Raamattumarssi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tänään Jyväskylä klo 16-17! Lue: Hamasin hyökkäyksen jäljet nähneet kertovat äärimmäisistä raakuuksista tyttöjä ja naisia kohtaan!

2023-12-05 11:10:10
Tänään Jyväskylä klo 16-17! Lue: Hamasin hyökkäyksen jäljet nähneet kertovat äärimmäisistä raakuuksista tyttöjä ja naisia kohtaan!
Kuvassa voi olla piiras ja tekstissä sanotaan Seurakuntien yhteinen ISRAEL -TUKITAPAHTUMA Ti 5.12. klo 16 KOMPASSILLA (Jyväskylän keskustan kävelykadulla.) Mukana mm. Jkl:n Herätyksen Tuli Srk, Jkl:n Vapaasrk, Jkl:n Missio Church, Vaajakosken Baptisti Srk TERVETULOA MUKAAN!

Hamasin hyökkäyksen jäljet nähneet kertovat äärimmäisistä raakuuksista tyttöjä ja naisia kohtaan

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010033482.html

YK:n alainen komissio tutkii seksuaalirikosepäilyjä. YK:ta on kritisoitu hitaasta reagoinnista.

 
 

HAMASIN terroristit raiskasivat lukuisia tyttöjä ja naisia lokaluun 7. päivä tapahtuneen hyökkäyksen aikana, brittilehti The Times uutisoi.

Lehti perustaa tietonsa hyökkäyksestä selvinneiden ja hyökkäyksen uhrien kanssa tekemisissä olleiden kertomaan sekä Israelin armeijan näyttämään materiaalin, jota ei ole aiemmin näytetty toimittajille.

Artikkelissa kuvataan tyttöjen ja naisten joutuneen äärimmäisen raa’an väkivallan uhreiksi.

 

Supernova-festivaaleille osallistunut Yoni Saadon, 39, kertoo selvinneensä piiloutumalla ammutun naisen ruumiin alle. Noin tunnin jälkeen hän kertoo katsoneensa piilo­paikastaan ympärilleen.

 

– Näin tämän kauniin naisen, jonka kasvot olivat kuin enkelin, ja kahdeksan tai kymmenen taistelijaa hakkasi ja raiskasi häntä. Hän huusi: ”Lopettakaa – tiedän jo kuolevani siitä, mitä teette, joten tappakaa vain minut!” Kun he lopettivat, he nauroivat ja viimeinen ampui häntä päähän, Saadon kertoi.

Festarijuhlijoiden tavaroita Hamasin hyökkäyksen jälkeen.

Festarijuhlijoiden tavaroita Hamasin hyökkäyksen jälkeen. 

Kansainväliseen oikeuteen erikoistunut Cochav Elkayam-Levy, joka johtaa siviili­tutkinta­lauta­kuntaa Hamasin rikoksista naisia vastaan, kertoo, ettei sairaaloissa kysytty selviytyjiltä mahdollisista raiskauksista eikä seksuaali­rikoksista kerätty todisteita. Ruumiiden kanssa tekemisissä olleet ovat kuitenkin kertoneet, kuinka useat naiset olivat alastomia ja vuosivat verta suku­puoli­elimistään.

Shari, 60, toimi vapaaehtoisena naisten ja tyttöjen ruumiiden valmistelussa hautaamista varten. Hänen mukaansa suurin osa uhreista oli nuoria naisia, joilla oli vähän vaatteita tai heidän vaatteensa olivat riekaleina. Verta oli etenkin alusvaatteiden alueella, ja joitain oli ammuttu useita kertoja kasvoihin.

 

– Heidän kasvonsa olivat ahdistuneita ja usein heidän sormensa olivat puristautuneet nyrkkiin. Me näimme naisia, joiden lantiot olivat murtuneet. Jalat poikki. Oli naisia, joita oli ammuttu haaroihin, rintoihin...ei näytä olevan epäilystäkään siitä, mitä heille tapahtui.

