Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Kommentoitu viesti

Ainotar

#197 Re: Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

23.02.2013 12:25

#196: Moi olen uusi nimimerkki - Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

Vaikka Jätkäsaaresta ja Länsisatamasta ei tulisi yhtään autoa lisää, on pysäköinnin kadulla loputtava, jos pyöräkaistat tehdään. Laki kieltää niillä pysäköinnin.

Mutta pysäköintipaikkojen väheneminen ei kuitenkaan ole pahin asia, vaikka lyhyellä tähtäyksellä aiheuttaakin riesaa, vaan se ettei autoilua keskustassa edes yritetä vakavasti vähentää. Mechelininkadun autoliikennekään ei pelkällä pyöräilyllä vähene, kun se on enimmäkseen pitempien matkojen  läpiajoliikennettä. En todellakaan ymmärrä, miksi jotkut pyöräilijät ehdottomasti haluavat ajaa kapeilla kaistoilla ruuhkan rinnalla sen sijaan, että vaatisivat puolta kadusta kokonaan pyöräilylle. Siksikö, että punaiset raidat kaduissa ovat nyt muotia?

Vastaukset

Moi olen uusi nimimerkki

#198 Re: Re: Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

2013-02-23 13:23:03

#197: Ainotar - Re: Re: Rohkeneeko lautakunta sanoa stop?

"Vaikka Jätkäsaaresta ja Länsisatamasta ei tulisi yhtään autoa lisää, on pysäköinnin kadulla loputtava, jos pyöräkaistat tehdään."

Ei pidä paikkaansa. Alkuperäisessä pyörätiesuunnitelmassa kadulla oli yöpysäköintipaikkoja. Ei tietenkään pyöräkaistan päällä, mutta pyörätien vierellä. Kun pysäköintipaikat poistettin autoliikenteen takia, pyörätieratkaisu muutettiin ko. paikassa pyöräkaistaksi. Uskokaa nyt jo viimein, etteivät ne pysäköintipaikat poistu pyöräkaistan takia, vaan autoliikenteen.