Pelastetaan Pitkäjärvi ja Ilkon upeat kalliot

Ota yhteyttä adressin tekijään

Vaikuta Ilkon kurssikeskuksen kaavaan!

2024-01-29 22:27:20
Tervehdys!

 

Ilkon kurssikeskuksen kaava on tullut ehdotusvaiheeseen, ja se on nähtävillä 18.1. - 16.2. Kurssikeskuksen alueelle ollaan kaavoittamassa kerrostaloaluetta. Kaavasta on mahdollista lähettää muistutuksia sähköpostilla 16.2. mennessä osoitteeseen kaavoitus@kangasala.fi. Adressin lisäksi kannattaa muistuttaa Kangasalaa siitä vastuusta, mikä kaupungilla on ympäristön suojelemiseksi tuleville sukupolville. Kaava-aineisto: https://www.kangasala.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu/asemakaavoitus/nahtavilla-ja-vireilla-olevia-asemakaavoja/

 

Tervetuloa myös Kurssikeskuksesta kerrostaloalueeksi - kaavakävely Ilkossa -tapahtumaan lauantaina 3.2. klo 13 - 15 katsomaan, miten uudet talot sijoittuvat alueelle. 

 

Kangasalan elinympäristölautakunnan puheenjohtaja Jari Markkinen havainnoillistaa kaavan sisältöä käytännössä, Vehmaisten kalastusosakaskunnan ja Vehmainen seura ry:n puheenjohtaja Sirpa Kuusela kertoo hulevesistä ja kaavan vesistövaikutuksista. Pelastetaan Pitkäjärvi -työryhmän edustajat kertovat alueen kulttuuri- ja luontoarvoista.

 

Kaavakävely alkaa kello 13 Ilkon kurssikeskuksen päärakennukselta ja päättyy viimeistään kello 15. Tarjolla on lämmintä mehua ja pientä purtavaa. Säänmukainen varustus ja pitkävartiset kengät on hyvä ottaa mukaan.

 

Lisätiedot ja kysymykset: pelastetaan.pitkajarvi@gmail.com, 040-840 6045 /Emilia Olkanen.

 

Tapahtumatiedot löytyvät facebookista: https://www.facebook.com/search/top?q=pelastetaan%20pitk%C3%A4j%C3%A4rvi. Olisi hyvä, jos voit jakaa tätä tietoa kaikille asiasta kiinnostuneille!

 

Pelastetaan Pitkäjärvi -työryhmän puolesta Virpi Mustiala

Virpi Mustiala

Tervetuloa Luonnon ja Kulttuurin päivään Kaukajärveltä Pitkäjärvelle sunnuntaina 24.9.

2023-09-22 21:09:02

 

1695416758384-a8dc5948-2b16-4045-a294-a67c878362ce_1.png

Kaukajärveltä_Pitkäjärvelle_Aikataulu.pngKartta_Kaukajärveltä_Pitkäjärvelle_viimeinen.png


Virpi Mustiala

Vaikuta äänestämällä!

2022-11-08 22:10:05

Hyvä Pelastetaan Pitkäjärvi ja Ilkon upeat kalliot -adressin allekirjoittaja

Adressin allekirjoitusten kerääminen jatkuu ja adressia kannattaa siis edelleen jakaa. Ilkon kurssikeskuksen kaavaehdotus ei ole vielä valmistunut. Alue on Tampereen seurakuntayhtymän omistuksessa. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on juuri alkanut, joten nyt on mahdollisuus vaikuttaa seurakuntien päättäjien kokoonpanoon ja antaa ääni luontoarvoja vaaliville seurakuntavaaliehdokkaille. Seurakunnat ovat merkittäviä maanomistajia ja monet seurakunnat ovat sitoutuneet mm. ilmastotavoitteisiin. Valitettavasti tämä ei aina näy kuitenkaan seurakuntien päätöksenteossa, sillä metsämaita ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita puistoalueita osoitetaan edelleen kaavoitukseen, kuten nyt täällä Ilkossa. Nyt on siis mahdollisuus vaikuttaa.

Löydät meidät Facebookista: Pelastetaan Pitkäjärvi ja Instagramista: pelastetaan.pitkajarvi. Meille voit lähettää myös sähköpostia: pelastetaan.pitkajarvi @ gmail.com

Terveisin, Virpi Mustiala Pelastetaan Pitkäjärvi -työryhmän puolesta  


Virpi Mustiala

Päivä Pitkäjärvellä

2022-03-12 21:07:32

Hyvä Pelastetaan Pitkäjärvi ja Ilkon upeat kalliot -adressin allekirjoittaja

Kutsumme teidät viettämään talvipäivää Pitkäjärvelle. Lisätietoja tapahtumasta löydät Facebookista ja Instagramista. Tervetuloa!

