SÄILYTETÄÄN LÄNSI-PAKILA PIENTALOALUEENA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Pakilan asukaskysely Tuusulan bulevardin kaavarungosta

2023-12-12 07:38:24

Ystävällinen muistutus Tuusulan bulevardin kaavarungon asukaskyselystä. 

Pääset Pakilan kyselyyn tästä linkistä: https://kaupunginosat.fi/kaupunkibulevardit/kysely-pakila/

Kaavarunko koskettaa pakilalaisia ainakin seuraavilta osin:  

  • Pakilan etelärajalla olevien pientalojen läheisyyteen suunnitellaan korkeimmillaan 7-kerroksisia kerrostaloja. (Heinäsarantie, Heinäsarankaari ja Saarnaajantie itäpää sekä Kansantie länsipää ja Perhekuja
  • Pakilasta ja Pohjois-Helsingistä tulevan bussiliikenteen päätepysäkki tulisi olemaan Käpylässä tai Pasilassa, (bussit 61, 64, 66, ja 67)
  • Läpiajoliikenteen lisääntyminen   

Jos haluat tutustua tarkemmin kaavarunkoon, löytyy kaikki dokumentit täältä: Kaupunkibulevardit


Pro Pakila

Pakilan asukaskysely Tuusulan bulevardin kaavarungosta

2023-11-27 12:52:21

uusikartta.pngHei

Kaupunginosayhdistykset ovat tehneet kyselyn, jolla kerätään asukkaiden palautetta ja mielipiteitä Mäkelänkadun bulevardikaupungin eli Tuusulan bulevardin kaavarungosta, joka julkistettiin 13.11.2023. 

Kysely on anonyymi ja koostuu pääasiassa vaihtoehtokysymyksistä. Aikaa vastaamiseen ei mene kuin muutama minuutti. Kysely on auki 20.12.2023 asti. HUOM: muista lopuksi napauttaa Lähetä kysely -painiketta, jotta vastaukset tallentuvat. 

Pääset Pakilan kyselyyn tästä linkistä: https://kaupunginosat.fi/kaupunkibulevardit/kysely-pakila/

Jos haluat tutustua tarkemmin kaavarunkoon, löytyy kaikki dokumentit täältä: Tietoa Tuusulan bulevardista

Ja Helsingin kaupungille voit kertoa mielipiteesi kerro kantasi -palvelussa 1.12.2023 mennessä: Kerro kantasi

 

Vaikka varsinainen suunnittelualue rajoittuu Pakilan eteläosaan Saarnaajantien tasalle, katsotaan sen vaikutusalueen ulottuvatn Pakilassa ainakin Kehä I:lle asti. Muita vaikutuksia Pakilaan ovat mm.

1. Jos Tuusulantie muutetaan kaduksi Kehä I:stä etelän suuntaan, vapauttaa se Tuusulantien ja Jakokunnantien välisen pientaloalueen kerrostaloille. (ks. Länsi-Pakilan suunnitteluperiaatteet)

2. Autoliikennettä suunnataan Mäkelänkadun asemesta Veturitielle Pasilaan, mikä ei nyt vain toimi. Siis liikenne ruuhkautuu ja vuotaa asuinalueille. Tuusulantieltä tulee uusi liittymä etelä-Pakilaan.

3. Suorat bussiyhteydet Pakilasta keskustaan korvataan vaihtoyhteydellä Käpulän aseman kautta Pikaraitiovaunulla. Keskustassa käynti julkisilla vaikeutuu ja hidastuu.

4. Pakilan etelä-puoliset vihersalueet Tuusulantien varrella rakennetaan umpeen. Lähiulkoilualueet, leikkikentät, koirien ulkoilutusalueet ja metsiköt häviävät. Paloheiän metsä ja Pirkkolan urheilukeskus jäävät lähimmiksi ulkoilualueikai, mutta ne eivät ole kävelyetäisyydellä.

5. Mäkelänkadun ja Tuusulantien reunustoille rakennetaan taloja kolmen Postipuiston verrran. Tämä lisää liikennettä ja rauhattomuutta koko alueella.

