Alikulku saatava Haukiputaan Haukiväylälle

Kommentoitu viesti

Piia Simola

#21 Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

21.03.2013 14:11

#20: Asko Myllymäki/ Päätoimija Oy - Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

Iso kiitos Päätoimija Oy:lle ja Asko Myllymäelle aktiivisuudesta. Toivottavasti hankkeen keskeyttäminen toimii sopivana motivaattorina Kaupungille ja ELY-keskukselle parantaa pian kyseisen risteyksen turvallisuutta. Useiden työpaikkojen ja tulojen menetys noinkin tuntuvasti on iso menetys kaupungille ja me asukkaat täällä Heitonkankaalla toivomme todellakin saavamme Halpa-Hallin tänne pian.

Tiedossa on kuitenkin koko ajan ollut, että alikulku on piiretty kaavaan ja ilman alikulkua Halpa-Halli ei voi saada rakennuslupaa. Aimmat yhteydenottomme Kaupungille, useisiin eri tahoihin, on osoittanut, että alikululle on varattu rahat vasta vuodelle 2014-2015 MALPE-sopimuksen mukaan.

Tämän adressin tarkoituksena on saada, ennen tuota MALPE-sopimuksen täytäntöön panoa, turvallisuutta parantavia tekijöitä tuohon risteykseen, joka on jo nyt erittäin vaarallinen. Ilman Halpa-Halliakin. Tähän parantamiseen taas ei pysty yksin Oulun kaupunki, koska Haukiväylän omistaa valtio. ELY-keskuksen täytyy näin ollen myös kaivaa kuvetta sillä nämä kaksi tahoa rahoittavat alikulun. Eli Kaupunki ei voi esimerkiksi hidasteita tuolle tielle laittaa.

Voin varmasti kaikkien alueella asuvien vanhempien puolesta sanoa, että Halpa-Halli on erittäin tervetullut tänne ja me olemme ainoastaa huolissamme lastemme turvallisuudesta, koska autoilijat eivät noudata nopeusrajoituksia tuon risteyksen kohdalla.

Vastaukset

vanha puttaalainen

#22 Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

2013-03-21 15:13:34

#21: Piia Simola - Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

Minullaki on siellä lapsenlapsi tien vierellä varomassa kun väylällä suhataan kaheksaakymppiä risteyksen läpi pakko on homman muuttua !!!

Onhan se selevää että tuo kaavavaatimus ennen tontille rakentamista on ollu rakentajan tiedossa, kun se kerta on asukkaidenkin tiedossa. Lieneekö päätoimija uusi yritys , että pykälät eivät ole vielä tuttuja ,, vai oliko peräti suunnitelma rakentaa nopeasti toivoa jotta vaatimuksia ei "kukkaan huomaisi" kun kunta liittyi isompaan ja jämptimpään kuntaan jossa ei olekaan ennää niin paljon kepulaisia ja rahoja vaan joskus vaan jostain kaivellaan ?? Ja miksi myllymäki sinä ehdotat että jalankulku hommat pitäisi maksaa tehä vasta vuosien päästä maksaa niillä rahoilla joita kauppakeskus tuo ? Ovat alueen nuorimmaiset toisaalla omia perheitä perustamassa jos tehhään nuin päin ja kaikilla vanhemmilla siihe asti kylymä rinki persusten alla.

halpa halli tuntuu onneksi olevan reilusti hoijettu talo , mahtavat hoitaa homman kaupungin suuntaaan kunnolla jotta pisnes kukoistaa.

eipä täsä muuta.