SYNNÄRISTÄ EI LUOVUTA

Kommentoitu viesti

torniolainen äiti
Vieras

#16

05.03.2011 23:27

Heidi torniosta: Tämä adressi on kuitenki hieman erilainen ajoitukseltaan kuin ensihoidon adressi. Tämä voi vielä vaikuttaa päättäjiin jos tarpeeksi nimiä tulee, ensihoidon adressia alettiin kerätä siinä vaiheessa kun päätökset oli jo tehty.

Itse toivoisin todella synnärin pysyvän lähellä, toiveissa olisi sitä vielä käyttää. Ensimmäisen lapsen kohdalla sain kyllä monenlaista kohtelua mutta pääosin erittäin hyvää. Aina ei vain voi ihmisten kemiat ja ajatusmaailmat kohdata.

Tuskin OYSissakaan on valmiuksia ottaa kaikkia noita 700 synnytystä vastaan ilman toimenpiteitä ja uudellenjärjestelyjä. Toki pohjoisessa on myös pitkiä matkoja synnyttämään mutta siellä siihen on aina osattu varautua. Laittaisivat Helsingistä synnäreitä vähemmäksi jos tarvetta kerran on. Siellä äidit saavat kuitenkin valita missä sairaalassa haluavat synnyttää.

Kerätään mahdollisimman suuri määrä nimiä adressiin jotta synnäri pysyisi!

Vastaukset

Vieras
Vieras

#17 Re:

2011-03-05 23:47:16

#16: torniolainen äiti -

sanoisinko, koskaan ei ole liian myöhäistä... vain päättäjät on myöhässä. On toki eri asia kun tässä on mukana ne ihmiset jotka pyrkivät eduskuntaan ja näin samalla yrittävät piilo kerätä ääniä.

Tai mitä jos kilpailutettaisiin tuo synnytyspuolikin? pysyttäisiin linjassa ja saataisiin halvempaa ja kokemattomampaa työvoimaa.

Ihmishenkihän on nykyään halpaa.

paula aikio-tallgren
Vieras

#23

2011-03-07 18:52:05

#

 Hei, voisin vähän kertoa tämän adressin taustoja kun Heidi ja muutama muu kirjoittaja tuossa edellä kyseenalaisti adressin tarkoitusperiä. Kuulin Radio Perämerestä joskus alkuvuodesta Eila Knuutin haastattelun ja ainakin minä vakuututuin siitä miten hän synnärin säilyttämistä perusteli. Juttelin ihmisten kanssa ja kirjoitin sitten Lounariin mielipiteen pari viikkoa sitten. Viime viikolla sitten päätimme avata adressin nettiin ja samalla kerätä allekirjoituksia livenä.

Olisin laittanut tämän adressin liikkeelle ilman vaalejakin. Suomen terveydenhoidon järjestäminen on kokonaisuudessaan laaja asia, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että normaali synnytys ei ole erikoissairaanhoitoa. Lapista on lakkautettu Kemijärven synnäri  joskus 90-luvun puolessa välissä ja Sodankylä vieläkin aikaisemmin. Jos Lapissa on vain yksi synnytysosasto Rovaniemellä, tilanne ei ole hyvä. Olen edelleenkin tätä mieltä.

Meillä on kaksi lasta, Hyvinkäällä punnerrettuja. Hyvinkään synnäri oli hyvin samantyyppinen kuin Kemin synnärikin ja sopi ainakin minulle oikein hyvin. Kyselin Kemin markkinoilla allekirjoittaneiden kommentteja Kemin synnäristä ja 99% sanoi olleensa tyytyväinen. Yksi tai kaksi sanoi menevänsä mielummin Ouluun.

Luovutamme adressin Paula Risikolle ensi maanantaina 14.3. Torniossa. Tässä tilaisuudessa kuulemme varmasti myös muitakin perusteluita ja taustoja työryhmän kannanotoille, joten tervetuloa kauppakeskuksen lavan läheisyyteen kaikki asiasta kiinnostuneet.   Terv Paula

Vieras
Vieras

#44 Re:

2011-03-11 19:33:33

#16: torniolainen äiti -  

 tosi hyvä kommenetti! Juur näin. Asioita pitää hoitaa oikeassa järjesyksessä.