IMG-20220311-WA0012.jpg

 

Suuret kiitokset allekirjoituksestasi ja osallistumisestasi Pitkäjärven ja Ilkon kallioiden pelastamiseen. Keräämme edelleen nimiä adressiin ja päätöksentekoprosessi eri tahoilla jatkuu. Toivommekin, että tätä adressia jaetaan edelleen mahdollisimman monelle. 

Ilkon ja Pitkäjärven kohtalo on edelleen monin tavoin kesken. Ilkon kurssikeskuksen kaavaehdotus sai runsaasti palautetta ja odottelemme uutta kaavaehdotusta. Myös suunniteltu rantarakentaminen on edelleen päätöksentekovaiheessa (kaava 850). Ilkontie 18:ssa oli myynnissä neljä omakotitalotonttia arvokkaalla kallioalueella, jonka luonnontilan vaarantaminen on kiellettyä. Tampereen kirkkovaltuusto hyväksyi valitettavasti tonttien myymisen. Päätöksestä on tehty valitus, mutta ilmeisesti Tampereen seurakuntayhtymä on päättänyt myydä tontit luontoarvoista välittämättä. Nykyaikainen rakentaminen tarkoittaa aina voimakasta maanmuokkausta ja luontoarvojen tuhoutumista. Samalla menetetään kulkuyhteys upealle maisemapolulle.

Löydät meidät Facebookista: Pelastetaan Pitkäjärvi ja Instagramista: pelastetaan.pitkajarvi. Meille voit lähettää myös sähköpostia: pelastetaan.pitkajarvi @ gmail.com.

Terveisin,Virpi Mustiala Pelastetaan Pitkäjärvi -työryhmän puolesta


Virpi Mustiala

Tiedote Pelastetaan Pitkäjärvi ja Ilkon upeat kalliot -adressin allekirjoittaneille

2021-10-23 12:34:52

Hyvä Pelastetaan Pitkäjärvi ja Ilkon upeat kalliot -adressin allekirjoittaja

Suuret kiitokset allekirjoituksestasi ja osallistumisestasi Pitkäjärven ja Ilkon kallioiden pelastamiseen. Saimme yli kaksituhatta allekirjoitusta kahdessa viikossa! Keräämme edelleen nimiä adressiin ja päätöksentekoprosessi eri tahoilla jatkuu. Toivommekin, että tätä adressia jaetaan edelleen mahdollisimman monelle. 

Ilkon ja Pitkäjärven kohtalo on vielä monin tavoin kesken. Kangasalan kaupunki sekä Tampereen seurakuntayhtymä ovat tekemässä useita tärkeitä Ilkon ja Pitkäjärven aluetta koskevia päätöksiä. Ilkon kurssikeskuksen kaavaehdotus sai runsaasti palautetta ja Kangasalan kaavoitus on nyt tekemässä lisäselvityksiä alueesta. Päätökset tästä ovat venymässä ainakin kevääseen. Myös suunniteltu rantarakentaminen on vielä päätöksentekovaiheessa (kaava 850). Ilkontie 18:ssa oli myynnissä neljä omakotitalotonttia arvokkaalla kallioalueella, jonka luonnontilan vaarantaminen on kiellettyä. Tonttien myyminen on menossa Tampereen kirkkovaltuuston päätettäväksi marraskuun alussa ja toivomme, että valtuusto huomioi päätöksessään alueen luontoarvot. Nykyaikainen rakentaminen tarkoittaa aina voimakasta maanmuokkausta ja luontoarvojen tuhoutumista. 

Adressi on kertaalleen toimitettu Kangasalan kaupungin kaavoitukselle kurssikeskuksen kaavaan liittyen. Jatkossa adressi on tarkoitus luovuttaa Kangasalan päättäjien lisäksi myös Tampereen seurakuntayhtymän kirkkovaltuustolle. Aiomme tiedottaa myös EU-tason päättäjiä adressistamme.

Löydät meidät Facebookista: Pelastetaan Pitkäjärvi ja Instagramista: pelastetaan.pitkajarvi. Meille voit lähettää myös sähköpostia: pelastetaan.pitkajarvi@gmail.com.

Terveisin,Virpi Mustiala Pelastetaan Pitkäjärvi -työryhmän puolesta


Virpi MustialaJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinällesi ja ryhmissä, jotka liittyvät adressin aiheeseen.
  • Ota yhteyttä ystäviisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttämällä sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…