Helsinkiin tulee perustaa kansallinen kaupunkipuisto

Ota yhteyttä adressin tekijään

Hyvä Helsingin kansallinen kaupunkipuisto- hankkeen tukija!

2024-04-10 14:53:34


Kiitos tuestasi kansallisen kaupunkipuiston perustamiseksi Helsinkiin!

 

KKPH!-liike sekä muut adressin allekirjoittajatahot  tapaavat 23.4.2024 Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäseniä kiirehtiäkseen kansallisen kaupunkipuiston hakuprosessia.

 

Ehdotamme nyt, että kaupunkiympäristölautakunta kiirehtii hakemuksen valmistelua siten, että Helsinki voisi tehdä kuluvan valtuustokauden aikana ympäristöministeriölle hakemuksen kansallisen kaupunkipuiston perustamiseksi Helsinkiin. Odotamme saavamme myös tarkempaa tietoa valmistelusta sekä rajauksesta.

 

Alustavasti kaupungilta on saatu tietoa, että kaupunginhallituksen päätöksen toimeenpano on käynnistetty ja tavoitteena olisi tuoda hakemuksen luonnos lautakunnan käsittelyyn viimeistään 2025, jolloin se siis siirtyisi seuraavan valtuuston käsittelyyn.

 

Adressia Helsinkiin tulee perustaa kansallinen kaupunkipuisto 

voi siis edelleen allekirjoittaa, jakaa ja se on ajankohtainen! 

KIITOS!



Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin!-liike yhteistyössä tukijayhteisöjen kanssa. yhteys, KKPH!-liike

Tiedote adressin Helsinkiin tulee perustaa kansallinen kaupunkipuisto allekirjoittaneille

2023-11-12 14:51:24

Tiedote adressin

Helsinkiin tulee perustaa kansallinen kaupunkipuisto allekirjoittaneille.

Kiitos tuestasi Helsingin kansallinen kaupunkipuisto -hankkeelle!

 

Olemme saaneet hieman lisätietoa hankkeen etenemisestä.

Helsinki on perustanut uudet sivut hankkeelle

https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentaminen/hae-suunnitelmia-ja-hankkeita/kansallinen-kaupunkipuisto

 

KKP-hakemusprosessille on syyskuussa toistaiseksi kiinnitetty koordinaattoriksi ja yhteyshenkilöksi kaupunkitila ja verkostot yksikön päällikkö Jouni Heinänen.

Hänen mukaansa kansallisen kaupunkipuiston suunnittelu kiihdyttäisi nyt vauhtiaan ja parhaillaan tehdään projektisuunnitelmaa ja kootaan työryhmää.

Puiston rajauksen tarkentaminen perustuu hakemusta laadittaessa kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti ilmeisimpiin alueisiin eli Keskuspuiston ja Haltialan muodostamaan ydinalueeseen. Linkki kaupunginhallituksen päätökseen(pdf)

Tavoitteena on viedä kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn vähintään hakemuksen luonnos viimeistään vuonna 2025. --. Pohdimme parhaillaan osana projektisuunnitelmaa myös vuorovaikutuksen toteutustapoja tässä suunnitteluvaiheessa.”

 

KKPH!-liikkeen sidosryhmät pyysivät nyt syksyllä hankkeen koordinaattori Jouni Heinäsen ja toimialajohtaja Ville Lehmuskosken tapaamista, mutta tapaamaamisen ei katsottu olevan tarkoituksenmukaista tällä hetkellä.

Viimeisin tieto apulaispormestari Anni Sinnemäeltä hankkeen rahoituksesta on, että tänä vuonna sille ei ole osoitettu resursseja. Työn aloittamisesta ja työryhmästä on kuitenkin kaupunginhallituksen päätös jo vuodelta 2021.

 

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on 13.10.2023 toimittanut aloitteen pormestari Vartiaiselle Helsingin kansallisen kaupunkipuiston hakuprosessin vauhdittamiseksi. https://kaupunginosat.fi/helka/helkan-aloite-helsingin-kansallisen-kaupunkipuiston-hakuprosessin-vauhdittamiseksi/

KKPH!-liike jatkaa ponnisteluja prosessin vauhdittamiseksi ja resurssien saamiseksi. Tavoitteena on riittävän laaja kansallinen kaupunkipuisto, joka turvaa lähiluonnon ja kulttuuriympäristöt Helsingin vihersormien alueelta idästä länteen ja etelästä pohjoiseen.

Toivomme, että voit omalta osaltasi jakaa adressia, olla yhteydessä päättäjiin ja vaikuttaa hankkeen etenemiseen, esimerkiksi vaatimalla tietoa hankkeen etenemisestä, tarvittavia resursseja hakemusprosessille sekä kriteerit täyttävää kansallista kaupunkipuistoa Helsinkiin!

KIITOS!!

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin!-liike
KKPH!

https://kaupunkipuisto.fi/

Yli 80 kaupunginosa- ja muun yhdistyksen asialla vuodesta 2015

 

 


Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin!-liike yhteistyössä tukijayhteisöjen kanssa. yhteys, KKPH!-liike



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…