 


Pro Pakila

KAUPUNKI MUUTTAMASSA MERKITTÄVÄSTI PAKILAN PIENTALOALUETTA

2023-05-22 10:33:57

Pakilaan haetaan merkittävää asemakaavamuutosta, joka on vastoin 24.5.2022 hyväksyttyjä suunnitteluperiaatteita.

 

1.Tonttien käyttötarkoitusmerkintä on tarkoitus muuttaa pientalo- ja rivitalomerkinnästä merkinnäksi A, joka mahdollistaa 2-kerroksisisien kerrostalojen rakentamisen keskelle pientaloaluetta.

2.Kaupunki haluaa määräyksen, että enintään 60% asemakaavaan merkitystä kerrosalasta saa rakentaa yhteen kerrokseen.

3.Kaupunki haluaa jättää rakennusten korkeusmääräyksen avoimeksi. Se on nykkyään 7m.

4.rakennuksen vähimmäisetäisyys naapuritontin ja puiston rajasta on 4m. Tontin rajan osalla, jossa viereisen tontin leveys on enintään 10 m, rakennuksen vähimmäisetäisyys rajaan on 2 m.

5.Kaupunki ei ole informoinut naapureita asemakaavamuutoksesta. 

 

Lähetä mielipiteesi huomiseen 23.5.2023 mennessä kaupungin kirjaamoon. Hankenumero 6244_2, Diaarinumero HEL 2023-002522. 

helsinki.kirjaamo@hel.fi

Screenshot_2023-05-19_at_16.41_.51_.png


Pro Pakila

PAKILAN PIENTALOALUEEN KAAVAMUUTOS 2023

2023-05-17 08:24:33

 

ANNA MIELIPITEESI 23.5.2023 MENNESSÄ KAUPUNGIN KIRJAAMOON

Kerrostalot ja luhtitalot keskelle pientaloja: Tonttien käyttötarkoitusmerkintä muutetaan korttelialue-merkinnäksi A, joka sallii asuinrakennukset, joissa asunnot voivat olla päällekkäin eli käytännössä Luhtitalot tai kaksikerroksiset kerrostalot keskelle pientaloaluetta.

Tehokkuus: Kaupunki hakee Pakilan alueelle kaavamuutosta, jossa rakennustehokkuus nousee tasolta 0,25 tasolle 0,4.

Linkit:

Suunnitelma 

Muutoksen kaavamääräykset 

Kartta tonteista

Lähetä mielipide viimeistään 23.5.2023. Merkitse mielipiteeseen hankenumero 6244_2.

Sähköpostitse: helsinki.kirjaamo@hel.fi

 

PROPAKILA ASUKASYHDISTYKSEN KANNANOTTO:

Länsi-Pakilan pientaloalue 2023, asemakaavan muutos (Hankenumero 6244_2) 

Länsi-Pakila on säilytettävä pientaloalueena. ProPakila-asukasyhdistyksen laatima adressi ”Säilytetään Länsi-Pakila pientaloalueena” (tammikuu 2021) keräsi nopeasti 1526 allekirjoitusta vastustamaan vehreän pientaloalueen muuttamista kerrostaloalueeksi. Perustelut sopivat myös nyt vireillä oleviin asemakaavamuutoksiin. 

1. ProPakila vastustaa voimakkaasti olevien käyttötarkoitusmerkintöjen muutosta asuinrakennusten korttelialue-merkinnäksi (A), joka mahdollistaisi päällekkäiset asunnot pientaloissa.  Vantaalla tämä on johtanut asuntorakenteen vinoutumiseen, pienten asuntojen liialliseen rakentamiseen ja rumaan kaupunkirakenteeseen. Pakilan puutarhamaista yleisilmettä ei saa pilata parakkimaisilla kerrostaloilla, eli luhtitaloilla. Tuloksena on ruma kaupunkirakenne, joka muistuttaa pikemminkin väliaikaista majoitusleiriä kuin pientaloaluetta. 

2. Pakilaan toivotaan tilavia perheasuntoja, jotka tukevat alueen vetovoimaisuutta ja houkuttelevat Helsinkiin huippuosaajia, joista Suomessa on puutetta. Helsinki on häviämässä kilpailun näistä vaativista osaajista Tampereen ja muiden kasvukeskusten kanssa.  Kauniit, väljät ja korkeatasoiset asuinalueet ovat paras houkutin huippuosaajille.  

