Pitkälänvuoren tuulivoimahanke uhkaa Petäjäveden maailmanperintökohdetta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Nyt on tärkeä aika vaikuttaa -Kiitos!

2022-03-27 12:01:16

Suuret kiitokset kaikille adressin jakaneille ja allekirjottaneille. Facebook jakoja on tehty 346kpl. Nettiadressin allekirjoittaneita on 338kpl ja paperisissa adresseissa on nimiä 246kpl.

 

Pitkän odottelun jälkeen Petäjäveden Pitkälänvuoren tuulivoimahanke on nytkähtänyt liikkeelle. Hanke etenee!!!

 

YVA-ohjelmassa on nyt kaikkien luettavissa Keski-Suomen ELY-keskuksen sivuilla selvitykset. Kuten arvata saattoikin on hankkeen toimijan hankkimat selvitykset luettavissa niin, ettei estettä ole tuulivoima rakentamiselle tällä alueella. Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat laittaa vapaamuotoisen mielipiteensä perusteluineen hankkeesta ELY-keskuksen kuuluttamaan kuulemiseen 6.5.2022 mennessä.

 

https://www.ymparisto.fi/pitkalanvuorentuulivoimahankeYVA

 

Pitkälänvuoren tuulivoimala hanke on saamassa karmeat mittasuhteet. Meneillään olevan keskeneräisen Keski-Suomen maakunta kaavan takia. Maakunta kaava käsittelee potentiaalisia tuulivoima kaava-alueita Keski-Suomessa. Alue on vaarassa paisua 24 tuulivoimala myllyn alueeksi aiemmin suunniteltujen 11 kpl:n sijaan ja liki viereen suunnitellaankin jo toista 22 myllyn Penkkisuon tuulivoima aluetta. Kiitos maakunta kaavan. Myös Keski-Suomen maakunta kaavaan voit halutessasi laittaa oman vapaamuotoisen vastineesi 5.5.2022 mennessä.

 

https://keskisuomi.fi/alueiden-kaytto-ja-saavutettavuus/maakuntakaavoitus/maakuntakaava-2040/

 

Petäjäveden Unescon suojelema vanha kirkko on jäämässä massiivisen tuulivoima alueen jalkoihin. Samoin ihmiset jotka asuvat ja mökkeilevät näiden alueiden vieressä ja lähettyvillä. Nyt on aika vaikuttaa. Voit osaltasi auttaa luomaan kansalaispainetta muistuttamalla verkostoasi adressin allekirjoituksen ja jakamisen tärkeydestä. 

 

Adressin ensimmäinen luovutus on toukuun alussa. Paperinen adressi löytyy; Petäjävesi Even-kukka, Furuvatni-talli ja kirjaston aula.

 

Tehdään yhdessä adressista merkittävä ja kerätään huippu määrä nimiä.


Anne Sojakka

Petäjäveden Pitkälänvuoren tuulivoimahankkeen asukaskysely

2021-10-09 10:27:37

Pitkälänvuoren tuulivoimahankkeen toimija on järjestänyt nettiin mielipide/asukaskyselyn koskien Petäjäveden "tuulipuistoa". Kyselyyn voivat vastata kaikki joita asia kiinnostaa. Kysymyksiin vastatessa on mahdollisuus myös kirjoittaa mielipiteensä perusteluineen. Kyselyyn voi vastata 15.10.2021 asti. Toivottavasti ehdit vastata kyselyyn ja perustelemaan kantasi.

Tässä linkki kyselyyn: https://survey.zef.fi/zi1f1fav/index.html

 

Kiitos kaikille jotka ovat tähän mennessä allekirjoittaneet adressin netissä tai paperisena. Nimiä on jo upea määrä, yhteensä 503 kpl. Odotamme edelleen hanketoimijan selvitystä ELY-keskuksen vaatimiin selvityksiin. Selvitys on aikataulustaan jäljessä, joka antaa meille lisäaikaa allekirjoitusten keräämiseen adressiin. Eiköhän laiteta sana kiertämään ja muistutetaan omaa verkostoamme allekijoitusten tärkeydestä. 

Kuukausi on vähintään aikaa adressin luovutukseen. 

Tehdään yhdessä tästä adressista vaikuttava!


Anne Sojakka

Pitkälänvuoren tuulivoimahanke uhkaa-kerätään lisää allekirjoituksia

2021-09-09 12:06:50

Kiitos allekirjoittaneille ja tiedon jakamisesta eteenpäin.Nyt on todella tärkeä aika vaikuttaa-voit omalta osaltasi auttaa muistuttamalla omaa verkostoasi.

Adressin ensimmäinen luovutus lähenee reilun kuukauden päästä.yva-ohjelmassa valmistuu syyskuussa  tuulivoimahankkeen toimijan selvitys Ely-keskuksen pyytämiin lisäselvityksiin.Selvityksen valmistuttua on jokaisella kansalaisella mahdollisuus antaa omakohtainen vapaamuotoinen mielipiteensä asiasta Ely-keskukselle.Mielipiteet otetaan huomioon Ely-keskuksen tekemässä yva-ohjelman päätöksessä hankkeesta.

Sähköisessä adressissa on allekirjoituksia yli 270 kpl ja paperiadresseissa yli 100kpl.Facebook jakoja on tehty 340 kpl.Toivomme edelleen aktiivisuutta adressin jakamisessa ja tärkeän asian tiedottamisessa .Saadaksemme mahdollisimman suuren tuulivoimahankkeen vastustajaväen liikkeelle allekirjoittamaan tämän adressin.

Jos haluat osaltasi kerätä nimiä paperiseen adressiin ,niin ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Nimien keruu jatkuu ensimmäisenkin luovutuksen jälkeen,kunnes hankkeen valmistelu lopetetaan.

JOKAINEN ALLEKIRJOITUS ON TÄRKEÄ!

Liittymällä jäseneksi yhdistykseemme tuet toimintamme tavoitetta säilyttääksemme rauhallisen,luonnonmukaisen ja turvallisen asuinympäristömme ilman näitä massiivisia,teollisuusluokan tuulivoimaloita.

Luonnonmukaisen asuinympäristön puolesta ry.Lapry.        jäsenhankinta kinnunen.raisa@gmail.com

TEHDÄÄN YHDESSÄ ADRESSISTA MERKITTÄVÄ!

 

        


Anne SojakkaJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinällesi ja ryhmissä, jotka liittyvät adressin aiheeseen.
  • Ota yhteyttä ystäviisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttämällä sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…