KESKIVIIKKONA uutisoitiin, että Israelin ja Hamasin sotarikoksia tutkiva YK:n komissio keskittyy Hamasin harjoittamaan seksuaaliseen väkivaltaan 7. lokakuuta hyökkäyksen aikana ja on aikomassa pyytää todisteita, komission puheenjohtaja Navi Pillay sanoi Reutersille.

– Istun nyt puheenjohtajana komissiossa, jolla on valta tutkia tätä. Joten ei ole mitään mahdollisuutta, ettemme tekisi niin, Pillay sanoi.

 

Israel on kuitenkin sanonut, ettei se tee yhteistyötä komission kanssa väittäen, että komissio on Israel-vastainen.

 

YK:ta on syytetty vaikenemisesta ja hitaasta reagoinnista Hamasin rikosten suhteen.

 

YK:n naisjärjestö UN Women julkaisi tänä viikonloppuna viestipalvelu X:ssä lausunnon, jossa tuomittiin Hamasin hyökkäys.

 

– Olemme huolestuneita lukuisista kertomuksista sukupuoleen perustuvista julmuuksista ja seksuaalisesta väkivallasta näiden hyökkäysten aikana, lausunnossa sanottiin.

ISRAEL on kertonut, että Hamasin hyökkäyksessä kuoli 1 200 ihmistä ja 240 otettiin panttivangiksi.

 

Israel on moukaroinut Hamasin hallinnoimaa Gazaa yllätys­hyökkäyksen jälkeen jo yli kahdeksan viikkoa. Taisteluissa ja pommituksissa on Hamasin hallitseman alueen terveys­ministeriön mukaan kuollut jo yli 15 500 ihmistä.

 

Kansainväliset järjestöt ovat vaatineet Israelia paremmin suojelemaan siviilihenkiä. Muun muassa YK on vaatinut aselepoa Gazaan.

 

YK:n arvion mukaan noin 1,8 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Gazassa. Gazan kaistalla asuu noin kaksi miljoonaa ihmistä.

Israel on käskenyt ihmisiä poistumaan Gazan pohjoisosista etelään, mutta ilmaiskuja on tehty ympäri Gazaa.

 

Juhani Starczewski

Suomeksi: Hamasin perustajan poika paljastaa totuuden Hamasista ja YK:sta.

2023-11-25 08:56:09
Suomeksi: Hamasin perustajan poika paljastaa totuuden Hamasista ja YK:sta.

Yhden Hamasin perustajajäsenen poika puhuu selvästi, mitä vastaan Israel taistelee. Meillä on paljon väkeä, vaikuttajiakin, jopa papistoa ja kirkon johtoa, jotka vetoavat palestiinalaislasten puolesta. Nyt kannattaa kuunnella, mitä tämä Hamasin johtamassa yhteiskunnassa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt "Hamasin poika" sanoo. Moni kuvittelee ilmeisesti olevansa hyvällä asialla, vaikka todellisuudessa toimii Hamasin tavoitteiden hyväksi.
https://www.youtube.com/watch?v=QzQVoF8hDK4

Juhani Starczewski

Juutalaisvaltion puolesta -mielenilmaukset eri puolilla maata 29.11.2023 klo 16!