3. Kaupunkisuunnittelun ilmoitus (verkkotilaisuus 11.5.2023) autopaikkavaatimuksesta asuntojen kokoa ohjaavana keinona on osoitus huonosta hallintotavasta.  Kaupungin tahtotila tulisi esittää selkeästi ja läpinäkyvästi, eikä monimutkaisilla sääntöhimmeleillä, jotka eivät ole kenenkään hallinnassa. Lisäksi autopaikkavaatimuksen teho asuntojen kokoa ohjaavana tekijänä on kyseenalainen. Se ei takaa haluttua kokojakaumaa. Vaatimuksesta ollaan myös valmiita luopumaan, mikäli tontti on riittävän lähellä joukkoliikenteen pysäkkiä.  

4. Pakilantien vaikutusalueelle haettavaa lisättyä tonttitehokkuutta 0,5 ei tule myöntää. Käytetty termi ”vaikutusalue” on epämääräinen, mielivaltainen ja osoittaa huonoa hallintotapaa. Vaikutusalueen rajoja ei ole ennalta määritetty, vaan katsotaan tapauskohtaisesti.  Tämä lisää kaavoituksen arvaamattomuutta ja epätasapuolisuutta. Se myös saattaa altistaa kaavoitusviranomaisia tontinomistajien painostukselle. 

5. Tehokkuutta nostettaessa kerroskorkeuksista on pidettävä kiinni. Kaksikerroksisissa taloissa ei saa ylittää nykyisen kaavan sallimaa kerroskorkeutta, eikä ottaa ullakkotiloja asuinkäyttöön. Tämä aiheuttaa naapuritonteille tarpeetonta haittaa ja varjostusta. 

6. Kolmen metrin nurmikaista ei riitä säilyttämään alueen vehreätä yleiskuvaa.  Viiden metrin vaatimuksesta tontin kaikille reunoille on pidettävä kiinni.  

ProPakila-asukasyhdistys

 

 


Pro Pakila

ASEMAKAAVAMUUTOKSET PAKILASSA verkkotilaisuus 11.5.2023

2023-04-25 07:38:40

Länsi-Pakilan pientalotonttien asemakaavamuutokset 

 

Länsi-Pakilaan suunnitellaan pientalotonttien tehostamista. 

Verkkoasukastilaisuus 11.5 klo 17.30-18.15! 

Linkki tilaisuuden infoon ja tänne sivustolle tulee Teams-linkki

Aineistoon voi tutustua aikavälillä 2.5.–23.5.2023 osoitteessa   

Linkki suunnitelmaan 2.5 alkaen

Kaavamuutosalueeseen sisältyy 26 yksityisomisteisen tontin lisäksi tonttien edessä olevaa yleistä, kaupungin omistamaa katualuetta sekä kaupungin omistamaa korttelialuetta Niittyluhdantien varressa.  

Tonttitehokkuuden nostamisen lisäksi asemakaavamuutoksella on tarkoitus muuttaa olemassa olevia asuinrakennusten käyttötarkoitusmerkintöjä (korttelialue-merkinnäksi A). Merkintä mahdollistaisi päällekkäiset asunnot pientaloissa. Alueella oleva korkein kerrosluku II on tarkoitus säilyttää.  

Hankkeen lähtökohtia esitellään verkkoasukastilaisuudessa torstaina 11.5.2023 kello 17.30–18.15. Suosittelemme liittymään tilaisuuteen viisi minuuttia ennen alkua. Liittymislinkki lisätään tähän lähempänä tilaisuutta. 

Näille tonteille haetaan asemakaavamuutosta: Alkutie 79, Alkutie 101, Elontie 39a, Elontie 99, Elontie 106, Halkosuontie 5, Halkosuontie 39, Kyläkunnantie 40, Lepolantie 52, Lepolantie 88, Lähdepolku 8a, Niittyluhdantie 26, Osuuskunnantie 29, Osuuskunnantie 30, Osuuskunnantie 41c, Papinmäentie 47, Rapparinkuja 8, Ripusuontie 33, Ripusuontie 35, Ripusuontie 57, Rohkatie 1, Rohkatie 20, Saarnaajantie 2, Suovatie 16, Talkootie 12, Osuuskunnantie 90a ja Välitalontie 5. 


