Sudet pois taajamista

Kommentoitu viesti

Antti Karlin, Uusikaupunki

#415 Re: Uutisointi kotkanruokintakojun tuhopoltosta

13.03.2013 18:51

#404: Taajamasusi ry - Uutisointi kotkanruokintakojun tuhopoltosta 

Olen sitä mieltä, että vastaavaa useita vuosia hyvässä paikassa ja salassapidettyä kuvaus- ja tutkimuskojua ei pystytä mihin tahansa pystyttämään ja tämä ilman susiakin. Paikka oli hyvin valittu ja siellä kivä satoja maa- ja merikotkia, kuten rehastusttoimiston johtaja Valkama tänään totesi Turun radiossa.

Kyllä Taajamasusi -järjestön voidaan katsoa jossakin määrin tuoneen paikan julkisuuteen, mikä on todennäköisesti aiheuttanut sen, että maanomistaja ei halua jatkaa (onko kyseessä julkinen vai muu painostus) en osaa sanoa. Hyvä kun asia on poliisitutkinnassa ja yksi asiantuntija totesi, että kun kyseessä on koju, josta on kuvattu ja tarkkailtu kotkia, jossa on mahdollisesti henkilöitä sisällä. Täten kyseessä olisi murhapoltto ja toivottavasti asiaa myös siltä osin lähdetään tutkimaan.

Tänään haaskan läheltä oli kulkenut tuoreilla lumilla vain yksi susi, jota seurasi mm. auto mukanaan moottorikelkka. Ja haaskat oli sotkettu suohon, mutta silti kotkien jälkiä oli paljon ja paikalla kahdeksan merikotkaakin. Nousiaisten haaska myös sotkettu maahan ja sielläkin oli moottorikelkan jälkiä, mutta ei tuoreella lumella. Petonetissä ei ole uusia susihavaintoja.

Yhteismetsän ja maanomistajien olisi myös syytä tuoda ilmi, onko se antanut maastoajoneuvolain mukaisia moottorikelkkalupia alueelleen.

Susiterveisin,

Vastaukset

Taajamasusi ry, pj.

#417 Re: Re: Uutisointi kotkanruokintakojun tuhopoltosta

2013-03-13 19:46:33

#415: Antti Karlin, Uusikaupunki - Re: Uutisointi kotkanruokintakojun tuhopoltosta

Paikka oli julkinen jo paljon aikaisemmin eläinlääkärin myöntämän haaskaluvan takia. Kyseessä on julkinen asiakirja.

On aika räikeää syyttää Taajamasusi-yhdistystä tapahtuneesta. Maanomistaja ei ilmeisesti halua jatkaa haaskaruokintapaikan lupaa, koska sikaraatoja käyvät syömässä enemmänkin sadat korpit kuin kotkat (ks. kuvat yhdistyksen nettisivuilta). Kotkat pärjäävät kyllä ilman ruokintaakin jo nykyään. Jos kotkia halutaan ruokkia, paikan olisi syytä olla erämaaolosuhteissa eikä asutuksen tuntumassa.

Petonetti toimii enää vain muutamalla alueella. Havainnot on jo yli vuoden ajan rekisteröity ainoastaan Rktl:n Tassu-järjestelmään. Useat ihmiset ovat jo väsyneet havaintojen ilmoittamiseen kokonaan, koska viranomaiset eivät niihin juuri reagoi.

Toivottavasti poliisi saa tuhopolttajat kiinni, niin voitte lopettaa perättömät syytökset. Kojua ei mitenkään ole häiritty, jos yhden kerran metsästäjät ovat ottaneet kuvia sianraadoista ja toisen kerran vieneet riistakameran paikalle. Paljon melua tyhjästä.