2023-11-21 21:02:30

Juutalaisvaltion puolesta -mielenilmaukset eri puolilla maata 29.11.2023 klo 16!
https://suomi-israel.fi/juutalaisvaltion-puolesta-29-11/?fbclid=IwAR3s0CEUfKWhLKP12NQmV5XPoEzNNdLmKrTtMaGq0JwN5lZ0dSs9OaNvYyM
Juutalaisvaltion puolesta -mielenilmaukset eri puolilla maata 29.11.2023 klo 16 - Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry
Tule osoittamaan tukesi Israelille ja vaatimaan kidnapattujen israelilaisten välitöntä vapauttamista keskiviikkona 29.11. klo 16:00-17:00!
Helsingissä ja allaolevilla paikkakunnilla järjestetään keskiviikkona 29.11. klo 16-17 mielenilmaukset juutalaisvaltion puolesta ja vaaditaan kidnapattujen israelilaisten välitöntä vapauttamista.
Mielenilmausten takana on valtakunnallinen Israel-ystävyystoimikunta, johon kuuluu n. 20 Israelin ystävyysjärjestöä. Jokaisen paikallisen tapahtuman järjestäjänä on paikallinen taho, joko järjestö tai yksityishenkilö.

Lue alempaa lisää, mitä tapahtui juuri 29.11.1947 YK:ssa!

Jos paikkakunnallasi ei ole tapahtumaa, voit järjestää sen itse yhdessä ystäviesi kanssa ja ilmoittaa siitä os. info@suomi-israel.fi, niin julkaisemme tapahtumasi tällä sivulla. Katso järjestämisohjeet alempaa.

Ota mukaan Suomen ja/tai Israelin liput, teemaan sopivia plakaatteja ja tulosta tästä linkistä kidnapattujen kuvia, jotka voit kiinnittää A4-kokoiselle pahvialustalle.

Mielenilmaukset toteutetaan seuraavilla paikkakunnilla:
Helsinki: Rautatieaseman Kaivokadun puoleisella ovella
Tampere:
Turku:
Heinola:
Kangasala: Kangasalan tori (Kirjaston edessä)
Leppävirta:
Mielenilmauksen järjestämisohjeet:
Kokoa muutama kaveri ja ole yhteydessä paikkakunnallasi mahdollisesti oleviin Israel-järjestöihin.
Valitkaa keskeinen paikka, jossa liikkuu mahdollisimman paljon ihmisiä.
Tehkää poliisille ilmoitus mielenilmauksesta vähintään 24h ennen tilaisuutta tämän linkin kautta.
Lähettäkää tieto paikasta ja ajasta os. info@suomi-israel.fi, niin julkaisemme tapahtuman tällä sivustolla.
Levittäkää tapahtumasta tietoa alueenne Israelin ystäville ja seurakunnille.
Tulostakaa kidnapattujen kuvia tästä linkistä.
Lisäksi voi ottaa kynttilöitä, tehdä valonauhoista Daavidin tähtiä, kirjoittaa kylttejä, pitää puheita, soittaa ja laulaa heprealaista musiikkia. Jos odotat paljon väkeä paikalle, käy ostamassa megafoni, että äänesi kuuluu.
Ottakaa kuvia mielenilmauksesta ja lähettäkää os. info@suomi-israel.fi tai julkaiskaa Finland Stands With Israel -Facebook-ryhmässä.
Jos välimatkasi on liian suuri, tähän mielenilmaukseen voit osallistua vaikka omalta pihaltasi. Jos olet omistamallasi maalla, voit skipata poliisi-ilmoituksen.
Vaikka paikalla olisi pieni joukko ihmisiä, se liittyy yhteiseen suureen joukkoon ympäri Suomea!
Sisältöä mielenilmauksen yhteydessä pidettäviin puheisiin:
YK:n yleiskokous hyväksyi 29.11.1947 Palestiinan mandaatin jakosuunnitelman, joka mahdollisti ns. kahden valtion mallin, ja jonka perusteella Israelin valtio perustettiin 14.5.1948. Valitettavasti Palestiinan arabit eivät hyväksyneet ratkaisua, joka ylipäätään olisi mahdollistanut juutalaisten valtiollisen läsnäolon alueella, vaan hyökkäsivät ympäröivien arabimaiden kanssa vastasyntyneen juutalaisvaltion kimppuun tavoitteenaan tuhota se.