Pro Pakila

Osallistu tänään 25.1. klo 18 netissä Pakilan asemakaavamuutosinfoon!

2023-01-25 13:18:50

Helsingin kaupunki järjestää tänään infotilaisuuden verkossa Pakilan asemakaavamuutoksista ja kerrostalojen rakentamisesta.

Osallistu tilaisuuteen ja kerro mielipiteesi!

Alla olevasta linkistä pääset tapahtumasivulle, johon tulee linkki ennen tilaisuuden alkua teams kokoukseen.

Linkki tapahtumasivulle

Ohessa kuvat Pirkkolasta, johon keskelle pientaloaluetta on nousemassa ensimmäinen kerrostalo.

Jos et ole vielä allekirjoittanut Kuusmiehentie 2 kerrostalohanketta vastustavaa adressia, käy allekirjoittamassa, kiitos.

Linkki adressiin: Ei kerrostaloja Kuusmiehentielle Paloheinä-Torpparinmäkeen

pirkkola2.jpg

pirkkola4.jpg

 

 

 

 

 


Pro Pakila

KERROSTALOHANKE PALOHEINÄSSÄ UHKAA LAAJETA

2023-01-19 10:39:49

Allekirjoita adressi: EI KERROSTALOJA KUUSMIEHENTIELLE PALOHEINÄ-TORPPARINMÄKEEN

Linkki adressiin: Kuusmiehentie adressi

QR2.png

Asiaan voi vielä vaikuttaa, nyt on aika toimia!

Kuusmiehentie_2.png

 

Kuusmiehentie 2:een suunniteltu kerrostaloalue kasvaa. Hankkeeseen on liittynyt kolme omakotitonttia Tuohuskujalta, ja kerrostalojen lukumäärä on noussut kahdesta kolmeen.

Paloheinä- Torpparinmäki on yksi Helsingin laajimmista yhtenäisistä pientaloalueista. Toteutuessaan suunnitelma toisi alueelle ensimmäiset kerrostalot ja muuttaisi alueen luonnetta peruuttamattomalla tavalla.

Paloheinän ja Torpparinmäen asukkaat ovat ilmaisseet haluavansa pitää alueen jatkossakin pientalo- ja puutarhakaupunginosana. Jos olet samaa mieltä kaupunginosayhdistyksen kanssa, ota kantaa allekirjoittamalla adressi ja kerro asiasta myös naapureillesi ja ystävillesi. Mikäli et ole varma, oletko jo allekirjoittanut adressin, ei haittaa, vaikka tulisit allekirjoittaneeksi sen toistamiseen. Adressit.com-palvelu huolehtii siitä, että allekirjoituksesi rekisteröidään vain kertaalleen.

Adressi allekirjoituksineen toimitetaan päättäjille ennen kuin asia tulee kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn näillä näkymin ensi syksynä.


Pro Pakila

Paloheinän Kuusmiehentie 2 adressi

2022-05-05 11:43:29

Kamppailu kotiseudun puolesta jatkuu nyt Paloheinässä ja sinun apuasi tarvitaan. Kaupunki valmistelee asemakaavamuutosta, joka toteutuessaan sallisi Paloheinä-Torpparinmäen ensimmäisten kerrostalojen rakentamisen nykyisten rivitalojen paikalle osoitteessa Kuusmiehentie 2. 

Käy allekirjoittamassa Paloheinä-Torpparinmäen kaupunginosayhdistyksen adressi "EI KERROSTALOJA KUUSMIEHENTIELLE PALOHEINÄ-TORPPARINMÄKEEN” ja kerro siitä myös naapureillesi ja ystävillesi. Jatketaan yhdessä kotikylämme puolustamista!    

Suora linkki adressiin: Kuusmiehentie 2 adressi   

Pro Pakilan adressi “säilytetään Länsi-Pakila pientaloalueena” luovutetaan kaupunkiympäristölautakunnalle 10.5.2022 ja asia on esillä lautakunnan kokouksessa 17.5. 2022. Adressiin saatiin kaikkiaan 1517 allekirjoitusta.  

