Irtisanoutuminen Hurtigin kaltoinkohtelusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tilastoja nimettömien vastauksista

2012-05-13 13:31:47

13.5.2012 klo 12:00 allekirjoittaneita oli yhteensä 368, joista netissä ei nimeään halua julkaista 44 %. Näidenkin allekirjoittajien nimet ovat aitoja nimiä. Yksi ilmeisesti hyvällä tarkoituksella jätetty nimimerkki poistettiin.

Kysymykseen vanhoillislestadiolaisesta taustasta kaikista allekirjoittaneista 71 % vastaa myöntävästi ja 11 % kieltävästi. Loput jättävät tyhjäksi tai ovat vastanneet jotain muuta, käytännössä kuvailun taustastaan. Pelkästään nimettömien kohdalla vastaavat luvut ovat 75 % myöntävästi ja 6 % kieltävästi eli luvut vastaavat aika hyvin yleistä linjaa.

Kaiken kaikkiaan vanhoillislestadiolaistaustaisuutensa ilmoittavista ja tyhjäksi jättävistä hieman alle puolet halusi jäädä nimettömiksi. Toisaalta kieltävästi vastaavista nimettömiä on vain neljännes.

Aiheen arkuuden nähden nimettömien prosentuaalinen määrä ei vaikuta erityisen poikkeukselliselta verrattuna muihiin addresseihin.

Tarkat luvut ovat alla.

Lukumäärät

Kyllä Ei Tyhjä Muut Yhteensä

Nimettömät 121 10 28 2 161

Nimelliset 142 32 33 0 207

Kaikki 263 42 61 2 368

 

Prosentit nimettömyysvalinnan mukaan

Nimettömät 75 % 6 % 17 % 1 % 100 %

Nimelliset 69 % 15 % 16 % 0 % 100 %

Kaikki 71 % 11 % 17 % 1 % 100 %


Prosentit taustavastauksen mukaan

Nimelliset Nimettömät

Kyllä 54 % 46 %

Ei 76 % 24 %

Tyhjä 54 % 46 %

Muut 0 % 100 %

Yhteensä 44 % 56 %


Timo Aho

Usein kysyttyjä kysymyksiä

2012-05-08 09:00:29

Tässä muutamia keskustelualueella toistuvia kysymyksiä:

Miten Hurtigia on kohdeltu väärin?

Aihetta on käsitelty keskustelussa. Linkkejä löytyy tästä viestistä.

 

Miksi adressi on perustettu?

Tällä adressilla halutaan antaa tuki JH:lle tässä vaikeassa tilanteessa, jossa hän kokee joutuneensa väärin kohdelluksi.

Toisaalta halusin tarjota tällä adressilla haluaville helpon tavan osoittaa hänelle tukensa.

Adressia ei ole tarkoitus luovuttaa kenellekään, eikä nimiä missään tapauksessa laiteta yleisesti julkisuuteen. Sen olemassaolo netissä on riittävä viesti.

Erityisesti tämä adressi ei ota kantaa muihin julkisuuteen nousseisiin kysymyksiin, kuten naispappeuteen, seurakuntaoppiin tai rippioppiin. Yritin tehdä sen adressin muotoilulla täysin selväksi. Muotoilu ei ole täydellinen, mutta en koe että voisin sitä enää näin monen allekirjoittajan jälkeen muuttaakaan.

 

Miksi keskustelualueelta on poistettu niin paljon viestejä?

Aihe näyttää herättävän voimakkaita tunteita meissä monissa. Koska keskustelualueelle on mahdollista kirjoittaa nimimerkin takana, keskustelu siirtyi pois adressin aiheesta ja sai loukkaavia piirteitä. Tämän vuoksi päätin poistaa 5.4. noin 70-90 viestiä. Jatkan tällä linjalla jatkossakin.

Periaatteeni ovat seuraavat:

  • Kaikki yksittäisiä tahoja loukkaavat tai perustelematta syyllistävät viestit poistetaan. Näitä tahoja voivat olla yksittäiset henkilöt (kuten JH tai keskusteluun osallistuva nimimerkki) tai muut tahot (kuten SRK).
  • Kärkevimmät ja voimakkaimmat väitteet kannattaa kirjoittaa omalla nimellä. Nimimerkillä kirjoitettaville kommenteille pidän poistorajan huomattavasti matalammalla kuin nimellä kirjoittaville. Nimimerkin käytölle on oltava tässä ympäristössä hyvä peruste ja tällöinkin on aina osattava pitää sordiino päällä ja pysyttävä asiassa.
  • Vaikeaksi keskusteluissa näyttää tulleen JH:n tutkimusten asiallinen ja perusteltu kritiikki. Kritiikkiä saa esittää, mutta sen oltava luonteeltaan maltillista ja perustelevaa. Lähtökohtaisesti väitteet tyyliin "JH olisi voinut ottaa asioista paremmin selvää" tai "JH ei tunne aihetta" ovat minusta asiattomia. Nämä kyseenalaistavat suoraan tutkijan ammattietiikan ja -identiteetin. Koska kyseessä on kokenut sosiaalityön asiantuntija, tällaiset väitteet ovat todella rajuja. Tämän vuoksi perustelemattomat tai liian kärjekkäät kirjoitukset poistetaan suoraan.

Rajojen veto on toki subjektiivista. Tämän on kuitenkin tarkoitus olla ensisijaisesti adressi, eikä keskustelualusta aiheelle. Vapaita keskustelufoorumeita on kuitenkin saatavilla, joten en pidä tätä ongelmana.

Näistä periaatteista voi keskustella asiallisesti keskustelualueella tai voi lähettää minulle sähköpostia.

 

Ketkä ovat tämän adressin takana?

Adressin loin minä. Minä myös yksin vastaan siitä eikä taustalla ole muita henkilöitä. Toki keskustelin asiasta yksityisesti muutaman ihmisen kanssa etukäteen.


Timo Aho



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.