Israelin itsenäistymisen jälkeen YK ja enemmistö sen jäsenmaista ovat olleet hyvin Israel-vastaisia, mikä näkyy tällä hetkellä paitsi YK:n pääsihteerin ja vastuuhenkilöiden kannanotoista liittyen terroristijärjestö Hamasin hyökkäykseen, myös eri maiden toistuvana äänestyskäyttäytymisenä Israelia kohtaan. Sen sijaan, että YK olisi vaatinut israelilaisten panttivankien vapauttamista, se on pyrkinyt saamaan aikaan tulitauon, joka olisi vain vahvistanut Hamasin tilannetta.

Tänään me vaadimme, että YK ja sen lastenoikeuksien järjestö UNICEF tekevät kaikkensa israelilaisten n. 240 panttivangin, joiden joukossa yli 30 lasta, vapauttamiseksi.

Myös Suomen äänestyskäyttäytyminen Israeliin liittyvissä äänestyksissä kuvastaa maamme ulkoministeriössä ja valtiojohdossa olevaa rakenteellista antisemitismiä. UN Watch -järjestön tietokannan mukaan Suomi on osallistunut 2015 vuoden jälkeen 138 Israelia koskevaan äänestykseen, joissa Suomi on äänestänyt Israelia vastaan 100 kertaa, pidättäytynyt äänestyksestä 38 kertaa ja puolustanut Israelia – nolla (0) kertaa. Tämä on häpeällistä antisemitismiä, jolle on tultava loppu.

Toimeksi ja tiedoksenne!


Juhani Starczewski

TUKESI ON MEILLE KORVAAMATTOMAN TÄRKEÄ, JOTEN TULE MUKAAN! LEVITÄ TIETO MUILLEKIN!

2023-11-16 11:50:59

TUKESI ON MEILLE KORVAAMATTOMAN TÄRKEÄ, JOTEN TULE MUKAAN! LEVITÄ TIETO MUILLEKIN!

Jumalan antama maa Israelille ja juutalaisvainon siemeniä
https://rumble.com/v3va7tj-jumalan-antama-maa-israelille-ja-juutalaisvainon-siemeni.html?fbclid=IwAR2vE_V_BoUiDcJ-jgkk_LE1zPSW9SXGWGITY7HkPbSCjPN6nHiryysnylE

Israel
voittaa Jumalan kanssa Israel häviää ilman Jumalana
https://rumble.com/v3v9c5y-israel-voittaa-jumalan-kanssa-israel-hvi-ilman-jumalaa.html


Image
L
EVITÄ TIETO MUILLEKIN!


Juhani Starczewski

Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat!

2023-11-14 06:46:34

Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat!
Kuvassa voi olla 15 henkilöä, vauva, hymyilevät ihmiset ja teksti
Nämä suloiset lapset ovat yhä vankeina. Useimmat heistä näkivät ennen kaappaamistaan vanhempiensa murhaamisen😪Rukoillaan, että heidät löydettäisiin pian! 🙏

Kuvassa voi olla ‎tekstissä sanotaan ‎فنلندا في بة Suomen palestiinala الفلس الجالية sirtokuntayhdistys Megaprotesti Tule vaatimaan välitöntä tulitaukoa kansanmurhan lopettamista! SUNNUNTAI 19.11.2023 15:00-17:00 TAPAHTUMA ALKAA RAUTATIENTORILTA 15.00 JA PÄÄTTYY EDUSKUNTATALOLLE 17.00 FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE FINLAND‎‎

HYI KAMALA! Katsokaa!!! Tällainen megaprotesti on tulossa sunnuntaina. Muka vaaditaan tulitaukoa ja kansanmurhan lopettamista, vaikka koko protestin idea on itsessään ajaa juutalaisten kansanmurhaa! Kuten kaikki tietää, mitä tuo ”from the river to the sea…” tarkoittaa. 🤮😡 Voiko poliisi sallia mielenilmauksen, missä ajetaan juutalaisten kansanmurhaa?!

Juhani Starczewski

SIUNATTUA ISÄNPÄIVÄÄ 12.11.2023!

