Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#6358 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laumasieluisuus on hölmöilyä, jossa iden

04.04.2013 18:10

#6342: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laumasieluisuus on hölmöilyä, jossa identite

Kas, vanha tuttu "sinussa ei ole pyhää henkeä, joten et voi ymmärtää kirjoituksia" -kortti. Samasta pakasta kuin meedioiden ja muiden humpuukimaakareiden valitukset siitä, että jokin temppu ei onnistu, koska "huoneessa on skeptisesti tai negatiivisesti minuun suhtautuva henkilö, joka kielteisyydellään estää minua onnistumasta".

Jumala - joka kuulemma on sama eilen, tänään ja huomenna - on kerran antanut suoran käskyn, ettei tietyissä asioissa suvaitse kehitysvammaisten läsnäoloa. Tarkemmin ottaen Jumala on määrännyt, että tällaisten henkilöiden oleskelu saastuttaa ja tahraa hänen pyhittämänsä paikan. Ymmärrätkö, ettei kontekstilla tai ajalla ole tässä suhteessa väliä? Jos raamatun jumala olisi sama rakastava, oikeudenmukainen ja muutenkin kaikin puolin joviaali veikko kuten hänet täällä halutaan esittää, hän ei missään olosuhteissa olisi antanut ylläkuvatun kaltaista julmaa, kylmää, mielivaltaista ja oudon vahvasti kulttuurisidonnaiselta vaikuttavaa määräystä.

Jos ajatuskulku tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, vaihda epäpuhtaan ihmisryhmän paikalle esimerkiksi mustaihoiset, vasenkätiset tai lapsettomat ja koeta sitten selitellä parhain päin se, että Jumala tietyissä tilanteissa katsoisi heidät saastaisiksi ja siten kelvottomiksi astumaan kaikkein pyhimpään. Alleviivaan vielä, että virheettömyysvaatimus tulee Jumalalta itseltään: tekstissä sanotaan suoraan, että Jumala ei yksinkertaisesti halua saastaisiksi katsomiaan ihmisryhmiä tiettyihin itsensäpalvomistehtäviin. Eikö se sinusta vaikuta... julmalta?

Vastaukset

ristikuu

#6497 Re: Re: Re: Ree: Re: Laumasieluisuus on hölmöilyä, jossa iden

2013-04-05 01:14:53

#6358: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Laumasieluisuus on hölmöilyä, jossa iden

Raamattu on kirjakokoelma ja jokaista kirjaa tulisi tarkastella erillisenä.kristinuskon piirissä on ollut myös erimielisyyttä sen suhteen mitkä kirjat kuuluvat Raamatun Kaanoniin