Kiitos, että olet ollut mukana puolustamassa alueemme omaleimaisuutta!  

 

Havainnekuva Kuusmiehentie 2 suunnitelmastaKerrostalo_kuusmiehentie_2.jpg


Pro Pakila

Katso asukastilaisuuden tallenne ja lähetä mielipide kirjaamoon 1.4 mennessä. Kiitos=)

2022-03-29 08:28:27

Länsi-Pakilan sunnitteluperiaatteet asukasiltaan verkossa 24.3.22 osallistui suuri joukko asukkaita. Voit katsoa verkkotilaisuuden oheisen linkin kautta Pakila asukastilaisuus  ja lähettää mielipiteesi Helsingin kaupungin kirjaamoon helsinki.kirjaamo@hel.fi 1.4.2022 mennessä.

Tilaisuudessa esitelty luonnos Länsi-Pakilan aluetta koskeviksi suunnitteluperiaatteiksi ei edelleenkään vastaa Länsi-Pakilan asukkaiden näkemyksiä kaupunginosan kehittämisestä. Suunnitteluperiaatteista puuttuu täysin kuvaus, minkälaisia nykyisiä ominaisuuksia ja erityispiirteitä alueen kehittämisessä vaalitaan tai vahvistetaan. Käytännössä luonnoksesta puuttuu myös kuvaukset, minkälaista kehitystä ja minkälaisia laadullisia asuinympäristön ja rakennusten ominaisuuksia kaavoituksella tavoitellaan. Ilman suunnitteluperiaatteissa määriteltyjä selkeitä kaavoituksen reunaehtoja ja tavoitteita Länsi-Pakilan asukkaat eivät voi hyväksyä yksittäisten tonttien kaavoitusta.

Tässä muutamia keskeisiä asioita, jotka illan aikana nousivat esiin: ·     

  • Halutaan vaalia omaleimaisen, kulttuurihistoriallisesti merkittävän pientalokokonaisuuden säilymistä ja ajallisesti kerroksellista sekä kokonaisuudeltaan tasapainoista puutarhamaista yleisilmettä.·     
  • Halutaan säilyttää kaupunkikuvallisesti merkittävä puusto ja vehreä yleisilme sekä tuoda esiin luontonäkökulma huomioonotettavaksi kaavaehdotuksissa.·     
  • Halutaan vahvistaa alueen ominaisuuksia edellyttämällä täydennysrakentamisen ja uudisrakentamisen mittakaavalta ja tyyliltä soveltuvuutta jo olemassa olevaan ja ympäröivään rakennuskantaan ja, että tonttitehokkuuden nostolla ei heikennetä naapuritonttien ominaisuuksia auringonvalon, yksityisyyden eikä vehreyden osalta. ·     
  • Alueelle ei haluta kerrostaloja ja liikenteen lisääntymistä.

Kaupungin esittämät suunnitteluperiaatteet eivät ole juridinen asiakirja, mutta sillä on ohjaava vaikutus tehtävissä asemakaavahankkeissa ja muussa kehittämisessä. Tämän vuoksi on siis välttämätöntä ja tärkeää, että suunnitteluperiaatteet valmistellaan aidossa vuorovaikutuksessa asukkaiden ja alueen muiden toimijoiden kanssa, kuten kaupunkiympäristölautakunta on vuonna 2018 päätöksessään todennut.    

 


Pro Pakila

Verkkotilaisuus torstaina 24.3 klo 17-18.30 / Pakilan uudet suunnitelmat

2022-03-22 08:29:09

Hei,

Ystävällinen muistutus kaupungin järjestämästä Pakilan suunnitelmien asukastilaisuudesta verkossa torstaina 24.3 klo 17-18.30.

Linkki tilaisuuteen: Pakila 24.3.2022

Toivomme, että pääset osallistumaan. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä suunnittelijoille.

Muista myös lähettää mielipiteesi kaupungin kirjaamoon helsinki.kirjaamo@hel.fi (ilmoita hankenumero 6244_1).

Ystävällisin terveisin,

Pro Pakila

 

 

 

 


Pro Pakila



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…