2023-11-11 22:23:02

SIUNATTUA ISÄNPÄIVÄÄ 12.11.2023!

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan Sananlaskut. 14: 34 Vanhurskajs kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeă. Quotes CreatorTeidän tulee kuitenkin tietää, että jokaisen miehen pää on Kristus, naisen pää on mies ja Kristuksen pää on Jumala. Miehen ei pidä peittää päätään, koska hän on Jumalan kuva ja heijastaa hänen kunniaansa. Nainen taas heijastaa miehen kunniaa.1. Korinttolaiskirje 11:3 ja 7
Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. Efesolaiskirje 5:24*

Varma on tämä sana: jos joku pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, niin hän haluaa jaloon toimeen. Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne, vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi per keleen tuomion alaiseksi. Ja hänellä tulee myös olla hyvä todistus ulkopuolella olevilta, ettei hän joutuisi häväistyksen alaiseksi eikä per keleen paulaan. 1.Timoteuksen kirje 3:7


Juhani Starczewski

PÄIVI RÄSÄNEN kirjoitti 10.11.2023: Helsingin Hovioikeus antaa päätöksensä tiistaina 14.11 klo 10!

2023-11-11 11:21:06

PÄIVI RÄSÄNEN kirjoitti 10.11.2023: Helsingin Hovioikeus antaa päätöksensä tiistaina 14.11 klo 10!

https://www.adressit.com/tuen_ilmaus_paivi_rasaselle  


Helsingin Hovioikeus antaa päätöksensä tiistaina 14.11 klo 10 syytteistä, jotka kohdistuvat Raamatun opetuksiin perustuviin kirjoituksiini ja lausuntoihini. Kommentoin päätöstä tuoreeltaan eduskuntatyön lomassa tiedotustilaisuudessa, joka järjestetään eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa 14.11 välittömästi päätöksen julkistamisen jälkeen klo 10 alkaen. Saan itsekin tiedon päätöksestä vasta hetkeä ennen tilaisuutta.

Prosessi on ollut pitkä. Se sai alkunsa kesäkuussa 2019 julkaisemastani twiitistä, jossa pääsisältönä oli kuvaliite Uuden testamentin Roomalaiskirjeen 1. luvun jakeista 24–27. Kohdallani jo yli neljä vuotta kestänyt tutkinta on sisältänyt totuuden vastaisia syytöksiä, useita pitkiä poliisikuulusteluja, käräjäoikeuden istuntoja ja hovioikeuskäsittelyn, vaikka käräjäoikeus antoi yksimielisen vapauttavan lausunnon. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi 30.3.2022 kaikki lausuntoihini kohdistuneet syytteet.

Hovioikeuden päätös on tärkeä linjaus Raamattuun uskovien kristittyjen uskonnonvapaudelle, mutta myös laajemmin ja yleisesti sanan- ja uskonnonvapaudelle.

Juhani Starczewski

Todella ajankohtainen!

2023-11-10 11:25:51

Antisemitismi: Yliopistot, vasemmisto ja islam (Yaron Nadbornik) | Puheenaihe 435
https://www.youtube.com/watch?v=4fDr5WwE5vE

Kolumni: Israel pyysi minua katsomaan videota Hamasin verilöylystä, enkä ole koskaan nähnyt mitään niin kamalaa: “Äiti, äiti, poikasi on sankari – tapoin kymmenen – minulla on verta käsissäni!”
Sanna Ukkola kirjoittaa, miltä tuntui nähdä Hamasin hirmuteoista koottu video. Jutun lopuksi Israelin Suomen suurlähettiläs sanoo:
"– Hamasin kanssa ei voi elää. Toivon, että ymmärrätte sen tämän videon nähtyänne."
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f6794c80-2f50-473b-89bf-9994e8563019?fbclid=IwAR2Pvq0ZotC8_Qlr4gRIU3mWYc8NsqyR1j7oU8jIXMOMDL1LEio5lBdHm6g

