuuden siirtämisen taustalla oli samanaikaisesti järjestetty mielenosoitus, jossa islamistiset ja räikeän juutalaisvastaiset huudot raikasivat. Sellainen tapahtuma piti saada järjestää; samaan aikaan järjestettäväksi suunniteltua Hamasin uhrien muistotilaisuutta synagogassa jouduttiin siirtämään.

Yhteiskuntamme, joka on vainuavinaan rasismia milloin missäkin pesukarhusolmiossa, on häkellyttävän hidas ja joskus jopa sokea tunnistamaan konkreettista etnistä väkivaltaa ja sen uhkaa. Hamasin iskua on vähätelty ja räikeillä älyllisillä kuperkeikoilla Israelista on yritetty rakentaa tapahtumien syypäätä.

Hyvät ystävät,

profeetta Sakarja kirjoittaa: ”Näin sanoo Herra: – – Minä teen Jerusalemista raskaan kiven kaikkien kansojen tielle. Ne kokoontuvat Jerusalemia vastaan, mutta kaikki, jotka käyvät siihen kiveen käsiksi, satuttavat itsensä.”

Kautta historian on Israel totisesti ollut kansakuntien ja yksilöidenkin kompastuskivi. Suhtautuminen juutalaisiin on kautta historian ollut eräänlainen henkinen lakmustesti, joka on paljastanut ihmisistä ja kansakunnista enemmän olennaista kuin juuri mikään mittari.

Halki vuosien olen saanut tältä seurakunnalta tukea tiukoissakin paikoissa. Erään viime kesän keinotekoisen mediakohun yhteydessä Yaron [Nadbornik, seurakunnan puheenjohtaja] tuli julkisesti tuekseni ja kertoi saaneensa minulta yhteisölleen aina tukea ja apua. Se oli kullanarvoinen julkinen ulostulo.

Voin vastata Yaronille: myös minä olen saanut tältä seurakunnalta osakseni aina tukea ja apua. Olen siitä hyvin kiitollinen. Kuten Yaronille kesällä sanoin: olen aina pitänyt sinua ystävänäni, mutta tästä eteenpäin lupaan, että olemme ikuisia ystäviä.

Puheeni aluksi siteerasin Jeremian kirjan 31. luvun synkkää jaetta, jossa Raakel itkee lapsiaan. Teksti kuitenkin jatkuu seuraavasti: ”Näin sanoo Herra: Lakkaa itkemästä, kuivaa kyyneleet silmistäsi! Saat palkan vaivannäöstäsi: lapsesi palaavat kotiin vihollismaasta, sanoo Herra. Sinulla on tulevaisuuden toivo: lapsesi palaavat asuinsijoilleen, sanoo Herra.”

Muistakaamme siis. Se kansa, joka halki historiansa on toistuvimmin ollut hävityksen uhan alla, on osoittautunut myös kansoista sitkeimmäksi. Sen viholliset ovat kukistuneet yksi toisensa jälkeen, mutta itse se on hirveidenkin koettelemusten keskeltä selviytynyt ja noussut voittajaksi. Ja kerta toisensa jälkeen se on palannut isiensä maille, joilta sitä on yritetty repiä irti.

Ja tietäkää: te ette ole yksin. Teillä on ystäviä. Teillä on tosiystäviä. Myös Suomen hallituksessa. Laskekaa minut heihin."
Wille Rydman

Herran siunaus
4. Mooseksen kirja 6

22 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
22 Ja Herra puhui Mosekselle, sanoen:
22 Herra sanoi Moosekselle:

23 "Puhu Aaronille ja hänen pojillensa ja sano: Siunatessanne israelilaisia sanokaa heille:
23 Puhu Aaronille ja hänen pojillensa, ja sano: näin pitää teidän siunaaman Israelin lapsia, ja sanoman heille:
23 "Sano Aaronille ja hänen pojilleen: Kun siunaatte Israelin, lausukaa sille näin:

24 Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua;
24 Herra siunatkoon sinua, ja varjelkoon sinua.
24 -- Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua, [Ps. 67:2]

25 Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen;
25 Herra valistakoon kasvonsa sinun päälles, ja olkoon sinulle armollinen.
25 Herra kirkastakoon sinulle kasvonsa ja olkoon sinulle armollinen.

26 Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.
26 Herra ylentäköön kasvonsa sinun puolees, ja antakoon sinulle rauhan.
26 Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.

27 Näin he laskekoot minun nimeni israelilaisten ylitse, ja minä siunaan heitä."
27 Ja heidän pitää paneman minun nimeni Israelin lasten päälle, ja minä tahdon siunata heitä.
27 "Kun he näin siunaavat Israelin minun nimeeni, minä annan sille siunaukseni."

Jumala ilmestyy Siinainvuorella
2. Mooseksen kirja 19

5 Jos te nyt kuulette minun ääntäni ja pidätte minun liittoni, niin te olette minun omaisuuteni ennen kaikkia muita kansoja; sillä koko maa on minun.
5 Jos te siis minun ääneni ahkerasti kuulette, ja pidätte minun liittoni, niin teidän pitää oleman minulle kallis omaisuus kaikista kansoista, vaikka muutoin koko maa on minun.
5 Jos te nyt kuuntelette minua ja pidätte minun liittoni, niin te tulette olemaan kansojen joukossa minun oma kansani. Koko maailma on minun, [5. Moos. 4:20, 7:6; 1. Kun. 8:51; Ps. 135:4 | Ps. 24:1+]

6 Ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa.' Sano nämä sanat israelilaisille."
6 Ja teidän pitää oleman minulle papillinen valtakunta ja pyhä kansa. Nämä ovat ne sanat, jotka sinun pitää Israelin lapsille, sanoman.
6 mutta teistä tulee minun pappisvaltakuntani ja pyhä kansani.' Tämä sinun tulee sanoa israelilaisille." [2. Moos. 22:30; 1. Piet. 2:9; Ilm. 1:6]

3 Ja Mooses nousi Jumalan tykö, ja Herra huusi häntä vuorelta ja sanoi: "Sano näin Jaakobin heimolle ja ilmoita israelilaisille:
3 Ja Moses astui ylös Jumalan tykö. Ja Herra huusi häntä vuorelta, ja sanoi: näin sinun pitää sanoman Jakobin huoneelle, ja Israelin lapsille ilmoittaman.
3 Mooses lähti Jumalan luo vuorelle, ja Herra huusi hänelle: "Näin sinun tulee sanoa israelilaisille, Jaakobin jälkeläisille: [Ap. t. 7:38]

4 'Te olette nähneet, mitä minä olen tehnyt egyptiläisille ja kuinka minä olen kantanut teitä kotkan siivillä ja tuonut teidät luokseni.
4 Te olette nähneet, mitä minä Egyptiläisille tehnyt olen: ja kuinka minä olen teitä kantanut kotkan siivillä, ja olen saattanut teidät minun tyköni.
4 'Te olette itse nähneet, mitä minä tein egyptiläisille ja kuinka olen kotkan siivin kantanut teitä ja tuonut teidät tänne luokseni. [5. Moos. 29:1,2 | 5. Moos. 32:11]

Juhani StarczewskiJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…