Todella ajankohtainen! kuuntele!
https://youtu.be/g2ijVo44-Ck?si=fevEjzBbVkiumubg


Juhani Starczewski

Pasi Turunen ISRAEL NYT 9.11.2023 https://www.youtube.com/watch?v=SJA-xj9v2wU

2023-11-09 23:11:47

Pasi Turunen ISRAEL NYT 9.11.2023
https://www.youtube.com/watch?v=SJA-xj9v2wU


Juhani Starczewski

Vetoomus Suomen eduskunnalle/ puhemies Jussi Halla-aholle!

2023-10-30 12:44:25
Vetoomus Suomen eduskunnalle/ puhemies Jussi Halla-aholle!


Vetoomus Suomen eduskunnalle/ puhemies Jussi Halla-aholle
https://www.adressit.com/vetoomus_suomen_eduskunnalle_puhemies_jussi_halla-aholle

Seinäjoen Valtakunnallinen Israel-työn Seminaari 27-29-.10.2023

Me allekirjoittaneet kristillisten Israel-työtä tekevien järjestöjen edustajat ja yksityishenkilöt vetoamme Suomen hallitukseen seuraavasti.

Terroristijärjestö Hamas teki yllättäen brutaalin hyökkäyksen Israelin valtiota ja kansaa vastaan. Sen seurauksena noin 1500 henkilöä, joista suurin osa oli Israelilaisia, surmattiin. Heidän joukossaan oli myös naisia ja lapsia. Hyökkäys on tuomittu laajasti ja Israel on saanut tukea eri puolilta maailmaa. Olemme kuitenkin huolestuneet siitä asenteesta, joka Suomessa ja muualla Euroopassa on pitkään vallinnut suhteessa Lähi-Idän ainoaan demokratiaan, Israeliin. Suomi on seissyt useimmiten väärällä puolella, kun Israelia on kohdannut vuosikymmenten varrella fyysiset hyökkäykset eri muslimimaiden, tai terroristijärjestöjen taholta, taikka sitä on syytetty aiheetta eri YK:n alaisissa järjestöissä tai EU:ssa.
Tästä syystä me allekirjoittaneet vaadimme, että:

1. Suomen tulee asettua selkeästi Israelin puolelle sen taistelussa terrorismia vastaan.

2. Suomen tulee tuomita kaikenlainen Hamasin, Islamilaisen Jihadin, Hizbollahin ja ISIS-terrorijärjestön toiminta

3. Suomen tulee selkeästi julistaa nämä järjestöt terroristijärjestöiksi

4. Suomen tulee kieltää näitä terroristijärjestöjä tukevat mielenosoitukset Suomessa

5. Suomen tulee tunnustaa Israelin oikeus maa-alueeseensa ainoiden alueesta voimassa olevien sopimusten, eli Kansainliiton v:n 1922 Palestiinan mandaatin ja sen YK:ssa v. 1945 vahvistaman Peruskirjan artiklojen 77, 79 ja 80 mukaisesti.

6. Suomen tulee tunnustaa Israelin oikeus kansalaistensa puolustamiseen

7. Suomen tulee vastustaa YK:ssa nk. palestiinalaisten aloitteita Israelin tuomitsemiseksi, Israelin puolustaessa itseään terrori-iskuilta

8. Suomen tulee välittömästi lakkauttaa tuki nk. palestiinalaisjärjestöiltä ja muilta instituutioilta, jotka tukevat terrorismia, levittävät väärää informaatiota Israelista ja opettavat koulukirjoissaan ja lasten leireillä vihaamaan ja tappamaan juutalaisia.

ALLEKIRJOITA JA LEVITÄ SAMAA MIELTÄ OLEVILLE, KIITOS!  

 Toimeksisaaneena!

 

Siunaten Juhani Starczewski


Juhani StarczewskiJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…